siatki zabezpieczające-podsumowanie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 02, 2014 18:05 Re: siatki zabezpieczające-podsumowanie

Ja również bym nie ryzykowała, bo może i się nie ześlizgnie ale jak zobaczy ptaka/muchę/cokolwiek lecącego to już żadna ochrona. Widać jak koty bardzo chętnie i czasem wręcz bezmyślnie latają za laserowym czy innym światełkiem i zapamiętane w gonitwę nie patrzą na co wbiegają. Płotek to według mnie żadna ochrona.

Estetyka swoją drogą, ale bezpieczeństwo jest najważniejsze. Z resztą jest masę wpisów że "przecież przez tyle lat nic mu się nie stało a nagle nie wiadomo czemu wypadł/wyskoczył" więc tak można się odnieść do tej wieloletniej sprawdzalności. Wiele lat się sprawdza ale w końcu będzie ten moment że rozwiązanie takie padnie.
Nie istnieją koty zwyczajne.
Colette

fuma

Od: Pon mar 10, 2014 18:58

Post » Śro maja 07, 2014 12:21 Re: siatki zabezpieczające-podsumowanie

Gdybyś jeszcze byłą zainteresowana zabezpieczeniem bezinwazyjnym.
http://www.kociadolina.pl/articles,artykul,3,zabezpieczenie-okien-i-balkonu.html

Tak w połowie strony jest ciekawy patent dla tych (jak ja) co wiercić w elewacji nie mogą.
Obrazek Obrazek
Monia, Kuba, Hania i Bilon

KubaTST

Od: Nie paź 19, 2008 18:41

Post » Śro maja 07, 2014 16:06 Re: siatki zabezpieczające-podsumowanie

od dwóch miesięcy balkon jest osiatkowany tym....http://www.zooplus.pl/shop/koty/drzwi_s ... 343060..... mysle że można już zamknąc watek-bo strona o zabezpieczeniach siatek juz jest,a ja chciałam zrobić małe podsumowanie, ale wyszło nie do końca;)
z siatki jak narazie jestem zadowolona,ale też moje koty nie próbują się o dziwo narazie po niej wspinać, gryźć cos tam ugryzły pare razy ale bez entuzjazmu dłuższego, także jakiegoś super sprawdzianu siatka narazie nie dostała...mimo wszystko narazie polecam:)

Allmita

Od: Pon paź 14, 2013 10:38

Post » Śro maja 07, 2014 16:10 Re: siatki zabezpieczające-podsumowanie

Allmita pisze:od dwóch miesięcy balkon jest osiatkowany tym....http://www.zooplus.pl/shop/koty/drzwi_s ... 343060..... mysle że można już zamknąc watek-bo strona o zabezpieczeniach siatek juz jest,a ja chciałam zrobić małe podsumowanie, ale wyszło nie do końca;)
z siatki jak narazie jestem zadowolona,ale też moje koty nie próbują się o dziwo narazie po niej wspinać, gryźć cos tam ugryzły pare razy ale bez entuzjazmu dłuższego, także jakiegoś super sprawdzianu siatka narazie nie dostała...mimo wszystko narazie polecam:)

link nie działa niestety (urwany na końcu jest)
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Pt maja 09, 2014 17:28 Re: siatki zabezpieczające-podsumowanie

*anika* pisze:
Allmita pisze:od dwóch miesięcy balkon jest osiatkowany tym....http://www.zooplus.pl/shop/koty/drzwi_s ... 343060..... mysle że można już zamknąc watek-bo strona o zabezpieczeniach siatek juz jest,a ja chciałam zrobić małe podsumowanie, ale wyszło nie do końca;)

link nie działa niestety (urwany na końcu jest)

chodzi o wzmacniana siatkę z zooplusa- na drugiej stronie tego tematu podałam chyba działający link:)

Allmita

Post » Czw maja 29, 2014 22:21 Re: siatki zabezpieczające-podsumowanie

Mozecie mi polecic dobra siatke na balkon. Najlepiej przezroczysta i wytrzymala. Mam kota 8kg i niewiadomo czy nie bedzie sie wspinal.

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pt maja 30, 2014 0:58 Re: siatki zabezpieczające-podsumowanie

CatAngel pisze:Mozecie mi polecic dobra siatke na balkon. Najlepiej przezroczysta i wytrzymala. Mam kota 8kg i niewiadomo czy nie bedzie sie wspinal.

Te cechy się wykluczają moim zdaniem.
Albo przezroczysta i pęknie za pierwszą próbą wspinania się
albo porządna i lekko widoczna.

Ja polecam tą:
http://www.zooplus.pl/shop/koty/drzwi_s ... kot/343060
Jest dość "lekka" w wyglądzie i montażu, a bardzo wytrzymała.
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Pt maja 30, 2014 10:01 Re: siatki zabezpieczające-podsumowanie

Chodziło mi o lekko widoczną właśnie :)
Bardzo dziękuję za odp :)

CatAngel

Post » Pt maja 30, 2014 11:05 Re: siatki zabezpieczające-podsumowanie

*anika* pisze:
CatAngel pisze:Mozecie mi polecic dobra siatke na balkon. Najlepiej przezroczysta i wytrzymala. Mam kota 8kg i niewiadomo czy nie bedzie sie wspinal.

Ja polecam tą:

z tej siatki jestem bardzo zadowolona,ale co do widoczności to jest widoczna z domu(nie to było głównym wyznacznikiem kupna tej siatki więc mi to nie przeszkadza). Znaczy tak :jak ktoś mieszka wysoko(jak ja) i widok ma na niebieskie niebo,to siatka jest widoczna:) ale w miejscach gdzie widok pada np na bloki czy daleką zieleń to juz nie widać- więc jeżeli ktoś ma za oknem bloki, drzewa to bedzie ją faktycznie pewnie mało widać. NAtomiast z zewnątrz jest wogóle nie widoczna- czasami się zastanawiam czy ludzie nie dostają zawału jak widzą jak spacerują moje koty po balustradzie...bo tej siatki z dołu wogóle nie widać...

Allmita

Post » Pt maja 30, 2014 21:21 Re: siatki zabezpieczające-podsumowanie

Allmita pisze:
*anika* pisze:

Ja polecam tą:

z tej siatki jestem bardzo zadowolona,ale co do widoczności to jest widoczna z domu(nie to było głównym wyznacznikiem kupna tej siatki więc mi to nie przeszkadza). Znaczy tak :jak ktoś mieszka wysoko(jak ja) i widok ma na niebieskie niebo,to siatka jest widoczna:) ale w miejscach gdzie widok pada np na bloki czy daleką zieleń to juz nie widać- więc jeżeli ktoś ma za oknem bloki, drzewa to bedzie ją faktycznie pewnie mało widać. NAtomiast z zewnątrz jest wogóle nie widoczna- czasami się zastanawiam czy ludzie nie dostają zawału jak widzą jak spacerują moje koty po balustradzie...bo tej siatki z dołu wogóle nie widać...

ja się zastanawiam co myślą ludzie jak widzą z dołu na moim oknie kota zawieszonego w przestrzeni - mam takiego jednego co się codziennie wspina po siatce na oknie i tak sobie wisi i podziwia sufit ;)
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Nie cze 01, 2014 11:20 Re: siatki zabezpieczające-podsumowanie

pomocy! czy ktoś kojarzy post, w którym dziewczyna pokazywała swój balkon z 2 drewnianymi pergolami po bokach?
nie umiem tego znaleźć, a wymieniamy siatkę na nową i marzą mi się właśnie takie boczki z pergoli.

margoth82

Od: Pon lut 15, 2010 21:10

Post » Nie cze 01, 2014 11:30 Re: siatki zabezpieczające-podsumowanie

margoth82 pisze:pomocy! czy ktoś kojarzy post, w którym dziewczyna pokazywała swój balkon z 2 drewnianymi pergolami po bokach?
nie umiem tego znaleźć, a wymieniamy siatkę na nową i marzą mi się właśnie takie boczki z pergoli.

Tez tak będę robić, tylko że u mnie będzie całe takie drewienko zakryte.
Gdzieś widziałam ten balkon o którym piszesz,jak znajdę podeśle link

CatAngel

Post » Czw wrz 11, 2014 15:02 Re: siatki zabezpieczające-podsumowanie

Koty żyją akurat tyle, żeby zdążyły spleść się z naszym życiem i zapaść
głęboko w serce. Potem je łamią. Ale ile warte byłoby życie bez nich...

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Od: Sob lut 24, 2007 17:42

Post » Pt wrz 15, 2017 13:32 Re: siatki zabezpieczające-podsumowanie

Moja koleżanka miała problem ze swoim kotem, ponieważ z niego straszny świrus, i lubi latać po całym mieszkaniu. Dodam, że mieszka na 6 piętrze i w upalne dni otwiera balkon. Zdarzały się takie sytuacje kiedy musiała go ewakuować. Postanowiła więc zainwestować w siatki na balkon, dzięki czemu ona i jej kot czują się bezpiecznie :D . Skorzystała z usług tej firmy: http://www.siatkidlakotow.pl/siatki-na-balkon-lodz

Adinowak91

Od: Pt wrz 15, 2017 13:26

Post » Sob wrz 16, 2017 18:49 Re: siatki zabezpieczające-podsumowanie

Adinowak91 pisze:Moja koleżanka miała problem ze swoim kotem, ponieważ z niego straszny świrus, i lubi latać po całym mieszkaniu. Dodam, że mieszka na 6 piętrze i w upalne dni otwiera balkon. Zdarzały się takie sytuacje kiedy musiała go ewakuować. Postanowiła więc zainwestować w siatki na balkon, dzięki czemu ona i jej kot czują się bezpiecznie :D . Skorzystała z usług tej firmy: http://www.siatkidlakotow.pl/siatki-na-balkon-lodz

Hm jesli chcesz sie zareklamowac, nie musisz robic tego w taki zawoalowany sposb. Jest do tego odpowiwedni dzial i tam kazda firma moze sie jawnie reklamowac.
Załozyc swoj watek. viewforum.php?f=50

Taka reklama jak Twoja jest taka jakby to powiedziec bardzo zle przez ludzi odbierana, bo jesli ktos na wejsciu klamie to nie mozna mu ufac i interesow sie z nim raczej nie robi.
Naprawde ciezko uwierzyc, ze ktos kto nie ma w tym zadnego interesu zalozyl konto tylko po to, zeby zareklamowac firme zakladakaca siatke u kolezanki.
Lepiej dla firmy by bylo gdyby jej wlasciciwl mial choc odrobine odwagi i sam swoja firme jawnie reklamowal.
“Jesteśmy tu na jakiś czas, któregoś dnia szlag nas trafi, to po co tak traktować wszystko poważnie.”

:kitty:

FarciKot

Od: Czw sie 04, 2016 18:15

[poprzednia]