Fundacja JOKOT - dziękujemy za pomoc :) s. 67

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 08, 2014 21:37 Re: Fundacja JOKOT - podaruj nam 1% podatku!

No to gramy dalej ;)
Tym razem będziecie mogli nas spotkać podczas Międzynarodowej Wystawy Kotów Rasowych organizowanej na Bielanach (Hala Sportowa CRS Bielany, ul. Lindego 20).
Tradycyjnie będziemy we wspaniałych fundacyjnych pomarańczowych mundurkach ;)
Chętnie opowiemy o naszych działaniach i zaprezentujemy podopiecznych szukających domów. Można będzie nas wesprzeć, przekazując datki i dary rzeczowe. A amatorów zabaw manualnych zachęcamy do wzięcia udziału w organizowanych przez nas warsztatach origami.

Zapraszamy! Obejrzyjcie przepiękne zwierzaki, a przy okazji spotkajcie się z nami!

A może ktoś ma ochotę pomóc nam w obsłudze fundacyjnego stoiska? Chętnych prosimy o zgłaszanie się mailowo na adres jokot@jokot.pl.

Do zobaczenia! :D

Informacje o wystawie: https://www.facebook.com/events/262466633917212/
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Wto kwi 08, 2014 22:34 Re: Fundacja JOKOT - podaruj nam 1% podatku!

Nie chce mi się wchodzić na konto, by wysłać maila. Myślę, że ja przyjdę. Termin w miarę objętny, oprócz sobotniego południa, bo mam wizytę u weta.
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Śro kwi 09, 2014 5:50 Re: Fundacja JOKOT - podaruj nam 1% podatku!

koteczekanusi pisze:Nie chce mi się wchodzić na konto, by wysłać maila. Myślę, że ja przyjdę. Termin w miarę objętny, oprócz sobotniego południa, bo mam wizytę u weta.

Będe w sobotę godz. 11-15. Pomaluję portreciki :D
Się zastanawiam, nad pisankami na stoisko, zrobiłam wydmuszki, może zdąże do soboty pomalować w świąteczne koty;) Byłam na wystawie "regionalne.." były fantastyczne wzory pisanek i ozdoby świąteczne.

EllaM

Od: Śro wrz 11, 2013 19:53

Post » Pt kwi 11, 2014 7:54 Re: Fundacja JOKOT - podaruj nam 1% podatku!

EllaM pisze:
koteczekanusi pisze:Nie chce mi się wchodzić na konto, by wysłać maila. Myślę, że ja przyjdę. Termin w miarę objętny, oprócz sobotniego południa, bo mam wizytę u weta.

Będe w sobotę godz. 11-15. Pomaluję portreciki :D
Się zastanawiam, nad pisankami na stoisko, zrobiłam wydmuszki, może zdąże do soboty pomalować w świąteczne koty;) Byłam na wystawie "regionalne.." były fantastyczne wzory pisanek i ozdoby świąteczne.

Buuu..w sobotę od rana mam pracę. Nie da rady terminu zmienić.
Przekładam na niedzielę malowanie portrecików.. sorry.

EllaM

Post » Pt kwi 11, 2014 8:17 Re: Fundacja JOKOT - podaruj nam 1% podatku!

Jasne, to do zobaczenia w niedzielę :)
A godziny takie same?
Alfons Allais

Aleba

Post » Pt kwi 11, 2014 8:39 Re: Fundacja JOKOT - podaruj nam 1% podatku!

Aleba pisze:Jasne, to do zobaczenia w niedzielę :)
A godziny takie same?

Tak, godz. 11-15. Przyniose kartki i kredki/ołówki.
Kiedyś malowałam karykatury..teraz wolę naturalne rysunki :D

EllaM

Post » Pon kwi 14, 2014 7:14 Re: Fundacja JOKOT - podaruj nam 1% podatku!

Spotkania na wystawie kotów były super, cieszę się z nowych inspiracji.
Powstał nowy typ rysunku: "portrecik z kotem" a to dzięki podpowiedzi koteczekanusi :D :D :D
(no i dostałam zadanie, nauczenia sie rysowania ras kocich :ryk: )

A dzięki burzy mózgów z Aleba i Agnieszką jest pomysł na warsztaty robienia myszek-i innych zabawek ze ścinków flaneli dla naszych kotów w Blue City na pocz. maja :D :D :D

Poznałam też Ewę i Hanię, dzięki, że byłyście :)

Dzięki za fantastyczne, wspólne i pożyteczne spędzenie tego czasu :D :D :D

EllaM

Post » Pon kwi 14, 2014 8:36 Re: Fundacja JOKOT - podaruj nam 1% podatku!

Będę wdzięczna za pomoc i radę...

Na początku kwietnia zobaczyłam na gumtree o to ogłoszenie:

Słuchajcie! Szukamy dla tej bezdomnej kotki pilnie domu stałego bądź tymczasowego!
KOTKA JEST W CIĄŻY!! Zostało nam ok. miesiąca, bo mała ma już duży brzuszek.. Proszę pomęczcie swoją rodzinę i znajomych - może ktoś ją przygarnie. Transport z Warszawy do Krakowa i okolic to nie problem, chętnie pomogę. Udostępniajcie.

https://www.facebook.com/media/set/?set ... 470&type=3

Jeszcze tego samego dnia skontaktowałam się z osobami dającymi ogłoszenie i zaoferowałam DT na czas sterylki i rekonwalescencji oraz pomoc w pokryciu kosztów zabiegu. Niestety dziewczyna ciągle wynajduje nowe przeszkody, ciężko się z nią skontaktować, miała mi przywieźć kotkę (dlatego tydzień zmarnowaliśmy) ale zmieniła zdanie, teraz jest w szpitalu... Kotka ponoć błąka się w okolicach ul Majora Hubala 17 w Kobyłce. Moja oferta DT nadal aktualna, do złapania nie mamy niestety sprzętu, boimy się też problemów ze strony właściciela posesji (dziewczyna przyrównała go do przysłowiowego psa ogrodnika - koty mu przeszkadzają, ale nie chce dać ich złapać).

Z góry wielkie dzięki za jakiekolwiek wsparcie :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pon kwi 14, 2014 9:36 Re: Fundacja JOKOT - podaruj nam 1% podatku!

Znasz adres - to pojedź i poszukaj kotki.
Transporter chyba masz.
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pon kwi 14, 2014 12:25 Re: Fundacja JOKOT - podaruj nam 1% podatku!

Dziękuję wszystkim, którzy odwiedzili nas nas przy okazji wystawy w miniony weekend. Po raz kolejny mieliśmy przyjemność organizacji stoiska fundacyjnego w znakomitym otoczeniu, wśród prześlicznych futrzaków. Było wiosennie i radośnie, a nasze stoisko wyróżniało się niezwykłą choinką wielkanocną :)

Obrazek
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pon kwi 14, 2014 15:04 Re: Fundacja JOKOT - podaruj nam 1% podatku!

Agneska, VeganGirl85 napisała, że nie ma sprzętu do łapania, więc raczej ciężko będzie jej samej złapać.
A sytuacja jest dramatycznie pilna - bo skoro tyle czasu to trwa, to kocica zaraz się okoci.
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Pon kwi 14, 2014 15:16 Re: Fundacja JOKOT - podaruj nam 1% podatku!

VeganGirl85 napisala, ze kotka blaka sie - trzeba pojechac i odszukac.
Klatke lapke mozemy pozyczyc, wystarczy zadzwonic, umowic sie, pozyczyc I lapac.
Zadna filozofia przeciez, prawda? Tylko trzeba samemu sie ruszyc a noe czekac az ktos cos zrobi.
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pon kwi 14, 2014 16:16 Re: Fundacja JOKOT - podaruj nam 1% podatku!

tajdzi pisze:Agneska, VeganGirl85 napisała, że nie ma sprzętu do łapania, więc raczej ciężko będzie jej samej złapać.
A sytuacja jest dramatycznie pilna - bo skoro tyle czasu to trwa, to kocica zaraz się okoci.

Z opisu kotki na FB wynika, że nie potrzeba sprzętu, kotka chodzi za człowiekiem.

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pon kwi 14, 2014 19:24 Re: Fundacja JOKOT - podaruj nam 1% podatku!

Wiadomo, jak kotka wygląda, więc zawsze można powiedzieć facetowi, że to "moja kotka" o wdzięcznym imieniu Kicia czy Pusia, która uciekła "się marcować".
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Pon kwi 14, 2014 21:04 Re: Fundacja JOKOT - podaruj nam 1% podatku!

Możemy pomóc pożyczając klatkę-łapkę i sterylizując kotkę w naszej lecznicy. Ale nie obiecamy w tej chwili pomocy w łapaniu, bo mamy rozkręconych szereg akcji w różnych miejscach i po prostu nie damy rady pojechać w jeszcze kolejne.
Alfons Allais

Aleba

[poprzednia][następna]