WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX- nigdy więcej jajników!!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 12, 2014 18:20 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX- wywiad z Personą!Tylko

Zrobić badania.
Usg nerek.
Bo to ,że o nie dbasz nie oznacza niestety ,że są zdrowe.
Robię badania kotom raz w roku.
Moje koty są ze śmietnika kociego świata. To ,że żyją teraz w pałacu(?) nie oznacza ,że nie miały traumatycznej przeszłości.

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Sob kwi 12, 2014 18:22 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX- wywiad z Personą!Tylko

kotkins pisze:Cairo mówiła ,że krowa ma trzy żołądki np.

Cztery te żołądki są: żwacz, czepiec, księgi i trawieniec (takie nazwy noszą, o ile dobrze pamiętam) :)

floxanna

Od: Pon paź 27, 2008 18:41

Post » Sob kwi 12, 2014 18:25 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX- wywiad z Personą!Tylko

Krowa to oczytana jest taka...te księgi...

kotkins

Post » Sob kwi 12, 2014 21:44 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX- wywiad z Personą!Tylko

kotkins pisze:Tak, widziałam wczoraj przy drodze martwego jeżyka...

Hmmm...ale jak im pomóc?
Fiprex dla kogoś , kto waży pół kilo?

Persięta mówią ,że one by zaadoptowały takiego jeża. Czesałby je pod nieobecność Kotkinsa... :mrgreen:

:ok:
Fiprex jak najbardziej, ale spray. I nieco suchej karmy. Mniej chemii w ogrodzie. Przegląd stosu liści, zanim się go podpali ...
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Nie kwi 13, 2014 9:46 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX- wywiad z Personą!Tylko

Kąpiele odpchlajace. I tabletki na odrobaczenie, bo one często maja kaszel wynikający z zarobaczenia . Tu na miau jest bardzo pożyteczny wątek w tej kwestii. I numer do pana Jerzego Gary, które prowadzi niesamowity jezowy ośrodek.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Nie kwi 13, 2014 14:09 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX- wywiad z Personą!Tylko

Szalony, odbierz proszę PW 8) .

Zdrowia dla Waszych kotów, psów i jeży, oraz inszej drobnicy jak myszki, świnki morskie czy papużki :D :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie kwi 13, 2014 15:39 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX- wywiad z Personą!Tylko

villemo5 pisze:Przegląd stosu liści, zanim się go podpali ...

Ja Ci dam podpali :evil:
...

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

Post » Nie kwi 13, 2014 18:42 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX- wywiad z Personą!Tylko

gpolomska pisze:
villemo5 pisze:Przegląd stosu liści, zanim się go podpali ...

Ja Ci dam podpali :evil:

Mnie? Ja jestem zdecydowanie PRZECIW! Ale ludzie przecież to robią.... to niech chociaż robią z głową.
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Nie kwi 13, 2014 18:44 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX- wywiad z Personą!Tylko

Nie fiprex czytałam, ze on źle wpływa na układ nerwowy jeży. Ja od 2 tygodni mam jeża, wykąpałam jak radzi pan Jerzy bo sie drapał. I okazało sie ze nia miał ani jednej pchły, byl tylko utytłany w błocie i to mu pewnie przeszkadzalo dlatego sie drapał. Fundacja igliwak http://www.jeze.com.pl/
Obrazek

Ewa.KM

Od: Śro mar 20, 2013 23:32

Post » Nie kwi 13, 2014 18:50 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX- wywiad z Personą!Tylko

Ja mam organiczny środek na pchły bez chemii.
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Nie kwi 13, 2014 21:23 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX- wywiad z Personą!Tylko

Z tego co pamiętam palić należy (po sprawdzeniu że nic nie wtuptało do środka) liście kasztana zaatakowanego przędziorkiem czy innym pasożytem. Jedynie.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie kwi 13, 2014 22:09 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX- wywiad z Personą!Tylko

Ja swoim staram się profilaktyczne co roku. Mocz nawet częściej, bo mam z nim problemy. Niestety, przez wieczne jeżdżenie do weta z tymczasami i moimi z różnymi dolegliwościami spowodowało, że mocno odwlekłam USG. Kawie zrobiłam pod koniec ub. miesiąca, a dla pozostałej dwójki mam termin pod koniec tego miesiąca. Niestety, wyszły jej kamienie w pęcherzu i przewlekłe zapalenie pęcherza, które nie wychodziły w moczu.
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Pon kwi 14, 2014 8:00 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX- wywiad z Personą!Tylko

ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Pon kwi 14, 2014 20:40 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX- Kotka Wodna WRÓCIŁA!!!

Yes, yes, yes!!!
Witamy Kotkę Wodną!
Jaki miły się zrobił poniedziałek...! :D

kotkins

Post » Pon kwi 14, 2014 21:16 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX- Kotka Wodna WRÓCIŁA!!!

OT ratunkowe

Dziewczyny - my mamy kolejną już sanację w czwartek.
W sensie - zębiczną a nie historyczną .
:kotek: I nie MY - tylko JA -rzekła Yoko.
Wyniki krwi ( biochemia szczegółowa ) wszystkie w normie jedynie amylaza(? - o ile dobrze nazwę teraz pamiętam , nie umiem wkleić pdf ) znacznie przekroczona.
W sensie 200 jednostek normy.
Pytanie - za ile według was robić następne badania ?
Wet stwierdził , że amylaza jest najmniej hmmm ... jak to było ... rozpoznawalna u kotów na dziś dzień.
I skoro inne wyniki ok to nie dramatyzujmy tylko przyglądnijmy się następnym.
Jakieś sugestie plizzz ?

PS
Dla czytelników oświadczam iż :
Oczywiście będę konsultować w weterynarzem itd. itp.
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

[poprzednia][następna]