Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem - nowe foto s. 47

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 07, 2014 21:41 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem - Uwaga chwalę s

I ile im zaplacilas? Chyba kiedyś gdzieś mi to pisałaś ale nie moge znaleźć
Obrazek Obrazek
Monia, Kuba, Hania i Bilon

KubaTST

Od: Nie paź 19, 2008 18:41

Post » Pt maja 09, 2014 6:21 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem - Uwaga chwalę s

Nie wiem kogo pytasz, ale my zamawialiśmy samą siatkę, montaż mieliśmy we własnym zakresie niestety
..........................♥Tosia&Bazyl♥.........................
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

Zapraszamy: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=162710 cz. VI

NatjaSNB

Od: Czw lis 08, 2012 10:03

Post » Pt maja 09, 2014 11:52 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem - Uwaga chwalę s

Mileny sie pytam ;) bo może ktogos sobie zatrudnię szczególnie do prac przy suficie, bo mieszkam na 3 piętrze i nie posiadam uprzęrzy do tego zeby sie przyczepić do barierki chociaż, a chce jeszcze razem z siatka rozpiac moskitiere tak zeby mi roblale kotów nie gryzly, a to wymagać będzie niezłej gimnastyki ;)
Obrazek Obrazek

KubaTST

Post » Pt maja 09, 2014 19:53 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem - Uwaga chwalę s

Też mam z Linaremu, taką oto: http://www.sklep.linarem.pl/p230,poliet ... wymia.html
za 3 okna (duuuże) 360 zł razem z montażem.
[

kasumi

Od: Pt sty 15, 2010 23:19

Post » Pon maja 12, 2014 7:03 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem - Uwaga chwalę s

Ja zapłaciłam ok. 450 złotych z montażem, siatkowałam spory balkon.

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Pon maja 12, 2014 20:23 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem - Opowiem wam co

Opowiem wam coś. Wczoraj byłam pierwszy dzien w pierwszej pracy w życiu ;) dałam radę ze szpitalnym szaleństwem ;)

Jak wracalam to sie cieszylam ze wszystko ok poszło i nikt na mnie nie nawrzrszczal i nie powiedział mi ze jestem beznadziejna ;)

Jednak w połowie drogi do domu na dwupasmowce mój autobus sie zatrzymał a ja zobaczyłam tira który stoi tak ze blokuje jeden pas. Zaraz zrobił sie korek a ja obok tira zobaczyłam ze " coś " leży w bezruchu... Chwile potem ludzie zaczęli wybierać z aut i zdałam sobie sprawę ze to coś to człowiek... Patrząc tempo na leżące ciało pomyślałam ze patrze na wypadek śmiertelny który miał miejsce 3 samochody przede mną, bo nawet karetki na sygnale nie było słychać... Czułam sie jak w strefie mroku przez chwile...

Pomyślałam ze długo jeszcze będę musiała patrzeć na ten obrazek ale osobowka blokujaca jeden z pasów odjechala i autobus ruszył... Przejeżdżał tuż obok ofiary, która ku mojemu zadowoleniu i zdziwieniu jednocześnie, żyła.

Jedna z osób udzielających pierwszej pomocy gola ręka tamowala krwawienie z głowy potraconego... Bardzo bardzo szlachetne ale i nierozwazne... Pomyślałam o HIV i WZW C...

Muszę wreszcie wsadzić rękawiczki jednorazowe do torebki... Bo nigdy nic nie wiadomo

Wy tez miejcie je przy sobie!

I powiedzie mi co ludzie maja w głowie zeby wieczorem, w deszczu i ciemnym ubraniu przechodzić przez dwupasmowke w miejscu gdzie ruch jest spory i nie ma pasów dla pieszych...

A w domu Bilon na dokładkę puścił 3 pawie.

Jednak ogólnie dzien był całkiem udany bo z happy endem.
Obrazek Obrazek

KubaTST

Post » Pon maja 12, 2014 20:31 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem - Uwaga chwalę s

Oj straszna historia, mam nadzieję, że nic poważnego się nie stało tej osobie.

A co do udzielania pomocy bez rękawiczek - to pewnie odruch. Mój kolega kiedyś ratował bezdomnego, który miał atak padaczki. Starał się wyciągnąć mu język, mocno kalecząc sobie ręce o zęby tego pana. No i niestety kiedy już było po wszystkim, to w szpitalu kolega dowiedział się, że ten pan jest narkomanem i nosicielem wirusa HIV. Znajomy przeżył bardzo ciężkie chwile czekając na swoje wyniki. Potem musiał powtórzyć i tak naprawdę odetchnąć mógł dopiero po baaardzo długim czasie. Ale sam mówił, że to był po prostu odruch. Nie myślał wtedy...

Milena_MK

Post » Pon maja 12, 2014 20:40 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem - Opowiem wam co

Ja jakoś za dużo myśle... Tak mnie nauczyli na studiach zeby bez rekawiczek nie podchodzić do krwi... Jedna mała ranka na dłoni i gotowe...

Ale dało mi to do myślenia i właśnie wsadzilam rękawiczki do torebki.

Jednak przy okazji tej sytuacji pomyślałam ze ludzie w gruncie sa okropni w swojej naturze. Z 10 osób ratowalo potraconego ale gdyby to był jakikolwiek zwierzak to może by go omineli, a nie rozjechali, ale czy ktoś by sie pochylił? Smutna ta nasza rzeczywistość....
Obrazek Obrazek

KubaTST

Post » Pon maja 12, 2014 20:55 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem - Opowiem wam co

Dzień pełen wrażeń 8O
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

NatjaSNB

Post » Pon maja 12, 2014 21:31 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem - Opowiem wam co

Oj faktycznie dzień pełen wrażeń.
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Pon maja 12, 2014 21:43 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem - Opowiem wam co

I tak podziwiam, bo ja bym pewnie zemdlała, a nie pomogła :oops: :oops: :oops:

Milena_MK

Post » Wto maja 13, 2014 7:54 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem - Opowiem wam co

Oby jak najmniej takich doświadczeń.

A z ciekawych i wesołych historii.
Mam na balkonie taki zwyczajny regał z brzozowych desek prosto z Ikei (może się na jakimś foto załapał). Stał sobie tak przez rok, aż wreszcie dojrzałam do tego, aby pomalować go na biało 8)
Wczoraj siedziałam 3h na balkonie w oparach farby olejnej :mrgreen: :mrgreen:
Teraz, jak spojrzałam, to regał wygląda dość rustykalnie, bo deski wciągnęły farbę, więc dzisiaj podejście drugie.
I obym sobie tym razem nie pomalowała włosów, bo wczoraj miałam takie pasemka, że łoj :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

A moja mama się śmieje, że inwestuję w ogród :oops: :oops: :oops: Natomiast znajomi chcą mi kupić kombajn :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Obrazek Obrazek

KubaTST

Post » Wto maja 13, 2014 7:59 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem - Opowiem wam co

Bo ty masz rękę do kwiatów :ok:
ObrazekObrazek

NatjaSNB

Post » Wto maja 13, 2014 13:06 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem - Opowiem wam co

Chyba nie rozumiem własnego kota... Bilon poszedł spać pod kocyk około 12.00. 10 minut puźniej wypadł spod niego jak opatrzony i uciekł w poplochu do sypialni. Wyszedł nastroszony jak szczotka i bal sie podejść do sofy... A teraz od dwoch godzin biega szalenczo po mieszkaniu, jeździ pod łóżkiem na plecach i wariuje...

A ja sie zastanawiam co w niego wstąpiło :twisted:
Obrazek Obrazek

KubaTST

Post » Wto maja 13, 2014 13:34 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem - Opowiem wam co

Znaczy, chcesz kota zrozumieć? :twisted: :mrgreen:
ObrazekObrazek

NatjaSNB

[poprzednia][następna]