<2>Moje wolnozyjące....odeszły blokowe... Szafiś kochana ...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 21, 2014 5:01 Re: <2>Faguś (*),Tygrysia (*),Senioreczka (*) 2 lata z Łapą.

morelowa pisze:To znaczy w ogóle już się nie chce myć?

Nie no normalnie to się myje. ale jak się np. zapluje lekiem czy własnie jakis specyfik jej zapodam na łapę to łazi z tym aż się zeschnie albo gdziekolwiek wytrze.
Wczoraj wyciągnęłam resztki pokrojonego woła i postawiłam na szafce do ogrzania - Łapa oczywiście polowała i upolowała kilka kawałków przed kolacją, potem na kolację zjadła porcję piersi z kury. Czyli mięso.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt maja 23, 2014 6:58 Re: <2>Faguś (*),Tygrysia (*),Senioreczka (*) 2 lata z Łapą.

Diabełki

bracia - Miluś i Łapuś - własnie zdążyli sobie wzajemnie przyłozyć :x

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

ObrazekObrazekObrazekObrazek

Majeczka

Obrazek
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Nie maja 25, 2014 9:29 Re: <2>Faguś (*),Tygrysia (*),Senioreczka (*) 2 lata z Łapą.

Obrazek

Bialowąs i pozostale Diabełki dziekują bardzo, bardzo mamaGiny za jedzonko :D :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Marzenia11

Post » Czw maja 29, 2014 7:39 Re: <2>Faguś (*),Tygrysia (*),Senioreczka (*) 2 lata z Łapą.

Z Łapą jest bardzo źle. Wrociłam wczoraj i zobaczyłam. Podałam kroplówkę, ale nie pomogło. Dzis rano wymiotowała. Nie je. Wygląda jak szkielet kota.

Marzenia11

Post » Czw maja 29, 2014 8:07 Re: <2>Faguś (*),Tygrysia (*),Senioreczka (*) 2 lata z Łapą.

Łapciak, no co Ty - jedz kocino
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Czw maja 29, 2014 8:11 Re: <2>Faguś (*),Tygrysia (*),Senioreczka (*) 2 lata z Łapą.

Oj, biedne Wy...
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Czw maja 29, 2014 20:56 Re: <2>Faguś (*),Tygrysia (*),Senioreczka (*) 2 lata z Łapą.

Łapciak wygląda nadal fatalnie, mizernie.
Ale w lecznicy zrobilam takie oczy 8O .
Okazało się, ze Łapciak ma przecięty język 8O głeboko i szeroko 8O i w dodatku już częsciowo zrosnięty 8O ale część, ktora się nie zrosła sterczy i moze przeszkadzać w jedzeniu.
Stałam w gabinecie jak słup soli i nie wiedzialam co powiedzieć. I nie wierzylam własnym oczom. Wret tez była lekko zaskoczona.
Czyli prawdopodobnie było tak, ze jakiś czas temu uchlastała sobie jęzor i nie mogła jeść z bolu, a poniewaz nie jadła to się parametry nerkowe pewnie pogorszyły no i teraz jest tego efekt (jaki okaze się jutro, jak przyjdą wyniki krwi).
Po wizycie musiała bidulka kilka godzin spędzić w lecznicy a potem jeszcze przewędrować ze mną załatwiająca pilne sprawy. Wrociłysmy okolo 19, Łapciak wystraszona, boi się mnie i ucieka z podkulonym ogonem, nie chciała nic jeść. Biedulka zsikala sie w transporterku i pewnie trochę w tym siedziała. Ale nie było wyjścia, wizyta byla na cito i zresztą lekko kombinowana :roll:
Dostala kroplowkę z wielkim wkladem, łącznie z przeciwwymiotnym oraz torbę lekow na najbliższe 2 tygodnie.
Staram sie odciąć od tego, ze czekam na wyniki.

Marzenia11

Post » Pt maja 30, 2014 6:06 Re: <2>Faguś (*),Tygrysia (*),Senioreczka (*) 2 lata z Łapą.

nie wiem jak sie leczy taki rozcięty języczek, ale pewnie jak się podleczy to może zacznie jeść
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Pt maja 30, 2014 6:43 Re: <2>Faguś (*),Tygrysia (*),Senioreczka (*) 2 lata z Łapą.

NIe przychodzi Ci do głowy jak przecięła ten języczek? Może jest w domu coś ostrego co kot może polizać? Bo normalnie bez wypadku jakiegoś to raczej rzadka sprawa :?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pt maja 30, 2014 6:53 Re: <2>Faguś (*),Tygrysia (*),Senioreczka (*) 2 lata z Łapą.

No nie przychodzi. Ewentualnie jakaś pusta puszka czy itwarta puszka z jedzeniem, ktore miało być na później. NIe wiem.
Najgorsze jest to, ze wczorajsza wielogodzinna wycieczka bardzo sie odbila na psyche Łapy :cry: Boi się mnie, patrzy na mnie oromnymi oczami i zwiewa przede mną. Nie przyszła ani wczoraj, ani dzisiaj na jedzenie, ucieka z podkulonym ogonem i na ugiętych łapach. Mam wrazenie, jakby nie do końca poznawała miejsce. Na noc postawiłam jej miske z mięsem na biurku, jest zjedzone,, ale nie mam pewności, ze to ona a nie ktoras inna. No nic, czasu pewnie trzeba. Dzisiaj jej odpuszczam wszystko.

Marzenia11

Post » Pt maja 30, 2014 15:37 Re: <2>Faguś (*),Tygrysia (*),Senioreczka (*) 2 lata z Łapą.

Łapa ma wyniki tragiczne. Kreatynina ponad 7, mocznik ponad 230, fosfor ponad 10.
Wszystko wzrosło 2-3 razy od początku kwietnia.

Marzenia11

Post » Pt maja 30, 2014 18:49 Re: <2>Faguś (*),Tygrysia (*),Senioreczka (*) 2 lata z Łapą.

matko! jak to możliwe?
będziesz robiła jej usg nerek? Wygląda jakby przestały pracować. Jestem przerażona tymi wynikami

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Pt maja 30, 2014 18:53 Re: <2>Faguś (*),Tygrysia (*),Senioreczka (*) 2 lata z Łapą.

asia2 pisze:matko! jak to możliwe?
będziesz robiła jej usg nerek? Wygląda jakby przestały pracować. Jestem przerażona tymi wynikami

Przeciez miała 2 kwietnia usg u Marcińskiego.

Marzenia11

Post » Pt maja 30, 2014 19:32 Re: <2>Faguś (*),Tygrysia (*),Senioreczka (*) 2 lata z Łapą.

Za to by koteczka wyzdrowiała :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Misia [*] u mnie 28.04.2017-14.06.2018

Meteorolog1

Od: Sob lis 23, 2013 0:42

Post » Pt maja 30, 2014 20:09 Re: <2>Faguś (*),Tygrysia (*),Senioreczka (*) 2 lata z Łapą.

to przypomnij jaki był wynik usg w kwietniu bo krew była dużo lepsza.

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

[poprzednia][następna]