Biedna KICIA z uciętą nogą prosi o głosy na kv dla f KOT

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 12, 2014 14:58 Re: Biedny, chudy kot z uciętą nogą Rubinkowo Toruń POMOCY!!

Wspaniała i dzielna to jest kicia, że tyle zniosła :D
Sprawne Łapy Fizjoterapia Zwierząt http://sprawnelapy.pl/
Fundacja KOT http://fundacjakot.pl/

justyna p

Od: Pon paź 18, 2010 19:45

Post » Pon maja 12, 2014 15:01 Re: Biedny, chudy kot z uciętą nogą Rubinkowo Toruń POMOCY!!

Tak, kocie należy się najlepszy dom pod słońcem!
"...nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!"

http://diakrytyczne.pl/

dzika ruta

Od: Pon mar 17, 2014 12:03

Post » Pon maja 12, 2014 19:04 Re: Biedny, chudy kot z uciętą nogą Rubinkowo Toruń POMOCY!!

violet pisze:dlatego (z powodu stada) poszło niewiele, ale ziarnko do ziarnka...
nie możecie przecież zostać same z tymi wszystkimi kosztami, na pewno przyda się każda złotówka

A koteczka ma chyba śliczną buzię, pokażcie ją :D

Jej śliczna słodka buzia jest w 3 linku.

piano

Od: Śro paź 26, 2011 11:15

Post » Pon maja 12, 2014 19:07 Re: Biedny, chudy kot z uciętą nogą Rubinkowo Toruń POMOCY!!

dzika ruta pisze:Tak, kocie należy się najlepszy dom pod słońcem!

hop hop domku przybywaj... Kicia już wystarczająco dużo przeszła biedna :(.

piano

Post » Pon maja 12, 2014 19:22 Re: Biedny, chudy kot z uciętą nogą Rubinkowo Toruń POMOCY!!

Takie operacje do tanich nie należą dlatego w imieniu kici zwracam się z apelem o dalsze wpłaty/darowizny na jej leczenie. Pokażmy że są także dobrzy ludzie, którzy nie krzywdzą, nie obcinają łapek i nie strzelają do ufnych, łagodnych, niewinnych kotków. Naprawmy co tamci sadyści sprofanowali.

piano

Post » Pon maja 12, 2014 21:47 Re: Biedny, chudy kot z uciętą nogą Rubinkowo Toruń POMOCY!!

Jeszcze na dobranoc podrzucę kotę =^.^=
Hop!
"...nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!"

http://diakrytyczne.pl/

dzika ruta

Od: Pon mar 17, 2014 12:03

Post » Wto maja 13, 2014 9:05 Re: Biedny, chudy kot z uciętą nogą Rubinkowo Toruń POMOCY!!

co słychać u kotuli, jak się czuje?
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Wto maja 13, 2014 10:26 Re: Biedny, chudy kot z uciętą nogą Rubinkowo Toruń POMOCY!!

justyna p pisze:Kocurek chyba całkiem dobrze się u nas czuje, bo wczoraj robił takie fikołki na transporterku, że aż za niego wpadł :lol:

Kicia biedna, przestraszona, leży skulona na posłanku, ale kiedy się ją pogłaszcze po główce, od razu mruczy. Ta noga wygląda na celowo uciętą, cos za równa ta rana :?

Dlatego ja patrząc pierwszy raz na tego kota myślałam że on był po jakimś zabiegu i że to jest zagojone bo rana równa... A nigdy wcześnie nie widziałam urazu nóżki oprócz np połamanych, szmacianych, źle zrośniętych. Ale zawsze to było obleczone skórą. Na dole obok miejsca bytowania czyli pod mostem na piachu jest pub może pijaki się nad kotem pastwiły.

piano

Post » Wto maja 13, 2014 12:22 Re: Biedny, chudy kot z uciętą nogą Rubinkowo Toruń POMOCY!!

kotka czuje się dobrze, je bardzo dużo, rana czysta i sucha goi się, tylko się biedulka boi zastrzyków
narazie jest jeszcze brudaskiem, bo w tym wstrętnym kloszu nie ma jak się umyć
postaram się dziś zrobić jakieś zdjęcia

wczoraj doktor podliczył cały koszt jej dotychczasowej diagnostyki i leczenia:
razem: 680 zł
edit: +160 zł test pcr felv (w tym 20 zł kurier)

razem: 840 zł
w tym: testy fiv/felv i badania krwi morfologia+biochemia, amputacja łapki, sterylizacja aborcyjna, utylizacja płodów, opracowanie przepukliny (dziwacznie umiejscowionej - nie na linii białej, a jakoś trochę z boku), zapas leków: antybiotyki do injekcji i dożylnie oraz leki przeciwbólowe (dodałam test pcr w kierunku felv)

edit: poprawiłam z nowymi wpłatami: 750 zł dla kotki, 240 zł dla kocurka/ razem: 990 zł

za co SERDECZNIE DZIĘKUJEMY
teraz właśnie operowany jest kocurek ze źle zrośniętą łapką (nie da się uratować łapki, musi być amputowana)
następny planowany wydatek to test pcr kotki w kierunku białaczki wirusowej (140 zł)

w rozliczeniu podaję wpłaty i inicjały imienia i nazwiska oraz miejscowość, ponieważ nie każdy sobie życzy zamieszczenia danych na forum publicznym
jeśliby ktoś nie znalazł swojej wpłaty lub coś by się nie zgadzało proszę o kontakt na pw

wpłaty z opisem "na uciętą łapkę" itp.:
30 A. B. Solec Kujawski
20 LiE. G. Toruń
100 R. T. Stalowa Wola
50 T. S. Toruń
30 A. P.
50 M. P. Sosnowiec
50 CR. T.
50 L.C.
100 W.A. Koszalin
230 T. K. Warszawa
30 M. S. Warszawa
10 I.S.
-----------------------
razem: 750 zł

wpłata na kocurka z amputowaną łapką:
30 CR. T
180 T. K. Warszawa
30 E. B. Warszawa
----------------------
razem: 240 zł

wpłata, co do której nie jesteśmy pewni, czy dotyczy kotki z uciętą łapką:
20 L. M. Warszawa z dopiskiem "na leki"
Ostatnio edytowano Wto maja 27, 2014 22:00 przez Fundacja KOT, łącznie edytowano 4 razy

Fundacja KOT

Od: Sob cze 28, 2008 13:41

Post » Wto maja 13, 2014 12:35 Re: Biedny, chudy kot z uciętą nogą Rubinkowo Toruń POMOCY!!

A kocurek ma opłaconą operację? Ile będzie kosztowała?
Oto jeden z kotów wystraszony wielką liczbą cisnacych się do klatki widzów, wyrwał się z niej i skoczył na otwarte okno. Rozszalałe zwierzę udało się jednak niebawem ułaskawić i sprowadzić z powrotem do klatki, zanim pomyślało o dalszej ucieczce. (z wystawy kotów - Bruksela styczeń 1894 r.)

tomek_k

Od: Wto wrz 27, 2011 15:38

Post » Wto maja 13, 2014 12:46 Re: Biedny, chudy kot z uciętą nogą Rubinkowo Toruń POMOCY!!

To jeszcze brak 100,00 od zjawka(WA) -ale to pewnie dopiero dojdzie, wczoraj to przelałam....

zjawka

Od: Nie wrz 18, 2011 21:36

Post » Wto maja 13, 2014 13:03 Re: Biedny, chudy kot z uciętą nogą Rubinkowo Toruń POMOCY!!

O kurcze, wspaniale, że udało się tyle zabrać :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Strasznie, strasznie dziękujemy :piwa:
Sprawne Łapy Fizjoterapia Zwierząt http://sprawnelapy.pl/
Fundacja KOT http://fundacjakot.pl/

justyna p

Od: Pon paź 18, 2010 19:45

Post » Wto maja 13, 2014 13:35 Re: Biedny kot z uciętą nogą Rubinkowo/Toruń ROZLICZENIE

Też bardzo bardzo dziękuję wpłacającym i lekarzom którzy nie "skosili" aż tak dużo jak myślałam że to będzie kosztować. Przecieram oczy ze zdumienia.
Jesteście wielcy!
Teraz prosimy o cud polegający na tym aby badanie pcr przyniosło jakieś lepsze wieści i żeby dla kici znalazł się domek.

piano

Post » Wto maja 13, 2014 21:41 Re: Biedny kot z uciętą nogą Rubinkowo/Toruń ROZLICZENIE

Za kocię i kocurką :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Misia [*] u mnie 28.04.2017-14.06.2018

Meteorolog1

Od: Sob lis 23, 2013 0:42

Post » Wto maja 13, 2014 23:47 Re: Biedny, chudy kot z uciętą nogą Rubinkowo Toruń POMOCY!!

tomek_k pisze:A kocurek ma opłaconą operację? Ile będzie kosztowała?

koszt amputacji łapki kocurka to 250 zł + 50 zł zapas leków (antyb. i przeciwbólowe)
już jedna wpłata 30 zł została przeznaczona dla niego
musimy także prosić o pomoc w jego spłaceniu, nigdy jeszcze nie mieliśmy takiego szpitala w fundacji jak aktualnie, a w tym okresie roku ledwo zipiemy finansowo, więc w tych najbardziej kosztownych przypadkach prosimy o pomoc
musimy też zapłacić za kosztowny lek (Aranesp20 190 zł) dla innego kocurka, który trafił do nas wcześniej, przed kotką,

jak tylko zaktualizujemy nasz szpitalik na fb określimy dokładnie czego najbardziej potrzeba i przedstawię Wam również takie podsumowanie, jeśli ktoś jeszcze zechce wspomóc jakiś konkretny zakup czy zabieg będziemy wdzięczni

tymczasem mamy gotowe zamówienie dla violet :wink: i dla Was wszystkich:
violet pisze:A koteczka ma chyba śliczną buzię, pokażcie ją :D

Obrazek

Obrazek

kotka narazie mieszka w boksie w łazience; wszystkie klatki zajęte + awaryjne królicze
małe miseczki do jedzenia i zwężana ku górze miseczka na wodę ułatwia jej jedzenie i picie w kołnierzu; kuweta fotograficzna z niskim progiem "dla niepełnosprawnych"

Obrazek

fundacyjna łazienka nie ma okna, kicia z przyjemnością spędziła pod kontrolą kilka chwil na słońcu (między ulewami)

Obrazek

Obrazek

Fundacja KOT

Od: Sob cze 28, 2008 13:41

[poprzednia][następna]