♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 12, 2014 6:55 Re: ♡ ♡ ♡ ♡ Marcelek ♡ ♡ ♡ ♡

Pięęęękne zdjęcia :1luvu: Ja też moim kotom kupiłam wczoraj drapaczek, bo stary już powolutku przechodzi na emeryturkę i się sypie... Tzn. pewnie gdyby ktoś umiał przy nim zrobić, to byłby całkiem całkiem. Ale ja nie umiem, stąd zakupiliśmy nowy.

U moich kotów drapaczek jak najbardziej się sprawdza, natomiast głównym kryterium wyboru był hamaczek. Moje dwa stwory drapaka używają głównie do wylegiwania się na nim i spania. No oczywiście też go drapią, zgodnie z przeznaczeniem :P

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Wto maja 13, 2014 9:15 Re: ♡ ♡ ♡ ♡ Marcelek ♡ ♡ ♡ ♡

Heeej

W końcu udało mi się wczoraj kupić Wikusi buty do Komunii, sama je sobie wybrała, są bardzo delikatne, mi również się podobają :) Znalazłam też dla siebie sukienkę miętowa :D ), uff. Zostały buty i marynarka, a to większy problem, mam nadzieję, że znajdę coś odpowiedniego na tej swojej wioseczce, w końcu do Komunii zostało już TYLKO kilka dni. Stresuję się, oj stresuję. Wielkie i bardzo ważne wydarzenie :) Dzisiaj odbieram okulary, czekam tylko na sms`a z salonu, że są już do odbioru. Pogoda u nas beznadziejna, jak szłam rano odprowadzić Wiki do szkoły, to złapała nas wielka ulewa :|

Co do drapaka, to .. mam dylemat, może coś podpowiecie?. Mam zgodę od M. - co najważniejsze :D Wiem jedna, że cenowo szaleć nie mogę, jednak chcę coś fajnego kupić.

Na tablicy ( podpowiedź Gosi, dziękuję! ) szukałam drapaków, kilka ofert wydało mi się atrakcyjnych, więc wysłałam kilka wiadomości w tej sprawie.

1. Nowy drapak - cena 60 zł + 20 zł wysyłka

Wymiary podstawy i środkowej półki: 40 x 40cm
Wymiary górnego legowiska średnica 35 cm
wysokość: 108 cm

Obrazek

2. Drapak używany, ale w bdb stanie - 69 zł + 15 zł wysyłka

Obrazek

Poranny Marcelek :)

Obrazek

Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Wto maja 13, 2014 11:34 Re: ♡ ♡ ♡ ♡ Marcelek ♡ ♡ ♡ ♡

Obrazek

A po kąpieli ... przytulańce :)

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Ostatnio edytowano Nie cze 22, 2014 16:34 przez NITKA/KARINKA, łącznie edytowano 1 raz
Powód: usunęłam cytowane zdjęcie
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto maja 13, 2014 18:37 Re: ♡ ♡ ♡ ♡ Marcelek ♡ ♡ ♡ ♡

Hmmm ja powiem tak - bałabym się kupować używanego od nie poleconej osoby. Zdarza się, że ktoś sprzedaje przedmioty po kocie, który był chory na jakąś wirusówkę np. FIP. I niby mówi się, że wirusy giną itp. Ale ja jednak zachowałabym ostrożność...

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Wto maja 13, 2014 19:55 Re: ♡ ♡ ♡ ♡ Marcelek ♡ ♡ ♡ ♡

Hej hej :1luvu:

aannee99 pisze:Obrazek

Obrazek

Jaki słodki :1luvu: :1luvu: :1luvu:
No nic tylko schrupać :1luvu:

Co do drapaków to mi podoba się ten pierwszy.
Ma schowanko na dole i na najwyższej platformie oparcie (moje kocury często śpią właśnie tam).
Ania a zerkałaś na Allegro?
Tak jest również ogromny wybór i można coś fajnego znaleźć, nawet w wielu kolorach :)
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Śro maja 14, 2014 9:26 Re: ♡ ♡ ♡ ♡ Marcelek ♡ ♡ ♡ ♡

Aniusiu, mi się podoba ten 2 drapaczek, jest wyższy chyba i ogólnie ładniejszy :) A Marcelek śliczny :1luvu: Pokaż też swoją sukienkę :)

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Śro maja 14, 2014 9:57 Re: ♡ ♡ ♡ ♡ Marcelek ♡ ♡ ♡ ♡

Hej :)

Dopadło mnie 'lekkie' zmęczenie. Ciąg dalszy załatwiania wszystkiego co trzeba przed Komunią załatwić ... Alba Wiktorki u krawcowej - trzeba ją skrócić, tort zamówiony, dzisiaj odbieram okulary. No i zakupy spożywcze czekają nas jutro ewentualnie w piątek, muszę na spokojnie usiąść i zrobić dokładną listę. W piątek wieczorem będę piekła sernik, jest przepyszny - przepis znalazłam nie dawno w necie, wypróbowałam i .. bajka :) Sukienkę oczywiście pokażę, do tego mam marynarkę kremową i buty pod kolor :) Komunia Wikusi będzie u rodziców. Kilka dni temu zaproponowali mi to. Myślę, że to dobry pomysł, tam jest podwórko - więc plus, no i tutaj u nas na 3 piętro, mamie ciężko jest wchodzić, a jednak do kościoła 2x będziemy szli, a rodzice mieszkają obok kościoła, w którym Wiki będzie miała Komunię :) Tak więc wszystko co potrzebne będzie zawiezione do rodziców, tam będziemy wszystko przygotowywały z mamą :1luvu:
Ostatnio edytowano Nie cze 22, 2014 16:33 przez aannee99, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

aannee99

Post » Śro maja 14, 2014 10:08 Re: ♡ ♡ ♡ ♡ Marcelek ♡ ♡ ♡ ♡

Fajna sukienka! Śliczna Ty :1luvu: Fajnie, że udało Wam się blisko celu zorganizować, będzie mniej łażenia w tę i wewtę :D

A chciałabyś może zgłosić Marcelkowy ogonek do konkursu? Dymnego jeszcze nie ma :D

Spilett

Post » Śro maja 14, 2014 10:12 Re: ♡ ♡ ♡ ♡ Marcelek ♡ ♡ ♡ ♡

Dzięki Madziu :) Jestem bardzo wdzięczna Rodzicom za to, że z taką propozycją wyszli, kochani są :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Ogonek Marcelka do konkursu?. No pewnie!!!. Dawno nie braliśmy udziału w żadnym konkursie, hi hi :) Tylko .. nie mam zdjęć ogonka,
ale zrobimy, spoko :) Lecę się zameldować na wątek :D
Obrazek

aannee99

Post » Śro maja 14, 2014 10:43 Re: ♡ ♡ ♡ ♡ Marcelek ♡ ♡ ♡ ♡

sukienka bardzo ładna i ładnie w niej wyglądasz :ok:

co do używanego drapaka to Milena ma rację, może i zaoszczędzisz a ale możesz narazić zdrowie kociaka

ja sernik bardzo lubię i mam dwa sprawdzone przepisy wg , których piekę, jeden jest z mlekiem i oliwą, więc przy zjedzeniu większej ilości nie ma się dolegliwości typu zgaga, co nieraz może wystąpić jak się za dużo na raz zje :wink:
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Śro maja 14, 2014 11:00 Re: ♡ ♡ ♡ ♡ Marcelek ♡ ♡ ♡ ♡

Dziękuję! :)

Ja uwielbiam PYSZNE serniki :D ten, który będę piekła - jest waniliowy, dodaje się do niego dwa waniliowe budynie, trochę kaszy mannej - nie jest zbity, jest pyszny. Nie wiem tylko co dać na wierzch, co polecacie?. Ostatnio nie dawałam nic, bo mój M. woli jak na wierzchu nic nie ma, ale chciałabym jednak aby coś było :D Tylko nie wiem co ...

Co do drapaka, to macie rację ... co innego gdyby drapak sprzedawała osoba tu z forum, którą 'znamy', ale tak to .. pewności nie mam, prawda?. Patrzyłam na Allegro i może któryś z tych drapaków?.

1. http://allegro.pl/drapak-dla-kota-q005- ... 77293.html
2. http://allegro.pl/domek-drapak-dla-kota ... 30591.html
3. http://allegro.pl/drapak-dla-kota-kotka ... 70450.html
Obrazek

aannee99

Post » Śro maja 14, 2014 11:03 Re: ♡ ♡ ♡ ♡ Marcelek ♡ ♡ ♡ ♡

Ten ddrugi mi się podoba ze względu na dyndadełko z górnej półki :ryk:

Spilett

Post » Śro maja 14, 2014 11:13 Re: ♡ ♡ ♡ ♡ Marcelek ♡ ♡ ♡ ♡

No właśnie, dyndadełko jest dobre, tak uważam :D Pewnie gdybym kupiła drapak bez dyndadełka, to sama chciałabym jakoś takie dyndadełko zaczepić :ryk: :ryk: :ryk:
Poszukam jeszcze innych drapaków, bez pośpiechu, chcę po prostu znaleźć fajny drapak, w fajnej cenie :)
Obrazek

aannee99

Post » Śro maja 14, 2014 12:26 Re: ♡ ♡ ♡ ♡ Marcelek ♡ ♡ ♡ ♡

[quote="aannee99"]Dziękuję! :)

Ja uwielbiam PYSZNE serniki :D ten, który będę piekła - jest waniliowy, dodaje się do niego dwa waniliowe budynie, trochę kaszy mannej - nie jest zbity, jest pyszny. Nie wiem tylko co dać na wierzch, co polecacie?. Ostatnio nie dawałam nic, bo mój M. woli jak na wierzchu nic nie ma, ale chciałabym jednak aby coś było :D Tylko nie wiem co ...

ja zawsze dodaję budynie , waniliowe lub śmietankowe, można jeszcze kupić sernix, po tym sernik nie opada
ja do sernika daję żółtka a na wierch pianę z białek może być z wiórkami kokosowymi
ale to zależy co kto lubi
Obrazek

mir.ka

Post » Śro maja 14, 2014 13:04 Re: ♡ ♡ ♡ ♡ Marcelek ♡ ♡ ♡ ♡

Hejo :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Bardzo ładna sukienka i kolor. Miętowy to ponoć najmodniejszy tego sezonu i pasuje do rudych włosków :)
Zresztą ładnemu we wszystkim ładnie. Aniu na prawdę wyglądasz cudownie :1luvu:

Drapaczki wszystkie fajne, ale zgadzam się z Dziewczynami, że dzyndzelki są ważne, bo kuszą kotka by korzystał :)
Myślę, że Marcello będzie zachwycony :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

[poprzednia][następna]