W-wa. Zostało 7. DŁUG spłacony, DZIĘKI! Nowy "problem" s.50

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 19, 2014 22:10 Re: PILNE!!! W-wa DS/DT!!! 15 kotów!!! Prosimy o pomoc!:(

Nie dziękuję, kciuki ciągle potrzebne :(
Cały czas jestem w kontakcie z panią - po prostu byłyśmy na wieczór umówione na tel. i nie mogłam się dodzwonić, czy są jakieś zmiany, co się dzieje.
No i oczywiście wpadłam w panikę, zamiast domyśleć się, że niektórzy po prostu dłużej pracują :oops:
W zasadzie nie dzieje się nic, co przy adopcji dziać się ma prawo.
Tyle że nikt, ale to nikt, akurat po Solejce by się nie spodziewał ciężkiej aklimatyzacji i trudnego dokocenia :(
Mam nadzieję, że sytuacja szybko się unormuje, a pani wytrzyma stres.
Jeżeli trzeba będzie jutro się wybiorę do nich - zobaczyć, czy faktycznie jest aż tak źle.

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Wto maja 20, 2014 6:40 Re: PILNE!!! W-wa DS/DT!!! 15 kotów!!! Prosimy o pomoc!:(

Z lepszych wieści, to z koleżanką Grażką zanosi się lepiej, niż sądziłam.
Kompletnie się nie chowa. Mało tego - już szaleje z myszką i wszędzie jej pełno.
Jak leży na drapaku, to nawet można ją wygłaskać i nie wieje (dziś nawet mnie nie osyczała).
Można ją nawet wygłaskać całkiem solidnie w trakcie zabawy wędką.
Króciutką wędką zresztą, tak żeby mieć kota na wyciągnięcie ręki ;)
Wędka to jest to - kompletnie nie ma świata poza wędką, nawet ręka nie przeszkadza :)
Wieczorem dopiero ćma okazała się być lepszą rozrywką...

Teraz panna znowu szaleje - morduje kołdrę, pod którą sobie leżę ;)
I przewala się z Karaluszkiem :)
Energii ma wystarczająco do zasilenia sporego miasta - momentami tylko śmigające skarpety widać :lol:

Duża ulga, bo zocjalizuje się błyskawicznie, choć się na to nie zanosiło zupełnie :)
A urody jest nieziemskiej - mam nadzieję, że szybko znajdzie dom...

OKI

Post » Wto maja 20, 2014 15:09 Re: PILNE!!! W-wa DS/DT!!! 15 kotów!!! Prosimy o pomoc!:(

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Łosie atakują! :strach:

Komu Łośka? :lol:

OKI

Post » Wto maja 20, 2014 20:40 Re: PILNE!!! W-wa DS/DT!!! 15 kotów!!! Prosimy o pomoc!:(

Z Solejka dalej kiepsko :( dziś juz nie dam rady, jutro jestem z panią na 20ta umówiona.

Poza tym padł mi modem znowu :|jestem tylko pod komórką.

OKI

Post » Śro maja 21, 2014 5:08 Re: PILNE!!! W-wa DS/DT!!! 15 kotów!!! Prosimy o pomoc!:(

Za Solejkę i panią, aby przeczekała trudności :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro maja 21, 2014 7:43 Re: PILNE!!! W-wa DS/DT!!! 15 kotów!!! Prosimy o pomoc!:(

Szkoda, że Solejka tak kiepsko :(.

A Łosiek jest z moich ulubionych krów :love:
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Śro maja 21, 2014 8:38 Re: PILNE!!! W-wa DS/DT!!! 15 kotów!!! Prosimy o pomoc!:(

Łosiek jest cudny, ale Grażka-Igraszka jest niesamowita ;)

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Gryźć? Wiać? Czy przyjmować z dobrodziejstwem inwentarza :?:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

OKI

Post » Śro maja 21, 2014 10:53 Re: PILNE!!! W-wa DS/DT!!! 15 kotów!!! Prosimy o pomoc!:(

Śliczna jest i Grażka - Igraszka :1luvu:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Śro maja 21, 2014 10:57 Re: PILNE!!! W-wa DS/DT!!! 15 kotów!!! Prosimy o pomoc!:(

Za dt dla niej też się nie pogniewam ;)
U mnie jest zdecydowany nadmiar...

OKI

Post » Czw maja 22, 2014 10:21 Re: PILNE!!! W-wa DS/DT!!! 15 kotów!!! Prosimy o pomoc!:(

Solejka wczoraj wróciła :(
Jest w bardzo kiepskiej formie, ale troszeczkę zjadła i wypiła, załatwiła się do kuwety.
Nie jestem pewna, co nie zagrało w domu - wszystko wskazuje na to, że śmiertelnie przestraszył ją rezydent.
Na razie siedzi sobie w klatce i na ile to mogę ocenić po tych kilkunastu godzinach, to ona chyba powinna szukać domu jako jedynaczka.
W życiu bym tego nie powiedziała na podstawie obserwacji z Woli :(

OKI

Post » Czw maja 22, 2014 10:31 Re: PILNE!!! W-wa DS/DT!!! 15 kotów!!! Prosimy o pomoc!:(

rezydent rezydentowi nie jest równy. Nie wykluczałabym domu z drugim kotem tylko może bardziej uczulała opiekuna. Choć wiem,że nie zawsze to przynosi efekt.
Trudno ludziom przyjąć do wiadomościu ,że ich pupilek może być cholernikiem i prześladowcą.

Nasz Wojtek jest takim sukinkotem co każdemu tymczasowi a szczególnie dorosłemu daje popalić. Trzeba mocno go pilnować i uważać. A i tak próby podejmuje dokuczając nowemu. Wie,że źle robi bo wystarczy w ciemno wrzasnąć imie by spitalał.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw maja 22, 2014 10:36 Re: PILNE!!! W-wa DS/DT!!! 15 kotów!!! Prosimy o pomoc!:(

Asiu, na pewno nierówny.
Prawdopodobnie ten rezydent jest silnie dominujący, jednak z jednej strony, reakcja Solejki była cholernie silna, a z drugiej strony, teraz widzę, jak reaguje na koty kręcące się koło klatki.
Z całą pewnością ją się da wprowadzić do stada, tylko pytanie, czy to ma sens na stałe?
Kulokot też już nieźle funkcjonuje, obcy człowiek dzisiaj by nie powiedział, że to jedynaczka.
Tylko zajęło to jakieś dwa lata - nerwów kota i moich :?

OKI

Post » Czw maja 22, 2014 19:16 Re: PILNE!!! W-wa DS/DT!!! 15 kotów!!! Prosimy o pomoc!:(

Kochani, dziękuję bardzo!!!
Właśnie mnie Fundacja zaatakowała, że pieniądze dostaliśmy 8O :1luvu: :1luvu: :1luvu:
09.05 - 50 zł
10.05 - 30 zł
13.05 - 50 zł
13.05 - 63 zł
22.05 - 60 zł
22.05 - 80 zł
Razem 333,00 zł :1luvu:
Z poprzednimi wpłatami to daje 1090,67 :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Bardzo, bardzo dziękuję :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Pierwszą stronę postaram się zaktualizować do jutra - dziś szerokie badanie kontrolne Lakiego i podstawowe zrobimy Solejce.
Ostatnio już się nawet bałam pytać, ile wiszę :oops:

Mam info, że dostaliśmy również sporą ilość porządnej karmy od pani Wioli B.
Równie wielkie podziękowania dla pani Wioli :1luvu: :1luvu: :1luvu:

OKI

Post » Czw maja 22, 2014 21:35 Re: PILNE!!! W-wa DS/DT!!! 15 kotów!!! Prosimy o pomoc!:(

Kotek Solejka jest tak zachwycona faktem, że całe dwie osoby się nią zajmują, że podaje grzecznie łapkę i oddaje krew, jak dla pułku wojska.
Mrucząc z zachwytem :roll:
Zdecydowanie szuka domu jako jedynaczka.
Albo z jakimś półdzikiem, który nie będzie jej robił konkurencji do człowieka.
Kotkę Solejkę należy w nowym domu nosić na rączkach i głaskać. Żadna tam izolacja i święty spokój.
Ewentualny półdzik może siedzieć w tym czasie pod szafą - bo jak wyjdzie, to depresja gotowa.
Człowiek powinien siedzieć w domu i zajmować się kotkiem Solejką, a nie się szwendać do roboty - bo depresja gotowa.

OKI

Post » Czw maja 22, 2014 21:49 Re: PILNE!!! W-wa DS/DT!!! 15 kotów!!! Prosimy o pomoc!:(

Szkoda, że dom Solejce nie wyszedł :( Jednak fakty są takie, że 17 maja napisałaś, że Solejka w nowym domu, a 22 maja, że wrócia...hmmm.... gdybym ja się poddawała po tygodniu. Jak dla mnie w ogóle nie podstawy do wyciągania wniosku, że Solejka musi być jedynaczką. W końcu mieszkała ze stadem kotów i jakoś się z nimi dogadywała.
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

[poprzednia][następna]