Łódź Burzą budynki-Koronka Czarusia szary Ptyś

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 18, 2014 18:27 Re: Łódź Burzą budynki-Koronka Czarusia>oczy Białego Misia s

Klub Ślepaczkowy pisze:leczenie oczek Misia wesprze Klub Ślepaczkowy, tylko potrzebny jest dt, inaczej nie bardzo widzę,aby w tych warunkach można je wyleczyć :(

dziękujemy!
wibrysko, do dzieła, więc
... mry!
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Pt kwi 18, 2014 18:27 Re: Łódź Burzą budynki-Koronka Czarusia>oczy Białego Misia s

-------------------------------Buziole Świąteczne!
... potęga Photoshop'a ->Obrazek
---------------------
... mry!
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

ewa_mrau

Post » Sob kwi 19, 2014 11:38 Re: Łódź Burzą budynki-Koronka Czarusia>oczy Białego Misia s

Wibrysko,
dla Was, dla całego Waszego stadka (domowego i podblokowego)
oraz dla tych co Was odwiedzają na wątku
Obrazek

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Wto kwi 22, 2014 13:26 Re: Łódź Burzą budynki-Koronka Czarusia>oczy Białego Misia s

Czy cos wiadomo w sprawie Białego Misia i jego oczek?
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Od: Czw maja 05, 2011 14:56

Post » Śro kwi 23, 2014 11:44 Re: Łódź Burzą budynki-Koronka Czarusia>oczy Białego Misia s

2 dni temu w hotelu były nowe psy m.in. amstaff, wtedy były chwilowo przywiązane do barierki
po drugiej stronie przebiegł kot (szary z białą łapką i białą plamką na łebku) i amstaff się zerwał razem ze smyczą i pobiegł za kotem...
dzięki Bogu kot znał teren, szybko uciekał, skręcił i uciekł na teren starej stolarni ale mogło być inaczej :(

bardzo proszę o dom tymczasowy dla Białego Misia :!:
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Czw kwi 24, 2014 18:45 Re: Łódź Burzą budynki-Koronka Czarusia>oczy Białego Misia s

Biedne ...
Obrazek Obrazek

_Tosia_

Od: Pon mar 20, 2006 8:29

Post » Pt kwi 25, 2014 11:51 Re: Łódź Burzą budynki-Koronka Czarusia>oczy Białego Misia s

http://www.youtube.com/watch?v=HIAztEjbsmE
----------------------
1.Biały miś dla dziewczyny
Którą kocham i kochał będę wciąż
Lecz dziewczyna jest już z innym
I pozostał mi po niej biały miś

Ref:Hej dziewczyno, spójrz na misia,
On przypomni Ci chłopca dawnych lat.
Nieszczęśliwego jak ja,
Białego misia,
Który w oczach miał tylko białe łzy. x2

2. Płynie czas, a z nim rzeka.
Nie powrócą, już nigdy tamte dni
W moim sercu, jest dziś rana ,
Rana którą zadała miłość mi.

Ref:Hej dziewczyno, spójrz na misia,
On przypomni Ci chłopca dawnych lat.
Nieszczęśliwego jak ja,
Białego misia,
Który w oczach miał tylko białe łzy. x4

Autor tekstu: Mirosław Górski
Kompozytor: Mirosław Górski
Rok powstania: 1970
Wykonanie oryginalne: Dowcipnisie

----------------------
... mry!

ewa_mrau

Post » Pt kwi 25, 2014 15:49 Re: Łódź Burzą budynki-Koronka Czarusia>oczy Białego Misia s

dziękuję Ewa :1luvu: tez to sobie śpiewam jak o nim myślę ;)

wczoraj Biały Miś przyszedł pod stołówkę - niezbyt blisko może dlatego że kilka dni mnie nie widział i zapomniał że mnie zna ;)

coś koty mało jedzą ale to może dlatego że pani sąsiadka im ostatnio dodatkowo puszkę karmy nałożyła

a może dlatego że są częściej psy, większość jest na smyczy ale jeden duży pies biega luzem :(
jest teraz psem stróżującym
słucha opiekunów ale gdyby zobaczył biegnącego kota to nie wiem jak się zachowa

ostatnio czarna Czarusia zobaczyła że pies wszedł do budynku i rzuciła się pędem przez plac
udało się zanim znowu wyszedł

a kiedyś on leżał na górze schodów uwiązany a Czarusia była na dole schodów z boku i wyciągała szyję, żeby zobaczyć czy można przejść
i przeszła, nie wiem skąd wiedziała że jest uwiązany ;)

ogólnie nie jest tu bezpiecznie ale dobrze, że mają "swój" ogrodzony teren i że mogą przychodzić górą po drzewach
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Wto maja 06, 2014 22:27 Re: Łódź Burzą budynki-Koronka Czarusia>oczy Białego Misia s

1 maja wieczorem Biały Miś siedział na murku przy budce-stołówce :)
i czekał na mnie :)
tak pomyślałam... ale on chyba raczej bał się jeża ;)
bo jeż urzędował przy miskach w budce-stołówce :)

koty chyba nie wchodzą gdy jeż jest w budce - gdybym była kotem to chyba bym poczekała aż jeż zje ;)

jeż zawstydzony że kotom wyjada trochę się odwrócił a ja dosypałam karmę do misek

a 2 dni temu wieczorem przyniosłam dodatkowo gotowane mięsko i w szparze budki-stołówki pojawił się kot :D
tak jak kiedyś szary Ptyś - pamiętacie te zdjęcia z 22 lipca 2013 ?

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

już jakiś czas temu pisałam Wam, że Koronka do mnie śpiewała na drzewie
a na drugi dzień robiłam jej zdjęcia z okna gdy spacerowała po dachu - nadal miała widoczną krótszą sierść po bocznej sterylizacji
a gdy obejrzałam dokładnie wszystkie zdjęcia zauważyłam, że są 2 różne szare koty ... i wszystko mi się poukładało w całość...
myślę, że to szary Ptyś wrócił :D tylko kolor jego oczu mi nie pasuje gdy porównywałam zdjęcia :?

ale to on mógł się tak ucieszyć na mój widok po tylu długich miesiącach rozłąki

i jakiś czas temu szary kot podczas nakładania do miseczek wskoczył z drzewa na budkę
no i jeszcze teraz to zaglądanie przez szczelinę...

ale może to jednak Koroneczka zrobiła się bardziej ufna
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Pt maja 09, 2014 22:12 Re: Łódź Burzą budynki-Koronka Czarusia>oczy Białego Misia s

jak fajnie zagląda :kotek:
Obrazek Obrazek

_Tosia_

Od: Pon mar 20, 2006 8:29

Post » Pt maja 09, 2014 23:16 Re: Łódź Burzą budynki-Koronka Czarusia>oczy Białego Misia s

Super ten kot zagląda. Za koty :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Misia [*] u mnie 28.04.2017-14.06.2018

Meteorolog1

Od: Sob lis 23, 2013 0:42

Post » Sob maja 10, 2014 13:50 Re: Łódź Burzą budynki-Koronka Czarusia>oczy Białego Misia s

wibrysko, jesteś tam?
co słychać u kotów?
... mry!

ewa_mrau

Post » Czw maja 15, 2014 21:39 Re: Łódź Burzą budynki-Koronka Czarusia>oczy Białego Misia s

jestem :kotek:

teraz rzadziej widzę moje bezdomniaczki bo budkę-stołówkę zasłaniają liście drzew i krzaki
ale to lepiej dla kotów bo są mniej widoczne, bardziej zasłonięte

kilka dni temu była awaria i nie było prądu w wielu miejscach osiedla, na mojej ulicy nie świeciły się lampy
wyszłam wieczorem z latarką
modliłam się, żeby nic mi się nie stało, trochę byłam wystraszona
wyszłam z bloku, ciemno... ale od razu zobaczyłam Białego Misia :D szedł przy samochodach, przy chodniku - jakby specjalnie dla mnie na pocieszenie :)
nie podszedł - nadal jest ostrożny no i ciemno było więc trzymał się na bezpieczną odległość

bardzo proszę o dom tymczasowy dla Białego Misia - wiosną jest obok kociej stołówki więcej psów na szkoleniu i w hotelu - coraz częściej są bez smyczy :(
kto pomoże Białemu Misiowi ?

Obrazek Obrazek

przypominam deklarację Klubu Ślepaczkowego :1luvu: " leczenie oczek Misia wesprze Klub Ślepaczkowy, tylko potrzebny jest dt, inaczej nie bardzo widzę,aby w tych warunkach można je wyleczyć :( "
Ostatnio edytowano Czw maja 15, 2014 22:29 przez wibryska, łącznie edytowano 5 razy
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Czw maja 15, 2014 21:48 Re: Łódź Burzą budynki-Koronka Czarusia>oczy Białego Misia s

mam kilka fotek czarnej Czarusi - jest śliczna :1luvu:

trochę mi smutno, że nie chce się ze mną zaprzyjaźnić
to kicia z parkingu - była oswojona - obcych zawsze się bała ale kochała panią Janeczkę i jej męża.
Pani Janeczka zmarła na raka a jej męża zwolniono... a kicia Czarusia i jej brat czarno-biały Filipek zostały same bez ciepłej budki stróża parkingu bez głaskania...
do tej pory Czarusia nie przekonała się do mnie ale z drugiej strony chyba lepiej, żeby była nieufna wobec ludzi

a czarno-białego Filipka nie widziałam od bardzo dawna... ciagle mam nadzieję, że przychodzi nocą na jedzenie

Czarusia jest zabawna - nawet nie przypuszcza że ją widzę i fotografuję ;) rozczula mnie jak się wygrzewa na słoneczku na dachu

i kilka fotek (kliknijcie na zdjęcia aby je powiększyć) :

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Czw maja 15, 2014 22:23 przez wibryska, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Czw maja 15, 2014 22:21 Re: Łódź Burzą budynki-Koronka Czarusia>oczy Białego Misia s

Czarusia pije z kałuży - po deszczu (kliknijcie na zdjęcia aby je powiększyć) :

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

[poprzednia][następna]