sieroTOSIniec Ingi.mm - mam dość

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Nie maja 04, 2014 12:48 Re: sieroTOSIniec Ingi.mm, wycofany Dżemik uczy się

czasami w aptece można podzielić tabletki na mniejsze
niektóre to robią i jeszcze pakują w opłatki, wtedy łatwiej było podać
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie maja 04, 2014 13:03 Re: sieroTOSIniec Ingi.mm, wycofany Dżemik uczy się

jakoś nie rwą się do takiej usługi.
pytałam w kilku aptekach, może nawet kilkunastu.
W niektórych byli zdziwieni pytaniem.

inga.mm

Od: Pon lut 21, 2011 22:42

Post » Nie maja 04, 2014 13:07 Re: sieroTOSIniec Ingi.mm, wycofany Dżemik uczy się

inga.mm pisze:jakoś nie rwą się do takiej usługi.
pytałam w kilku aptekach, może nawet kilkunastu.
W niektórych byli zdziwieni pytaniem.

u nas ktoś w ten sposób załatwiał, chyba że miała znajomości w aptece
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie maja 04, 2014 13:11 Re: sieroTOSIniec Ingi.mm, wycofany Dżemik uczy się

buuu... do Sosnowca troszkę daleko...
jakoś sobie radzę, ale klnę soczyście. Na szczęście mam skalpel. Próbowałam żyletką, ale gorzej mi szło.
Dla mojego Vita mogłabym zębami rozdrabniać, jeśli byłaby taka konieczność.

inga.mm

Post » Nie maja 04, 2014 17:23 Re: sieroTOSIniec Ingi.mm, wycofany Dżemik uczy się

Niestety życie składa się z różnych absurdów.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Nie maja 04, 2014 17:52 Re: sieroTOSIniec Ingi.mm, wycofany Dżemik uczy się

Jamie i myszka Dzidulka
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

a tak reagował w połowie tygodnia
Obrazek

inga.mm

Post » Nie maja 04, 2014 19:47 Re: sieroTOSIniec Ingi.mm, wycofany Dżemik uczy się

Razem z Tobą cieszymy się nawet najdrobniejszymi sukcesami :D :D :D :ok: :ok: :ok:
Brawo Jamie :ok: :ok: :ok:
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Nie maja 04, 2014 20:02 Re: sieroTOSIniec Ingi.mm, wycofany Dżemik uczy się

ojjjj... radość duża, szczególnie , że ofuczał Birmę i Birma zrejterowała!

inga.mm

Post » Pon maja 05, 2014 22:25 Re: sieroTOSIniec Ingi.mm, wycofany Dżemik uczy się

jestem załamana.

inga.mm

Post » Pon maja 05, 2014 22:28 Re: sieroTOSIniec Ingi.mm, wycofany Dżemik uczy się

Inga - co się dzieje ???????
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto maja 06, 2014 8:43 Re: sieroTOSIniec Ingi.mm, wycofany Dżemik uczy się

Nie umiem odnaleźć się na forumach, mało kogo interesują moje zwierzaki, nie umiem zdobyć pieniędzy na Dżemika, bazarek nie idzie, Birmy nikt nie chce, wariatka z sąsiedniego bloku rozsiewa jakieś ploty na mnie.
Jedną z ciekawszych plotek jest ta, że moje psy obsikują ścianę przy wyjściu z budynku. Mam 3 suki i jednego chłopaka po operacjach obu kolan, więc nie może podnieść nogi. Argumentem, że to moje psy obsikują jest... ilość psów! Nie umiem walczyć z debilami, nie znoszę intryg i awantur, a zawsze się wpakuję w jakieś kretynizmy, bo komuś przeszkadzam.
Chce mi się płakać, wyć, rzucać rzeczami.
Nie nadaję się do takiej działalności.
Czy dla świętego spokoju mam oddać zwierzaki do schroniska?
Odczepią się wtedy ode mnie?
Staram się schodzić ludziom z drogi, gdzie mogę staram się poradzić czy podpowiedzieć jakieś rozwiązanie - też jest źle, bo od razu banda szyderców wyzywa mnie i wyśmiewa.
Zaopiekowałam się zwierzakami z problemami zdrowotnymi lub psychicznymi. Też jest źle bo okazuje się, że wymyślam choroby.
Są debile, którzy twierdzą, że zarabiam na tych zwierzakach. Debile to obelga dla osób upośledzonych.
Kto opiekuje się zwierzętami w jakimś stopniu ułomnymi nie mając umów na płacenie za to, doskonale wie, jakie to są koszty.
Kurna - własne potrzeby zminimalizowałam jak tylko możliwe, samochodu używam tylko wtedy gdy muszę, żeby nie wydawać na benzynę niepotrzebnie, nie kupuję sobie niczego poza bielizną.
A jednak to też jest źle!
Dżemik - myślałam, że rzeczywiście jest to tylko kwestia wycofania, a okazuje się, że powinnam go skonsultować ortopedycznie i neurologicznie.
Przykurcza główkę do prawego barku, gdy chodzi nogi też ma przykurczone i zarzuca biodrami, ma zeza (niewielkiego) i pływające lewe oko.
Czy przez bandę zwyrodniałych bezmózgów powinnam zarzucić diagnozowanie kota?
Mam kota wydać do adopcji bez wiedzy o jego stanie faktycznym?
Jak mam funkcjonować?
Co jest ze mną nie tak?

inga.mm

Post » Wto maja 06, 2014 9:19 Re: sieroTOSIniec Ingi.mm, wycofany Dżemik uczy się

Ingo nie przejmuj się. Świat już taki popitolony jest i zawsze się znajdzie taki ktoś komu nie będzie pasowało to co robisz. Ale się tym nie przejmuj. Puszczaj mimo uszu ploty głupiej sąsiadki bo jeżeli zobaczy że cię to nie rusza i przez to nie osiągnęła swojego celu da sobie spokój.
A co do bazarku to może zmień jego formę na stały bez ramek czasowych.Zawsze raz na jakiś czas ktoś coś kupi.I raz w tygodniu podrzucaj linki na zaprzyjaźnione wątki dla przypomnienia.
Będzie dobrze - rób to w co wierzysz i uważasz za słuszne a głupimi ludźmi się nie przejmuj bo pamiętaj że obojętnie co zrobisz lub nie zawsze znajdzie się ktoś aby rzucić w ciebie przysłowiowym kamieniem.
Uszy do góry i rób swoje.:)
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto maja 06, 2014 9:36 Re: sieroTOSIniec Ingi.mm, wycofany Dżemik uczy się

można stały bazarek?????
czyli w tedy opcja kup teraz?
może to jakiś pomysł?
Czy można wtedy dorzucać fanty?
kurczę, kompletnie nie łapię zasad bazarkowania.

inga.mm

Post » Wto maja 06, 2014 9:52 Re: sieroTOSIniec Ingi.mm, wycofany Dżemik uczy się

Można zrobić stały bazarek. Wtedy to ty decydujesz o jego zamknięciu wtedy kiedy masz na to ochotę. Oczywiście ceny są w opcji kup teraz i w każdej chwili możesz dorzucać fanty.

Bazarek jest formą pozyskiwania funduszy na cele zwierzęce - twoich zwierząt domowych, tymczasów lub potrzebujących pomocy w danej chwili.
Na pchlim targu sprzedajesz wszystko od tego co masz na zbyciu po własne rękodzieło i nie musisz tego przeznaczać na zwierzęta.
NP. dostałaś na imieniny młynek do kawy a d domu masz już trzy. Sprzedajesz je na pchlim targu nie dlatego że potrzebujesz kasy na karmę dla kota tylko dlatego że nie potrzebny ci czwarty młynek.
Rozumiesz mnie ?
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto maja 06, 2014 10:36 Re: sieroTOSIniec Ingi.mm, wycofany Dżemik uczy się

pchli targ rozumiem, ale zaskoczeniem jest możliwość robienia bazarków na własne zwierzaki!

Może podsumuję co wiem.
Bazarek to forma pozyskiwania finansów na zwierzęta pozostające pod moją opieką (domne i bezdome).
Bazarek może mieć formę zamkniętą (określony termin trwania) i otwartą (bezterminowy tyle, że wtedy powinna być opcja kt, bo inaczej byłoby bez sensu).
Na bazarku można dorzucać fanty.
Dochody z bazarku muszą mieć pokrycie w paragonach i fakturach związanych z opieką nad zwierzętami bezdomnymi lub domnymi albo bezdomnymi i domnymi razem.
Od Nitki wiem, że należy zminimalizować ilość zdjęć i wstawiać raczej klikane miniatury, a te zakupione fanty usuwać.
Nie można wysyłać zaproszeń na priva i na wątki.

Czy coś jeszcze?

inga.mm

[poprzednia][następna]