KRAKÓW i Małopolska

Informacje i opinie o lekarzach weterynarii, klinikach i gabinetach.

Moderator: Moderatorzy

Post » Wto lut 11, 2014 12:41 Re: KRAKÓW i Małopolska

Czy mógłby mi ktoś polecić dobrego weterynarza do KASTRACJI? dotyczy to psa, zabieg bardziej skomplikowany niż sama kastracja bo jeszcze usunięcie niezstąpionego jądra.
Już nie wiem którego mam wybrać, bo strasznie się boję powikłań po zabiegu.
Bardzo proszę o pomoc, dodam, że pies jest malutki waży 2kg i strasznie się martwię o ten zabieg.

MF0304

Od: Wto lut 11, 2014 12:37

Post » Wto lut 11, 2014 13:32 Re: KRAKÓW i Małopolska

MF0304 pisze:Czy mógłby mi ktoś polecić dobrego weterynarza do KASTRACJI? dotyczy to psa, zabieg bardziej skomplikowany niż sama kastracja bo jeszcze usunięcie niezstąpionego jądra.
Już nie wiem którego mam wybrać, bo strasznie się boję powikłań po zabiegu.
Bardzo proszę o pomoc, dodam, że pies jest malutki waży 2kg i strasznie się martwię o ten zabieg.

My kocura wnętra kastrowaliśmy ostatnio w Luxvet24, na Młodej Polski. Dobrze poszło, kocur już na wolności. Wielkościowo był niewiele większy niż Twój piesek.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Wto lut 11, 2014 18:04 Re: KRAKÓW i Małopolska

Dziękuję za odpowiedź :)
a np. Multivet na żabińcu? Albo Hyrax na drukarskiej? Dobrze wykonują kastracje?

MF0304

Od: Wto lut 11, 2014 12:37

Post » Wto lut 11, 2014 18:23 Re: KRAKÓW i Małopolska

MF0304 pisze:Dziękuję za odpowiedź :)
a np. Multivet na żabińcu? Albo Hyrax na drukarskiej? Dobrze wykonują kastracje?

Hyrax na pewno, tego drugiego nie znam.
Obrazek

miszelina

Post » Nie lut 16, 2014 20:02 Re:

lucyna szaciłowska pisze:Kraków

Polecam Pana dr Krzysztofa Klimasa Kraków ul. Szybka 29 (koło placu targowego przy kościele Arka, obok dealera skody). Stosuje ozonoterapię, ma wspaniale podejscie do zwierząt. Leczę tam moje koty .
Przyjmuje od pon. do piątku od 12-tej do 19-tej, w soboty od 9 -11.

02.2009 miszelina pisze:A ja tego pana nie polecam:
nie dość ze zaryzykował sterylke wychudzonej kici, to jeszcze ja spaprał :evil: Szwy sie rozeszły, podeszły ropa, kicia ma przepukline.

Poza tym zlekcewazył obawy karmicielki, która była u niego, poniewaz kicia po sterylce miała gwałtowne wymioty i to z krwia i biegunke. Nocna wizyta w innej klinice zaowocowała diagnoza: pp. :(

W tej chwili trwa walka o zycie kici.

:twisted:
Nigdy więcej dr Klimasa ...
Kieszeń to on ma obszerną, ale leczyć nie potrafi.
Jeśli chodzi o obcięcie pazurków kotkowi, można pójść, może nawet po szczepionkę ...
Ale leczenie pupila to tylko w klinice z prawdziwego zdarzenia.
Kotek nie siusiał. Klimas dawał zastrzyki i uważał, że badania nie są potrzebne...
Rozum na miejscu mając, udaliśmy się do kliniki ...
Białaczka wykluczona, ale jest problem z nerkami.
Metodą Pana Klimasa (przemacanie kota i zajrzenie do uszu oraz oczu) to nie jest warte życia pupila, a ubytek z kieszeni znaczny.
Wstyd dr Klimas na całą Nową Hutę.
Stanowczo odradzam.

Zgagakrk

Od: Nie lut 16, 2014 19:55

Post » Sob lut 22, 2014 9:08 Re: KRAKÓW i Małopolska

A czy ktoś był tu: http://zakopianskawet.pl/ ?

Yagutka

Od: Nie paź 01, 2006 17:27

Post » Pon mar 17, 2014 19:38 Re: KRAKÓW i Małopolska

Leczyłem swojego 10-letniego kocura Muńka u 4 różnych vetów, żaden nie potrafił mu pomóc.Kot czuł się coraz gorzej, jadł bardzo dużo ale marniał w oczach :| dopiero lek.Agata Blusiewicz z Abwet'u mu pomogła.Okazało się, że kot ma nadczynność tarczycy!!! stanowczo polecam panią doktor.

komix_nr

Od: Pon mar 17, 2014 19:24

Post » Sob kwi 12, 2014 13:54 Re: KRAKÓW i Małopolska

a czy ktoś zna wetów specjalistów od idiopatycznego zapalenia pęcherza, dobrego urologa? Arka na chłopskiej odpada :wink:

britta

Od: Śro sie 03, 2011 21:30

Post » Sob kwi 19, 2014 10:41 Re: KRAKÓW i Małopolska

Witam,

Czy ktoś mógłby polecić dobrego weterynarza, specjalistę od nerek w Krakowie lub okolicach?

casarita

Od: Sob kwi 19, 2014 10:32

Post » Czw kwi 24, 2014 18:34 Re: KRAKÓW i Małopolska

Hej Casarita, znalazłaś może dobrego weta od układu moczowego?

britta

Od: Śro sie 03, 2011 21:30

Post » Śro kwi 30, 2014 10:32 Re: KRAKÓW i Małopolska

W sprawie kastracji to polecam doktora Wojtaszka z Aba Vetu, bo sama zaprowadziłam tam psa na zabieg. Żadnych komplikacji w trakcie i po zabiegu. Kastracja była poprzedzona konsultacją dośc szczegółową, wszystkimi za i przeciw, oczywiście badania tez zostały zrobione – pies jest zdrów jak ryba, ale chciałam go wykastrować, żeby nie było z tym problemu w przyszłości, poza tym i tak juz jest mnóstwo bezdomnych zwierząt i nie chce dokładać do tego ręki w bezmyślny sposób.

dorka91

Od: Śro kwi 30, 2014 10:30

Post » Czw maja 22, 2014 10:51 Re: KRAKÓW i Małopolska

A czy ktoś kojarzy/słyszał coś o "Nasze zwierzaki" na Majora?? :) Ten wet będzie najbliżej mojego nowego mieszkania, a będę musiała wysterylizować dorosłą pohodowlaną ragdollkę, którą adoptuję...

pelle_kb

Od: Pon lis 04, 2013 1:37

Post » Pon maja 26, 2014 23:42 Re: KRAKÓW i Małopolska

Mam problem z moją kociczką, od tygodnia jest jakaś smętna, zawsze była nadpobudliwa, a teraz bardzo dużo śpi,dużo mniej je. Ogólnie nie dawno przeprowadziłam się z Warszawy i na razie nie orientuję się w wetach w okolicy, a może ktoś może polecić jakiego dobrego weta w Hucie? Tylko innego niż na ul.Centralnej ,bo dzisiaj byłam tam i usłyszałam ,że jestem przewrażliwiona , że wymyślam, kot jest zdrowy. Jak poprosiłam o badania krwi, to jakbym co najmniej lekarzowi w twarz dała( jak ostatnio robiłam badania pół roku temu w warszawie to mocznik był przy górnej granicy i wet mówił ,żeby to kontrolować) . Proszę o pomoc,bo kotu naprawdę coś jest i nie wiem gdzie uderzyć ;(, do Warszawy nie pojadę bo ona strasznie źle znosi podróż. :cry:

Mała Mi33

Od: Pon maja 26, 2014 23:15

Post » Wto maja 27, 2014 4:29 Re: KRAKÓW i Małopolska

Jesli w Hucie,to jedź do Szydłowskich, na Stadionową.
http://www.med-weterynarz.pl/kontakt
Obrazek

miszelina

Post » Wto maja 27, 2014 4:58 Re: KRAKÓW i Małopolska

miszelina pisze:Jesli w Hucie,to jedź do Szydłowskich, na Stadionową.
http://www.med-weterynarz.pl/kontakt

Jak z kotem coś poważnego, nie polecam. Mnie pomogli częściowo, ale gdybym do końca słuchała ich zaleceń, kota bym dzisiaj nie miała.
Już bardziej polecam weta na Centrum E, ale tylko główną wetkę. Tam też mi pomogli częściowo, ale właśnie później kota przejęła taka inna wetka, nie ta główna, i stąd były problemy.

Yagutka

Od: Nie paź 01, 2006 17:27

[poprzednia][następna]