WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX- nigdy więcej jajników!!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 28, 2014 6:09 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-pers dziki u Moniki!

floxanna pisze: Ale substancje brane obecnie dobre są, bo stabilizują nastrój :ok:

To co poniektóre na wątku piszące winny brać garściami:-). 8)
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pon kwi 28, 2014 6:19 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-pers dziki u Moniki!

Monika_Krk pisze:
Neigh Ty się nie denerwuj - ja w życiu nie miałam tak chorego persa, stąd schizuję nieco.
No ale dam radę ! Słowo !

A innego tak chorego kota miałaś?
Nic tak kotu nie szkodzi jak schizowanie. Zwłaszcza choremu.
Rozumiem konieczność, ale wyobraź sobie - ktoś Cię trzyma w klatce parę razy rzuca po innych domach. Następnie kolejny znów łapie, wiezie. Na wstepie łaps obcina pazury ( co byś pomyślała jakbyś była kotem?, bo ja że następnie ciachnie po łapach.......morderca jednym słowem. Ja zaufać mordercy? bronić się trzeba!)? I hmm noo biorąc pod uwagę opinię wstępną o kocie, to się nie łapie i nie traktuje jak własnego - nawet w odruchu. Się buduje zaufanie. Powoli i małymi kroczkami. Pośpiech jest dobry wyłącznie jak się ucieka przed stadem gęsi.....
Czasem mnie wzywają na pomoc do "wyjątowo ciężkiego przypadku" a wyjątkowo cieżki przypadek jest zwierzakiem w total stresie. To, że po persie mniej widać to NIE znaczy, ze się nie stresuje. Najlepsze co mogłoby tego kota spotkać to izolacja w miejscu, gdzie może mieć kryjówkę i zabiegi WYŁĄCZNIE w celu ratowania zdrowia i życia - a nie urody.

I ja tego nie piszę w złej woli, tylko li i wyłacznie życzliwie - do Ciebie i wszystkich innych. Primum non nocere. A stres nocere jak jasna cholera.

Prysznic gdzie kot jest na widoku, a czuje się zamnięty, to daruj szczerość, najgorszy z pomysłow. To jest mniej wiecej tak jaby Cię rozebrali do naga i zamnęli w przezroczystej klatce, a wokoł by byli potencjali zboczeńcy.

Kota nie wolno zmuszać do życia towarzyskiego, po pewnym czasie można mu pozostawić wybór......ale to on powinien wybrać.

Sorry, ale tradycyjnie jasno i czytelnie.

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Pon kwi 28, 2014 7:44 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-pers dziki u Moniki!

Neigh pisze:Prysznic gdzie kot jest na widoku, a czuje się zamnięty, to daruj szczerość, najgorszy z pomysłow. To jest mniej wiecej tak jaby Cię rozebrali do naga i zamnęli w przezroczystej klatce, a wokoł by byli potencjali zboczeńcy.
.

Najmądrzejsza na świecie nie jestem, ale też to samo Moni mówiłam...

Moniś - jak Ci dwie osoby niezależnie od siebie mówią, że jesteś pijana, to się jednak trzeba położyć. ;)
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Pon kwi 28, 2014 7:50 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-pers dziki u Moniki!

Trzy.
Właśnie Monikę opieprzyłam na wątku kota.

Zalecam telefon do mnie albo do Neigh.
Neigh jest dobra behawioralnie i ma doświadczenie z tymczasami jakby KTOŚ tu nie wiedział o co chodzi...

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Pon kwi 28, 2014 13:06 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-pers dziki u Moniki!

ab. - wywołuję Cię do tablicy. :mrgreen:

Czy ruska mafia ukradła fanta dla Reginy S.?
Albowiem nadal nie dostała ona fanta swego, a czeka i nóżkami przebiera!
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Pon kwi 28, 2014 15:03 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-pers dziki u Moniki!

Co do prysznica - moje koty oszalały (po przeprowadzce) na widok brodzika. W negatywnym sensie oszalały. I tak Misio i Jożo, przyzwyczajone do kąpieli w wannie, wpadły w dziką panikę i totalną histerię, gdy usiłowałam umyć ich po tym, jak się zsiusiały u weta. Nie dałam rady. Trzeba było przetrzeć myjką i czekać aż się doczyszczą same. Po przeprowadzce, jako koty już dorosłe, nie są kąpane wcale, bo ja nie mam już wanny.
Aniada

Post » Pon kwi 28, 2014 16:23 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-pers dziki u Moniki!

Aniado musisz zatem udać się na zakupy. Ty możesz nie mieć wanny, ale koty? :mrgreen:
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Pon kwi 28, 2014 18:33 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-pers dziki u Moniki!

villemo5 pisze:Aniado musisz zatem udać się na zakupy. Ty możesz nie mieć wanny, ale koty? :mrgreen:

Problem w tym, że mi się wanna nijak do łazienki nie zmieści. Bardzo bym ją chciała, ale wówczas nie zmieściłoby się nic poza wanną. Nawet kuweta nie miałaby gdzie stać. Tym sposobem moje brudasy mają kąpiele z głowy.
Aniada

Post » Pon kwi 28, 2014 20:09 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-pers dziki u Moniki!

czy ktos coś wie o transporcie z Trójmiasta do Warszawy? jest kotek do przewiezienia :wink:
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Pon kwi 28, 2014 22:04 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-pers dziki u Moniki!

Dla biało-rudej? Bo ciekawa jestem, kiedy wyląduje.
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Pon kwi 28, 2014 22:21 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-pers dziki u Moniki!

koteczekanusi pisze:Dla biało-rudej? Bo ciekawa jestem, kiedy wyląduje.

dla biało-rudej :wink:
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Pon kwi 28, 2014 22:30 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-pers dziki u Moniki!

No własnie właśnie. Słuchajcie poszukiwany jest transport z Pucka do Wawy. Gdyby Ktoś wybierał się w tamtym kierunku w weekend to Bardzo prosimy o info. DT czeka na kota.

Obrazek

Neigh

Post » Pon kwi 28, 2014 23:19 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-pers dziki u Moniki!

Nie musi być z Pucka, bo to koniec świata. Do Gdyni czy Gdańska mogę dowieźć.

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Wto kwi 29, 2014 7:52 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-pers dziki u Moniki!

Dziewczyny kochane.
Amba , ambą :D ale mam wieeelką prośbę.

Imię Ferdynand tylko mnie się dobrze kojarzy ( ze względu na bajkę Ferdynand Wspaniały - co prawda pies to był ).

U was czytelników mnogo , więc mam prośbę :

Proszę o propozycję imienia dla tego PERSA.
Póki co FERDYNAND ale...

Towarzysze pomożecie ???

------

Teraz do pracy muszę ale mam wielkie nadzieje , że się zadzieje :twisted: w sprawie imienia.

Kotkins wybacz - szarogeszę się na wątku Twym, ale obiecuję ,że jak wymyslicie imię to przestanę !!!
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Wto kwi 29, 2014 7:56 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-pers dziki u Moniki!

Monika_Krk pisze:Dziewczyny kochane.
Amba , ambą :D ale mam wieeelką prośbę.

Imię Ferdynand tylko mnie się dobrze kojarzy ( ze względu na bajkę Ferdynand Wspaniały - co prawda pies to był ).

U was czytelników mnogo , więc mam prośbę :

Proszę o propozycję imienia dla tego PERSA.
Póki co FERDYNAND ale...

Towarzysze pomożecie ???

...

FERDYNAND, a szczególnie Ferdynand Wspaniały baaardzo dobrze mi się kojarzy :D

egwusia

Od: Pt paź 10, 2008 15:17

[poprzednia][następna]