ŚLEPACZKI CZ.VII -DO ZAMKNIĘCIA. dziękujemy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 11, 2014 12:18 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -zdjęcia nszych milusińskich s.45

morelowa pisze:Jak się czepiam, jak?? Nie napisałam , że myjka brzydka, tylko, że nie pasuje :mrgreen:

Kwiatki natomiast przepiękne! Własnego chowu?

Kwiatki jak najbardziej , jerzykowce doniosłam względem myjki i kaloryfera, że sie nie komponuje :mrgreen:
Jutro napisze co zamierza w tym względzie :lol:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Nie maja 11, 2014 18:35 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -zdjęcia nszych milusińskich s.45

Puszeczek także pozdrawia :1luvu:
Obrazek
kicikicimiauhau

Post » Nie maja 11, 2014 19:21 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -zdjęcia nszych milusińskich s.45

Jak słonecznie i złociście ..
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pon maja 12, 2014 11:21 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -zdjęcia nszych milusińskich s.45

kicikicimiauhau pisze:Puszeczek także pozdrawia :1luvu:
Obrazek

w naszej galerii polecamy obraz pod tytułem leniwe popoludnie :wink: :1luvu:

alessandra

Post » Pon maja 12, 2014 12:18 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -zdjęcia nszych milusińskich s.45

Ojej, tyle pięknych kocisk :love: i kwiatów :D
A ja już nic z kaloryferem i myjką zrobić nie mogę, zwłaszcza, że fota robiona w łazience :wink: Za to historyczna, bo była to pierwsza w życiu Michasiowa wizyta w tym pomieszczeniu i pierwszy skok z podłogi bezpośrednio na stolik 8)
Następnym razem się bardziej postaram :mrgreen:

Buziaki dla wszystkich ślepków i ich opiekunek oraz przyjaciół!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pon maja 12, 2014 15:14 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -zdjęcia nszych milusińskich s.45

No, nie - jak to łazienka , to wystrój wyjątkowy !
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pon maja 12, 2014 20:19 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -wiersz od Krzysia str/46 dziękujemy :-

Własnie otrzymałam napisany specjalnie dla Ślepaczków majowy wiersz -od Krzysia, który jest przyjacielem Klubu Ślepaczków i sam, choć walczy z chorobą, ma zawsze w sobie pogodę ducha, która i Wam przekazuje :1luvu: :

Minął marzec, co raz śniegiem,
A raz deszczem nas przywita.
Kwiecień, który zimą zmrozi
Albo latem nam zakwita.

W końcu nadszedł maj i radość
z trawy, liści, kwiatów, słońca.
Wszędzie wokół zieleń świeża,
Patrzeć można w nią bez końca.

Chłonąć wiosnę każdym zmysłem
Wąchać kwiaty, słuchać ptaków,
Które w drzewach wiją gniazda,
Wypatrywać wiosny znaków.

Z wiosny cieszy się świat cały,
W każdym sercu maj zagościł,
Mniejsze jawią się problemy,
Są powody do radości.

Chłonąć wiosnę każdym zmysłem?
Patrzeć, słuchać i smakować?
Wąchać? Czy to wszyscy wiedzą,
Że wiosna jest kolorowa?

Nie. Lecz nie jest najważniejsze
To, że trawa jest zielona.
Ważne, że gdy wiosna, łatwiej
Swoją ułomność pokonać.

Grzać się w słońcu, świeżą ziemię
poczuć, słuchać ptasich treli.
Nie zważając na przeszkody.
Tak jak wszyscy się weselić.

Nie tylko przepych kolorów,
Te wrażenia też coś znaczą.
Maj zagościł także w sercach
Kotów, które sercem paczą.

Wątek Krzysia -zapraszam : viewtopic.php?f=46&t=127552&hilit=katia80

Kasiu :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Od: Czw maja 05, 2011 14:56

Post » Śro maja 14, 2014 16:00 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -wiersz od Krzysia str/46 dziękujemy :-

Milusia i Gapcio pozdrawiają:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Czw maja 15, 2014 20:32 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -wiersz od Krzysia str/46 dziękujemy :-

Bubuś pozdrawia ze swojego domku. :)

Obrazek

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Pt maja 16, 2014 10:41 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -wiersz od Krzysia str/46 dziękujemy :-

Przypomnę historię Bubusia -większosc niestety naszych milusińskich ma smutne historie, tym bardziej cieszy , kiedy trafiaja do wspaniałych domków i dlatego tez te domki musza być baaaardzo starannie sondowane
tak było:
Bubu to około półroczny wykastrowany kocurek, którego zabraliśmy z jednego z zakładów pracy. Bubu był tam atrakcją, nie ma nic bardziej zabawnego niż kot, który chcąc wyjść wali głową w ścianę. Bubu początkowo bardzo się bał, teraz jednak okazał się ogromnym pieszczochem, który uwielbia głaskanie po brzuszku. Bubu bez problemu trafia do kuwety i do miseczki z jedzonkiem. Kot poznaje mieszkanie, uczy się jak skakać z tapczanu na podłogę. Wychodzi mu to coraz lepiej, jednak czasem trzeba go asekurować. Nie widzi na oba oczka. Na pewno potrzebuje przynajmniej na początku więcej uwagi niż kot, który widzi.

alessandra

Post » Pt maja 16, 2014 10:43 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -wiersz od Krzysia str/46 dziękujemy :-

Puszek miał jeszcze straszniejszą historię -jest ofiara zwyrodnialców -na szczęście to wszytsko juz poza nim , kiedy widzę, jak grzeje sie w słoneczku... :1luvu: :1luvu: :1luvu:

alessandra

Post » Pt maja 16, 2014 10:45 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -wiersz od Krzysia str/46 dziękujemy :-

Futerka anity5 :Milutka urodziła sie z wadą wzroku, natomiast Gapcio jest po strasznym wypadku, w wyniku którego stracił wzrok , kawałek ogonka, miał zgruchotana szczękę tak, podobne losy jak Michaś u jerzykowki
Ostatnio edytowano Pon maja 19, 2014 15:56 przez alessandra, łącznie edytowano 1 raz

alessandra

Post » Pt maja 16, 2014 10:58 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -wiersz od Krzysia str/46 dziękujemy :-

Ludzie nie zdają sobie absolutnie sprawy z tego co przytrafia się kotom. Nie jeden człowiek by się poddał, albo już nigdy nie zaufał po takich przejściach...
Niejednokrotnie przecież zwierzaki omal nie straciły życia...
każda historia z happy endem bardzo cieszy. :1luvu:

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Pt maja 16, 2014 11:27 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -ślepaczkowe historie i zdjęcia

Wielką sprawą jest zobaczyć te nasze uratowane cuda wreszcie szczęśliwe, spokojne i bezpieczne :1luvu: :1luvu: :1luvu: Kiedy pojawiają się tu te piękne zdjęcia pocą mi się oczy ze szczęścia :oops:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Sob maja 17, 2014 13:10 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -ślepaczkowe historie i zdjęcia

no musiałam pokazac tutaj, ja poległam jak popatrzyłam na Kubusia lidki02 -ten brzucholek i minka :1luvu:

Obrazek

alessandra

[poprzednia][następna]