Czesław śpiewa w tercecie z Miss Daisy i Królem Julianem :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 17, 2014 22:31 Re: Czesław śpiewa w duecie z Królem Julianem :) Herezja w

tak, mamy już 4 kg kota, choć jak jej zrobili wycinankę w narządach rodnych to pewnie chwilowo troszkę mniej ;)

rozebrałam laskę bo powiedziała, że się wylizywać nie będzie! ubiorę ją na noc. ale teraz jest bardzo grzeczna i chyba jeszcze nie zaczęło swędzieć bo się nie wylizuje. Paczcie Państwo jakie mam sielanki:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

fairey

Od: Wto paź 11, 2011 7:04

Post » Sob maja 17, 2014 22:57 Re: Czesław śpiewa w duecie z Królem Julianem :) Herezja w

jakie masz grzeczne i zaspane kotki :wink:
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Sob maja 17, 2014 23:06 Re: Czesław śpiewa w duecie z Królem Julianem :) Herezja w

DLACZEGO one się przytulają..???
Nie przeboleję...u mnie co najwyżej się łapami popacają.... :mrgreen:

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Sob maja 17, 2014 23:12 Re: Czesław śpiewa w duecie z Królem Julianem :) Herezja w

kotkins pisze:DLACZEGO one się przytulają..???
Nie przeboleję...u mnie co najwyżej się łapami popacają.... :mrgreen:

ja mam na to swoją teorię. to nie są zwykłe przytulanki. Rudziulek pilnuje po prostu, żebym mi się nic nie pomyliło i żebym np Czesławowi jakiegoś smaka nie dała albo go nie głaskała z pominięciem Rudziulka.

Swoją drogą to nas powinien ktoś nagrać. Idę po domu, trzy koty za mną, idę do wc - trzy koty za mną, siedzą i się gapią, bo może jeść coś będę w ukryciu, pracuję trzy koty za mną, śpię to samo. Wyglądamy ni mniej ni więcej jak kura z małymi kurczaczkami, Herezja to jeszcze taki kurczaczek nieśmiały bo drepcze 2 metry za wszystkimi.
Obrazek

fairey

Post » Nie maja 18, 2014 9:19 Re: Czesław śpiewa w duecie z Królem Julianem :) Herezja w

na niedzielne przedpołudnie mam dla Was trzy filmiki. Dalio, będzie Pani zadowolona ;)

Czesław z Julianem:

https://www.youtube.com/watch?v=ejb3kd4mgTs

Herezja i Chłopaki:

https://www.youtube.com/watch?v=b1QHOuCDoL4

https://www.youtube.com/watch?v=MpsZdWcpEJw
Obrazek

fairey

Post » Nie maja 18, 2014 9:32 Re: Czesław śpiewa w duecie z Królem Julianem :) Herezja w

jestem przeszczęśliwa :D
Czesław pięknym kotkiem słusznej postury jest, Julian równie piękny a dodatkowo bardzo podobny do mojego Bigusia, Herezja całkiem spora jest 8O , no i na kotka już wygląda :D
razem prezentują się pięknie
Obrazek

dalia

Post » Nie maja 18, 2014 9:45 Re: Czesław śpiewa w duecie z Królem Julianem :) Herezja w

Czesława poszerza kamera ;) Julek jest nawet od niego odrobinę większy i cięższy.

Herezja jest z nich wszystkich największa, tylko wagowo musi ich podgonić. ma jeszcze do nadrobienia kilogram, żeby się z nimi zrównać ;)

Dalio, gdzie mogę obejrzeć Twoje stado? :)
Ostatnio edytowano Nie maja 18, 2014 9:59 przez fairey, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

fairey

Post » Nie maja 18, 2014 9:58 Re: Czesław śpiewa w duecie z Królem Julianem :) Herezja w

wygląda na sporą, ale żeby od razu największa?
kurde jak ją miałam u siebie przez chwilę, to chyba była zzipowana, bo wlazła do budki, do której moje koty ledwo łeb i przednie łapy wsadzą
fajna z niej kotka, z ekspresją mco (przodków ma ponoć fajnych tak twierdzą znawcy którzy widzieli jej rodowód)
jak zbuduje sobie futro i ogon to będzie co podziwiać (choć i teraz jest co podziwiać bo futro już ma niezłe) :D
Obrazek

dalia

Post » Nie maja 18, 2014 10:04 Re: Czesław śpiewa w duecie z Królem Julianem :) Herezja w

Wczoraj się czesałyśmy, bo wyłazi z niej garściami. Już mnie nie tłucze przy próbie wyczesania. Jest od obu wyższa i dłuższa, jak dotyje i się owłosi będzie to widać :)

Jest naprawdę przecudna. Co wieczór przychodzi do mnie spać. Kładzie mi się na klatce piersiowej i wtula główkę w szyję. Zaczęła też rozmawiać. Wygląda na to, co widać też na filmikach i zdjęciach, że zaczyna kolegować się z Julkiem. Czesława się boi, ale z Czesławem to historia taka, że on się nie zachowuje po kociemu, nie czyta sygnałów, siedzi si się gapi. Mamy z Neigh teorię, że Cześ wychowywał się z psami i zna i wysyła psie sygnały, dlatego jak mieszkał na strychu wszystkie koty go lały. Jak do mnie przyjechał to pierwsze co zrobił to pognał do Bulisława.

Pierwszy raz od niepamiętamkiedy mam wolny weekend bez planów, mogę fotografować koty bez umiaru. Powinno wystarczyć na kolejne kilka tygodni :P laseczka coraz bardziej wyluzowana :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

fairey

Post » Nie maja 18, 2014 17:45 Re: Czesław śpiewa w duecie z Królem Julianem :) Herezja w

Kolejny filmik:

https://www.youtube.com/watch?v=haUCH41EA98

i foty :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i mój faworyt - "Daj mi spoooookóóóóóój!!!!!!!!!!!!!!!"

Obrazek
Obrazek

fairey

Post » Nie maja 18, 2014 17:52 Re: Czesław śpiewa w duecie z Królem Julianem :) Herezja w

filmik się nie otwiera
normalnie czuję sie dopieszczona maksymalnie dzisiaj :D

fairey pisze:Dalio, gdzie mogę obejrzeć Twoje stado?

tutaj na przykład
http://www.galeria.gagatki.com/index.php?/category/82
to małe z brzydkimi oczkami mieszkało u mnie przez chwilę, mieszka u jaaana i obecnie urosło (ma dwa lata), musiało mieć amputowane oczka, ale doskonale sobie radzi :D
Obrazek

dalia

Post » Nie maja 18, 2014 17:55 Re: Czesław śpiewa w duecie z Królem Julianem :) Herezja w

już zamieniłam linki :) cały dzień się na nich gapię :D już dawno mi tak dobrze nie było! jak jestem w domu to wszyscy aniołki a jak mnie nie ma to futra sobie piorą tak, że tumany włosów walają się po podłodze jak te krzewy na dzikim zachodzie :P

Przy ostatniej focie Juliana na myśl przychodzi mi:

Obrazek

Koty masz przecudnej urody! każden jeden w moim typie! ;) dobrze, że domne ;)
Obrazek

fairey

Post » Nie maja 18, 2014 18:01 Re: Czesław śpiewa w duecie z Królem Julianem :) Herezja w

nie wierzę aby tak spokojne laleczki się prały, toż leżą prawie nosek w nosek i uśmiechają się do siebie
Obrazek

dalia

Post » Nie maja 18, 2014 18:02 Re: Czesław śpiewa w duecie z Królem Julianem :) Herezja w

To Julian z Czesławem w zabawie tak się kotłują. Laskę zostawiam zamkniętą jak wychodzę, jeszcze na tyle im nie ufam.
Obrazek

fairey

Post » Nie maja 18, 2014 18:04 Re: Czesław śpiewa w duecie z Królem Julianem :) Herezja w

fairey pisze:To Julian z Czesławem w zabawie tak się kotłują. Laskę zostawiam zamkniętą jak wychodzę, jeszcze na tyle im nie ufam.

oni to sobie krzywdy nie zrobią :lol:
poza tym wiosna jest i futro wychodzi z kota samo :lol:
Obrazek

dalia

[poprzednia][następna]