Puchato i plaskato w naszej Chatce. Zuzia [*] Nowe nadchodzi

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt maja 09, 2014 11:13 Re: Puchato i plaskato w naszej Chatce. Cira, Zuzia i Tolenc

Nemeziss pisze:Pewnie że reaguję. Lecę za nimi i się drę "Cira TY cholero ! " co prawda najczęściej nie doganiam jak się gonią po schodach bo wiesz... lata już nie te i kondycja słaba a one zapierniczają po tych schodach z prędkością światła.

No, nie, kota w pełnym pędzie nie dogonisz, zwłaszcza na schodach. :lol:
Clou programu jest w tym by wyłapać chwilę przed rozpoczęciem gonitwy. Kot atakujący dość charakterystycznie zaczyna się zachowywać.
Poobserwuj Ciri, niech czuje Twój wzrok na sobie i Twój oddech na plecach. ;) To też metoda dominacji.
W ogóle to opłaca się bycie "dominującym kotem" w grupie. Ja już nie latam jak coś nie halo, tylko warczę z kanapy na brojącego kota.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Pt maja 09, 2014 11:19 Re: Puchato i plaskato w naszej Chatce. Cira, Zuzia i Tolenc

Popróbujemy tego sposobu. Dzięki za rady :)
MariaD pisze: Ja już nie latam jak coś nie halo, tylko warczę z kanapy na brojącego kota.

Zwizualizowałam sobie :ryk: :ryk:

Nemeziss

Od: Pon kwi 21, 2008 10:52

Post » Pt maja 09, 2014 11:42 Re: Puchato i plaskato w naszej Chatce. Cira, Zuzia i Tolenc

Spróbuj tak jak Ci radziłam - z zabawą z kotami tak, żeby się widziały. I odwracanie ich uwagi zabawką, kiedy któreś zaczyna za bardzo przyglądać się drugiemu. Jak przyjmą zaproszenie do zabawy - wybaw ich do upadłego (Tolka krócej, ale on wcześniej padnie przez to swoje serducho ;) )
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pt maja 09, 2014 11:48 Re: Puchato i plaskato w naszej Chatce. Cira, Zuzia i Tolenc

Monostra kiedys zapodala linka do watku, w ktorym hodowca wlasnorecznie nasikal na dominujacego kota :mrgreen: masz pole do dzialania, Nemeziss :piwa:
Obrazek

Chat

Od: Nie cze 15, 2008 8:57

Post » Pt maja 09, 2014 12:00 Re: Puchato i plaskato w naszej Chatce. Cira, Zuzia i Tolenc

Chat nasikać powiadasz? Hmmmm... Kolejna dobra rada, ale technicznie trudna :piwa:
Robiłam tak Avian jak radziłaś, ale one jak się obserwują to nie chcą się bawić. Jeszcze Tolek troszeczkę, ale Cira kompletnie oślepła na latające przed oczami zabawki.
Spróbujemy podanych sposobów przez weekend i będę zdawać relację na bieżąco. Nooo chyba że (cytując Avian) persy mnie pożrą :ryk:

Nemeziss

Od: Pon kwi 21, 2008 10:52

Post » Pt maja 09, 2014 12:11 Re: Puchato i plaskato w naszej Chatce. Cira, Zuzia i Tolenc

Sie nie przejmuj, przyjedziemy na pogrzeb :ok:
Obrazek

Chat

Post » Pt maja 09, 2014 17:41 Re: Puchato i plaskato w naszej Chatce. Cira, Zuzia i Tolenc

Pierwszy spacerek po ogródku. :D Wszystko takie ciekawe. Trzeba było oznaczyć teren oczywiście sik sik.
Obrazek

Ktoś mi nasikał na podwórko. 8O Co to się stało?
Obrazek

Na zakończenie jesce Toleckowe ocyska
Obrazek
Jestem córką Nemeziss :D
Obrazek

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=162043 <----- Link do naszego wątku.
Zuzia [*] 11.07.15

Apocalipto

Od: Sob wrz 29, 2012 19:35

Post » Pt maja 09, 2014 17:49 Re: Puchato i plaskato w naszej Chatce. Cira, Zuzia i Tolenc

Apocalipto pisze:Pierwszy spacerek po ogródku. :D Wszystko takie ciekawe. Trzeba było oznaczyć teren oczywiście sik sik.
Obrazek

Ktoś mi nasikał na podwórko. 8O Co to się stało?
Obrazek

Na zakończenie jesce Toleckowe ocyska
Obrazek

nie ma fotek :(
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt maja 09, 2014 18:02 Re: Puchato i plaskato w naszej Chatce. Cira, Zuzia i Tolenc

Ja widzę fotki i te piękne ocyska też :D :1luvu:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Pt maja 09, 2014 18:09 Re: Puchato i plaskato w naszej Chatce. Cira, Zuzia i Tolenc

Tolek na wywczasach 8) sikaj, chlopie, ile wlezie, coby zolzowata szylkreta sie przyzwyczaila :ok:
Obrazek

Chat

Post » Pt maja 09, 2014 19:36 Re: Puchato i plaskato w naszej Chatce. Cira, Zuzia i Tolenc

teraz mi się fotki wyświetliły :D

spacerki pod nadzorem :)
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob maja 10, 2014 0:01 Re: Puchato i plaskato w naszej Chatce. Cira, Zuzia i Tolenc

Mama się boi żeby nie uciekł. Nie chciała żeby w ogóle wychodził, ale namówiłam i wyszedł w szelkach. Porobiłam parę zdjęć i wróciliśmy do domu.
Jestem córką Nemeziss :D
Obrazek

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=162043 <----- Link do naszego wątku.
Zuzia [*] 11.07.15

Apocalipto

Od: Sob wrz 29, 2012 19:35

Post » Sob maja 10, 2014 0:58 Re: Puchato i plaskato w naszej Chatce. Cira, Zuzia i Tolenc

Apocalipto pisze:Mama się boi żeby nie uciekł. Nie chciała żeby w ogóle wychodził, ale namówiłam i wyszedł w szelkach. Porobiłam parę zdjęć i wróciliśmy do domu.

I Mama wyjątkowo :mrgreen: w tym temacie ma rację. Zresztą - mądra dziewczyna jesteś , zakochana w Tolku - to wiesz, że koty są nieprzewidywalne, koty po przejściach są absolutnie nie przewidywalne, a persy to ogólnie są zagadką dla ludzkości. Co z tego wynika - zero zaufania dla persa w ogrodzie , jak nie ma szelek i kogoś na końcu smyczy :lol:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Sob maja 10, 2014 9:14 Re: Puchato i plaskato w naszej Chatce. Cira, Zuzia i Tolenc

Toluś na spacerku. Śliczny, dobrze trafił. :dance: :dance2: :dance: :dance2:
Obrazek

jasia.stargard

Od: Wto sie 27, 2013 10:14

Post » Sob maja 10, 2014 9:21 Re: Puchato i plaskato w naszej Chatce. Cira, Zuzia i Tolenc

Pusia kłania się persowej rodzince a przede wszystkim Tolusiowi.
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

jasia.stargard

Od: Wto sie 27, 2013 10:14

[poprzednia][następna]