Zaginione-znalezione koty

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 13, 2014 20:04 Re: Zaginione-znalezione koty

Droga EllaM,bardzo ci dziękuję za informacje, na razie mam ograniczenia profilowe i nie mogę zamieścić i wysłać fotografii moich kotów,ele to linki na których widać ich doskonale
http://tablica.pl/oferta/bialo-rudy-kot ... 5sUW5.html

Obrazek
http://tablica.pl/oferta/bialo-czarny-k ... 4BalN.html
Obrazek
Obrazek
będę wdzięczna za dalsze info
Pozdrawiam ciepło Kasia

keshet

Od: Śro mar 26, 2014 0:50

Post » Nie kwi 13, 2014 20:06 Re: Zaginione-znalezione koty

W Milanówku k/ Warszawy znaleziono kotkę. Kotka prawdopodobnie sama przyszła do schroniska.
Kręciła się obok kociarni, była zdezorientowana i bardzo głodna. Nie wiemy czy kotka się zgubiła czy została podrzucona. Kotka wygląda na młodą, mimo pewnych braków w uzębieniu, ogólnie jest dosyć zadbana.
Jeśli ktoś ją poznaje proszę o kontakt z kierownikiem schroniska: tel. 22 724 82 05 lub 509 441 902
lub ze mną 500 367 537

Obrazek

Obrazek

monikah

Od: Pt kwi 10, 2009 17:54

Post » Pon kwi 14, 2014 11:04 Re: Zaginione-znalezione koty

ZNALEZIONO KOTA!

Wrocław

Kocurek, czarny, niewykastrowany, w czerwonych szelkach. Znaleziono go w okolicach ulicy Jantarowej, ale był widziany jak błąkał się także w okolicach Energetycznej. Sądzac po obtarciach od szelek - błąkał się z 3-4 tygodnie. [To na dole to MOJ kot, zeby zobaczyc fotke odnalezionego kota - kliknijcie na link]

http://i.imgur.com/bpDU01J.jpg

Jest łagodny i oswojony.

Jeśli go kojarzycie/znacie, kontaktujcie się 601-597-57-35 [uwaga - numer telefonu może być nieprawidłowy, oryginalne ogłoszenie wisi w przychodni Lewiatan [Wiśniowa 33] a ja nie wiem czy dobrze odczytałem je z dosc niewyraznej fotografii (zrobiłem telefonem fotke ogłoszenia).

http://i.imgur.com/bpDU01J.jpg
Ostatnio edytowano Wto kwi 15, 2014 12:14 przez Lifter, łącznie edytowano 3 razy
Obrazek

Ludzie, którzy nie lubią kotów, w poprzednim życiu musieli być myszami.

Lifter

Od: Pt sie 09, 2013 10:47

Post » Pon kwi 14, 2014 11:24 Re: Zaginione-znalezione koty

Kilka dni temu ,dwóch mężczyzn wyniosło kota , na pola w Będzinie.Mieli ze sobą dużą torbę ,a co w niej ( ?)
Nie wiem jakie mieli dalsze zamiary,bo ich najwidoczniej spłoszyłem.Kiedy mnie zobaczyli,szybko się oddalili.
Zabrałem kota tymczasem ,do swojego domu,z zamiarem znalezienia dla niego opiekuna.
Kot był przerażony i nie reagował normalnie, przez dłuższy czas.Wlazł mi za piec i nie wychodził kilka dni.
Myślę że kot nigdy dotąd nie opuszczał swego domu i dlatego był taki spanikowany .Teraz już się ośmielił, je i pije ,a nawet domaga się pieszczot. To jest kotka,obecnie przechodzi ruję. Nie jest wysterylizowana.
Jest mądra,umie sama sobie otworzyć każde drzwi,skacząc na klamkę. Jest czysta,załatwia się do kuwety.Jest pokojowo nastawiona do psa.
Ja nie mogę zatrzymać futrzaka,więc liczę że znajdzie się osoba odpowiedzialna ,która zechce okazać mu serce.
Niegodziwi ludzie ,już raz zafundowali mu wielki stres,więc pragnął bym ,aby teraz poznał jaśniejszą stronę życia.
Mieszkam w Będzinie.Mój telefon. 513185863 Marcin
kocham moje koteczki

dumla

Od: Nie wrz 14, 2008 15:42

Post » Wto kwi 15, 2014 0:14 Re: Zaginione-znalezione koty

Najlepiej zrób mu a właściwie jej watek i daj jakieś zdjęcia.
A jednocześnie ogłoszenia gdzie się da. Wtedy jest szansa na dom.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Wto kwi 15, 2014 20:30 Re: Zaginione-znalezione koty

.

kolorowa321

Od: Wto kwi 15, 2014 20:18

Post » Sob kwi 19, 2014 13:47 Re: Zaginione-znalezione koty

Gdańsk
Dostałam informację, że w okolicy Łąkowej / Dolnej błąka się wychudzony kocurek, bardzo garnie się do ludzi. Ma na szyi czerwoną obróżkę (przeciw pchłom może). Jest brudny i bardzo głodny.
Może komuś zginął?

Obrazek Obrazek

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Sob kwi 19, 2014 15:12 Re: Zaginione-znalezione koty

jaaana pisze:Gdańsk
Dostałam informację, że w okolicy Łąkowej / Dolnej błąka się wychudzony kocurek, bardzo garnie się do ludzi. Ma na szyi czerwoną obróżkę (przeciw pchłom może). Jest brudny i bardzo głodny.
Może komuś zginął?

Obrazek Obrazek

:!:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon kwi 21, 2014 12:22 Re: Zaginione-znalezione koty

Obrazek

saggi

Od: Nie wrz 13, 2009 11:55

Post » Sob kwi 26, 2014 23:15 Re: Zaginione-znalezione koty

Czarno-ruda kotka zaginęła 4 kwietnia 2014r. w Granicy koło Pruszkowa (woj. mazowieckie). Wiek 2 lata, po sterylizacji, jest bardzo ufna i przyjacielska. Prawdopodobnie wywiózł ją złośliwy sąsiad w nieznanym kierunku, choć lasy ciągną się przy trasie Pruszków-Nadarzyn, więc może tam? Ktokolwiek miałby jakieś informacje prosimy o kontakt: 604315369

Zdjęcia tu:
http://olx.pl/oferta/czarno-ruda-kotka- ... r=EREC-55-[id1]
Ostatnio edytowano Pon kwi 28, 2014 9:12 przez Kapsella, łącznie edytowano 1 raz

Kapsella

Od: Sob kwi 26, 2014 21:29

Post » Nie kwi 27, 2014 23:02 Re: Zaginione-znalezione koty

Śląskie - Chorzów.

Zaginęła przed Świętami Wielkanocnymi bura kotka. Zielone oczka, nieco nieufna, znak charakterystyczny... ma trzy łapy (brak tylnej lewej). Wiek około 7-8 lat. Proszę pomóżcie. Niestety nie ma obroży ani nie jest zachipowana.
Kontakt proszę na PW.

Jesionka

Od: Nie kwi 27, 2014 22:54

Post » Śro kwi 30, 2014 13:51 Re: Zaginione-znalezione koty

Jesionka pisze:Śląskie - Chorzów.

Zaginęła przed Świętami Wielkanocnymi bura kotka. Zielone oczka, nieco nieufna, znak charakterystyczny... ma trzy łapy (brak tylnej lewej). Wiek około 7-8 lat. Proszę pomóżcie. Niestety nie ma obroży ani nie jest zachipowana.
Kontakt proszę na PW.

sprawdziłaś w schronisku? w Rudzie Sląskiej?
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Pt maja 02, 2014 16:19 Re: Zaginione-znalezione koty

WARSZAWA (Wawer-Międzylesie)
Czy komuś nie zgubił się ten kot?

Obrazek

Pojawił się po raz pierwszy zima, mniej więcej koniec lutego-początek marca. Przychodził na jedzenie, poczatkowo sporadycznie co kilka/kilkanaście dni, potem już regularnie codziennie. Był bardzo chory (świerzb uszny, koci katar), został złapany i wyleczony oraz przetrzymany w garażu przez tydzień). Wypuszczony niechętnie się oddalił (śledząca go osoba po pewnym czasie zgubiła trop), ale wrócił tego samego dnia wieczorem i ułożył się w garażu do snu.
Kocurek jest raczej niemłody, niewykastrowany, bardzo zaniedbany, ale niesamowicie miły. Nie wdaje się w konflikty z kocimi domownikami (w domu mieszka 5 kotów wychodzących i duża suka), garnie się do ludzi.Z pewnością to kot domowy.
Obrazek

Amica

Od: Śro lut 11, 2004 9:11

Post » Pt maja 02, 2014 18:49 Re: Zaginione-znalezione koty

Bielsko-Biała, osiedle Kopernika - szylkretowa kotka koczuje od dwóch dni pod blokiem. Podejrzewam, że ktoś ją wyrzucił przed długim weekendem, no ale może jest inaczej i jednak ktoś jej szuka... Jestem tuż przed porodem, nie jestem w stanie zapewnić jej opieki.
W razie czego proszę o kontakt (także w sprawie zapewnienia jej domu lub tymczasowej opieki) tel. 507331301, mail: magdalenanykiel@gmail.com
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Pt maja 02, 2014 21:00 Re: Zaginione-znalezione koty

Witam ,na początku kwietnia w Swarzędzu mój prawie 3letni kocurek wyszedł i nie wrócił.
Nie zdarzało mu się wcześniej znikać dłużej niż na 1,5dnia.
Jest wykastrowany,był w trakcie antybiotykoterapii,ponieważ miał zapalenie dziąseł.
Jest dość wysoki jak na swój wiek,czarny z białym brzuszkiem,bródką oraz końcówkami lapek. Nieufny do obcych.
Nie wiem co robić, ulotki rozwieszone wszedzie,przeszukalam ,wołałam w piwnicach bloków obok..
Nie wiem czy wdał się w bójkę i został "wygnany"? co jeszcze robić ? gdzie szukac?
Jedyną dobrą wiadomościa jest brak wiadomości od zakładu gosp. komunalnej na całą gminę nie mieli zgłoszenia od tego czasu o kocie czarno-białym.
DLA ZNALAZCY NAGRODA!!!

nika858

Od: Pt maja 02, 2014 20:43

[poprzednia][następna]