RUDA FREYA ,taki kot TO MARZENIE każdego kociarza :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 11, 2014 9:51 Re: RUDA FREYA ,taki kot TO MARZENIE każdego kociarza :)

:piwa: :piwa: :piwa:
Powodzenia dziewczyno :ok: :ok: :ok:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pt kwi 11, 2014 12:08 Re: RUDA FREYA ,taki kot TO MARZENIE każdego kociarza :)

Oh, całą noc nie mogłam spać z radości :) Mam nadzieję tylko, że kochana nie będzie baaardzo tęskniła za swoim obecnym domkiem i że ze mną również poczuje się komfortowo by szaleć :)

Mezzea

Od: Śro gru 10, 2008 15:12

Post » Pt kwi 11, 2014 13:03 Re: RUDA FREYA ,taki kot TO MARZENIE każdego kociarza :)

Mezzea :1luvu: dziękujemy :1luvu: bardzo jestem ciekawa jakie imię dasz koteczce
a jeśli zostanie Freya to jakie będzie miała drugie imię ;)

Dorotko czyli jeszcze trochę będziesz się mogła kiciunią nacieszyć :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Nie kwi 13, 2014 8:01 Re: RUDA FREYA ,taki kot TO MARZENIE każdego kociarza :)

Freya musi zostać Freyą bo to imię nosi od zawsze ,w dodatku cudownie na to imię reaguje :1luvu: ew. może być Fleja :mrgreen: bo przy jedzeniu zaświni cały blat kuchenny . :wink:
W byłym domu jadła z tacy z miski sobie nie radzi bo..gryzie miskę :?
u mnie dostaje na płaskim talerzyku.
Kot nie z tej planety ile w niej radości życia ,animuszu ,i ciągle ma coś do powiedzenia :lol:
Oddanie jej to będzie wielki ból serca ,a dom bez mała przestanie żyć ....Ona rozkokosiła wszystkie koty ,prawie wszystkie się z nią bawią 8O nie daje im spać ,a jak nie uda się rozruszać to szaleje sama nosząc piłeczkę lub myszkę :mrgreen:
to niesamowity kot. 8)
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Nie kwi 13, 2014 20:45 Re: RUDA FREYA ,taki kot TO MARZENIE każdego kociarza :)

Oh, pierwszy weekend wolny od dawna, a ja akurat internetu nie mialam :)

Freya zostanie Freyą - raz by jej w główce nie poprzestawiało, a dwa, bo to piękne imię i pasujące do kici ;)

Mezzea

Post » Nie kwi 13, 2014 21:44 Re: RUDA FREYA ,taki kot TO MARZENIE każdego kociarza :)

Masz racjé :D
Obrazek

dorcia44

Post » Wto kwi 15, 2014 14:28 Re: RUDA FREYA ,taki kot TO MARZENIE każdego kociarza :)

to cudnej niezwykłej i kochanej Frei życzę spełnienia marzeń w nowym domku :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Pt maja 02, 2014 13:39 Re: RUDA FREYA ,taki kot TO MARZENIE każdego kociarza :)

Freya już od 30 kwietnia u siebie .
Rozstanie było strasznie traumatyczna i dla niej i dla mnie ,ja to pikuś jakoś sobie jak to człowiek wytłumaczę..ale ona znów była zdradzona...płakała głośno. :cry:
W domu się wycofała :cry:
Miałam po nią jechać ,ale chciałam jej dać szansę ,chyba się udało ,dziś już tryka ,je i gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaada :mrgreen: :1luvu:
i oby tak już zostało :ok:
Gdyby coś było nie halo Freya wróci do mnie i już zostanie.
i tylko dla tego że tak jej nie lubię :ok: :ok: :crying:
Obrazek

dorcia44

Post » Pt maja 02, 2014 13:42 Re: RUDA FREYA ,taki kot TO MARZENIE każdego kociarza :)

O rety, Dorota :?
Ze trzy razy musiałam tego posta przeczytać, żeby do mnie dotarło, czy mam się martwić czy cieszyć :?
Dużo kciuków na nową drogę :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

OKI

Post » Pt maja 02, 2014 13:47 Re: RUDA FREYA ,taki kot TO MARZENIE każdego kociarza :)

Dużo szczęścia dla ślicznej, gadatliwej Frei :1luvu: :ok: :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt maja 02, 2014 17:59 Re: RUDA FREYA ,taki kot TO MARZENIE każdego kociarza :)

takie rozstanie musiało być bardzo trudne..

ale jeśli Freya teraz gada :D to czekamy na fotki coraz bardziej szczęśliwej i bardzo rudej ślicznotki :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Sob maja 03, 2014 13:13 Re: RUDA FREYA ,taki kot TO MARZENIE każdego kociarza :)

Z rudą jest fazowo, z dnia na dzień coraz lepiej, ale wciąż jest przestraszona.
Pierwszego dnia zero z nią reakcji - jedynie jak do niej wołałam po imieniu to patrzyła... Smutna :( Potem wieczorem zaczęła szaleć - zwiedziła całe mieszkanie, zagadała wszystkich (również mojego znajomego przez telefon), jadła jak popieprzona, aż talerz latał po pokoju i przytulała się tak mocno, że jak siedziałam po turecku na podłodze to mnie przewróciła. :1luvu: A wszystko przez to, że... wypuściłam jeża - a jeż zaczepialski strasznie kotka rozruszał. Wczoraj było znów gorzej - tzn. jadła normalnie, piła, kupkała, ale ciągle siedziała w swoim kąciku (zrobiłam jej taki duży trójkąt w rogu pokoju z zasłonki, gdzie ma wszystkie kocie rzeczy i jeżową klatką i tylko gadała zza firanki. Trochę poocierała się o nogi, obwąchała dłoń, lecz gdy chciałam pogłaskać - znów schowała się za zasłonę i tak kilkukrotnie. Oczka jej umyłam, nie wyrywała się, siedziała grzecznie. Nie boi się tak bardzo jak pierwszego dnia, ale widać, że nie jest szczęśliwa. Ciągle do niej gadam, staram się zabawiać, ale efekt niewielki. Dobrze, że je chociaż. Zauważyłam, że największą aktywność wykazuje koło 20 - chyba dziś też 'wykorzystam' jeżynę do współpracy, bo w czwartek poradziła sobie zawodowo :mrgreen:
Ciężko mi się ją widzi w takim stanie, nie tego chciałam. Doskonale wiadomo że im starszy kot, tym bardziej się buntuje przy zmianie domku. To dopiero 3ci dzień. Ja jednak serce mam w kawałkach. Dorota pewnie jeszcze bardziej...
Oh słoneczko, zaufaj mi! Jestem dobrą osobą, nie zrobię krzywdy...

Mezzea

Post » Sob maja 03, 2014 13:20 Re: RUDA FREYA ,taki kot TO MARZENIE każdego kociarza :)

Musi być dobrze!
Freya :ok: :ok: :ok:

OKI

Post » Sob maja 03, 2014 16:24 Re: RUDA FREYA ,taki kot TO MARZENIE każdego kociarza :)

:cry:
Obrazek

dorcia44

Post » Sob maja 03, 2014 19:56 Re: RUDA FREYA ,taki kot TO MARZENIE każdego kociarza :)

To naprawde bardzo krotki czas w nowym domu. Freya spedzila kilka lat w jednym miejscu, teraz kilka tygodni u Doroty i znowu zmiana. Musi teraz przyzwyczaic sie do nowych ludzi, nowego otoczenia.
Jeszce kilka dni i bedzie dobrze. :)
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

[poprzednia][następna]