Kociszek i jego Junior czyli banda rozbójnicka :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 11, 2014 9:54 Re: Kociszek i jego Junior czyli banda rozbójnicka :)

Mocno trzymam kciuki :ok:
"...nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!"

http://diakrytyczne.pl/

dzika ruta

Od: Pon mar 17, 2014 12:03

Post » Pt kwi 11, 2014 14:20 Re: Kociszek i jego Junior czyli banda rozbójnicka :)

Trzymamy kciukasy za kotowatego :)
Obrazek

Patikujek

Od: Czw kwi 05, 2007 21:09

Post » Pt kwi 11, 2014 15:02 Re: Kociszek i jego Junior czyli banda rozbójnicka :)

My też trzymamy :ok: :ok: :ok:

po_prostu_ania

Od: Śro lut 19, 2014 18:49

Post » Pt kwi 11, 2014 20:13 Re: Kociszek i jego Junior czyli banda rozbójnicka :)

Dzięki wam wszystkim pięknie *cmok*

Wróciliśmy od weterynarza przed 17, bo zabieg potrwał krócej niż się spodziewałam - z ważeniem, zdjęciem rentgenowskim i podawaniem narkozy to była niecała godzina. Kociś się jeszcze całkiem nie dobudził, łapy mu się rozjeżdżają jak próbuje wędrować po podłodze, ale ogólnie wygląda na to, że dochodzi do siebie. Zrobił nawet siusiu (na podłogę). Na razie leży z Agatą, odsypiającą dopiero teraz noc w pracy.
Junior wygląda na niezadowolonego, ale to pewnie dlatego, że suche żarcie wciąż schowane.

Jeden plus z ogłupiałego kota - obtrzaskałam mu pazury na wszystkich łapach w dwie minuty, bez darcia ryja i szarpaniny :)

Dellarine

Od: Pt kwi 04, 2014 0:55

Post » Pt kwi 11, 2014 21:02 Re: Kociszek i jego Junior czyli banda rozbójnicka :)

Wymiziaj ode mnie dzielnego faceta.

dzika ruta

Post » Sob kwi 12, 2014 13:36 Re: Kociszek i jego Junior czyli banda rozbójnicka :)

Wiedziałam że chlopak dzielny :)
Obrazek

Patikujek

Post » Sob kwi 12, 2014 15:21 Re: Kociszek i jego Junior czyli banda rozbójnicka :)

"Dzielny chłopak" zsikał się na łóżko. Moje.

Na szczęście pokrowiec taniego materaca z JYSK nie przesiąkł na wylot. Szybko w rękach wyprałam, nawet nie zaśmierdło, bo sik składał się głównie z soli fizjologicznej lekko zabarwionej krwią.
Pozostawało pytanie co z kotem. Zamknięcie go w przedpokoju na noc żeby zapobiec siuraniu nie wchodziło w grę; kto by takiego zdechlaka zostawił samego?
Na szczęście okazało się, ze mam zachomikowane opakowanie folii malarskiej. Obłożyłam materac, przykryłam prześcieradłem. Słuszny był to krok.
Bo w nocy kot znów nasiurał do łóżka.
A ja z pełną świadomością słuszności podjętej decyzji przesunęłam nogi z dala od plamy i z powrotem zasnęłam.

BTW, dzisiaj już kot całkiem doszedł do siebie :) i do kuwety też doszedł

Dellarine

Post » Sob kwi 12, 2014 17:20 Re: Kociszek i jego Junior czyli banda rozbójnicka :)

Dellarine pisze:Bo w nocy kot znów nasiurał do łóżka.
A ja z pełną świadomością słuszności podjętej decyzji przesunęłam nogi z dala od plamy i z powrotem zasnęłam.

Też byłaś dzielna Obrazek

dzika ruta

Post » Sob kwi 12, 2014 19:40 Re: Kociszek i jego Junior czyli banda rozbójnicka :)

Zdarzyło się po prostu niechcący. Ale można go usprawiedliwić tym, że w nocy jeszcze narkoza nie całkiem wyszła z niego i mogło mu się wydawać że sika do kuwety. Po prostu "wypadek przy pracy" mu się przydarzył. :lol:
Człowiek jest cywilizowany na tyle, na ile potrafi zrozumieć kotaObrazek

andy3458

Od: Wto wrz 03, 2013 16:45

Post » Nie kwi 13, 2014 13:37 Re: Kociszek i jego Junior czyli banda rozbójnicka :)

Był po ciężkich przejściach, więc trzeba mu wybaczyć :D
Ale ty także byłaś dzielna :D +10 punktów za mokre łóżko :D
Obrazek

Patikujek

Post » Nie kwi 13, 2014 16:31 Re: Kociszek i jego Junior czyli banda rozbójnicka :)

Obrazek
Już siem dobrze czujem ino bęben mam łysy i czemś zaklajstrowany fuj.

Dellarine

Post » Pon kwi 14, 2014 10:27 Re: Kociszek i jego Junior czyli banda rozbójnicka :)

Jaaaka paszcza :O
Cieszę się, że wszystko dobrze poszło :)
Obrazek

Patikujek

Post » Wto kwi 15, 2014 17:44 Re: Kociszek i jego Junior czyli banda rozbójnicka :)

Co u Kociszka? Jak goi się rana?
:kotek:

po_prostu_ania

Od: Śro lut 19, 2014 18:49

Post » Wto kwi 15, 2014 21:20 Re: Kociszek i jego Junior czyli banda rozbójnicka :)

po_prostu_ania pisze:Co u Kociszka? Jak goi się rana?
:kotek:

Małpiszon ma szwy, a na to przyklejony taki materiałowy plaster. Zawzięcie szoruje po nim swoim szorstkim językiem, zdrapując włókienka plastra, aż się prawie do szwów dobrał. Doklejam tylko kolejne warstwy plastra, żeby miał znowu co zlizywać.
Jak tylko próbuję go powstrzymać, to od razu wielki wrzask i gwałtu rety 8O

Dzisiaj przyjechało nasze zamówienie z zooplusa - karma Kattovit Urinary. Suchą Kociszcz wtrząchnął jakbym go tydzień głodziła. Mokre skubnął i zostawił.
Junior natomiast co do mokrego nie miał żadnych obiekcji, więc pozostałe 5 puszek nie pójdzie na marne.

Ale i tak najlepszym elementem przesyłki było tekturowe pudło :lol:

Dellarine

Post » Śro kwi 16, 2014 22:07 Re: Kociszek i jego Junior czyli banda rozbójnicka :)

Jak już wspomniałam, najciekawszym elementem przesyłki było pudło :D
Obrazek

Dellarine

[poprzednia][następna]