PALUCH 10!MRAU.Dużo kotów,dużo potrzeb,mało wolontariuszy :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 18, 2014 19:26 Re: PALUCH 10!MRAU. Potrzebne DT, wsparcie, pomoc!

Proszę:
213/14 - Libia
Obrazek

204/14 - Adwokat
Obrazek

Takie oto pięknoty są do adopcji :D
Ostatnio edytowano Nie maja 18, 2014 20:43 przez Revontulet, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Nie maja 18, 2014 19:49 Re: PALUCH 10!MRAU. Potrzebne DT, wsparcie, pomoc!

kuba.kaczor13 pisze:Mela jest wycofana ( boi się przestrzeni ) ale rozbawiona zapomina się i daje głaskać brzucholca :D .
Będzie z niej super pieszczoch :ok:

No właśnie, ten lęk przestrzeni.
Nie mam zbyt wielkiego doświadczenia, taki typ strachulca jak Mela (Nelly) 85/14 widziałam po raz pierwszy.
Obrazek
Kiedy jest w swoim koszyku, to pozwala się głaskać, wygina się i lgnie pod rękę, mruczy jak cała fabryka traktorów Ursus.
(normalnie to klasyczne strachulce boją się każdego ruchu ze strony człowieka).

Ale kiedy wyszła z koszyka na żarcie przyniesione przez mnie - mokra Smilla z sercami (apetyt Jej dopisuje, pierwszą porcję dostała do koszyka, na drugą po kilku godzinach wyszła sama), to kiedy do niej podeszłam niedynamicznie, to uciekła i schowała się znowu w koszyczku.
W koszyku wyginanie i Ursus :)

A mogła dziś pojechać do domu, bo wczorajsi Państwo dziś ją znowu oglądali, jak również kilka innych kotów, ale chyba chcieli kota ewidentnie otwartego.
Ale doceniam długie zastanawianie się nad wyborem kota.
Obrazek
Obrazek

akne

Od: Pon lut 18, 2013 21:06

Post » Nie maja 18, 2014 20:13 Re: PALUCH 10!MRAU. Potrzebne DT, wsparcie, pomoc!

Revontulet pisze:Proszę:
213/14
Obrazek

204/14
Obrazek

Takie oto pięknoty są do adopcji :D

Górna focia to przemiła drobna urocza buraska świeżo po sterylce.
Fajna młoda laska (2 lata), lubi głaskanie.

Druga focia to wielki przystojniak, klasycznie czarny kocur.
Miziasty, kontaktowy, wykastrowany.
Fajne ciacho, ma nie więcej niż 4 lata (wygląda max na 2,5 roku, no dobra zakochałam się ;)

Info dla tych, co po raz pierwszy na wątku:
Obie piękności przebywają obecnie w warszawskim schronisku na Paluchu. Dla adoptujących schronisko czynne codziennie od 12:00 do 17:00.
Udając się do schroniska w celu adopcji kota należy wziąć ze sobą dowód osobisty i transporter lub specjalną torbę do przewozu kota.

Kciuki za domki dla Miss i Mistera :ok:
Obrazek
Obrazek

akne

Post » Nie maja 18, 2014 21:13 Re: PALUCH 10!MRAU. Potrzebne DT, wsparcie, pomoc!

kuba.kaczor13 pisze:Mela jest wycofana ( boi się przestrzeni ) ale rozbawiona zapomina się i daje głaskać brzucholca :D .
Będzie z niej super pieszczoch :ok:

ups imię koteczki przekręciłem .znaczy się głupi tablet z androidem do spółki :evil:

A kocina przezacna , polubiłem ją bardzo :ok:
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Śro maja 21, 2014 19:04 Re: PALUCH 10!MRAU. Potrzebne DT, wsparcie, pomoc!

Podbiję Paluszkowy Wątek .

W tym tygodniu będę w niedzielę . Kto ze mną , kto w sobotę ? :D

Pozdrawiam.
Obrazek

kuba.kaczor13

Post » Śro maja 21, 2014 21:20 Re: PALUCH 10!MRAU. Potrzebne DT, wsparcie, pomoc!

kuba.kaczor13 pisze:W tym tygodniu będę w niedzielę . Kto ze mną , kto w sobotę ? :D

Na mnie można liczyć dopiero w następny weekend. W ten ogarniamy z Ozymandias piknik w Kafce:
https://www.facebook.com/events/247836325401145/
Trzeba się będzie w sobotę przygotować, popakować, ciasteczka upiec do częstowania, dorobić więcej ramek na biżuterię itp.
Obrazek
Obrazek

akne

Post » Czw maja 22, 2014 7:33 Re: PALUCH 10!MRAU. Potrzebne DT, wsparcie, pomoc!

akne pisze:
No właśnie, ten lęk przestrzeni.
[size=85]Nie mam zbyt wielkiego doświadczenia, taki typ strachulca jak Mela (Nelly) 85/14 widziałam po raz pierwszy.
Obrazek
Kiedy jest w swoim koszyku, to pozwala się głaskać, wygina się i lgnie pod rękę, mruczy jak cała fabryka traktorów Ursus.
(normalnie to klasyczne strachulce boją się każdego ruchu ze strony człowieka).

Ale kiedy wyszła z koszyka na żarcie przyniesione przez mnie - mokra Smilla z sercami (apetyt Jej dopisuje, pierwszą porcję dostała do koszyka, na drugą po kilku godzinach wyszła sama), to kiedy do niej podeszłam niedynamicznie, to uciekła i schowała się znowu w koszyczku.
W koszyku wyginanie i Ursus :)

Wypisz wymaluj Sabinka przez pierwsze dwa miesiące u mnie. Albo raczej przez drugi miesiąc, w pierwszym była zbyt przerażona. Nawet i dziś lubi się poprzemykać, ale jak leży stacjonarnie, to koła w górze po chwili głaskania.

Jak na ciepły sezon, sporo adopcji, no i Puchacz :1luvu: Pierwszy kot, którego zobaczyłam i sfotografowałam w ubiegłym roku. Nareszcie.... :piwa:
Obrazek

królik dags

Od: Czw gru 05, 2013 17:51

Post » Czw maja 22, 2014 15:47 Re: PALUCH 10!MRAU. Potrzebne DT, wsparcie, pomoc!

Obrazek

kuba.kaczor13

Post » Czw maja 22, 2014 15:50 Re: PALUCH 10!MRAU. Potrzebne DT, wsparcie, pomoc!

Kuba lepiej tak niz jakby mial utopic albo na ulice wywalic miedzy samochody :roll: swoja droga czemu ludzie nie sterylizuja kotow? :evil:

Maykaw

Od: Śro wrz 09, 2009 19:45

Post » Czw maja 22, 2014 17:02 Re: PALUCH 10!MRAU. Potrzebne DT, wsparcie, pomoc!

kuba.kaczor13 pisze:http://wiadomosci.wp.pl/kat,1019393,title,7-kotkow-porzuconych-w-tramwaju,wid,16621854,wiadomosc.html?ticaid=112c58&_ticrsn=3 :evil: :evil: :evil: :evil:

To chyba te: http://www.napaluchu.waw.pl/czekam_na_c ... /011401238 :(

Mela i jej dzieci też zostały porzucone w tramwaju.
Tak przynajmniej twierdziła osoba, która je przywiozła na Paluch.

Z Asią jesteśmy w sobotę :wink:
Obrazek

Revontulet

Post » Czw maja 22, 2014 20:19 Re: PALUCH 10!MRAU. Potrzebne DT, wsparcie, pomoc!

Uwaga, atention, achtung, wnimanje!
Informacja dla mieszkańców Warszawy i okolic

Grupa Pomocy Kotom MRAU w imieniu organizatorów zaprasza na piknik "Niedziela na czterech łapach":

Niedziela, 25 maja 2014, godzina 10:00-16:00, Kawiarnia Kafka na Powiślu, ulica Oboźna.

Oprócz GPK MRAU wystawiać się będą:
Pruszkowski Dom Tymczasowy
Fundacja Azylu Koci Świat
Koteria
Fundacja Pole Inicjatyw Twórczych

W programie:
Kiermasz z artystycznymi różnościami, z którego dochód zostanie przeznaczony na pomoc zwierzakom w domach tymczasowych
Pokazy artystycznego przyrządzania kawy
Gry i zabawy dla dzieci, malowanie buziek
Porady doświadczonych wolontariuszy
Porady behawiorysty zwierzęcego

Serdecznie zapraszamy!

Grupa Pomocy Kotom MRAU będzie mieć swoje stoisko, na którym będziemy kwestować na rzecz naszych podopiecznych i sprzedawać przedmioty z darowizn - cały dochód przeznaczony jest na wsparcie kosztów leczenia i utrzymania kotów pod naszą opieką.

Wszystkie osoby, które chciałyby ofiarować dary (akcesoria dla kotów, różne gadżety, obrazki, książki, biżuterię, ...) zapraszamy na nasze stoisko.
Niesprzedane na pikniku dary zostaną wystawione na naszym charytatywnym koncie Allegro.

Edit:
Właśnie dotarły do mnie broszki i zawieszki przekazane przez Szklaną Pracownię na rzecz naszych podopiecznych:
Obrazek
Będzie je można nabyć na pikniku przy Kafce.

Bardzo dziękujemy Szklanej Pracowni :)
Obrazek
Obrazek

akne

Post » Pt maja 23, 2014 11:28 Re: PALUCH 10!MRAU. Potrzebne DT, wsparcie, pomoc!

226/14 Obrazek
227/14 Obrazek
228/14 Obrazek
229/14 Obrazek
232/14 Obrazek
233/14 Obrazek
234/14 Obrazek
237/14 Obrazek
242/14 Obrazek poprzedni numer 30/11 :(
243/14 Obrazek bez gałek ocznych
244/14 Obrazek
245/14 Obrazek
246/14 - brak foto, czarny
247/14 Obrazek
248/14 Obrazek

XXV/14 Obrazek

??? Obrazek
Ostatnio edytowano Czw maja 29, 2014 8:28 przez Revontulet, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Revontulet

Post » Pt maja 23, 2014 16:02 Re: PALUCH 10!MRAU. Potrzebne DT, wsparcie, pomoc!

Revontulet pisze:??? Obrazek

To była 0235/14.
ObrazekObrazek

boniedydy

Od: Śro wrz 11, 2013 22:05

Post » Pt maja 23, 2014 21:49 Re: PALUCH 10!MRAU. Potrzebne DT, wsparcie, pomoc!

a dotarły przez Kasię fanty ode mnie? jakieś kocie pierdołki to były, m.in. lakiery do paznokci. Ciekawa jestem, jak popyt, czy na przyszłość też coś przyszykować i z jakich rodzajów :)

akne pisze:Uwaga, atention, achtung, wnimanje!
Informacja dla mieszkańców Warszawy i okolic

Grupa Pomocy Kotom MRAU w imieniu organizatorów zaprasza na piknik "Niedziela na czterech łapach":

Niedziela, 25 maja 2014, godzina 10:00-16:00, Kawiarnia Kafka na Powiślu, ulica Oboźna.

Oprócz GPK MRAU wystawiać się będą:
Pruszkowski Dom Tymczasowy
Fundacja Azylu Koci Świat
Koteria
Fundacja Pole Inicjatyw Twórczych

W programie:
Kiermasz z artystycznymi różnościami, z którego dochód zostanie przeznaczony na pomoc zwierzakom w domach tymczasowych
Pokazy artystycznego przyrządzania kawy
Gry i zabawy dla dzieci, malowanie buziek
Porady doświadczonych wolontariuszy
Porady behawiorysty zwierzęcego

Serdecznie zapraszamy!

Grupa Pomocy Kotom MRAU będzie mieć swoje stoisko, na którym będziemy kwestować na rzecz naszych podopiecznych i sprzedawać przedmioty z darowizn - cały dochód przeznaczony jest na wsparcie kosztów leczenia i utrzymania kotów pod naszą opieką.

Wszystkie osoby, które chciałyby ofiarować dary (akcesoria dla kotów, różne gadżety, obrazki, książki, biżuterię, ...) zapraszamy na nasze stoisko.
Niesprzedane na pikniku dary zostaną wystawione na naszym charytatywnym koncie Allegro.

Edit:
Właśnie dotarły do mnie broszki i zawieszki przekazane przez Szklaną Pracownię na rzecz naszych podopiecznych:
Obrazek
Będzie je można nabyć na pikniku przy Kafce.

Bardzo dziękujemy Szklanej Pracowni :)

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

Post » Sob maja 24, 2014 19:51 Re: PALUCH 10!MRAU. Potrzebne DT, wsparcie, pomoc!

Dziś był spokój i cisza. Właściwie nic się nie działo.
Dopiero na koniec dnia została adoptowana przepiękna Suri (173/14)
Obrazek

Na domy czekają:

Pokój ostatni:

133/14 - Carmen
Obrazek

137/14 - Etna - ogromny miziak, a do tego zabawowa panna. Syczy na inne koty
Obrazek

193/14 - Matrix - zabawowy młodziak, pieszczoch, nie ma problemów z innymi kotami
Obrazek

Pokój czerwony

85/14 - Mela - ośmieliła się i już wyleguje się poza budką :ok:
Obrazek

201/14 - Lara
Obrazek

204/14 - Adwokat
Obrazek

107/14 - Pirat - podrostek, radosny, ale jeszcze traktuje człowieka z rezerwą (minie mu to :wink: )
Obrazek

Pokój zielony:
czwórka kociąt z miotu tramwajowego

Pokój żółty:

124/14 - Zibi
Obrazek

Aha, nadszedł ten czas, gdy na Paluch napływają kocięta. Coraz więcej kociąt.
W ostatnich dniach sporo się pojawiło :(
Są czarnuszki, pingwinki, buraski, krówki, jest też ruda dziewczynka (?) i cały biały kurdupelek - wydaje mi się, że głuchy.
Dziś przyjechał miot 6-ściu maluszków.
Sezon na kocie dzieci rozpoczął się na dobre :(
Obrazek

Revontulet

[poprzednia][następna]