PAKT CZAROWNIC XXXVII OdNowa :D

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 12, 2014 22:50 Re: PAKT CZAROWNIC XXXVII OdNowa :D

Świetne Czarownice! Kilka wprawdzie paskud ale i kilka typowo Hollywood. I większość w ostrych kapeluszach - a nie mówiłem? :)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ja rozpędem raz na wściekłość zaszczepiłem, ale Wetka odradziła bo nie mają kontaktu z zewnętrznym światem. Żadnych innych zwierzaków. Była Tekla - oswojona mysz, ale Bercik bodaj po tygodniu pokazał instynkt tygrysa, no i... Od tego czasu zasieki na drzwi. A trzeba na klucz bo Wścibol nauczył się otwierać klamki.
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Wto maja 13, 2014 3:43 Re: PAKT CZAROWNIC XXXVII OdNowa :D

Villentretenmerth pisze:Ja rozpędem raz na wściekłość zaszczepiłem, ale Wetka odradziła bo nie mają kontaktu z zewnętrznym światem. Żadnych innych zwierzaków. Była Tekla - oswojona mysz, ale Bercik bodaj po tygodniu pokazał instynkt tygrysa, no i... Od tego czasu zasieki na drzwi. A trzeba na klucz bo Wścibol nauczył się otwierać klamki.
koty otwierające klamki to swoiste miszczostwo ;)
Beeju na szczęście tej umiejętności nie posiadł (ufff... przynajmniej jednego nie potrafi otworzyć...), ale Kacper od mamy jak został zamknięty w pokoju to bardzo szybko pokazał, że wie, do czego służy klamka... :roll:

ja się zastanawiam nad zaszczepieniem burasiątek....
tzn jak będę bliżej przeprowadzki...
nie będą wychodzić (choć w przyszłości pewnie będą do ogrodzonego ogródka), ale to jednak wieś, myszy są, nietoperze a jakże, itd....
a boję się o moje maleństwa... :oops:

AYO pisze:No i muszę wam powiedzieć, że charm ma NAPRAWDĘ imponujące pazury 8)
Zastanawiałam się nad tym diamentem, skoro polecasz, to może się przerzucę 8)

:oops: :oops: :oops:
choć muszę przyznać, że tą odżywką je podreperowałam ostatnio, bo odkąd zaczęłam mieć atrakcje pod hasłem niedoczynność tarczycy, to paznokcie trochę ucierpiały, i sporo krótsze niż zazwyczaj miałam... ale już wróciły do normy :D

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Wto maja 13, 2014 7:08 Re: PAKT CZAROWNIC XXXVII OdNowa :D

psiama pisze:
becia_73 pisze:robię sondę -ktoś szczepił koty na wśiekliznę ?jeśli tak to czy wszystko było ok?
bez skutków ubocznych?
[/img]

Zapytałam dobrego weta o purevax na wściekliznę i napisał,że nie widzi przewagi w składzie w stosunku do innych szczepionek gdyż cyt:"
producent nie dołącza do tej szczepionki szczególnych antygenów np.FOCMA ,które ograniczałyby rozwój miesaków poszczepiennych...

To tak w celu pogłębienia wiedzy. :)
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Wto maja 13, 2014 7:38 Re: PAKT CZAROWNIC XXXVII OdNowa :D

becia_73 pisze:Zapytałam dobrego weta o purevax na wściekliznę i napisał,że nie widzi przewagi w składzie w stosunku do innych szczepionek gdyż cyt:"
producent nie dołącza do tej szczepionki szczególnych antygenów np.FOCMA ,które ograniczałyby rozwój miesaków poszczepiennych...

a rabisin?
czynię banerki, na przykład takie jak te poniżej. jeśli potrzebujesz - ślij PW, zaradzimy.
Obrazek Obrazek

Maupa

Od: Pon cze 04, 2012 23:38

Post » Wto maja 13, 2014 8:01 Re: PAKT CZAROWNIC XXXVII OdNowa :D

koty otwierające klamki to swoiste miszczostwo

Większość to potrafi. Potrafią i więcej. Wścibol staje słupka na lodówce i manipuluje łapkami przy gałce od zamka "Yale". Chowam przed nim klucze od auta, bo to byłby prawdziwy odjazd. I nie wiem czy trafiłby w bramę. :wink:
Albert, dobrze nadane imię.
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Wto maja 13, 2014 8:06 Re: PAKT CZAROWNIC XXXVII OdNowa :D

Maupa pisze:
becia_73 pisze:Zapytałam dobrego weta o purevax na wściekliznę i napisał,że nie widzi przewagi w składzie w stosunku do innych szczepionek gdyż cyt:"

a rabisin?

żadna z tych szczepionek nie ma tych antygenów z tego co udało mi się wyśledzić.
ale np Lukocell2 na białaczkę ma w składzie -to też warto wiedzieć , bo po szczepieniu p.białaczce podobno trafiają się też mięsaki a przy składzie z antygenem nie powinno to mieć miejsca.
Obrazek[b]

becia_73

Post » Wto maja 13, 2014 10:30 Re: PAKT CZAROWNIC XXXVII OdNowa :D

Co do pazurów - akurat mi ta diamentowa odżywka rozwaliła szpony dokumentnie, jak niepyszna wróciłam do 8w1. Ale jak pisałam, to wszystko jest względne i zależy co komu pasuje. Charm, chodzi Ci o to Regenerum co to można w aptece dostać? Warto kupić?

Co do szczepionki od wścieklizny - jak nie zapomnę to looknę, czym szczepione są koty u moich rodziców (wychodzące); jeden ma bodajże 13 lat i ma się świetnie, jak i pozostałe; żadnych nieciekawych odczynów ani mięsaków nie zanotowano.
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Wto maja 13, 2014 11:53 Re: PAKT CZAROWNIC XXXVII OdNowa :D

AniHili pisze:[...]Regenerum co to można w aptece dostać? Warto kupić?
[...]

Używam Regenerum już jakiś czas, ale jak to ja - nieregularnie :roll: Mimo to stan paznokci bardzo się poprawił - nie rozdwajają się ("rozłaziły się" strasznie), są mocne, ale sprężyste, przebarwienie po fajkach prawie zniknęło. Piszą żeby poczekać aż samo się wchłonie, ale jak to ja :mrgreen: - nie mam czasu więc nakładam, odczekuję z 10 minut i wcieram w paznokcie i skórki wokół.
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Wto maja 13, 2014 13:11 Re: PAKT CZAROWNIC XXXVII OdNowa :D

Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Wto maja 13, 2014 13:45 Re: PAKT CZAROWNIC XXXVII OdNowa :D

tak, to :)

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Wto maja 13, 2014 13:47 Re: PAKT CZAROWNIC XXXVII OdNowa :D

No to spróbujemy.
Ale to raczej między lakierami, prawda?
Pod lakier sie nie nadaje?
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Wto maja 13, 2014 16:40 Re: PAKT CZAROWNIC XXXVII OdNowa :D

Ani pod ani na lakier. Mnie trochę wkurza oleista konsystencja, ale da się przeżyć.
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Śro maja 14, 2014 8:57 Re: PAKT CZAROWNIC XXXVII OdNowa :D

Czy mamy kogoś zgłoszonego do wsparcia ma maj?
Obrazek[b]

becia_73

Post » Śro maja 14, 2014 9:21 Re: PAKT CZAROWNIC XXXVII OdNowa :D

Drogie czarownice i czarowniku :D Jutro skoro świt znikam :P Udaję się w góry ,a że pogodę zapowiadają nieszczególną więc....
Trzymajcie się cieplutko i sucho :mrgreen:
Obrazek

Tatku-pamiętam :(
Obrazek

kotka doroty

Od: Nie mar 22, 2009 13:56

Post » Śro maja 14, 2014 9:23 Re: PAKT CZAROWNIC XXXVII OdNowa :D

becia_73 pisze:Czy mamy kogoś zgłoszonego do wsparcia ma maj?

Shira wspominała, że ma jakiegos pomysła.
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

[poprzednia][następna]