Czesław śpiewa w tercecie z Miss Daisy i Królem Julianem :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 18, 2014 20:20 Re: Czesław śpiewa w duecie z Królem Julianem :) Herezja w

Moja Droga - twierdziłaś, że się nie znasz na kotach........no to Ci znalazłam psa w kocim wydaniu. Potem Ci tylko wysłałam zdjęcia.......tak?

Generalnie nie musisz się znać na kotach.......one się znają na Tobie i wystarczy:-). Poza tym jak Ci z uporem maniaka podsyłam tylko TE, które bym sama sobie zostawiła.......
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Nie maja 18, 2014 20:28 Re: Czesław śpiewa w duecie z Królem Julianem :) Herezja w

fairey pisze:wygląda na to, że nie mam uprawnień do czytania wątku cokolwiek by to nie znaczyło 8O

bo to inne forum jest :lol:
tam się rejestrujesz i otrzymujesz status od którego zależą Twoje uprawnienia,
kociarz może czytać i pisać w małym obszarze,
miaukun może więcej z tym że musi posiadać kota rasowego (w ankiecie podaje się nr rodowodu o ile dobrze pamietam )
hodowca może jeszcze więcej z tym że musi mieć zarejestrowana hodowlę
jestem tam od tak dawna że zapomniałam o tym

Herezja jest w dziale Interwencje, który nie jest dostępny bez zalogowania, natomiast nie wiem czy forumowicze o statusie kociarz mogą ten dział oglądać
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Nie maja 18, 2014 20:41 Re: Czesław śpiewa w duecie z Królem Julianem :) Herezja w

odpowiadam więc - nie mogą :P no trudno nie zaspokoję swojej ciekawości...
Obrazek

fairey

Od: Wto paź 11, 2011 7:04

Post » Nie maja 18, 2014 20:55 Re: Czesław śpiewa w duecie z Królem Julianem :) Herezja w

fairey pisze:odpowiadam więc - nie mogą :P no trudno nie zaspokoję swojej ciekawości...

tam są informacje o leczeniu, kosztach, zdjęcia, i filmiki oraz ze dwa - trzy cytaty (Neigh i Twój ) odnośnie charakteru kota
i link do wątku na miau (szczerze mówiąc nie pamiętam którego wątku) :wink:
bardziej sprawozdawczy jest :wink:

edit
widzę, że Miga udostępniła wątek :wink:
Obrazek

dalia

Post » Nie maja 18, 2014 21:58 Re: Czesław śpiewa w duecie z Królem Julianem :) Herezja w

Ależ ona delikatna jest .

egwusia

Od: Pt paź 10, 2008 15:17

Post » Nie maja 18, 2014 21:59 Re: Czesław śpiewa w duecie z Królem Julianem :) Herezja w

Neigh pisze:Moja Droga - twierdziłaś, że się nie znasz na kotach........no to Ci znalazłam psa w kocim wydaniu. Potem Ci tylko wysłałam zdjęcia.......tak?

Generalnie nie musisz się znać na kotach.......one się znają na Tobie i wystarczy:-). Poza tym jak Ci z uporem maniaka podsyłam tylko TE, które bym sama sobie zostawiła.......

To samo powiedziała mi dr. Dominika. Widać jestem dla nich przewidywalna i niestresująca. Julian to jest tak wyluzowany, że mi ostatnio zdemolował pół mieszkania z nudów. Zarządził, że kwiatków to ja mieć nie będę, no chyba że jako formę kociej kuwety. A ta miska co niechcąco kotu upadła to wcale nie była warta swojej ceny. Zresztą kto przy zdrowych zmysłach stawia takową na drodze do kocich smakołyków, no kto?
Obrazek

fairey

Post » Nie maja 18, 2014 22:00 Re: Czesław śpiewa w duecie z Królem Julianem :) Herezja w

egwusia pisze:Ależ ona delikatna jest .

jeszcze trochę poprzebywa z moimi wieśniakami to jej przejdzie ;)
Obrazek

fairey

Post » Nie maja 18, 2014 22:06 Re: Czesław śpiewa w duecie z Królem Julianem :) Herezja w

NIEMOŻLIWE :D
ta minka to sama DELIKATNOŚĆ
Obrazek

egwusia

Od: Pt paź 10, 2008 15:17

Post » Nie maja 18, 2014 22:13 Re: Czesław śpiewa w duecie z Królem Julianem :) Herezja w

fairey pisze:jeszcze trochę poprzebywa z moimi wieśniakami to jej przejdzie ;)

to są pomówienia i na pewno jakieś stosowne paragrafy można na nie znaleźć :lol:
Obrazek

dalia

Post » Nie maja 18, 2014 22:15 Re: Czesław śpiewa w duecie z Królem Julianem :) Herezja w

zaraz pomówienia. To sama prawda. Ale jako koci sługus już przywykłam, że nie ma kolorowo ;)
Obrazek

fairey

Post » Nie maja 18, 2014 22:36 Re: Czesław śpiewa w duecie z Królem Julianem :) Herezja w

Dalia ma takie małe rude ładne.
Coś z 10kg ledwie. Kociaczek.
Co z nim na smyczy chodzi.
I Stokrocię. Nawet bym ją może ukradła Dalii i przerobiła trochę (ma za długi nos) , bo ona jest bardzo inna.
Pasowałaby do Amelki.

Herezja wygląda lepiej. Nie jest co prawda persem(!) ,ale zaczyna ładnieć.
Nie wiem Fairey co Ci radzić w kwestii zostawienia dziewczyny.
Może zdaj się na los?

Tylko wiesz: jak się nie ogłasza kota to się nie znajduje domku.
Wiem coś o tym. Tak właśnie szukałam Laleczkowi domu. I znalazłam. Mój własny... :mrgreen:

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Nie maja 18, 2014 22:55 Re: Czesław śpiewa w duecie z Królem Julianem :) Herezja w

Wiem Kotkins, walczę sama ze sobą bo wiem, że dla niej dom się znajdzie a tyle bid w potrzebie.

Ona się już bardzo przywiązała, bardzo... nawet jak jej tnę paznokcie, ubieram niegodnie czy czeszę mimo, że widzę, że nie jest to po jej myśli to poza warczeniem, nawet mnie nie ostrzega, że zaraz dostanę tylko znosi cierpliwie wszystko co przy niej robię. Ufa mi. Pewnie w nowym fajnym domu szybko zaufałaby nowym ludziom... sama nie wiem

jak ją odbierałam od Neigh bardzo mnie zaskoczyła, najpierw uciekła a potem jaj jej się przypomniało kto ja jestem to przyszła się miziać i ocierać. Chyba wtedy całkiem ukradła mi serce.

Nie wyobrażam sobie jak miałabym ją komuś oddać, jak ją wiozłam na sterylkę to nie chciałam jej zostawiać w lecznicy na cały dzień a co dopiero komuś na zawsze...

masakra! serce cały czas walczy z rozumem!
Obrazek

fairey

Post » Pon maja 19, 2014 5:32 Re: Czesław śpiewa w duecie z Królem Julianem :) Herezja w

ja nic doradzać nie będę, poza tym, że jak już będziesz brać wszystko na rozum to uwzględnij serce :wink:
już pisałam, że jak będzie tak będzie dobrze
Obrazek

dalia

Post » Pon maja 19, 2014 10:38 Re: Czesław śpiewa w duecie z Królem Julianem :) Herezja w

Wiesz , czasem rozum jest rzyci:)
Jak zobaczyła Leosia to wiedziałam ,że musi zostać.
Podobnie była z Laleczkiem.
Jechaliśmy sobie z Wrocławia i cały czas myślałam JAK to zrobić ,żeby został.
Ba! Jak go zobaczyłam na zdjęciu to wiedziałam...

Amelkę wzięłam bo mi rozum nakazywał: była taka brzydka ,że uznałam ją za nie adopcyjną.
Rozum się pomylił: ona jest śliczna.
Ale wmieszał się los.
Amelka miała w sumie szczęście. Gdzie znalazłaby parę wariatów , którzy akceptują jej nie trafianie do kuwety?
Amka to trudna miłość.

Nie wiem co nami kieruje przy wyborze, ale ja dokładnie wiedziałam ,że moje koty są MOJE.
Oczywiście mam najwspanialsze, najpiękniejsze i w ogóle boskie koty.
Fio jest prześliczna, Leoś rozkoszny a Ameczka piękna i ...głuuuupia (ale nas ogromnie kocha!).
Laleczka był uroczy, słodki i strasznie żal ,że już go z nami nie ma.

Pewnie będzie następny ktoś...może czeka za rogiem?
Wczoraj przyszła nam do głowy pewna myśl...poznaliśmy kogoś...zobaczymy co z tego wyniknie...

Będziesz wiedziała. To się WIE.

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Śro maja 21, 2014 21:42 Re: Czesław śpiewa w duecie z Królem Julianem :) Herezja w

hmmm... ze mną też tak było - tylko pooglądam, pomyślę... Potem chodziłam, myślałam... obejrzałam fotografie... zadzwoniłam, mieliśmy PA i inne formalności; na pierwszym spotkaniu, po 10 minutach bycia w odwiedzinach walnęła mnie czołem i ja też WIEDZIAŁAM :D ; po 3,5h odwiedzinach - ciężko było wyjść bez niej, popłakałam się, a potem, wiedząc, że miałaby być z powodu urlopów rozmaitych (naszego i DT) w TDT, odwołaliśmy wyjazd nad morze (i tak zapowiadali deszcz ;) )i wzięliśmy ją tydzień wcześniej - i to był cudowny urlop :)
Obrazek

Anneke_

Od: Czw mar 28, 2013 15:24

[poprzednia][następna]