Nasza kocia... maluszki, jeden niewidomy, prośba o wsparcie.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 20, 2014 20:01 Re: Nasza kocia rodzinka, Kasia już po operacji :(

alessandra pisze:Wg m,nie koty bardzo polubią nowe miejsce -nowy widok, ciekawe zapachy- to dobry okres, bo wszytsko pięknie pachnie a to pozytywnie wpłynie na nie.

Pokażesz nam jeszcze wiecej tego nowego? Tak jestem ciekawa -jak jakies roślinki będziesz chciała, to wołaj zawsze coś tam jest do rozmnożenia :wink:

Tak naprawdę to nie wiem kiedy koty będą mogły wyjść na trawkę, bo trzeba najpierw zrobić miejsce na nią,(z tej drugiej strony) potem pozrywać to wszystko co tam jest, potem zrobić wolierę. :(
Kiedyś, mam nadzieję, :( tam będzie ładnie, koty będą miały fajnie, ale teraz czekam od renty do renty aby cokolwiek tam zrobić by móc się wreszcie wyprowadzić i nie płacić i tu i tam komornego oraz różnych opłat itd.

Koty mają zakaz chorowania bo mnie dalej boli łokieć pomimo okładów z kapusty. :(
Do tego w sobotę wywaliłam się(nie pisałam chyba o tym?) na płytkach po umyciu i cały pośladek mam siny :strach: no ale cóż, starość nie radość a młodość nie wieczność. :(
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Wto maja 20, 2014 20:18 Re: Nasza kocia rodzinka, Kasia już po operacji :(

Zapomniałam napisać, że mam jeża na nowym miejscu zamieszkania.
Tutaj pod tym oknem i pod ''tarasem'' z boku jest wejście i tam sobie zrobił-a lokum
Obrazek
Chodziła w te i we wte dzisiaj rano i nosiła trawę skoszoną parę dni wcześniej do tej dziury i się nas nie bała pomimo iż podeszliśmy bardzo blisko obserwując to co robiła. :)
Wcześniej myślałam o zamurowaniu tego podestu ale skoro mam innych domowników(pewnie ma malutkie) to niech sobie żyją a ja im w tym dopomogę. :1luvu:
Oczywiście jestem nowicjuszką w tym temacie i rady co do dbania o jeże mile widziane. :)
Ja już wodę wystawiłam w miseczce blisko tamtego wejścia ale nie wiem czy teraz mam dawać im jeść czy zimą dopiero?
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Wto maja 20, 2014 20:22 Re: Nasza kocia rodzinka, Kasia już po operacji :(

Aniu spróbuj na ten bolący łokieć smarować i przykładać maść żmijową,ona teraz nazywa się viprosal
nie kosztuje dużo,a jest bardzo skuteczna na takie urazy.
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Wto maja 20, 2014 23:30 Re: Nasza kocia rodzinka, Kasia już po operacji :(

Trzy lata temu miałam jeża pod blokiem. Przychodził co wieczór. Któregoś razu widziałam jak jeż i kot jedli z jednej miski.
Obrazek

KITKA[*]28.03.2011 ŻUCZEK[*]17.04.2013 BUNIA[*]30.03.2015 BUBA [*] 12.10.2015 ZUZIA[*] 14.01.2018
RUDY MIŚ [*]1.08.2019 MAŁA[*] 11.04.2020

Do zobaczenia nasze kochane

ankacom

Od: Wto wrz 14, 2010 17:23

Post » Śro maja 21, 2014 6:09 Re: Nasza kocia rodzinka, Kasia już po operacji :(

Jeże uwielbiaja kocią karmę, ale dziwne jest to,że jadł z kotem razem-widocznie był bardzo głodny, a kot nie przejawiał agresji-jednak zwierzęta potrafią razem życ, ludzie nie zawsze :?
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Śro maja 21, 2014 10:29 Re: Nasza kocia rodzinka, Kasia już po operacji :(

Anna61 pisze:
Miraclle pisze:Powolutku małymi kroczkami i wszystkie futerka przyzwyczają się do nowego mieszkania.
Jak będą mieć swoje zapachy od razu poczują się jak u siebie :ok:

Mam nadzieję :wink: ale narazie końca nie widać. :(

Tak oto sobie żyjemy...
Obrazek Obrazek Obrazek

Kubuś, dzikusek do wzięcia od zaraz :wink:
Obrazek

Tuśka(do wzięcia też) i Kaśka
Obrazek

niewidoma Bisia
Obrazek

Franuś
Obrazek

Lusia
Obrazek

Agatka, Kubuś i Kaśka
Obrazek

Tola, Boluś i Kola
Obrazek

Bisia, Tola i Boluś
Obrazek Obrazek Obrazek

to już foty z nowego domku :?: zaglądam i pozdrawiam cieplutko :1luvu:
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Śro maja 21, 2014 14:11 Re: Nasza kocia rodzinka, Kasia już po operacji :(

Anna61 pisze:[...]Oczywiście jestem nowicjuszką w tym temacie i rady co do dbania o jeże mile widziane. :)[...]

viewtopic.php?f=21&t=156398&hilit=Jeżę
viewtopic.php?f=21&t=157486
... mry!
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Śro maja 21, 2014 14:17 Re: Nasza kocia rodzinka, Kasia już po operacji :(

Ładna kocia rodzinka.
Obrazek
Misia [*] u mnie 28.04.2017-14.06.2018

Meteorolog1

Od: Sob lis 23, 2013 0:42

Post » Śro maja 21, 2014 14:23 Re: Nasza kocia rodzinka, Kasia już po operacji :(

o rany,Aniu, masz kolczatkę i to z malusimi kulkami :1luvu: to zapraszam do klubu jeżowego , Ewa już podrzuciła wątek, jak widzę :ok:

jeżyki karmię karmą suchą dla babików kocich lub kitten, większość fachowców uznaje,że najlepiej przyswajają z saszetek junior whiskas . Teraz sporo futruja , bo okres na maluszki , nie wolno na pewno mleka, bo tak, jak koty maja rozwolnienie, nie wolno kitketa .Na lato naturalny domek sam jezyk/jezykowa zbudował/a , na zimę u mnie w kociej budce wyściełanej siankiem lubia mieszkać i nie zamarzną.
Zresztą wszystko dziewczyny powiedzą na watkach jeżowych :D

Aniu, zainstalowaliscie sie już na nowym?

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Śro maja 21, 2014 19:56 Re: Nasza kocia rodzinka, Kasia już po operacji :(

Ania jeszcze się nie przeprowadziła.
To cytat z wczoraj:
Anna61 pisze: by móc się wreszcie wyprowadzić i nie płacić i tu i tam komornego oraz różnych opłat itd.

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Śro maja 21, 2014 20:59 Re: Nasza kocia rodzinka, Kasia już po operacji :(

mb pisze:Ania jeszcze się nie przeprowadziła.
To cytat z wczoraj:
Anna61 pisze: by móc się wreszcie wyprowadzić i nie płacić i tu i tam komornego oraz różnych opłat itd.

Dokładnie Marysiu. :wink:

alessandra pisze:o rany,Aniu, masz kolczatkę i to z malusimi kulkami :1luvu: to zapraszam do klubu jeżowego , Ewa już podrzuciła wątek, jak widzę :ok:

jeżyki karmię karmą suchą dla babików kocich lub kitten, większość fachowców uznaje,że najlepiej przyswajają z saszetek junior whiskas . Teraz sporo futruja , bo okres na maluszki , nie wolno na pewno mleka, bo tak, jak koty maja rozwolnienie, nie wolno kitketa .Na lato naturalny domek sam jezyk/jezykowa zbudował/a , na zimę u mnie w kociej budce wyściełanej siankiem lubia mieszkać i nie zamarzną.
Zresztą wszystko dziewczyny powiedzą na watkach jeżowych :D

Aniu, zainstalowaliscie sie już na nowym?

Dzisiaj nie widziałam jeża ale byłam później i może już poszedł spać. :)
Zaglądnę w wolnej chwili na podane wątki, dzięki ewa_mrau :kotek:
teraz padam na twarz, bo od godziny 5 rano na nogach jestem, ale nie z własnej woli lecz wymuszonej przez potworny ból głowy który to wyrwał mnie ze snu.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pt maja 23, 2014 7:57 Re: Nasza kocia rodzinka, Kasia już po operacji :(

Aniu, jak samopoczucie dzisiaj :?:

Jak wytrzymujecie upał :?:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Sob maja 24, 2014 16:59 Re: Nasza kocia rodzinka, Kasia już po operacji :(

Aniu, mimo, że już mnie prawie nie ma na miau ale myślami jestem z ulubionymi wątkami i ich autorkami.
Trzymam kciuki, by Ci się choć trochę lepiej żyło, z całego serca Ci życzę, kochana, zasługujesz na to, koci aniele.
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Sob maja 24, 2014 19:36 Re: Nasza kocia rodzinka, Kasia już po operacji :(

Ja dzisiaj chciałam wejść do Was i zorientowałam się,że nie mam Twojego wątku w zakładkach 8O
Musiałam pewnie "sprzątnąć" z innym :oops: :oops: :oops: :oops:
Juz zapisuję sobie jeszcze raz i napiszę,ze trzymam za Ciebie kciuki i za wszystko Aniu,przede wszystkim za Twoje zdrówko :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Z racji braku tego wątku mam tyły ogromne :oops: więc doczytam na spokojnie :oops:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Nie maja 25, 2014 10:18 Re: Nasza kocia rodzinka, Kasia już po operacji :(

Aniu myślimy o Tobie mocne :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za Ciebie i kotki
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

[poprzednia][następna]