Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Maupa pisze:Asia777, a tak z innej beczki, kiedy ostatni raz go odrobaczałaś?
Asia777 pisze:Myślisz, że to ma związek??Raczej obstawiam tą karmę bo biegunka pojawiła się dokładnie po wprowadzeniu TOTW.
wistra pisze:W naszym przypadku ważne jest, co powie sędzia i jak kot wypadnie na wystawie.
Według mnie jest zdecydowanie za chudo, jak patrzę z góry to dziewczyny maja zapadnięte boki między żebrami a tylnymi łapami.
Faktycznie, wcześniej jadły totwa i wyglądały lepiej - spróbuję do niego wrócić i zobaczymy, czy będzie im smakował i co będzie w kuwetach.
Ruchu dużo jest - to bardzo aktywna i lotna rasa, więc biegi i skoki to norma.
basttet pisze:Podczytuje ten wątek już jakiś czas, przebrnęłam już przez postów. Ale dalej nie mogę zdecydować jaka karma na chwile obecną będzie najlepsza dla mojego kota, mam prawie 8 m-cznego kocurka świeżo po kastracji, dotąd karmiłam go suchą karmą Applaws kitten + różne puszki( animonde carny którą jadł jako mały kociak teraz nawet nie spojrzy), saszetki, mięska bo wybredny się zrobił, a mianowicie swoją suchą karmę je dość niechętnie, pani weterynarz poleciła mi karmę z serii weterynaryjnej Royal Canin: Vet Care Nutrition Neutered Young Male, zakupiłam małą paczuszkę i mieszam trochę z appalwsem zauważyłam, że kot chętniej je tą mieszankę. Ale czytałam już na forum ze royal canin nie jest najlepszą karmą, stąd moje pytanie do bardziej doświadczonych w wojażach żywieniowych kotów forumowiczów - warto przestawić kota na tą karmę czy polecacie coś innego, czym sami karmicie swoje kastraty ? Chciałabym zapewnić kociakowi jak najlepszą karmę w tym przedziale cenowym , o obniżonej "kaloryczności" żeby mi się nie roztył bo ma chyba skłonności oraz żeby nie miał problemów z drogami moczowymi itd. Także proszę o rady
Maupa pisze:- najlepsza karma w tym przedziale cenowym: czyli którym, RC czy applaws?
- problemy z drogami moczowymi: na to najlepiej pomoże picie dużej ilości wody lub "przemycanie" jej w mokrym jedzeniu. czy dajesz kotu także mokre żarcie? puszki, mięso z suplementami, samo mięso?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 219 gości