SPIS KARM DLA KOTA CZ. 3

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 14, 2014 11:42 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 3

Karma premium adult Arion Cat 30% mięsa
Porta 21 adult 30% mięsa
która lepsza?

Zachwalacie Sanabelle czy każdy smak czy tylko bez zbóż?
Kotka Milka

Post » Pon kwi 14, 2014 12:50 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 3

Kotka Milka pisze:Zachwalacie Sanabelle czy każdy smak czy tylko bez zbóż?

nie zachwalamy żadnego smaku Sanabelle ;) jeśli już nie masz lepszego wyjścia, to dopiero wtedy i bez zbóż.
czynię banerki, na przykład takie jak te poniżej. jeśli potrzebujesz - ślij PW, zaradzimy.
Obrazek Obrazek

Maupa

Od: Pon cze 04, 2012 23:38

Post » Pon kwi 14, 2014 12:55 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 3

Maupa pisze:

nie zachwalamy żadnego smaku Sanabelle ;) jeśli już nie masz lepszego wyjścia, to dopiero wtedy i bez zbóż.

Widziałam że na miau duzo osób nia karmi?
Kotka Milka

Post » Pon kwi 14, 2014 12:58 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 3

Kotka Milka pisze:
Maupa pisze:

Widziałam że na miau duzo osób nia karmi?

tak samo jak dużo osób karmi RC. obie karmy są słabe.
tutaj, w wątku, nie zachwalamy ani Sanabelle, ani RC, ani whiskasa.
a ciężko mi pisać w imieniu całego forum.
czynię banerki, na przykład takie jak te poniżej. jeśli potrzebujesz - ślij PW, zaradzimy.
Obrazek Obrazek

Maupa

Post » Pon kwi 14, 2014 13:00 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 3

kotka milka, w te wątki o karmieniu na miau nie ma już co zaglądac ani pytac, bo wszędzie tylko barf i jazdy, jakie to suche karmy są złe 8)
03.07.2010 ['] Prezes. Kocham Cię.
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger
22.03.2024 ['] NW SP Dongalas Glitne DSM

Dom bez kota jest jak człowiek bez duszy... Nie ma w nim życia.

Prawdziwa miłość nie potrzebuje słów. Albo milczy. Albo MRUCZY!

wistra

Od: Nie paź 08, 2006 17:11

Post » Pon kwi 14, 2014 13:04 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 3

wistra pisze:kotka milka, w te wątki o karmieniu na miau nie ma już co zaglądac ani pytac, bo wszędzie tylko barf i jazdy, jakie to suche karmy są złe 8)

Bo są złe :mrgreen:

Ja tak nieśmiało :oops: ponowię swoje pytania z nadzieją, że jakaś mądra dobra dusza rozwieje moje wątpliwości:
saphirith1987 pisze:Czy jeśli będę karmić tylko mokrym, to porcja 1/3 dziennej dawki rano, 1/3 po przyjściu z pracy i 1/3 na dobranoc byłoby ok?
Czy żywienie karmami mokrymi Miamor Milde Mahlzeit + tłuste smaki Power of Nature + Animonda Carny Kitten + codziennie około 200-300mg tauryny rozpuszczonej w wodzie (bo chyba tylko PoN ma jej jakikolwiek dodatek) jest w miarę sensowne?

saphirith1987

Od: Śro sty 01, 2014 14:37

Post » Pon kwi 14, 2014 13:09 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 3

Świetnie, ale nie musicie tego wciskać nikomu, każdy sam zadecyduje czym będzie karmił.
Forum jest po to, żeby pytać i żeby mądrzejsi odpowiadali. I jeżeli ktoś pyta czy lepsze Sanabelle czy Whiskas, to żeby mu powiedzieć, które ma wybrać.
Jeżeli ktoś będzie chciał karmić BARFem, to na 100% trafi na barfnyswiat i/albo zapyta tu i powie, że chce tak karmić.
Jeżeli ktoś chce karmić suchą, niech karmi, ale niech wybierze tą z lepszych. Albo doradzić coś jakość/cena.
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger

wistra

Post » Pon kwi 14, 2014 13:17 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 3

wistra pisze:(...)
Forum jest po to, żeby pytać i żeby mądrzejsi odpowiadali. I jeżeli ktoś pyta czy lepsze Sanabelle czy Whiskas, to żeby mu powiedzieć, które ma wybrać.
(...)
Jeżeli ktoś chce karmić suchą, niech karmi, ale niech wybierze tą z lepszych. Albo doradzić coś jakość/cena.

kolejno:
rzeczywiście jeśli ktoś pyta, co lepsze, to odpowiadamy - i odpisałam powyżej, przy okazji rozwiewając dość duże nieporozumienie/złe zrozumienie/złą interpretację, jakobyśmy Sanabelle zachwalali czy polecali. tak nie jest. i udzieliłam do tego odpowiedzi, że z S należy wybierać bezzbożowe. o to było pytanie.
sama karmię pół na pół z suchym - podaję wildcat cheetah, który wygląda na bardzo drogiego, ale przy jednym kocie schodzi go naprawdę niedużo (o wiele więcej wydaję na mokre). nie jestem więc fanatyczną zwolenniczką barfa ;) (którego nie stosuję) ani równie fanatycznym wrogiem chrupek. a skoro ma ktoś wybrać suchą karmę z kategorii lepszych, co sama wyżej napisałaś, dlaczego mam polecić mu słabą? lepsze niż Sanabelle są ToTW czy Acana.

widzę po Twoich kolejnych postach, że zraziłaś się do tego wątku i do karmienia "według miau", co więcej pamiętam, dlaczego.
ale uważam, że w powyższym wpisie byłaś niesprawiedliwa wobec mnie.

Saphirith - widzę Twojego posta - ale nie umiem Ci na niego odpowiedzieć na bazie własnego doświadczenia, dlatego nie odpisuję ;) może po prostu wypróbuj takie karmienie i zobacz, czy się sprawdzi. i już.
Obrazek Obrazek

Maupa

Post » Pon kwi 14, 2014 13:22 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 3

A Arion premium , brit i porta 21 adult to chyba-obojetnie ktora wybrac bo wszystkie na rowni sa?
Z karm lepszych najlepszy dla mnie i cenowo i ilosciowo jest taste, po acanie byla masakra(kupy duze)
kupilam pro plan sterylised- chrupki fajne male ale nie ma rewelki
Kotka Milka

Post » Pon kwi 14, 2014 13:40 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 3

Kotka Milka pisze:A Arion premium , brit i porta 21 adult to chyba-obojetnie ktora wybrac bo wszystkie na rowni sa?
Z karm lepszych najlepszy dla mnie i cenowo i ilosciowo jest taste, po acanie byla masakra(kupy duze)

czemu nie trzymasz się więc totwa? jest mimo wszystko lepszy od innych karm, które wymieniasz. skoro jest ok i kotom wchodzi, nie ma co eksperymentować ;)
Obrazek Obrazek

Maupa

Post » Pon kwi 14, 2014 21:00 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 3

Każdy kot ma swoje upodobania i różnie reaguje na różne karmy.

Znam koty żywione karmami określanymi jako słabe, które dożyły późnego wieku - to pewnie kwestia genów, regularnych wizyt u weta, dużej ilości miłości od człowieka? :)

Moje koty jedzą Acanę i Applaws (sucha), Catz Finefood (mokra), wołowina kilka razy w tygodniu, kilka razy w tygodniu trochę karm filetowych (na rozpieszczenie). Mają piękne futra, dobre samopoczucie, ale to koty postschroniskowe - one w życiu gorsze rzeczy jadały.
Bo szczerze mówiąc na barfa nie mam czasu, ledwo pamiętam o podawaniu tabletek 2x dziennie dla pierwszego rezydenta z wadą serca (a to nie jest prosta sprawa i dość wyczerpująca psychicznie) i scanomune dla drugiego, kiedy zaczyna znowu kichać.

Proszę mnie nie besztać ;)
Obrazek
Obrazek

akne

Od: Pon lut 18, 2013 21:06

Post » Śro kwi 16, 2014 11:39 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 3

Maupa pisze:
Kotka Milka pisze:A Arion premium , brit i porta 21 adult to chyba-obojetnie ktora wybrac bo wszystkie na rowni sa?

czemu nie trzymasz się więc totwa? jest mimo wszystko lepszy od innych karm, które wymieniasz. skoro jest ok i kotom wchodzi, nie ma co eksperymentować ;)

bo ma ziemniaki.
nie znam karmy bez ziemniakow :oops:
Kotka Milka

Post » Śro kwi 16, 2014 11:44 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 3

Kotka Milka to cytat z tego forum, który sobie zachowałam w swoich notatkach:

Z tych karm polecanych jedynie 3 nie zawierają ani ziemniaków ani zbóż ani mączek: Ziwipeak, WildCat i Power of Nature.

anuuuusia

Od: Sob lut 15, 2014 15:25

Post » Śro kwi 16, 2014 11:47 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 3

ach.....cena nie do przeskoczenia na moja kieszen.

WRc sensitivity control i hypoallergenic jest żyż a często wet zaleca te karmy przy alergiach :wink:
Ciekawe czy jak kot jest uczlony na taste to czy po RC hypo i sensit będzie także?
Kotka Milka

Post » Śro kwi 16, 2014 12:06 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 3

RC ma w składzie kurczka i kukurydzę, więc raczej na 100% uczuli.
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger

wistra

[poprzednia][następna]