Poszukuję kotki do adopcji

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 14, 2014 17:46 Poszukuję kotki do adopcji

Poszukuję kotki do adopcji.
Koleżanka mamy z pracy poszukuje koteczki do adopcji. Odpowiedzialna, młoda kobieta bardzo lubiąca kotełki.
Może być dorosła, wysterylizowana bądź nie (wówczas ona ją wysterylizuje).
Do domu(bloku) bez innych zwierząt i bez dzieci, niewychodzącego.
Najlepiej żeby kotka była kanapowcem ;)

A i jedyne ALE to umaszczenie kotki... trikolorka, bogato umaszczona.
Wiem, że to lekko snobistyczne.
Ale i tak dobrze, że moja mamka jej wybiła z głowy kupno hodowlanego kota na rzecz biduli.
Interesują mnie ogłoszenia z okolic Kielc, Krakowa, Częstochowy ewentualnie Warszawy, Radomia i innych okolic na drodze Kraków-Warszawa.

inka99

Od: Śro maja 01, 2013 21:18

Post » Pon kwi 14, 2014 17:54 Re: Poszukuję kotki do adopcji

To jest Julka
Obrazek
Data urodzenia: 2008r
od: IV 2012r - przebywa w domu tymczasowym w Krakowie
Sterylizacja: tak
Szczepienia: tak

Julka jest kotką niezwykłą i bardzo niezwykła jest jej historia. Historia zaczyna sie bardzo dobrze i liczymy też na szczęśliwe zakończenie - Julka mieszkała niemal cztery lata z swoja panią i była najszczęśliwszą rozpieszczaną kocią jedynaczką ale niestety pani zachorowała i zanim odeszła poprosiła aby fundacja zajęła się Julką i znalazła jej nowy dom. Julcia nie zrozumiała czemu musi mieszkać w tym dziwnym pomieszczeniu z wieloma kotami i strasznie tęskniła, nie chciała jeść i nie chciała się przyjaźnić z kotami. Rozchorowała się i długo koteczkę leczyliśmy, ale teraz Julcia jest już zdrowa i przebywa w domu tymczasowym. Julcia musi jeść profilaktycznie karmę RC Renal, aby utrzymać w dobrym stanie jej nerki.
Szukamy dla niej domu w którym byłaby jedynym i rozpieszczanym kotem. Julka jest kotką bardzo towarzyską jeśli chodzi o ludzi, lubi być głaskana i żeby dużo do niej mówić, sama też chętnie odpowiada. Lubi położyć się na miękkiej poduszce i stamtąd obserwować świat, ma bardzo dobre maniery i korzysta w kuwety.
Obowiązuje umowa adopcyjna. Kotka jest wysterylizowana, odrobaczona, wkrótce zostanie ponownie zaszczepiona.
Inne informacje: Obowiązuje umowa adopcyjna. Julka nie nadaje się do domu wychodzącego.

Kontakt w sprawie adopcji :wolontariuszka Gerta- gertaaa@poczta.onet.pl; 501 225 409 lub na wątku fundacji Stawiamy na Łapy na Kotach

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Pon kwi 14, 2014 18:06 Re: Poszukuję kotki do adopcji

To jest koteńka po zmarłej,ma 13lat,jest bardzo miła,kuwetkowa.W chwili obecnej jest u mnie na DT,niestety ma białaczkę,ale jesli mieszkac będzie sama,lub z towarzyszem(mozliwy dwupaczek...(to na pewno będzie bezpieczna i szczęsliwa

.[/size]
Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano Pon kwi 14, 2014 18:09 przez BOZENAZWISNIEWA, łącznie edytowano 1 raz
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pon kwi 14, 2014 18:08 Re: Poszukuję kotki do adopcji

@BOZENAZWISNIEWA napisz coś więcej na temat koteczki :)

inka99

Od: Śro maja 01, 2013 21:18

Post » Pon kwi 14, 2014 18:11 Re: Poszukuję kotki do adopcji

inka99 pisze:@BOZENAZWISNIEWA napisz coś więcej na temat koteczki :)

juz napisałam

ma 13lat,wysteryylizowana,bardzo miła,kocha kazdego.Jest u mnie od końca marca,po smierci włascicielki.
Niestety to co wilu zniechęca to to,że ma kocia białaczkę,ale jesli będzie mieszkała sama bez innych kotów to nic to nie znaczy.Wiadomo,ze najlepiej gdyba mogła znalexc dom z jednym z kociaków z jakimi była zzyta,masz link do watku w podpisie
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pon kwi 14, 2014 18:56 Re: Poszukuję kotki do adopcji

Bez nadziei, ale wkleje tutaj - może jednak ta historia poruszy serca:

viewtopic.php?f=13&t=161658
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pon kwi 14, 2014 19:12 Re: Poszukuję kotki do adopcji

Tu jest tri w pilnej potrzebie:
viewtopic.php?f=1&t=161661
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Wto kwi 15, 2014 2:05 Re: Poszukuję kotki do adopcji

Obrazek

Obrazek

Natka, Natasza - ok 4 lata, wysterylizowana, odrobaczona, zaszczepiona.

Miła koteńka, domowa, bez problemów zdrowotnych- ma jedynie amputowany po wypadku ogonek (co w żaden sposób nie zaburza jej funkcjonowania, za to dodaje swoistego uroku).
Bardzo potrzebuje domku, w DT siedzi już i siedzi :(
kontakt telefoniczny: 786 116 007 Obrazek

Jeśli komuś coś zalegam (bazarek itp) proszę o kontakt- skleroza ;)

ulvhedinn

Od: Śro wrz 13, 2006 19:09