WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX- nigdy więcej jajników!!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 14, 2014 17:27 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-trzy persy w Kotkinsowi

felin pisze:Najciekawsze jest to, że ci którzy tak głośno krzyczą o tolerancji, nie potrafią tolerować tych, którzy mają inne zdanie niż oni. Wyrażane w cywilizowany, przyjęty normami sposób, oczywiście."

A tak btw, tolerancja nie oznacza akceptacji. Zaś brak akceptacji nie oznacza automatycznie nienawiści i chęci eliminacji.
W dzisiejszych czasach jakoś to tym głośno krzyczącym umyka
.

jaka to jest mądra dziewczyna, pisze to, co ja myślę - polać jej :mrgreen:
Dokładnie tak jest i już był przykład na to nawet tu, na forum, w postaci dwupaku "ubertolerantystów", którzy bez nikakich skrupułów potrafili zmieszać z błotem (ale w białych i pachnących naftaliną i perfumą rękawiczkach, więc nikt nie protestował, no prawie nikt, poza tymi, co czuli zapaszek spod rękawiczek ;P) inaczej myślących i ośmielających się mieć swoje, odmienne od jedynie słusznego, zdanie..

KotkaWodna

Od: Pon kwi 07, 2014 21:26

Post » Śro maja 14, 2014 19:40 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-trzy persy w Kotkinsowi

Ja jestem ubertolerancyjna :mrgreen:
Tak dalece, że toleruję nawet myślących inaczej i tych mało tolerancyjnych, choć to ostatnie już wymaga ode mnie pewnego wysiłku. ;)
Podobać mi się nie musi, zwalczać czy krytykować nie czuję potrzeby.
I akurat kompletnie nie ma dla mnie znaczenia "trynd" czy "pp".
Tak mam i nie mam zamiaru nad sobą pracować w tym zakresie.
"Żyj jak chcesz i daj żyć innym żyć tak, jak chcą".
Toleruję w zasadzie wszystko, poza tym, co krzywdzi innych, słabszych.

Olat

Od: Sob mar 30, 2002 21:41

Post » Śro maja 14, 2014 19:46 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-trzy persy w Kotkinsowi

A ja mam da Was nową wiadomość.

Pamiętacie niejaką Pyniunię vel Pyjunię.......czy jak się okazuje Celię ( tak ma w rodowodzie ) ? Otóż od wczoraj, dzięki cierpliwości i wytrwałości nieocenionej Dorcia44 kotka jest pod naszą opieką.. Nie miały baby kłopotu wzięły sobie Pyjunię.
Kotka ( o ile pamiętacie ze zdjęć.......) miała być zdaniem pani zdrowa, przyjazna i w ogóle 3 letnia.
Jest: rodowodowa, ostatnie, a zarazem pierwsze wpisy w ksiązeczce zdrowia ma z roku 2008. Jest w lecznicy......nie wiem czy mam siłę pisać.
Generalnie jest tak: ani przygotowanego 2 miesiące temu miejsca, ani kasy......ani dt już nie mamy. Ale mamy kota. Bo kotu nie można odmówić, zwłaszcza takiemu, któremu się obiecało. Fakt jakiś czas temu obiecało, ale co to zmienia. Kot jest kot, tyle, ze 2 miesiące starszy i chorszy eeeeee.

Celia ( Pyjunia dzizas.....) . Zatem jeszcze raz CELIA ma futro w koszmarnym stanie, problem z prawym okiem ( do oglądu przez okulistę ), oko wygląda na uszkodzenie mechaniczne kącika......albo ktoś albo ew. sama się na coś nadziała.......W badaniu ok, aż do obmacania nerek. Niestety nerki są tak tkliwe, ze kotka dostała szału - pogryzła i dotkliwie podrapała p. wet. Nie udało się kotce pobrać krwi w pojedynkę. Badanie oraz testy jutro......bo jutro 2 wetów na dyżurze......niestety możliwe, że to jest wodonercze. A jeśli tak jest w istocie - to przekichane.

Zrobimy diagnostykę i owszem, ale jesli kto okaże się nieuleczalnie i paliatywnie chory to zostanie uśpiona. Piszę otwartym tekstem, bo takie jest nasze stanowisko. Oczywiście PO diagnostyce. Na razie trzymajcie kciuki za wyniki badań podstawowych.

Nerki -żesz miauwa.......znowu nerki
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Śro maja 14, 2014 19:55 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-trzy persy w Kotkinsowi

To jest ta zabiedzona chora perska kotka z ogłoszenia, której jednak pańcia nie chciała oddać, bo była za bardzo przywiązana?

myamya

Od: Czw cze 23, 2011 12:16

Post » Śro maja 14, 2014 19:57 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-trzy persy w Kotkinsowi

Kurna... co za fatum...
Kciuki wielkie :ok: :ok:

Olat

Od: Sob mar 30, 2002 21:41

Post » Śro maja 14, 2014 20:07 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-trzy persy w Kotkinsowi

myamya pisze:To jest ta zabiedzona chora perska kotka z ogłoszenia, której jednak pańcia nie chciała oddać, bo była za bardzo przywiązana?

Tak, dokładnie ta

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Śro maja 14, 2014 20:10 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-trzy persy w Kotkinsowi

Jeśli z bazarku nic nie zostało - to trza robić nowy! Talentów komputerowych mi braknie, ale fanty dam/zrobię/zdobędę! Kolekcjonerskie również - w ozdobnych butelkach ( a jak ewentualni nabywcy poczekają na dostawę materiałów to w kociomotywowych butelkach :twisted: ) No i namiętnie ostatnio robię włóczkowe maskotki - kotki głupotki i fochate. Inne takoż! Może Zosik ponowi bazarek?

Jek

Od: Czw paź 23, 2008 19:18

Post » Śro maja 14, 2014 20:11 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-trzy persy w Kotkinsowi

To w takim razie dobrze, że się od niej "od-przywiązała", bo na zdjęciach z ogłoszenia wyglądała bardzo kiepsko. :?

Dajcie znać, komu pieniądze podesłać (trzymam kciuki, żeby nie były potrzebne na morbital...)

myamya

Od: Czw cze 23, 2011 12:16

Post » Śro maja 14, 2014 20:24 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-Pyniunia odzyskana!

Pieniądze potrzebne będą , bo hodowla nie jest z tych, co się do swoich kotów przyznają , a właściwie- lepiej żeby się nie przyznawały, sądząc po klasie domu z jakiego kotkę zabrano.
Dosyć powiedzieć ,że kot był pod "opieką" czterolatki, która obchodził się nim dosyć brutalnie.
Resztę opowiemy potem, a może poprosimy o bezpośrednią relację odbierającego...jeśli zechce oczywiście.

No, jest dosyć dramatycznie...

Oczywiście i jak zwykle : nic byśmy nie zdziałały bez przyjaciół.
Dorcia44 kota wydobyła.
Inny forumowicz po kota pojechał.
Nieoceniona Dalia sprawdziła hodowlę.
No i Kasia z Kociego Świata, która załatwiła lecznicę i sprolongowała nam zapłatę za pobyt i diagnostykę.

Plan jest taki, że jeśli będzie ok w badaniach i testach, kot MUSI mieć usg brzucha.
Jeśli usg nie wykaże niczego złego- okulista.
I -o ile kotka będzie się nadawała - do adopcji.

I nie nazywajmy jej Pyniunią ( nie Pyjunią Neigh...) , Celia to ładne kocie imię...

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Śro maja 14, 2014 20:24 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-Pyniunia odzyskana!

Nasza Dorcia44 taka carra - mba? Fiu fiu....
Dam fanta na bazarek, bo bazarki Zosika fajne są.
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Śro maja 14, 2014 20:28 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-Pyniunia odzyskana!

Ja myślę ,że fajne są bazarki Zosika!
Kasa niestety będzie potrzebna - bo jeszcze jest Bandiś, do którego się dziwnie poczuwamy.

Żeby tylko ta bida zdrowa była, żeby tylko...

kotkins

Post » Śro maja 14, 2014 20:29 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-Pyniunia odzyskana!

kotkins pisze:Nieoceniona Dalia sprawdziła hodowlę.

jeszcze nie
kotkins pisze:Pieniądze potrzebne będą , bo hodowla nie jest z tych, co się do swoich kotów przyznają , a właściwie- lepiej żeby się nie przyznawały, sądząc po klasie domu z jakiego kotkę zabrano.

hodowla prawdopodobnie nie istnieje
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Śro maja 14, 2014 20:31 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-Pyniunia odzyskana!

Misie kolorowe - z bazarku kasa jest nietknięta! Jest i trzeba ją przeznaczyć na potrzeby futerkowe.
Jeżeli będzie mało - zrobię oczywiście kolejny bazar.

O Bandiego się nie martwcie, na koncie mam coś na poczet maja, a co będzie brakowało - też zrobię bazarek i dołożę z własnej kasy.

Bidy nie ma. Kasa jest. Trzeba działać.
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Śro maja 14, 2014 20:34 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-Pyniunia odzyskana!

A to ciekawe...a istniała?
Papierów sobie sama nie wydrukowała , prawda?
Choć te persy to prawie jak jamniki: chamy i złodziej są! :mrgreen:

Idę odpocząć, ciężkie dni przede mną : mam pod opieką kociarstwo Cairo.
Która jedzie na egzotyczne wakacje , wrrrr...:)
Jeżdżę w tę i z powrotem...mówiłam: Hobbit.
A Dorcia to się bardzo nadaje na szefa jednostki dywersyjnej.
Można z nią (podobnie jak z Wami Moje Drogie) KOTY KRAŚĆ!!

kotkins

Post » Śro maja 14, 2014 20:38 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-Pyniunia odzyskana!

Pyniunia, Pyjunia dla mnie jeden czort

Nie w moim stylu imię - to i zapamiętać trudno. Celia brzmi znacznie lepiej........byle np. mogła być Celyną dla przyjaciół.

Obrazek

Neigh

[poprzednia][następna]