Warszawa Bielany - sezon 2

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 12, 2014 16:47 Re: [W-wa Bielany]28 złapanych, zostało 12. Kociaki :(

strongbaby pisze:Miałam rację, Strzałka była wysterylizowana. I teraz dopiero zgłupiałam, nie wiem o jakiej koteczce mówiły karmicielki.

Oby o tej samej.
Naprawde możliwe, że ktoś ją wysterylizował, szczególnie, że ona na Andersena nie mieszka, tylko przychodzi z Wolumenu.

A mały czarny kotek już jest na stronie Koterii do udostępniania?
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Pon maja 12, 2014 19:27 Re: [W-wa Bielany]28 złapanych, zostało 12. Kociaki :(

Martyna tamtej nocy dwa czarne sie zlapaly. Pamiętasz czy to był mniejszy i większy? W koteri mówią że sa takie same, ale mogę sobie głowę uciąć że spora różnica była między nimi.
Malgosiu tego będę sie trzymała :ok: Cieszę sie, ze ktoś przed nami zadbał o koteczke.
Dzwonila dziś karmicielka biało czarnego koteczka zlapanego w piatek. Już nie chcę go dodawać do adopcji tylko zawiezie go gdzieś na wieś :roll:

strongbaby

Od: Śro wrz 12, 2012 10:27

Post » Pon maja 12, 2014 20:52 Re: [W-wa Bielany]28 złapanych, zostało 12. Kociaki :(

strongbaby pisze:Dzwonila dziś karmicielka biało czarnego koteczka zlapanego w piatek. Już nie chcę go dodawać do adopcji tylko zawiezie go gdzieś na wieś :roll:

Może ma jakąś dobrą metę dla niego, ale lepiej wybadać ją dokładnie do jakich warunków.
Czy tam bezpiecznie jest, jeśli chodzi o ruch samochodowy.
No i jak karmią.
Obrazek

mimbla64

Post » Pon maja 12, 2014 23:26 Re: [W-wa Bielany]28 złapanych, zostało 12. Kociaki :(

strongbaby pisze:Martyna tamtej nocy dwa czarne sie zlapaly. Pamiętasz czy to był mniejszy i większy? W koteri mówią że sa takie same, ale mogę sobie głowę uciąć że spora różnica była między nimi.

Wydaje mi się, że one mogą być w tym samym wieku, ale jeden jest trochę masywniejszy. Ten luzak to ten drobiejszy, tak mi się wydaje, ale ten drugi czarny się złapał, jak już ciemno było, mogłam się nie przyglądać ;)

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Wto maja 13, 2014 7:43 Re: [W-wa Bielany]28 złapanych, zostało 12. Kociaki :(

To może mi się zdawało i jeden po prostu bardziej się skulił w transporterze. A jeśli chodzi o biało - czarnego to on w Koterii nie wykazuje chęci kontaktu z człowiekiem. Karmicielka mówiła, że daje jej się pogłaskać i za każdym razem kiedy z nią rozmawiałam, prosiła o znalezienie dla niego domu. Do wczoraj... Jeśli on jest jednak dzikawy, to może lepiej by było żeby wrócił do swojej piwnicy a nie na wieś. Źle mu tam nie jest, moje domowe koty nie jedzą takich pyszności jak on :twisted:

Z innych newsów - wczoraj wieczorem zadzwoniła jedna z karmicielek i powiedziała, że w piwnicy w której w piątek łapaliśmy koty są 4 kociaki :roll: Żadnej karmiącej nie złapaliśmy ani w piątek ani w niedzielę więc powiedziałam, żeby zostawiła bo matka pewnie przyjdzie. Powiedziała, że jak wróci ze szpitala to może je weźmie do siebie. Mam nadzieję że się nie rozmyśli :ok: Mają ok.4-5 tygodni.

Mogę w piątek iść łapać w tamtym bloku koty. Została tam do złapania ostatnia niesterylizowana koteczka z podejrzeniem ciąży i dodatkowo matka kociaków. Małgosiu twoja piątkowa deklaracja aktualna? Jeśli nie złapiemy tej koteczki to przeciągnęłabym głodówkę do soboty i ponownie wieczorem spróbowała ją złapać.

Koteria jeszcze nie dała ogłoszenia dla tego kota. Czarusia jest w DT, ale takim bardzo kryzysowym :(

strongbaby

Post » Wto maja 13, 2014 9:01 Re: [W-wa Bielany]28 złapanych, zostało 12. Kociaki :(

Tak w piątek mogę na pewno pomóc.
W sobotę też.
Mam niepracujący weekend.
Obrazek

mimbla64

Post » Wto maja 13, 2014 9:33 Re: [W-wa Bielany]28 złapanych, zostało 12. Kociaki :(

To na razie pozostańmy przy piątku, sobotę może obstawi Ania K i Sylwia :ok: Co do godziny to jeszcze ustalimy, ale pewnie ok. 20. Głodówka zarządzona od czwartkowego wieczoru z ew. przedłużeniem do soboty.

Kociaki z piwnicy jadą dziś do znajomej wet. karmicielki. Żadna kotka wczoraj się u nich nie pojawiła, nie chciały jeść same więc zostały nakarmione strzykawką. Karmicielka nie widziała żadnej obcej kotki w piwnicy i nie wie od jakiej kotki są. Jeśli dobrze zrozumiałam to 3 to szylkretki i jeden w prążki.

strongbaby

Post » Wto maja 13, 2014 15:14 Re: [W-wa Bielany]28 złapanych, zostało 12. Kociaki :(

Fajna karmicielka, że sprawę rozwiązała we własnym zakresie. :ok:

No i ciekawe od której to kotki.
Czy tam w ogóle są szylkretki albo rude kocury?
Obrazek

mimbla64

Post » Wto maja 13, 2014 17:00 Re: [W-wa Bielany]28 złapanych, zostało 12. Kociaki :(

Prawda, i do tego bardzo dobra kobieta :) Szylkretek nie ma, ale rudy kocur był. Karmicielki mówiły, że pojawiał się bardzo rzadko, nie wiadomo skąd. Ja go pierwszy raz zobaczyłam jak już siedział w klatce. Złapałyśmy go dokładnie 3 tyg. temu i niestety został uśpiony bo miał objawowego FIV. Jeśli takie umaszczenie kociąt może być zasługą rudego kota, to on jako jedyny z okolicy przychodzi mi na myśl.

strongbaby

Post » Śro maja 14, 2014 10:44 Re: [W-wa Bielany]28 złapanych, zostało 12. Kociaki :(

Basiu, Szalony Kocie czy któraś z was miałaby czas w sobotę ? Albo w piątek ?

strongbaby

Post » Śro maja 14, 2014 10:54 Re: [W-wa Bielany]28 złapanych, zostało 12. Kociaki :(

Ja jestem chora, wiec ewentualnie na krótko i raczej w sobotę, zawsze to dzien wiecej w łóżku. Ale ogólnie słabo ze mną :(

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Śro maja 14, 2014 11:30 Re: [W-wa Bielany]28 złapanych, zostało 12. Kociaki :(

Martyna jak jesteś chora to lepiej zostań w domu, bo będę Cię później mieć na sumieniu :wink:

strongbaby

Post » Śro maja 14, 2014 11:59 Re: [W-wa Bielany]28 złapanych, zostało 12. Kociaki :(

Ja mogę, tylko napisz kiedy najlepiej.
ObrazekObrazek

basia111

Od: Czw paź 04, 2012 16:39

Post » Śro maja 14, 2014 12:09 Re: [W-wa Bielany]28 złapanych, zostało 12. Kociaki :(

Basiu dziękuje, w sobotę ok ? W piątek będę łapać z Małgosią, a w sobotę ty z Sylwią. Mam nadzieję, że to już jedna z ostatnich łapanek

strongbaby

[poprzednia][następna]