WĄTEK ILUSTROWANY. Lolek.

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro kwi 23, 2014 8:59 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Pouczająca wyprawa ;-)

Bo nie przepada.
Ale radośc z mojego powrotu na te parę chwil przeważa. :wink:
A jak MRUCZY wtedy 8O
Az bulgocze :twisted:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Śro kwi 23, 2014 9:09 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Pouczająca wyprawa ;-)

Oswojony tygrys :wink:
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Śro kwi 23, 2014 9:14 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Pouczająca wyprawa ;-)

:twisted:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Śro kwi 23, 2014 9:31 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Pouczająca wyprawa ;-)

JoasiaS pisze:
Megana pisze:Ale na końcu przytulona do mamci Milka wymiata.

Prawda, że słodka? :)
Obrazek

Milka często tak się wtula :D .
Podobnym pieszczoszkiem jest Frodo :1luvu:

Obrazek

Obrazek

Uwielbiam te ich maślane spojrzenia i podsuwanie łebków do całowania :1luvu:

Koty często w uścisku czują się zagrożone. Na przykład Kropka natychmiast wyrywa się z objęć. Frodo i Milka wręcz przeciwnie. Pewnie dlatego często zwracamy się do nich synuś i córunia – są w pewien sposób uczłowieczone :lol: .

Natomiast świadomie ograniczam przytulanie Frycka, mimo że on też mógłby siedzieć w objęciach godzinami. Zauważyłam, że wystarczy kilka minut takich czułości i odbija się to na reszcie kotów. Fryc natychmiast czuje się pupilkiem i przystępuje do ustawiania całej reszty :twisted:

Ale fajne przytulaki. A jeśli chodzi o Fryca to on jest wyjątkowy. :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

jasia.stargard

Od: Wto sie 27, 2013 10:14

Post » Pon maja 19, 2014 11:31 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Pouczająca wyprawa ;-)

W kwietniu teren wokół domu opanowały mlecze. Tradycyjnie nie walczyliśmy z nimi – niech się złocą za oknem.
Poza tym koty tak ładnie w nich wyglądały... ;-)
Obrazek

W efekcie mamy teraz piały puch wokół domu, a koty przynoszą dmuchawce na wąsach :lol: :
Obrazek

Obrazek

Wczoraj ociepliło się wreszcie po zimnych ogrodnikach i udało się sfotografować nasze dziewczyny buszujące w białym puchu :D :
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Frodo nie dołączył do sióstr. Wyszedł na taras, wskoczył na krzesło, porozglądał się nieco:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

I wybrał relaks na kocyku :1luvu: :
Obrazek

Fryc w ogóle nie uwierzył w poprawę pogody.
A idźcie tam z dmuchawcami...
Obrazek
Obrazek

JoasiaS

Post » Pon maja 19, 2014 11:35 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Pouczająca wyprawa ;-)

JoasiaS pisze:Fryc w ogóle nie uwierzył w poprawę pogody.
Obrazek

... a co wisi między krzesłami ? ;) :lol:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pon maja 19, 2014 11:37 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Pouczająca wyprawa ;-)

Avian pisze:
JoasiaS pisze:Fryc w ogóle nie uwierzył w poprawę pogody.
Obrazek

... a co wisi między krzesłami ? ;) :lol:

Brzunio :twisted: :lol:
Obrazek

JoasiaS

Post » Pon maja 19, 2014 11:47 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Dmuchawce, latawce...

A ja myślałam, ze to kieszonka wypchana kluczami ;)
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pon maja 19, 2014 11:52 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Dmuchawce, latawce...

Avian pisze:A ja myślałam, ze to kieszonka wypchana kluczami ;)

Taa.. Tymi do spiżarni :wink:
Obrazek

JoasiaS

Post » Pon maja 19, 2014 16:48 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Dmuchawce, latawce...

Czy będę bardzo monotematyczna jak znowu powiem, że zdjęcia cudne ? :1luvu: :1luvu: :1luvu:

No i Fryc jak zwykle wymiata :ryk:

Moje od dzisiaj mogą wreszcie po zmianie pogody na balkon wyjść i jak na razie żadne nie chce z niego schodzić, rozwaliły się na słoneczku i kotów nie ma :ok:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Pon maja 19, 2014 18:42 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Dmuchawce, latawce...

Słodkości kochane w kwieciu :1luvu: :D
Frycek dobrze wycelował z tym brzusiem :ryk:

A Frodo czuje się bezpiecznie tylko koło domku :(
Ucałowania dla całej bandy i dla Was :1luvu:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Pon maja 19, 2014 19:16 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Dmuchawce, latawce...

Pelnia kociego szczescia :1luvu: Trawka, ptaszki, wiaterek, cos do drapania, cos do wytarzania...hmmmm, rozmarzylam sie w tych latawcach :mrgreen:
Obrazek

Chat

Od: Nie cze 15, 2008 8:57

Post » Wto maja 20, 2014 7:33 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Dmuchawce, latawce...

Milka skoki za owadami uskutecznia? :)

Ciasno pod tym stołem, brzusio się nie mieści :twisted:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Wto maja 20, 2014 9:04 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Dmuchawce, latawce...

AgaPap pisze:Czy będę bardzo monotematyczna jak znowu powiem, że zdjęcia cudne ? :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Ależ skąd :twisted: . Zresztą to najczęściej występujący komentarz na tym forum :lol:
amyszka pisze:A Frodo czuje się bezpiecznie tylko koło domku :(

Tak, to na pewno, ale w tym sezonie odnoszę wrażenie, że moje koty wkroczyły w wiek dojrzały. Cenią sobie siedzenie blisko domu, a kiedy na dworze chłodno w ogóle nie chce im się wychodzić. Wieczorem nie muszę wołać, bo same meldują się do spania. Sporadycznie zdarzają im się pobudki o świcie. Kiedyś godzina piata rano to był już czas pełnej kociej aktywności. Ostatnio wszystkich nas budzi dopiero dźwięk budzika. Koty zwlekają się na śniadanie jakby siłą przyzwyczajenia. W weekendy zgodnie śpimy sobie dłużej, a często po kocim śniadaniu moje zwierzaki znów wracają do nas do łóżka, by jeszcze z nami poleniuchować. Owszem, kiedy otwieramy drzwi balkonowe w sypialni, niuchają rześkie powietrze, ale zdecydowanie z poziomu łóżka, zagrzebane w kocykach - bo kto by się tam spieszył z wychodzeniem ;-) . Jedynie Kropka jeszcze trzyma fason i żyje najbardziej aktywnie z całej bandy, ale generalnie chyba powoli starzeje mi się stadko...
amyszka pisze:Ucałowania dla całej bandy i dla Was :1luvu:

Dziękujemy i również całujemy :D
Chat pisze:Pelnia kociego szczescia :1luvu: Trawka, ptaszki, wiaterek, cos do drapania, cos do wytarzania...hmmmm, rozmarzylam sie w tych latawcach :mrgreen:

:)
mahob pisze:Milka skoki za owadami uskutecznia? :)

A ona ma taki śmieszny system - potrafi siedzieć całe kwadranse w jednym miejscu, gapić się w trawę i strzyc uszami, a potem nagle dostaje głupawki i sadzi takie ogromne susy przez całą łąkę :lol:
Obrazek

JoasiaS

Post » Śro maja 21, 2014 9:46 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Dmuchawce, latawce...

A tu jak zwykle - niezwykle :1luvu:

Joasiu - Kot-B. również wkroczył w wiek dojrzały.
I po wymuszeniu na mnie otwarcia okna na hacjendzie o świcie, zaliczywszy pocztę i te inne takie, zalega pod świerkiem, który ma gałęzie do ziemi, zakłada mufkę i se pacza na świat, albo siada na poduszce na szafce od wewnątrz, kontemplwa i szewieli uszami 8)
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

[poprzednia][następna]