Nasza kocia... maluszki, jeden niewidomy, prośba o wsparcie.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 08, 2014 21:20 Re: Nasza ...., Jasinek odszedł [']:( Misia-rokowania ostroż

co kawałek coś :( trzymaj się jakoś Aniu i trzymam bardzo mocno za Ciebie i za Was :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Śro kwi 09, 2014 9:46 Re: Nasza ...., Jasinek odszedł [']:( Misia-rokowania ostroż

Wczoraj Kubuś miał zrobione badania i dostał zastrzyki, a dzisiaj po obiedzie idziemy do lecznicy po wyniki i ewentualne leczenie.
Niestety Kubuś musi być w klatce na czas karmienia bo musi mieć dietę, nieszczęśliwy jest bardzo, ale niech nie narzeka, bo na noc i w ciągu dnia jest wypuszczany jak sprzątnę pozostałych kotów jedzenie.

Dzisiaj rano byłam za to z Misią i Witusiem też na badaniach krwi, Wiciu pełna morfologia a Misia biochemie tą samą co ostatnio oprócz ALT.
Co dziwne, bardzo, :roll: to Misia 15 dag, przybrała na wadze bo ostatnio w lecznicy ważyła 2,5 a teraz 2,65 dag, a myślałam, że za mało ją karmię 4 razy strzykawką.
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Śro kwi 09, 2014 11:25 Re: Nasza ...., Jasinek odszedł [']:( Misia-rokowania ostroż

Idę się utopić :cry:
Misia ma kreatyninę 11, mocznik 360 tylko fosfor obniżył się z 19 na 12.

Wituś też niedobrze :cry:
Kreatynina 7, mocznik 160 a fosfor 7

nadal płukanie 2 razy dziennie po 90ml, rubenal i lespewet a Misia dodatkowo lotensin na obniżenia ciśnienia krwi.
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Śro kwi 09, 2014 12:04 Re: Nasza ...., Jasinek odszedł [']:( Misia-rokowania ostroż

:(

Trzymam kciuki bez przerwy.

Nie dostaliście niczego osłaniającego przewód pokarmowy przed działaniem mocznika?

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Śro kwi 09, 2014 14:15 Re: Nasza ...., Jasinek odszedł [']:( Misia-rokowania ostroż

Aniu bardzo wysoki fosfor mają.
Powinni dostać alusal do jedzenia.
Pewnie wiesz, że nie wolno dawać go 1 - 2 h przed i po lekach i suplementach.

Kreatynina to termometr nerek pokazuje, że coś się z nimi niedobrego dzieje. Mocznik spadł tyle dobrze.

Aniu zajrzyj może na wątek dla kotów nerkowych dla początkujących viewtopic.php?f=36&t=158590&start=510
Dziewczyny na pewno coś doradzą i pomogą :ok: albo watek nerkowy viewtopic.php?f=36&t=159074&start=225

Tak wysoki fosfor należy szybko zbić, on naprawdę obciąża nerki.

Bardzo mocne :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Śro kwi 09, 2014 15:04 Re: Nasza ...., Jasinek odszedł [']:( Misia-rokowania ostroż

Miraclle pisze:Aniu bardzo wysoki fosfor mają.
Powinni dostać alusal do jedzenia.
Pewnie wiesz, że nie wolno dawać go 1 - 2 h przed i po lekach i suplementach.

Kreatynina to termometr nerek pokazuje, że coś się z nimi niedobrego dzieje. Mocznik spadł tyle dobrze.

Aniu zajrzyj może na wątek dla kotów nerkowych dla początkujących viewtopic.php?f=36&t=158590&start=510
Dziewczyny na pewno coś doradzą i pomogą :ok: albo watek nerkowy viewtopic.php?f=36&t=159074&start=225

Tak wysoki fosfor należy szybko zbić, on naprawdę obciąża nerki.

Basiu, od ostatniego badania 4 04 fosfor obniżył się z 19 na 12 o czym pisałam wyżej, a badania wcześniejsze były wklejone na wątek.
Te dzisiejsze też wstawię ale baterie w aparacie siadły.

Od samego rana nic innego nie robię jak zajmuję się kotami, bo do jednej lecznicy na badania krwi, następnie do drugiej z Kubusiem, następnie z powrotem do poprzedniej po leki dla Misi na obniżenie ciśnienia krwi - lotensin, a do tego przyszedł już wynik wymazu gdzie Misia ma gronkowca złocistego i ma dostawać Marbocyl.
Wcześniej miały kroplówki i jedzenie strzykawką(zmiksowany suchy renal i mokra renal) potem znowu kroplówki i pasienie strzykawką oraz leki.
Ostatnio edytowano Śro kwi 09, 2014 15:18 przez Anna61, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Śro kwi 09, 2014 15:16 Re: Nasza ...., Jasinek odszedł [']:( Misia-rokowania ostroż

Anna61 pisze:Basiu, od ostatniego badania 4 04 fosfor obniżył się z 19 na 12 o czym pisałam wyżej, a badania wcześniejsze były wklejone na wątek.
Te dzisiejsze też wstawię ale baterie w aparacie siadły.

Od samego rana nic innego nie robię jak zajmuję się kotami, bo do jednej lecznicy na badania krwi, następnie do z Kubusiem, następnie z powrotem do poprzedniej po leki dla Misi na obniżenie ciśnienia krwi - lotensin, a do tego przyszedł już wynik wymazu gdzie Misia ma gronkowca złocistego i ma dostawać Marbocyl.
Wcześniej miały kroplówki i jedzenie strzykawką(zmiksowany suchy renal i mokra renal) potem znowu kroplówki i pasienie strzykawką oraz leki.

Źle spojrzałam :oops: przeczytałam z 12 na 19 :oops:
Tak czy siak jest wysoki, ale skoro spada to dobrze :ok:

Aniu odsapnij chociaż na chwilę :roll:
Jak się wali to się wali :(
Najpierw Lusia, potem Misia, a teraz jeszcze Kubuś i Wituś z wynikami nie najlepiej :(
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Post » Śro kwi 09, 2014 16:20 Re: Nasza ...., Jasinek odszedł [']:( Misia-rokowania ostroż

Miraclle pisze:Aniu odsapnij chociaż na chwilę :roll:
Jak się wali to się wali :(
Najpierw Lusia, potem Misia, a teraz jeszcze Kubuś i Wituś z wynikami nie najlepiej :(

Ano chciałby się odsapnąć....
Kubuś ma amylazę ponad 1800 a norma do 1200 także dieta, nieszczęśliwy jest bo tylko suchy intestinala którego nie chce, a do tego klatka. :(
Dostał zastrzyki w lecznicy i do podawania w domu co 3 dni a jutro na kontrolę z Lusią, także przyszłość już jest zaplanowana na tydzień do przodu.

Do tego przeprowadzka mnie czeka z początkiem mają, nie wiem jak sobie poradzę z tak ogromnymi problemami ale mam nadzieję, że Misia doczeka się słoneczka i trawki w ogródku gdzie najpierw musi powstać woliera aby koty mogły być bezpieczne.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Śro kwi 09, 2014 19:02 Re: Nasza ...., Jasinek odszedł [']:( Misia-rokowania ostroż

wynik rozmazu Misi i pozostałe wyniki
Obrazek Obrazek

wyniki Witusia
Obrazek Obrazek

rachunki tylko za Misię i Witusia
Obrazek

kroplówki i leki Misi i Witusia oraz zastrzyki Kubusia i Lusi
Obrazek Obrazek

pieścioszek Wiciu u mnie na kolanach
Obrazek

Miśka na słoneczku wczoraj i z Lusią
Obrazek Obrazek

dzisiaj
Obrazek

Kubuś bidulek
Obrazek

Tolcia
Obrazek

Molisia
Obrazek

Franuś
Obrazek

Bisia i Kubisia
Obrazek

Boluś i Kola
Obrazek

Kasia i Tola
Obrazek
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Czw kwi 10, 2014 7:06 Re: Nasza ...., Jasinek odszedł [']:( Misia-rokowania ostroż

Jak się czujecie po nocy :?:

mb

Post » Czw kwi 10, 2014 10:40 Re: Nasza ...., Jasinek odszedł [']:( Misia-rokowania ostroż

mb pisze:Jak się czujecie po nocy :?:

Jakoś leci i jeszcze Marysiu jesteśmy w komplecie. :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Czw kwi 10, 2014 12:11 Re: Nasza ...., Jasinek odszedł [']:( Misia-rokowania ostroż

Oby tak dalej :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

mb

Post » Czw kwi 10, 2014 12:55 Re: Nasza ...., Jasinek odszedł [']:( Misia-rokowania ostroż

mb pisze:Oby tak dalej :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Mam nadzieję. :ok:

Bardzo dziękuję Szymkowa i mb za pomoc dla moich chorowitków Obrazek
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Czw kwi 10, 2014 13:37 Re: Nasza ...., Jasinek odszedł [']:( Misia-rokowania ostroż

Aniu jesteście w komplecie i będziecie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Na nowe mieszkanie również przeprowadzicie się w komplecie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Nie ma innej opcji :1luvu:

Za koteczki i Ciebie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Po wynikach widzę u Witusia anemię :(
Moja Witulkowość Kochana :oops:
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

Post » Czw kwi 10, 2014 19:19 Re: Nasza ...., Jasinek odszedł [']:( Misia-rokowania ostroż

Miraclle pisze:Po wynikach widzę u Witusia anemię :(
Moja Witulkowość Kochana :oops:

Troszkę ma obniżone ale nie tragicznie, choć trzeba obserwować i żeby Misi nie było przykro to Wituś też dostaje jedzonko strzykawką z tym, że Wituś to idealny kot do pasienia strzykawką. :1luvu:

Tak, jesteśmy w komplecie, ale z trwogą spoglądam na Misię co jakiś czas czy oddycha, a kiedyś mnie tak wystraszyła, że mało co na zawał nie padłam bo wydawało mi się, że nie oddycha.
Obrazek Obrazek

Anna61

[poprzednia][następna]