WROCŁAWSKIE KOCIE PODZIEMIE V

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 12, 2014 17:31 Re: WROCŁAWSKIE KOCIE PODZIEMIE cz. V

Dziewczyny wczoraj całkiem w porządku kobitka dzwoniła do mnie pytać o moją kotkę do adopcji, jednak ona nie nadaje się do innych zwierząt. Pani ma już kota, który ma 4 lata. Niedawno odszedł jej piesek i kot bardzo się nudzi. Jest indywidualistą i jak nie miał ochoty na kontakt, to potrafił psa pacnąć łapą albo obsyczeć - normalka. Pani ma też córkę, która ma 1,5 roku i uczy ją delikatnego obchodzenia się z kotkiem. Są w dobrych relacjach, kot małą też czasem potrafi pacnąć ale nigdy z pazurami. Pani chce go dokocić, ale nigdy nie miał styczności z innymi kotami, tylko z psem. Domek jest wychodzący. Pani pytała mnie o kotkę, bo weterynarz powiedział jej, że kocur z kotką dogada się łatwiej niż 2 kocury - powiedziałam jej, że się z tym nie zgadzam, bo to kwestia charakterów, więc jest otwarta na obie płci. Podobnie wet powiedział o wieku - że niby młodszy kot jest lepszy na dokocenie niż starszy... Pani bardzo tolerancyjna - jej kocur siusia do kuwety ale od dawna kupę robi poza nią i ona to akceptuje, bo nie udało się go tego oduczyć. Jeśli macie kotki łagodne dla człowieka ale potrafiące się postawić drugiemu kotku, to podeślijcie Pani opis kota, zdjęcia i namiary na Was. Jej e-mail: tonato@vp.pl

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Śro kwi 16, 2014 20:08 Re: WROCŁAWSKIE KOCIE PODZIEMIE cz. V

viewtopic.php?f=1&t=159546 - potrzebna pomoc :(

http://www.gumtree.pl/cp-koty-i-kocieta ... -582803303

Witam,
adoptuję kocura/kotkę w wieku do 14 miesięcy. Domkiem dla kota będzie 2 pokojowe mieszkanie około 40m^2 z zabezpieczonymi siatką oknami. W mieszkaniu nie przebywają inne zwierzęta ani dzieci. Przy adopcji możemy podpisać umowę adopcyjną. Warunkiem koniecznym jest aby kociak był wykastrowany/wysterylizowany i umiał korzystać z kuwety. Postaram się, aby kot po adopcji został otoczony ciepłem i miłością.

Proszę o kontakt przez formularz portalu Gumtree.

http://www.gumtree.pl/cp-koty-i-kocieta ... -583178351

Chętnie przygarnę młodego kocurka, najlepiej kilkumiesięcznego. Na kota czeka spokojny dom na wsi. Telefon: 698 667 818

http://www.gumtree.pl/cp-zgubiono-lub-z ... -582769236 697776730

1 kwietnia na wrocławskim Jagodnie zaginął rudy dorosły kocurek. Jest cały rudy z wyjątkiem białej plamki na pyszczku (na Jagodnie mieszka też rudy kocur z białą końcówką ogonka - to nie ten). Kocurek był niewychodzący, może się chować, bać. Bardzo prosimy o wszelkie informacje, dla znalazcy nagroda.

http://www.gumtree.pl/cp-zgubiono-lub-z ... -582817226

W nocy 12/13 kwietnia, ok północy przy skrzyżowaniu Kamiennej i Gajowej biegał biszkoptowy pies, bez obroży. Pies wesoły, zaczepiał moją sukę, ale przez bardzo długi czas nie pojawił się właściciel. Pies podbiegał tylko do różnych przechodzących grup osób, które go ignorowały. Po ok 10 minutach pobiegł w kierunku Hubskiej. Z wyglądu pies w typie labradora z nieco dłuższą sierścią (trochę jak golden).

http://www.gumtree.pl/cp-zgubiono-lub-z ... -570117493 601086188

Zaginęła czarno-biała kotka w okolicach Wyszyńskiego 135, wabi się Puma i ma około 2 lata. W przypadku znalezienia kotka proszę o pilny kontakt

http://www.gumtree.pl/cp-zgubiono-lub-z ... -581853756

PIESEK ŚREDNI CZARNY PODPALANY-OKOLICE KRZYKÓW --PROSZE O KONTAKT 884 689 131

http://www.gumtree.pl/cp-zgubiono-lub-z ... -583331580

13 kwietnia w okolicach ul.Robotniczej
zaginął pies rasy bulterier, wabi się Future.
Około południa był widziany w okolicach
Dworca Świebodzkiego. Wszelkie informacje o psie
proszę zgłaszać tel. 609 150 505

http://www.gumtree.pl/cp-zgubiono-lub-z ... -583381026 609627004

Proszę o pomoc w odnalezieniu właściciela dwóch młodych psów które zostały znalezione na drodze do Długołęki.Pies rasy owczarek niemiecki długowłosy i czarna suczka kundelek.Prawdopodobnie wychowały się razem ponieważ są ze sobą bardzo związane.Owczarek ciągnął za sobą smycz ,suczka miała obrożę.Są przesympatyczne i przyjazne ale pomimo szczerych chęci nie mogłam ich zatrzymać bo mam w domu dwa owczarki.Psy trafiły do schroniska we Wrocławiu.Proszę o pilny kontakt osoby które zauważyły że u sąsiada zaginęły pupile.Są zadbane i zależy mi bardzo aby znalazły właściciela za którym bardzo tęsknią.Obecnie przerażone całą sytuacją są na kwarantannie i obiecałam sobie że zrobię wszystko aby odnalazły swojego opiekuna.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Śro kwi 16, 2014 20:57 Re: WROCŁAWSKIE KOCIE PODZIEMIE cz. V

mam do oddania mleko dla kociąt Beapachar Kitty Milch , nowe zamknięte - może wiecie kto potrzebuje

i karma do wypróbowania
* dla alergików Hills z/d 100g
*RC Hepatic 50g

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Pt kwi 18, 2014 15:18 Re: WROCŁAWSKIE KOCIE PODZIEMIE cz. V

Hej ho! Dziewczyny chciałam zapytać czy nie ma któraś z Was resztek sznurka do drapaków, który by chciała odstąpić albo wie gdzie niedrogo można kupić? Pani Jadwidze rozwalił się cały drapak, a właściwie rozwaliły go koty... Okazało się, że wszystkie paliki były kartonowe no i właśnie umarł... Szkoda go, bo służył nawet nie rok. Będę wymieniać wszystkie te pionowe elementy na drewniane i skręcę go na stałe, bo nawet to co się jeszcze trzyma, to jest całkowicie rozklekotane. Część starego sznurka wykorzystam, ale jest go trochę za mało :/
A Pani Jadwiga się bała na początku, że drapak taki wielki, a koty nie będą korzystać :twisted:

michalinadzordz

Post » Pt kwi 18, 2014 15:52 Re: WROCŁAWSKIE KOCIE PODZIEMIE cz. V

Sznury można kupić w sklepie Surtex przy ul. zaporoskiej 33 ( przy rondzie) . Sklep czynny chyba od 8 do 16.
a może częściowo obic wykladzina dywanowa, ale sa takie grube
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Pt kwi 18, 2014 18:21 Re: WROCŁAWSKIE KOCIE PODZIEMIE cz. V

Thorkatt pisze:Sznury można kupić w sklepie Surtex przy ul. zaporoskiej 33 ( przy rondzie) . Sklep czynny chyba od 8 do 16.

albo na Allegro
------------------------------------------------------------------
-------------------------------Buziole Świąteczne!
... potęga Photoshop'a ->Obrazek
------------------------------------------------------------------
... mry!
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Pt kwi 18, 2014 18:51 Re: WROCŁAWSKIE KOCIE PODZIEMIE cz. V

Obrazek
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pt kwi 18, 2014 20:31 Re: WROCŁAWSKIE KOCIE PODZIEMIE cz. V

Michalina zadzwonie do Ciebie ws drapaka

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Pt kwi 18, 2014 22:00 Re: WROCŁAWSKIE KOCIE PODZIEMIE cz. V

Thorkatt pisze:Sznury można kupić w sklepie Surtex przy ul. zaporoskiej 33 ( przy rondzie) . Sklep czynny chyba od 8 do 16.

Dziękuję, wykładzina akurat się nie nada bo to będą pnie młodych brzóz wstawione i będą nieregularnych kształtów.

Ewa boski malunek świąteczny ;)

michalinadzordz

Post » Pt kwi 18, 2014 22:37 Re: WROCŁAWSKIE KOCIE PODZIEMIE cz. V

co u Chichi?

nowy bazarek
viewtopic.php?f=20&t=161760
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pon kwi 21, 2014 12:55 Re: WROCŁAWSKIE KOCIE PODZIEMIE cz. V

Dziewczyny pewnie jak większość z Was wie potrzebuję pilnie pomocy.
Obdzwoniłam większość z Was w sobotę wieczorem znalazłam młodą wywaloną do lasu kotkę w początkowej ciąży.
Mała mega miziasta kotka wylądowała przed świętami w lesie i aż pcha się do domu.
Wróciłam wczoraj do wrocławia bo Tato od wtorku wraca na chemię ale jeśli znalazłby się DT dla niej i pomoc sterylka jak najszybciej mogę pojechać tam z kimś po nią.
Jestem niestety niezmotoryzowana,Dodatkowo przed wyjazdem znalazłam jeszcze dwa biało whiskasowe młode kotki około 1 roku tylko bardziej dzikawe.
Zostawiłam jedzienie i wróciłam do wro :( szukam pomocy dla nich,dt i kogoś kto pojedzie ze mną po nie
tam niestety szanse na przeżycie nikłe
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Pon kwi 21, 2014 15:24 Re: WROCŁAWSKIE KOCIE PODZIEMIE cz. V

A moze w ostatecznosci lepiej kotke zawiezc do schroniska? Tam przynajmniej nakarmia i wysterylizuja, a jak jest miziasta to adopcja tez jest wielce prawdopodobna

michalinadzordz

Post » Wto kwi 22, 2014 9:57 Re: WROCŁAWSKIE KOCIE PODZIEMIE cz. V

Edytka1984 pisze:Dziewczyny pewnie jak większość z Was wie potrzebuję pilnie pomocy.
Obdzwoniłam większość z Was w sobotę wieczorem znalazłam młodą wywaloną do lasu kotkę w początkowej ciąży.
Mała mega miziasta kotka wylądowała przed świętami w lesie i aż pcha się do domu.
Wróciłam wczoraj do wrocławia bo Tato od wtorku wraca na chemię ale jeśli znalazłby się DT dla niej i pomoc sterylka jak najszybciej mogę pojechać tam z kimś po nią.
Jestem niestety niezmotoryzowana,Dodatkowo przed wyjazdem znalazłam jeszcze dwa biało whiskasowe młode kotki około 1 roku tylko bardziej dzikawe.
Zostawiłam jedzienie i wróciłam do wro :( szukam pomocy dla nich,dt i kogoś kto pojedzie ze mną po nie

Pomoc bardzo potrzebna :-( może ktoś ma miejsce dla koteczków?

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Wto kwi 22, 2014 10:37 Re: WROCŁAWSKIE KOCIE PODZIEMIE cz. V

mawin pisze:
Edytka1984 pisze:Dziewczyny pewnie jak większość z Was wie potrzebuję pilnie pomocy.

Pomoc bardzo potrzebna :-( może ktoś ma miejsce dla koteczków?

Dziewczyny bardzo proszę o pomoc tym razem nie dam rady bez Waszej pomocy.
Wiem od sąsiadów nieznosząych kotów że kicia się błąka teraz koło lasu .Pewnie śpi u kogoś w jakiejś szopie.Tam na przeciwko jest taki hotel siodło i myślę,że gdzieś tam ma kryjówkę możliwe,że nawet ją dokarmiają tam tylko nie zdają sobie sprawy że kotka ma sutki powiększonej i podejrzewam że to będzie pierwszy miot.
Tatę mam w trakcie chemii więc nie pomoże mi z transportem jestem w czarnej d.... :( generalnie
Tam są dodatkowo dwa białe kotki z odrobiną whiskaksowego tylko jak wspominałam bardziej dzikawe
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Wto kwi 22, 2014 13:09 Re: WROCŁAWSKIE KOCIE PODZIEMIE cz. V

michalinadzordz pisze:Dziewczyny wczoraj całkiem w porządku kobitka dzwoniła do mnie pytać o moją kotkę do adopcji, jednak ona nie nadaje się do innych zwierząt. Pani ma już kota, który ma 4 lata. Niedawno odszedł jej piesek i kot bardzo się nudzi. Jest indywidualistą i jak nie miał ochoty na kontakt, to potrafił psa pacnąć łapą albo obsyczeć - normalka. Pani ma też córkę, która ma 1,5 roku i uczy ją delikatnego obchodzenia się z kotkiem. Są w dobrych relacjach, kot małą też czasem potrafi pacnąć ale nigdy z pazurami. Pani chce go dokocić, ale nigdy nie miał styczności z innymi kotami, tylko z psem. Domek jest wychodzący. Pani pytała mnie o kotkę, bo weterynarz powiedział jej, że kocur z kotką dogada się łatwiej niż 2 kocury - powiedziałam jej, że się z tym nie zgadzam, bo to kwestia charakterów, więc jest otwarta na obie płci. Podobnie wet powiedział o wieku - że niby młodszy kot jest lepszy na dokocenie niż starszy... Pani bardzo tolerancyjna - jej kocur siusia do kuwety ale od dawna kupę robi poza nią i ona to akceptuje, bo nie udało się go tego oduczyć. Jeśli macie kotki łagodne dla człowieka ale potrafiące się postawić drugiemu kotku, to podeślijcie Pani opis kota, zdjęcia i namiary na Was. Jej e-mail: tonato@vp.pl

Edytko może warto zahaczyć tą panią. Może jeszcze szuka kota.
Każdy kotek zostawia odcisk
swojej łapki w twoim sercu[

Figaro52

Od: Śro lip 22, 2009 5:09

[poprzednia][następna]