KOTKA+ 5 MAŁYCH !Potrzeba sterylizacji ! Trójmiasto

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 23, 2014 15:32 KOTKA+ 5 MAŁYCH !Potrzeba sterylizacji ! Trójmiasto

Witam !
Zgłosiła się do mnie pani z mojego osiedla o pomoc... Nie wiem skąd kotka się u niej wzięła. Ale ma ja w komórce na dworze. Koteczka 2 tygodnie temu się okociła i ma 5 małych :(
Nie wiem jak maluchy wyglądają i czy nie potrzebują jakiegoś leczenie etc .
No ale... Mimo wszystko oprócz domów dla maluchów potrzeba STERYLIZACJI dla mamusi... przecież nie może bez kontroli się tam rozmnażać, to nie dopuszczalne...
Ja jestem z Tczewa, muszę zaznaczyć, że jestem osobą niepełnoletnią... Ale nasz UM nie ma już kasy na ten rok na zabiegi, pani co dokarmia ta kotkę też na to po prostu nie stać, moja mama też nie jest w stanie nic dołożyć :(
Czy mógłby ktoś pomóc?!
Będę wdzięczna !

Zdjęcia wieczorem lub jutro.

EDIT:
Byłam zobaczyć jak tam wygląda.
Rozmawiałam z panią z 40 minut.
Otóż Czarna przybłąkała sie ok. rok temu. Myśleli , że to samiec... Niestety najpierw "nakryli" jak Czarną krył dokarmiany przez nich "Persopodobny" samiec, w rezultacie po jakimś czasie urodziły się maluchy... Kotka okociła sie w kartonie w komórce pani dokarmiającej, w dniu ulewne, prosto pod dziura w dachu , gdzie kapała woda :( Oczywiście szybko zareagowano i wstawiono starą szafkę z dachem pokrytym gumoleum czy czymś tam i oczywiście z kocykami w środku.
Ze względu na ojca, maluchy chyba też przypominają coś persopodobnego . Ogólnie opiekę mają bardzo dobrą, maluszki są na szczęście zdrowe. Zaniepokoiło mnie tylko, to że kotka poszła się załatwić i zauważyłam rozwolnienie, ale szybko okazało się, że kotka dostała mleko , które od razu zostało wymienione na wodę. Oczywiście maluszki będą szukały dobrych domów, i oczywiście sterylizacja, bo nawet ta pani wie jakie będą skutki niewysterylizowania kotki... Sama jedynie była by w stanie zakupić dla kotki tabletki antykoncepcyjne... A co do maluchów - na pewno są dwa samce- jeden czarny i jeden biało czarny . Co do reszty nie jestem pewna.
Uważam , że Czarna to w pełni domowa kotka, która ktoś porzucił. Lgnie do ludzi, daje się głaskać. Załatwić się pobiegła do wysypanego pisaku na podwórku ... Ponoć jak się przybłąkała to przyszła i jak by nigdy nic wpakowała się na kolana. Nie boi się obcych... dała mi się głaskać i nawet chwilkę pogrzebać przy małych.

Czarna

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Malce

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Pt maja 23, 2014 17:36 przez inusia00111, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty.
- Albert Schweitzer

inusia00111

Od: Wto kwi 17, 2012 11:20

Post » Pt maja 23, 2014 15:34 Re: KOTKA+ 5 MAŁYCH !Potrzeba sterylizacji ! Trójmiasto

z Gdańska jest chyba Kotikowo, na pewno udzielą Tobie informacji
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Pt maja 23, 2014 15:35 Re: KOTKA+ 5 MAŁYCH !Potrzeba sterylizacji ! Trójmiasto

:?
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Pt maja 23, 2014 15:40 Re: KOTKA+ 5 MAŁYCH !Potrzeba sterylizacji ! Trójmiasto

wiemy wiemy ... ale pewno sami nie mają na swoich podopiecznych ... a wolontariuszka z Tczewa, ma swoich podopiecznych i jest przerażona sumą na fakturze za leczenie kotów w tym miesiącu... :(
Edit:Gdy będę miała zdjęcia zrobię wydarzenie , może uda się uzbierać... Spokojnie mamy czas, bo maluchy mają dopiero 2 tyg... Ale mam nadzieje, że będą zdrowe ...
Ostatnio edytowano Pt maja 23, 2014 17:45 przez inusia00111, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

Post » Pt maja 23, 2014 16:09 Re: KOTKA+ 5 MAŁYCH !Potrzeba sterylizacji ! Trójmiasto

Postaramy się pomóc i opłacić sterylkę w ramach Powszechnej Sterylizacji. Napisz do mnie na pw lub na maila i pogadamy o formalnościach. 8)
Ostatnio edytowano Pt maja 23, 2014 17:37 przez Chiara, łącznie edytowano 2 razy

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Pt maja 23, 2014 16:13 Re: KOTKA+ 5 MAŁYCH !Potrzeba sterylizacji ! Trójmiasto

Chiara pisze:Postaramy się pomóc i opłacić sterylkę w ramach Powszechnej Sterylizacji. Napisz do mnie na pw lub na maila i pogadamy o formalnościach. 8)

Uprzedziłaś mnie. Chciałam ogłosić. ;)
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Pt maja 23, 2014 17:40 Re: KOTKA+ 5 MAŁYCH !Potrzeba sterylizacji ! Trójmiasto

Zosik pisze:
Chiara pisze:Postaramy się pomóc i opłacić sterylkę w ramach Powszechnej Sterylizacji. Napisz do mnie na pw lub na maila i pogadamy o formalnościach. 8)

Wybacz! Jak słyszę o kotce do sterylki to dostaję nienormalnego przyśpieszenia... :roll:

Chiara

Post » Pt maja 23, 2014 17:43 Re: KOTKA+ 5 MAŁYCH !Potrzeba sterylizacji ! Trójmiasto

Chiara pisze:
Zosik pisze:

Wybacz! Jak słyszę o kotce do sterylki to dostaję nienormalnego przyśpieszenia... :roll:

są już zdjęcia .

A jak nie znajdę tutaj lecznicy za 100-120 ? :(
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

Post » Pt maja 23, 2014 17:46 Re: KOTKA+ 5 MAŁYCH !Potrzeba sterylizacji ! Trójmiasto

inusia00111 pisze:
Chiara pisze:
Zosik pisze:

są już zdjęcia .

A jak nie znajdę tutaj lecznicy za 100-120 ? :(

Coś wymyślimy. Na razie ładnie poproś weta. :lol:

Chiara

Post » Pt maja 23, 2014 17:48 Re: KOTKA+ 5 MAŁYCH !Potrzeba sterylizacji ! Trójmiasto

dobrze, jutro będę to zapytam ;]
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

Post » Pt maja 23, 2014 19:02 Re: KOTKA+ 5 MAŁYCH !Potrzeba sterylizacji ! Trójmiasto

a może znalazł by się ktoś, kto mógłby pomóc w zabraniu kociaków do weterynarza... odrobaczenie maluszków i mamy na pewno by sie przydało...

Pomorski Koci Dom Tymczasowy
Fundacja Międzynarodowy Ruch na Rzecz Zwierząt Viva
ul. Kawęczyńska 16/42a
03-772 Warszawa
nr konta: 12 2030 0045 1110 0000 0255 8070 (BGŻ)
lub paypal: pkdt.biuro@gmail.com

z dopiskiem (tytułem przelewu)
DT w Tczewie - kociaki z komórki

wydarzenie: https://www.facebook.com/events/7664274 ... tif_t=like
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

Post » Sob maja 24, 2014 12:33 Re: KOTKA+ 5 MAŁYCH !Potrzeba sterylizacji ! Trójmiasto

ehh... byłam dziś w lecznicy . nie było doktora, który decyduje, czekałam na niego, ale dłużej nie mogłam zostać i musiałam wracać... pani doktor mówi, ze nie mam dzwonić tylko stawić się osobiście, niestety nie wiem czy dziś zdążę jechać do lecznicy .
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

Post » Sob maja 24, 2014 13:09 Re: KOTKA+ 5 MAŁYCH !Potrzeba sterylizacji ! Trójmiasto

inusia00111 pisze:ehh... byłam dziś w lecznicy . nie było doktora, który decyduje, czekałam na niego, ale dłużej nie mogłam zostać i musiałam wracać... pani doktor mówi, ze nie mam dzwonić tylko stawić się osobiście, niestety nie wiem czy dziś zdążę jechać do lecznicy .

Nie ma pośpiechu. Zapytaj przy okazji.

Chiara

Post » Nie cze 01, 2014 11:18 Re: KOTKA+ 5 MAŁYCH !Potrzeba sterylizacji ! Trójmiasto

Dowiedziałam się , że maluchy urodziły się 4 maja :)
Mimo, że nie uzbieraliśmy ani grosza na konto PKDT w środę czeka maluchy weterynarz- odrobaczymy je, a gdy będę miała czas pieniądze "odrobię" jakimś bazarkiem.
Może w końcu uda mi się ustalić ta sterylizacje... :oops:
W środę nowe fotki ;] i zaczynamy szukać domków.
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

Post » Nie cze 01, 2014 11:21 Re: KOTKA+ 5 MAŁYCH !Potrzeba sterylizacji ! Trójmiasto

inusia00111 pisze:Dowiedziałam się , że maluchy urodziły się 4 maja :)
Mimo, że nie uzbieraliśmy ani grosza na konto PKDT w środę czeka maluchy weterynarz- odrobaczymy je, a gdy będę miała czas pieniądze "odrobię" jakimś bazarkiem.
Może w końcu uda mi się ustalić ta sterylizacje... :oops:
W środę nowe fotki ;] i zaczynamy szukać domków.

:ok: :ok: :ok:

Chiara

[następna]