W-wa. Zostało 7. DŁUG spłacony, DZIĘKI! Nowy "problem" s.50

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob kwi 26, 2014 20:12 Re: PILNE!!! W-wa DS/DT!!! 20 kotów!!! Prosimy o wsparcie :(

Chyba usłyszał ;) Teraz ma atak wściekłego głodu :) I mruczy przy misce :)
Odpycha od michy 2x większego Alfika :mrgreen:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Sob kwi 26, 2014 20:25 Re: PILNE!!! W-wa DS/DT!!! 20 kotów!!! Prosimy o wsparcie :(

Mufinku (*)(*)(*) :cry:
Laki :ok: :ok: :ok:
Zuziu :piwa: :P
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Sob kwi 26, 2014 22:32 Re: PILNE!!! W-wa DS/DT!!! 16 kotów!!! Prosimy o wsparcie :(

Szortek/Apacz/Chaber trojga imion, znany również jako Kotek z Dziurą w Głowie.
Nie udało mi się ostatnio zrobić mu wyraźnego zdjęcia, ale w czwartek wyglądało to tak
Obrazek
Stan wyjściowy w banerku ;)
Na antybiotyku celowanym był miesiąc, poprawa była... jakaś.
Siedział przez ten czas w klatce, bo po drugim zastrzyku przestał być miłym i obsługiwalnym kotkiem :(
Półtora tygodnia temu dostał convenię + steryd długodziałający i wypuściliśmy go z klatki, bo ileż można.
Po tych lekach, prawdopodobnie po sterydzie, wygląd rany bardzo się poprawił. Nie jestem w stanie na pewno tego stwierdzić, ale wygląda na to, że zaczęło się częściowo zabliźniać. Jeśli to wpływ sterydu, to nie jest to najlepsza wiadomość.
Na poniedziałek zaplanowaliśmy szeroką diagnostykę - krew, mocz na posiew, wycinki na histopatologię, pewnie również rtg czaszki i co tam jeszcze po drodze się uda zrobić, dostanie też kolejną dawkę leków. Jutro chłopak wędruje do lecznicy, żeby go porządnie przegłodzić.
Mam nadzieję, że nerki będą w porządku, ale i tak on bardzo potrzebuje domu tymczasowego.
Nie możemy liczyć na to, że znajdzie dom bez dt :(
Jest ciężki w obsłudze, a wymaga leczenia.
Wiem, że proszę o cud, ale może jednak ktoś, coś? :(

I ponawiam prośbę o pomoc finansową - aktualnie leczymy Lakiego, Alfika i Kaję, która się pochorowała w dt.
Droższe procedury i konsultacje są opłacane z prywatnych środków, ale i tak regularne badania krwi, wizyty kontrolne, leczenie to stale rosnące zadłużenie.
Apacz do tej pory był leczony prywatnie, ale każdy ma swoje ograniczenia...
Przetestowaliśmy kolejne koty.
Młodzież czekają kastracje.
W związku z tym bardzo prosimy o wpłaty na konto:
Fundacja JoKot
ul. Klaudyny 38 m. 75
01-684 Warszawa
PL 60 1020 1026 0000 1402 0182 0927
SWIFT: BPKOPLPW
PayPal: aukcje@jokot.pl

Tytułem: "darowizna na cele statutowe - koty p. Basi"
Rozliczenia w pierwszym poście.

Przyjmiemy również każdą karmę suchą i mokrą oraz renala w każdej postaci!

Z góry dziękujemy! :1luvu:

OKI

Post » Nie kwi 27, 2014 10:47 Re: PILNE!!! W-wa DS/DT!!! 16 kotów!!! Prosimy o wsparcie :(

Laki zmartwychwstał :)
Obudził mnie dziś o 8 wskakując na głowę ze wściekłym mruczeniem i żądając śniadania :mrgreen:
Zrobiłam coś, czego nigdy nie robię, a mianowicie nakarmiłam tylko jednego kotka (w łazience) i wróciłam spać ;)
Jak już wstałam godzinę temu, to Laki wciągnął drugie śniadanie razem z pozostałymi kotkam :roll:
I dziś nawet nie musieliśmy czyścić nosa 8O
Może wczorajszy kryzys był jakimś przełomem?

Za to Alfik ma jakąś brzydką ranę na udzie :( Jakoś to nie do końca wygląda jak odczyn po zastrzyku.
Chyba się dziś przejedzie razem z Apaczem do weta :?

OKI

Post » Nie kwi 27, 2014 18:51 Re: PILNE!!! W-wa DS/DT!!! 16 kotów!!! Prosimy o wsparcie :(

Apacz już w lecznicy, jutro badania.

U Alfika to jednak odczyn po zastrzyku, tylko wyjątkowo paskudnie wyglądający. Na szczęście pani dr uspokaja, że zmiana jest płytka, a to dobrze.
Smarujemy i obserwujemy ;)
Założyłam Alfikowi wątek viewtopic.php?f=1&t=161891
Bardzo proszę o podrzucanie, on naprawdę potrzebuje normalnego domu.
Ja nie daję rady, zwłaszcza, że wmieszał się w moje czarne stado :?
Dziś oberwałam zębami po ręce, bo usiłowałam złapać nie tego kotka :roll:
Kara taka :roll:
A już sam Laki pochłania masę czasu.

OKI

Post » Nie kwi 27, 2014 19:36 Re: PILNE!!! W-wa DS/DT!!! 16 kotów!!! Prosimy o wsparcie :(

16 kotów wciąż czeka :idea: :cry:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Nie kwi 27, 2014 20:18 Re: PILNE!!! W-wa DS/DT!!! 16 kotów!!! Prosimy o wsparcie :(

Schroniskowe maluchy, które wzięłam w grudniu miały takie zmiany chyba po enrofloksacynie.
U jednego prawie zarosło u drugiego do tej pory są łyse placki średnicy powyżej centymetra. I długo się goiło.
Pewnie tak już zostanie:(

Trzymam kciuki

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Nie kwi 27, 2014 20:23 Re: PILNE!!! W-wa DS/DT!!! 16 kotów!!! Prosimy o wsparcie :(

Bardzo możliwe, ja enro rozcieńczam NaCl i rzadko coś się robi, ale zdarza się. U Alfika tylko jedna dziura na 2 tygodnie leczenia i to mocno nietypowa, wg mnie.
Apacz jest cały prawie łysy po miesiącu leczenia, na szczęście zaczął odrastać po większości.
Natomiast dziura w głowie to na pewno nie jest odczyn po zastrzyku. Jakoś nie umiem sobie wyobrazić, żeby ktokolwiek mu w tym miejscu robił zastrzyk ;)

OKI

Post » Nie kwi 27, 2014 20:37 Re: PILNE!!! W-wa DS/DT!!! 16 kotów!!! Prosimy o wsparcie :(

Ja strasznie się boję takich ran niewiadomego pochodzenia.
Z raną Duśki nad usuniętym sporo wcześniej okiem walczyliśmy kilka miesięcy.
Nie wiadomo było dlaczego się zrobiła i prawdę mówiąc nie do końca wiem na co właściwie zareagowała i się w końcu zaleczyła,
Natomiast ranki na łapce u Maleńkiej też nie wiadomo z czego i dlaczego próbowaliśmy leczyć rok, wykorzystaliśmy chyba wszystko co się dało, w końcu trzeba było amputować łapke i Maleńka już się potem nie pozbierała.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Nie kwi 27, 2014 20:39 Re: PILNE!!! W-wa DS/DT!!! 16 kotów!!! Prosimy o wsparcie :(

Kolejne dwa koty dorobiły się swoich albumów.
Balbinka https://www.facebook.com/media/set/?set ... 798&type=1
Obrazek

i niedowidzący Homer https://www.facebook.com/media/set/?set ... 798&type=3
Obrazek
Proszę o udostępnianie!

Lidka pisze:Ja strasznie się boję takich ran niewiadomego pochodzenia.
Z raną Duśki nad usuniętym sporo wcześniej okiem walczyliśmy kilka miesięcy.
Nie wiadomo było dlaczego się zrobiła i prawdę mówiąc nie do końca wiem na co właściwie zareagowała i się w końcu zaleczyła,
Natomiast ranki na łapce u Maleńkiej też nie wiadomo z czego i dlaczego próbowaliśmy leczyć rok, wykorzystaliśmy chyba wszystko co się dało, w końcu trzeba było amputować łapke i Maleńka już się potem nie pozbierała.

Chyba nikt tego nie lubi :(
Mam nadzieję, że to jednak faktycznie odczyn i nic się z tego nie rozwinie.

OKI

Post » Pon kwi 28, 2014 21:31 Re: PILNE!!! W-wa DS/DT!!! 16 kotów!!! Prosimy o wsparcie :(

Właśnie wróciliśmy od dra Marcińskiego.
Laki ma zjechane wszystko w zasadzie. W całej jamie brzusznej uogólniony przewlekły stan zapalny z miejscowymi zaostrzeniami :?
"Odczyn zapalny międzypętlowy, zawątrobowy, krezkowy przewlekły, powiększone węzły chłonne zapalnie przewlekle ze śladem ostrym" :( Żołądek, jelita, trzustka, wątroba - wszystko stan zapalny przewlekły ze śladami zaostrzenia. Nerki zjechane, ale bez cech zaostrzenia i śledziona "tylko" zmieniona przewlekle.
Bez uchwytnych zmian są moczowody, pęcherz i cewka. O dziwo w pęcherzu nie ma żadnych złogów, których się spodziewaliśmy mimo że osad w badaniach moczu w zasadzie prawidłowy.
Na szczęście żadnych zbędnych elementów się dr nie dopatrzył.
Laki podobno jest ozdrowieńcem po pp, to częściowo tłumaczy stan środka kota. Ale chyba tylko częściowo :?
Jutro narada z dr prowadzącą.

OKI

Post » Pon kwi 28, 2014 21:34 Re: PILNE!!! W-wa DS/DT!!! 16 kotów!!! Prosimy o wsparcie :(

Ale zestaw :( :(

Najmocniejsze :ok: :ok: :ok: za dzieciaka :(
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Pon kwi 28, 2014 21:40 Re: PILNE!!! W-wa DS/DT!!! 16 kotów!!! Prosimy o wsparcie :(

o matko :( trzymaj się, Lakuś, i nie puszczaj!
Obrazek

królik dags

Od: Czw gru 05, 2013 17:51

Post » Pon kwi 28, 2014 22:02 Re: PILNE!!! W-wa DS/DT!!! 16 kotów!!! Prosimy o wsparcie :(

Jedno trzeba mu przyznać - trzymać się to on potrafi :twisted:
Ktoś mu zapomniał powiedzieć, że u dra Marcińskiego to zwierzątka leżą jak trusie.
Brakowało nam ze sześciu rąk do trzymania chuchra :?
A darł się przy tym, jakby głowica od USG była gwoździami nabita :strach:

Nazbierał w poczekalni pochwał, jaki to grzeczny kotek i ładnie na kolankach siedzi, to w gabinecie pokazał diabła za skórą :twisted:
Waleczny jest jakniewiemco :wink:
I chyba tylko dzięki temu żyje...

OKI

Post » Wto kwi 29, 2014 4:44 Re: PILNE!!! W-wa DS/DT!!! 16 kotów!!! Prosimy o wsparcie :(

Dzielny wiórek :ok:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

[poprzednia][następna]