WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX- nigdy więcej jajników!!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 26, 2014 11:58 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-herezja, paranoja i inn

Ja powiem Wam tak: nie jest winą Amelki (ani Kotkinsa!) ,że amelczyna kitka saute ma DŁUGOŚĆ 10 cm. Bo łapka ma długość 12 cm. Uszko jest wielkości dwóch paznokci.
Liczy się objętość (słynne FI) a nie długość.
Co ma zresztą znaczenie także u płci męskiej i to wcale nie kociej...

Zaś fryzura amelkowa nazywana jest "na brokuła". Na górze jest kwiatostan a poniżej łodyga.
Kwiatostan jest bogaty, łodyga łysawa.
Niektóre brokuły mają ogony.
Amela np.

Amka już odrosła i ma prawie równe kłaczesy.
Nie jest brokułem, choć w chwilach wielkiej miłości MK tak właśnie się do nie zwraca...(Moje dziecko wyrosło na bardzo fajnego, lekko nienormalnego na kocim tle młodego mężczyznę. Mam tylko cichą nadzieję ,ze będzie równie uroczy dla swojej żony jak jest dla Amelki, Fiony , Lalka i Melona. Dla Leosia nie jest uroczy, gdyż Leoś mu nie pozwala. Nadal uważa MK za kocię i paca go puchatką żeby go wychować. Nieoceniona jest pomoc leosiowa w tym względzie...)

Jasmino a po co mi zdrowa, młoda kotka z papierami?
Co ja bym z nią mianowicie robiła? Żeby choć siczkowała pod drzwiami... :mrgreen:

Małż pojechał na karty w gronie starych niedźwiedzi.
Niedźwiedzie w liczbie czterech zamierzają grać na pieniądze, pić i się kłócić (" kto jest bardziej...")
Miałam mieć wolny wieczór (och...), ale niedoczekanie: zaszczycą mnie Kaśka z Kociego Świata z koleżanką Gosią , które przyjeżdżają na wystawę kocią w Kościanie koło Poznania.. Zatem -jak, że one obie wegetarianki- szykuję tartę z dynią i serem pleśniowym oraz sernik (mięsny).
MK chce nowe spodnie i już mam zajęcie...

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Sob kwi 26, 2014 12:20 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-herezja, paranoja i inn

[quote="kotkins"]J
Jasmino a po co mi zdrowa, młoda kotka z papierami?
Co ja bym z nią mianowicie robiła? Żeby choć siczkowała pod drzwiami... :mrgreen:

Taaaaak, rozumiem, skoro nie można uprawiać zawodu na forum - znajdę Ci dobrego terapeutę :roll:
Będzie miał wyzwanie :smokin:

Ja-smina

Od: Nie maja 19, 2013 3:39

Post » Sob kwi 26, 2014 12:36 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-herezja, paranoja i inn

I tu mi do głowy przychodzi niejaka Neigh (znacie?) , która mówi mi niekiedy lekceważąco :"taki kot w TWOIM typie!".Znaczy : nudnyyy zwykłas.
Znaczy : sikający poza kuwetą, z problemami uczuleniowo-pulmonologicznymi i zębami do wylotu, z grzybicą czy z pnn?
Same banały...a że ja mam po prostu kotki bardzo miłych charakterów?
No, Kotkinsiu jest miły (do czasu, Moje Drogie, do czasu...) to i koty ma urocze.

Fio jest nawet tak uprzejma ,że nie wali łapą Małża kiedy ten chce ją pogłaskać. Choć potrafi TAK na niego spojrzeć ,że on od razu wie ,iż przytulając ją robi rzecz niedopuszczalną.
Kurczę, muszę zbadać jej mocz a to cała operacja z archiwum X będzie...

kotkins

Post » Sob kwi 26, 2014 17:44 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-herezja, paranoja i inn

Zabije, nie zabije........

Kotkins Ty masz zajoba na punkcie leczenia - MUSISZ leczyć.......to Ci najlepiej dawać takie, które tego w istocie potrzebują. Ty se leczysz, oni są leczeni i luz.
Ze świrami Ci nie po drodze. Kotek moze być chory, będziesz go pasć kangurem, krododylem i czym tam jeszcze.
I wcale nie mówię tego pogardliwie

Kot w moim typie MUSI być powalony. Normalne mnie nie krecą......

Po kiego nam młode, zdrowe, papierowe? Zero wyzwania. Takiego kota to może mieć KAŻDY:-)
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Sob kwi 26, 2014 17:57 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-herezja, paranoja i inn

<wzdycha> kocham Was... Drużyno Pierścienia... :)
Obrazek

Anneke_

Od: Czw mar 28, 2013 15:24

Post » Sob kwi 26, 2014 18:03 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-herezja, paranoja i inn

He, he, he...goście jadą, Leoś leży na środku stołu i se śpi.
Zjedzą na kolanach , jak Leoś śpi nie należy mu przeszkadzać!

Nasze koty rzadko bywają zdrowe czy normalne- są spod śmietnika kociego świata...tam się znika a my te koty wyjmujemy, zabieramy i robimy książętami i księżniczkami.
Za to nas kochają hodowcy- mogłaby sobie taka jedna z drugą zakupić kota z hodowli za okrągłą sumkę a taka powalona istota bierze sobie persa śmietnikowego i wydaje nań tyle kasy, ile w życiu nie wydałaby na rasowca.
Tunninguje, leczy, załatwia, ustawia chory umysł do pionu...a potem oddaje albo i zatrzymuje.
Z dzielną pomocą innych nie mniej walniętych istot tutaj.
Z punktu widzenia rozsądkowego mamy totalnego świra.
Z naszego...hmm...pełna norma i oklaski:)! :mrgreen:

kotkins

Post » Sob kwi 26, 2014 18:03 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-herezja, paranoja i inn

Anneke_ pisze:<wzdycha> kocham Was... Drużyno Pierścienia... :)

Nieeee...my jesteśmy drużyna Kury Wychodzącej!!!

kotkins

Post » Sob kwi 26, 2014 18:04 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-herezja, paranoja i inn

Neigh pisze:Po kiego nam młode, zdrowe, papierowe? Zero wyzwania. Takiego kota to może mieć KAŻDY:-)

aż się ciśnie, że niestety
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Sob kwi 26, 2014 18:19 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-herezja, paranoja i inn

kotkins pisze:
Anneke_ pisze:<wzdycha> kocham Was... Drużyno Pierścienia... :)

Nieeee...my jesteśmy drużyna Kury Wychodzącej!!!

nie ma sprawy... :)
Obrazek

Anneke_

Od: Czw mar 28, 2013 15:24

Post » Sob kwi 26, 2014 21:39 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-herezja, paranoja i inn

A ja jestem w żałobie - biała poszła do swojego domu.
Biała raczej zadowolona - o ile można to poznać po persie, który, jak wiadomo wyznawcą stoicyzmu jest. Biała obeszla sobie udostępnioną część domu bez żadnej żenady, zobaczyła okno w salonie, a potem w kuchni i uznała, że "telewizja" jest bardzo ok. Dała się wszystkim wziąć na ręce i nawet wystawiła brzuszek do głaskania. Totalny luz.
Znacznie ciekawsze było zachowanie drugiej kotki. Została przyniesiona zaspana, żeby poznać koleżankę. Najpierw nieco otumaniona, potem gwałtownie się obudziła. Trochę posyczała, potem ulokowała się na progu salonu - śmiesznie wyglądała. Zrobiła szyję Egipcjanina, a głowa jej chodziła na boki, jak u samochodowego pieska. śtrasznie śmiesznie wyglądała. A, kotka jest cała czarna.
Biała powitała nową koleżankę oczywiście z perskim spokojem. Dała się wyściskać i wycałować na pożegnanie i tyle.
A ja dla poprawy samopoczucia musiałam się na zakupy udać :-)
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Nie kwi 27, 2014 12:38 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-herezja, paranoja i inn

Biała w nowym domu się zaaklimatyzowała iście po persku - nie widać, żeby się szczególnie przejęła zmianą miejsca ani co naprawdę myśli.
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Nie kwi 27, 2014 16:37 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-herezja, paranoja i inn

No i super! Błyskawiczna adopcja.
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Nie kwi 27, 2014 18:00 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-herezja, paranoja i inn

Dziewczyny mam persjozę.
No ale tylko chwilową, wzięłam persa z krakowskiego schronu.
Jestem tylko DT i powtarzam sobie to sto razy dziennie. :twisted:

Ma około 3 lat i około 3 kilo.
Ponoć był psychopatycznym killerem , ranił koty a nawet psa ponoć zmasakrował 8O - był zwracany z adopcji kilka razy - recydywa.
U mnie póki co anioł, albo się tak kamufluje ( wiadomo PERS ).

Wygląda tak :
Obrazek

Lista jego chorób ( na razie wykrytych mam nadzieję, że nie wyjdzie więcej ) , które mój miły wet wypisał mi na grzecznościowej dziś wizycie jest tutaj :

viewtopic.php?f=13&t=161841&start=30

Mam pytanie , a nawet kilka :

Jakie zakupić szczotki, żeby doprowadzić futro do porządku.
I tak część musimy jutro zgolić bo jest masakra.

Jaki zakupić środek na futro - bo ma wypłowiałą czerń a ogon wygląda jak patyczek.

Pewnie jeszcze mi się coś przypomni, ale póki co proszę podpowiedzcie co do futra i ogona.
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Nie kwi 27, 2014 18:13 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-herezja, paranoja i inn

cudny, oby został aniołkiem... a może nawet anielskim krakowianinem :)
Madzia & Gabryś & Leon
Obrazek

madziulam2

Od: Czw paź 15, 2009 18:11

Post » Nie kwi 27, 2014 18:24 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-herezja, paranoja i inn

Monika_Krk pisze:Dziewczyny mam persjozę.
No ale tylko chwilową, wzięłam persa z krakowskiego schronu.
Jestem tylko DT i powtarzam sobie to sto razy dziennie. :twisted:

Ma około 3 lat i około 3 kilo.
Ponoć był psychopatycznym killerem , ranił koty a nawet psa ponoć zmasakrował 8O - był zwracany z adopcji kilka razy - recydywa.
U mnie póki co anioł, albo się tak kamufluje ( wiadomo PERS ).

Wygląda tak :
Obrazek

Lista jego chorób ( na razie wykrytych mam nadzieję, że nie wyjdzie więcej ) , które mój miły wet wypisał mi na grzecznościowej dziś wizycie jest tutaj :

viewtopic.php?f=13&t=161841&start=30

Mam pytanie , a nawet kilka :

Jakie zakupić szczotki, żeby doprowadzić futro do porządku.
I tak część musimy jutro zgolić bo jest masakra.

Jaki zakupić środek na futro - bo ma wypłowiałą czerń a ogon wygląda jak patyczek.

Pewnie jeszcze mi się coś przypomni, ale póki co proszę podpowiedzcie co do futra i ogona.

kolor futra sie zmieni po przejściu na dobre jedzenie - trochę czasu potrzeba ale skutek będzie
będziesz golić - zastanów się czy nie wygolić na lewka, ciepło jest więc mu nic nie będzie, no chyba że daje się czesać i jesteś w stanie wyczesać martwy podszerstek
do czesania nie szczotka tylko grzebień - metalowy z zębami długości min 3 cm, szczotka nie zda egzaminu bo nie wyczesze podszerstka, musi byc coś co dojdzie do skóry
podobny do któregoś z tych
http://germapol.istore.pl/pl,product,13 ... ebami.html
można zakupić do 35 zł

miał morfologie i biochemię ? jeśli nie to jak pozwoli pobrać krew to zrób koniecznie
do wyników dawałabym mu lekkie jedzenie, aby nie obciążać nerek i wątroby - czytałam, że ma biegunkę - intestinal i fibre byłoby dobre
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

[poprzednia][następna]