DTu OlaLola. Wesołych Świąt. :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw kwi 17, 2014 16:29 Re: DTu OlaLola.Potrzebny...Ds dla Buni, lub Dt dla Maksa (p

Muszę się w końcu plakaty wydrukować, to wtedy odbiorę :) Bardzo dziękuje. :1luvu:
Ja się też nie spodziewałam, że Bunia będzie tak grzeczna w samochodzie, a ona sobie popatrzyła przez okno, a potem umościła się na kolanach i sobie leżała aż dojechaliśmy. Jest cudowna, wspaniała i taka kochana. :1luvu: Śpi sobie na krześle w kuchni, wcześniej na nie w ogóle nie wskakiwała, na kolana też. Dopiero jak sama zaczęłam ją brać i kłaść zobaczyła, że może przecież sama wskoczyć.

Maksiu waży 8,5 kg i został dziś wykastrowany. Badania krwi ma dobre. Będziemy mu szukać domu z ogródkiem, z możliwością mieszkania w kojcu. Nie może jednak mieszkać z Centrum miasta, jest w ogóle nie zsocjalizowany z otoczeniem. Boi się aut, rowerów, ludzi. A ja ludziom nie ufam... ucieknie komuś, bo się przestraszy i będzie po psie... Uwielbia jednak człowieka i głaskanie więc szybko powinien nawiązać więź z przyszłym właścicielem.

Pingwinek z białą końcówką ogona się pojawił w wylęgarnii, a tak dawno go nie było.:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Nie był głodny. Może ktoś go na domkach go dokarmia?

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Sob kwi 19, 2014 11:53 Re: DTu OlaLola.Potrzebny...Ds dla Buni, lub Dt dla Maksa (p

Spokojnych i radosnych Świąt Wielkanocnych życzą Maja, Fruzia, Bunia, Tomcio, Herścio i Ola.

Obrazek

OlaLola

Post » Sob kwi 19, 2014 13:07 Re: DTu OlaLola. Wesołego Alleluja. :)

Wszystkiego dobrego, dużo zdrowia :)

dorobella

Od: Wto sty 06, 2009 19:52

Post » Wto kwi 22, 2014 13:29 Re: DTu OlaLola. Wesołego Alleluja. :)

Zdrowie akurat by się przydało... zwłaszcza Mai. Przekopiowałam z wątku Mai, zdjęcia są fajne. :ryk:
Tomasia w 7 niebie, a on nie lubi jak inny kot go myje.
Skłonności czyszczące ma też Fruzia, ale zazwyczaj liznęła go parę razy, a Tomcio już ją odganiał, a tu się rozpływa i trzyma łapkami Majeczkę co ją bardzo cieszy. :)

Dodam tylko, że do weta jedzie także Bunia - na szczepienie.
OlaLola pisze:Święta, święta i po świętach. Majeczka podczas świąt odkryła nowe zdolności wspinaczkowe. Ma nowe ulubione miejsce - parapet.
I teraz tak... mam dobre i złe wiadomości...
Najpierw dobre. Jutro jadę na wizytę przed adopcyjną dla Mai do Bytomia. Zazwyczaj jadę już z kotem, ale tym razem najpierw będzie wizyta, a potem przywieziemy dopiero Maję. Pani ma już kota ze schroniska, więc Majeczka nie byłaby sama, a co na zdjęciach poniżej widać, lubi być w objęciach.... Pani starannie wypełniła ankietę, mamy kilka kwestii do ustalenia, ale myślę, że to tylko kwestia doedukowania. Pani wydaje się być osobą odpowiedzialną :)
Prosimy o kciuki :)

Jak tylko wrócę, to podjedzie Kamila i... jedziemy do weta z Mają... Chce jej zrobić jeszcze jedno RTG tej lewej łapki, bo moim zdaniem ( mam nadzieję, że się myle) tam jej się przemieściło coś w stawie kolanowym. Może jestem przewrażliwiona, ale lepiej dmuchać na zimne. Maja powinna dać sobie zrobić RTG na żywca. Jeśli się mylę, to zaszczepimy Maję, a jeśli się nie mylę, to Kamila podjedzie do weta co ją operował ( niestety nie zdążymy do niego od razu pojechać) i skonsultuje łapkę. Także, prosimy o kolejne kciuki.

Lubię spać na oknie.

Obrazek

W objęciach:

Obrazek

Zobaczcie jak ją Tomasz obydwoma łapkami trzyma

Obrazek

Obrazek

Myju, myju, myju

Obrazek

OlaLola

Post » Wto kwi 22, 2014 14:24 Re: DTu OlaLola. Wesołego Alleluja. :)

Sama słodycz :1luvu: :1luvu:
I co Tomaszek zrobi kiedy już Maja znajdzie domek? Pewnie będzie bardzo tęsknił...
Trzymam kciuki za pomyślne wieści u weterynarza i owocną wizytę przedadopcyjną :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek
Sprawdź, czy kupujesz produkty firm prowadzących testy na zwierzętach: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=8&t=156138
http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=600483

alata

Od: Pt lis 19, 2010 1:25

Post » Śro kwi 23, 2014 11:27 Re: DTu OlaLola. Wesołego Alleluja. :)

Mam nadzieję, że wszystko się dzisiaj dobrze ułoży.

A taką sesje przed chwilę zrobiłam Buni. :1luvu:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

OlaLola

Post » Śro kwi 23, 2014 11:35 Re: DTu OlaLola. Wesołego Alleluja. :)

Przepiękna :1luvu:
Obrazek Obrazek
Sprawdź, czy kupujesz produkty firm prowadzących testy na zwierzętach: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=8&t=156138

alata

Post » Śro kwi 23, 2014 18:28 Re: DTu OlaLola. Koty czekają na domki.

Domku dla Buni, gdzie jesteś :(

dorobella

Od: Wto sty 06, 2009 19:52

Post » Śro kwi 23, 2014 19:03 Re: DTu OlaLola. Koty czekają na domki.

Bunia zaszczepiona. Był drugi telefon, wysłałam nawet ankiete, tylko nie została mi odesłana :evil:

I wieści o Mai.

OlaLola pisze:Tak, oficjalnie możemy powiedzieć, że Maja swój domek już ma :) I to jest domek z najwyższej półki. :)
Wizyta była bardzo owocna :) Martyna ( nowa mama Mai) to cudowna osoba kochająca koty, a Molly Jej kotka super kicia, bardzo podobna zresztą do Majeczki. Wizyta była tylko formalnością. :) Maja do nowego domu pojedzie na dniach, wszystko zależy od tego co wyjdzie na RTG. Jak wrócimy od weta, napiszę co i jak z nóżką.

OlaLola pisze:Myślę, że zasługuje na Order dla największej panikary, wszystkowidzącej w czarnych barwach przewrażliwionej nadopiekuńczej mamuśki....
z łapką dobrze, tzn nic się nie przemieściło, po prostu będzie kulała.... Maja zaszczepiona, jutro pojedziemy do nowego domku. :)

OlaLola

Post » Sob kwi 26, 2014 9:17 Re: DTu OlaLola. Koty czekają na domki.

Super :D Dużo szczęścia w nowym domu, malutka :1luvu: I za kochającą rodzinę dla Buni :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

alata

Post » Sob kwi 26, 2014 12:37 Re: DTu OlaLola. Koty czekają na domki.

Maja w nowym domku :) Nowa mama wysłała mi 3 MMS ale ja ich nie umiem zrzucić na komputer :( z kocią siostrzyczką też już się polubiły :)
Pani zachwycona Mają, bardzo się z tego cieszę :)

Bunia.... dziś odkryliśmy, że Bunia lubi się czesać... To jest taki kochany kot....

I Bunia bardzo nie lubi korzystać z kuwety przy człowieku... Myślę, że albo ją bili, albo ją gonili żeby na dworze robiła...
Na samym początku jak się weszło a ona chciała się załatwić, to uciekała z kuwety. Teraz już robi przy człowieku, chyba nam pomału zaufała. A ja Jej mówię do uszka "Buniu w tym domu się cieszą jak kotek robi do kuwety." :1luvu:

OlaLola

Post » Sob kwi 26, 2014 17:53 Re: DTu OlaLola. Koty czekają na domki.

Koleżanka pokazała mi jak zrzucić zdjęcia z MMSa na telefon, niestety nie znam się na tych rzeczach i teraz Wam będę systematycznie wstawiała zdjęcia, które miałam na komórce.

MAJA

Obrazek
Obrazek
Obrazek[/quote]

LOLA

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

OlaLola

Post » Sob kwi 26, 2014 18:44 Re: DTu OlaLola. Koty czekają na domki.

I zdjęcia z wylęgarnii

Mama Tomcia
Obrazek
Chuda
Obrazek
Marcełek
Obrazek
Jeden z pingwinków
Obrazek
Mama Tytonia, Fajki, Tabaki
Obrazek

Jemy
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

OlaLola

Post » Pon kwi 28, 2014 14:12 Re: DTu OlaLola. Koty czekają na domki.

A oto Maksio, zdjęcia z lecznicy. Maksio już nie siusia w domu, a Jego ulubionym zajęciem jest... zabawa piłką. :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

OlaLola

Post » Czw maja 01, 2014 12:46 Re: DTu OlaLola. Koty czekają na domki.

Bied ciąg dalszy.... :(

Potrącona koteczka z Tarnowskich Gór.

viewtopic.php?f=13&t=161957

OlaLola

[poprzednia][następna]