Herbaciana norka Alienorka - 98 exo DT/DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 21, 2014 14:11 Re: Deszczowa norka Alienorka

Z okazji świąt była przecena we Fracu i w sobotę rano kupiłam wołowinę II kat. (czyt. tłustą i poprzerastaną) po dyszce za kg :D . Dzieki temu nie stresowałam się, że Fio nie ruszy goleni indyczej, tylko miałam dla niej wołowinkę a dla reszty indyka. W niedzielę wszyscy dostali wołowinę - dziś chyba muszę im co innego dać, bo już mogą jej nie ruszyć jak dwa dni pod rząd dostaną to samo. W sobotę również zebrałam leżącą na ziemi długaśną witkę wierzby płaczącej (zerwana przez wichurę w piątek) - najpierw bawiły się nią zdrowe kociaki, w niedzielę wieczór przeniosłam ją do białaczków i pobawiłam się z Fuksem, Larą i Rukią. Rukię wymieniłam na końcu, bo nie ganiała za nią, tylko patrzyła i ze 3 razy otarła się pyszczkiem o gałązki i złapała jedną w zęby.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon kwi 21, 2014 15:18 Re: Deszczowa norka Alienorka

Moje dostały zieleninę do spałaszowania :)
Obrazek
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Wto kwi 22, 2014 10:58 Re: Wkurzona norka Alienorka

Nowy layout jest do bani. Nic nie mogę znaleźć, forum jest maksymalnie nieczytelne, w pracy też mam sajgon bo kilku debili chciało poprawiać i usprawniać, w wyniku czego telefony i maile się urywają a ja zaczynam warczeć na ludzi - stąd zmiana tytułu. Generalnie to nie jest dobry dzień - jak ktoś mi dziś nadepnie na odcisk, odstrzelę z bazooki :twisted:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Wto kwi 22, 2014 11:46 Re: Wkurzona norka Alienorka

Alienor pisze:Nowy layout jest do bani. Nic nie mogę znaleźć, forum jest maksymalnie nieczytelne, w pracy też mam sajgon bo kilku debili chciało poprawiać i usprawniać, w wyniku czego telefony i maile się urywają a ja zaczynam warczeć na ludzi - stąd zmiana tytułu. Generalnie to nie jest dobry dzień - jak ktoś mi dziś nadepnie na odcisk, odstrzelę z bazooki :twisted:

Ja właśnie miałam zapytać gdzie znalazłaś emotikony, ale same się znalazły po prawej stronie, gdy zaczęłam pisać. :ryk: Zmiany, zmiany, nigdy nie są łatwe choć czasem konieczne... :|

Wcześniej nie mogłam znaleźć ikonek, bo użyłam opcji szybka odpowiedź. :idea:

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Wto kwi 22, 2014 12:19 Re: Wkurzona norka Alienorka

Spora część osób już wyłączyła "widzenie" podpisów, bo utrudniają odbiór. W takim razie wszelkie forumowe biedy będą miały trudniej żeby "przebić się" o pomoc a akcje sterylizacji, fundusze nowotworowe i inne zejdą śmiercią naturalną, gdy ludzie z forum będący w nich się wykruszą. Nie widzę tu zmiany, tylko pogorszenie. Po jakiego czorta mi tablica, czat i inne pierdułki jeśli to, co ważne na tym cierpi?

Alienor

Post » Wto kwi 22, 2014 12:26 Re: Wkurzona norka Alienorka

Alienor pisze:Spora część osób już wyłączyła "widzenie" podpisów, bo utrudniają odbiór. W takim razie wszelkie forumowe biedy będą miały trudniej żeby "przebić się" o pomoc a akcje sterylizacji, fundusze nowotworowe i inne zejdą śmiercią naturalną, gdy ludzie z forum będący w nich się wykruszą. Nie widzę tu zmiany, tylko pogorszenie. Po jakiego czorta mi tablica, czat i inne pierdułki jeśli to, co ważne na tym cierpi?

O zmianach pisałam ogólnie, nie w kontekście forum. Wszelkie zmiany techniczne mnie niestety przerastają. Ledwo się do czegoś przyzwyczaję już sie zmienia. Takie czasy. :(

Można wyłączyć widzenie podpisów ? 8O

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Wto kwi 22, 2014 13:21 Re: Wkurzona norka Alienorka

A ja lubię zmiany -zawsze się można coś nowego nauczyć i coś poznać .

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Wto kwi 22, 2014 13:50 Re: Wkurzona norka Alienorka

Podpisuję się pod wkurzeniem :evil:
Zmiany są konieczne i nieuniknione, tylko po co , jak coś działa nieźle, zmieniać na coś co wcale nie jest lepsze??

Nie wyłączę podpisów, ale i tak od czasu awarii , nie pokazuje mi się jeden z 'obrazków' - akurat seniorzy. Też nie wiem dlaczego.
Nie zamierzam korzystać z czatu, ani tablicy.. Jest gdzieś opcja całkowitego usunięcia tzn łącznie z napisem? Żeby było mniej bałaganu na stronie?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Wto kwi 22, 2014 19:31 Re: Wkurzona norka Alienorka

Nie ma opcji usunięcia tablicy ani czatu. Ani tego pier....nego dzwonka informującego, że ktoś Cię zaprasza do znajomych. A ty nie musisz wyłączać podpisów - jak inni wyłączą ich widzenie (jak ja zrobiłam dla ograniczenia chaosu) to jaki jest pożytek z banerka o pilnej pomocy dla... jeśli mało kto go zobaczy? Ja się chyba na spokojnie przeniosę do Grażyny a tutaj będę zaglądała od czasu do czasu zobaczyć co u znajomych. Oczy mi wyżera już ten błękit w błękicie więc do zobaczyska kiedyś tam :( ..

Alienor

Post » Wto kwi 22, 2014 20:26 Re: Wkurzona norka Alienorka

no przestań nie rezygnuj ze swojego wątka tylko ze względu na layout

margoth82

Od: Pon lut 15, 2010 21:10

Post » Wto kwi 22, 2014 20:39 Re: Wkurzona norka Alienorka

Zarabiam na życie i koty wzrokiem, słuchem, mózgiem i palcami. Miałam wadę wzroku -7,5D, po operacji 0D, teraz -2.5 i -3,5 D. Jak patrzę przez półtorej h na forum (z przerwami, a jakże), to głowa i oczy mnie bolą jak diabli. Nie będę ryzykować ślepoty dla forum - może jestem szalona, ale nie do tego stopnia.

Alienor

Post » Śro kwi 23, 2014 1:34 Re: Wkurzona norka Alienorka

To prawda ,razi mocno w oczyska i bez okularów nic bym nie dała rady poczytać :(

Kociama

Od: Czw gru 07, 2006 18:34

Post » Śro kwi 23, 2014 6:52 Re: Wkurzona norka Alienorka

No, właśnie coś z rozdzielczością albo kolorem.. Wczoraj mnie oczy bolały. W sumie to ten biały mi bardziej przeszkadza - jak np. tu w odpowiedzi - i jak się zrobiło szaro-niebiesko, to mi lepiej :?
Dzwonek sobie wisi , lubię dzwonki tak ogólnie :mrgreen: Ktoś juz poprosił o zatwierdzenie, ale to chyba dotyczy czatu - można po prostu zignorować.
Przeszkadza mi po prostu ta szata graficzna , chaos. Tak jest z podpisami, ale da sie to ogarnąć dla dobra kotów, nie?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro kwi 23, 2014 6:57 Re: Wkurzona norka Alienorka

a gdzie macie błękit w błękicie?
ja mam dużo szarego koloru i niebieskie napisy

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Śro kwi 23, 2014 8:46 Re: Wkurzona norka Alienorka

Patmol - dziś forum jest po porawkach. Wczoraj wyglądało jakby wydrukowane na kiepskiej drukarce atramentowej z jedynie niebieskim tuszem, zamoczone w wodzie i (po "rozmazaniu" liter) podświetlone lamką dającą po oczach. Dziś jest mniejszy kontrast, zmiany w kolorach i jakoś da się czytać. Nie wiem jak jest z podpisami - mam wyłączone widzenie podpisów i przed weekendem na pewno tego nie włączę.

Alienor

[poprzednia][następna]