♥ Muszu i Teemuś ♥ Jest lepiej :D

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 10, 2014 10:15 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

tak,tak ,czekamy na foteczki :oops:
Hej Miśki :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Czw kwi 10, 2014 13:56 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

Witaj Kasieńko :1luvu: :1luvu:
Witajcie Słodkie Chłopaki :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Czw kwi 10, 2014 14:14 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

Hej Hej Kochani wszyscy razem i z osobna :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Dziś pierwszy post nie będzie o kotach... będzie o wspomnieniach :D
Na zewnątrz brzydko, pochmurno, deszcz leje a mnie wzięło na wspominki :oops:
Mam nadzieję, że nie "zamulę" za bardzo :wink:
Uwaga, historia jest dość długa :)

Mija dzisiaj 8 lat, odkąd częścią naszej rodziny stał się wspaniały zwierz... pies, którego wspominam praktycznie każdego dnia a mija już 1,5 roku odkąd nie ma go z nami...
Na początek fota, oto Dragon [*] (Drako, Drake).
Obrazek

Moja rodzina ma już chyba taką tradycję, że zwierzaki pojawiają się w naszym życiu całkowicie przypadkowo i niezapowiedzianie :D
Drako został znaleziony w centrum miasta w 2006 roku. Przebył długą drogę... szukał prawdopodobnie swojego właściciela.
Przypadek sprawił, że został zabrany przez moich rodziców, gdyż miał trafić do schroniska.
Nie był młody, oceniony przez weterynarzy na ok. 7 lat, nie wiemy też czy był rasowy czy nie i nie znamy jego losów pomimo prób ich poznania.
Byłam wtedy tuż przed maturą i pamiętam doskonale ten dzień kiedy w progu naszego mieszkania stanął... ten wielki pies :D
Szukaliśmy właściciela i informacji o nim przez kilka tygodni. Drako był w gazetach, zgłoszony do schroniska jako znaleziony, nawet zdjęcie wysłaliśmy do telewizji. Cisza...
Nikt go nie szukał... co się stało? :(
Na początku jak go zobaczyłam to mnie przymroziło... wielki, krępy, owczarek o groźnym wyglądzie. A co się okazało? :)
Drako był psem marzeniem.... o gołębim sercu, bardzo łagodny, zrównoważony, cierpliwy w stosunku do dzieci i innych zwierząt.
Ile razy wyciągałam mu kość znalezioną na spacerze (albo zgniły kawałek czegoś) prosto z gardziela, bo Dragon niestety lubił sobie pogrzebać w śmiechach :mrgreen:
Oprócz tego kochał spać w łóżku i był... psim mistrzem złodziejaszkowania. Zakradał mi się do pokoju i wynosił... maskotki, kapcie, torebki, staniki :D
Potrafił otworzyć mi torebkę, wyciągnąć z niej batonika PrincePolo XXL, rozpakować kulturalnie ze sreberka i wszamać zostawiając papierek elegancko na dywanie :D
Takich perypetii i historii jest wiele, po prostu z Dragonem nie było mowy o nudzie :)
Później po przeprowadzce rodziców miał już cały dom i ogród do buszowania, złapał raz kurczaka, który wtargnął od sąsiada do naszego ogródka... :roll:
Wziął do delikatnie do pyszczka i przyniósł, kurczaczek był nietknięty (udawał przez chwile martwego :mrgreen: a potem w nogi...) Drako wiedział, że jest silny, ale nie chciał nikomu zrobić krzywdy.
Spacery z nim to była sama przyjemność, pomimo łagodnego temperamentu jednak mogłam czuć się z nim bezpiecznie. Sam oceniał zagrożenie i potrafił nawarczeć ostrzegawczo jak wydawało mu się, że grozi mi niebezpieczeństwo.
Ohh... ile się nacałowałam tego pyszczka :D
Drago był z nami 6,5 roku. Już był dość starym psem, ale niestety zachorował na raka :( Na przedniej łapce wyrósł mu ogromny guz. Szans na leczenie nie było, gdyż okazało się, że przerzuty zaatakowały cały organizm :( Był dzielnym psem, nie okazywał tego, że jest chory.
Jednak pewnego dnia odmówił wstawania... Co było dalej pewnie się domyślacie :(
Takiego smutku, płaczu i żałoby nie pamiętam u mnie w domu... Odszedł na prawdę cudowny, wspaniały zwierz... brakuje mi słów, żeby opisać jak bardzo był kochany.
No, dlatego fajnie, że to forum jest i mogłam o nim napisać :)
Kilka innych fotek pirata Drake'a :D
Obrazek

Obrazek

A tutaj złapany na gorącym uczynku... u mnie w łóżku z pycholkiem na podusi :lol:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

O kocurach moich prywatnych będzie wieczorkiem :D
Na razie śpią słodko na kanapie :wink:
Myszolandia pisze:tak,tak ,czekamy na foteczki :oops:
Hej Miśki :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Hej Myszo :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Wieczorkiem coś dodam na pewno :ok:

Miraclle pisze:Witaj Kasieńko :1luvu: :1luvu:
Witajcie Słodkie Chłopaki :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Hej Basieńko :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Ostatnio edytowano Czw kwi 10, 2014 14:37 przez Rilla07, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Czw kwi 10, 2014 14:20 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

:cry: :cry: :cry: .. i się poryczałam.
Kochany :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: i śliczny :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Odratowane, przygarnięte zwierzęta potrafią być bardzo wdzięczne :ok:
Bryka sobie za TM i kradnie batoniki :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Post » Czw kwi 10, 2014 14:27 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

Miraclle pisze::cry: :cry: :cry: .. i się poryczałam.
Kochany :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: i śliczny :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Odratowane, przygarnięte zwierzęta potrafią być bardzo wdzięczne :ok:
Bryka sobie za TM i kradnie batoniki :mrgreen:

Zwierzaki oddają x 100 to co dostaną od człowieka, zarówno psy jak i koty :D
Widzę to każdego dnia po moich ogonach :D

Ja mam chyba jakiś ukryty talent do "mordowania" opowieściami :ryk:
Ale bardzo chciałam o nim napisać ... :oops:
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Post » Czw kwi 10, 2014 14:33 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

Rilla07 pisze:
Ja mam chyba jakiś ukryty talent do "mordowania" opowieściami :ryk:
Ale bardzo chciałam o nim napisać ... :oops:

Bardzo dobrze, że to zrobiłaś :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Miałaś cudownego psiaka :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

Post » Czw kwi 10, 2014 14:50 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

Wzruszająca historia... :cry:
Drops, pies moich rodziców, też potrafił rozpakowywać cukierki z papierków :twisted:
Bardzo podoba mi się zdjęcie Drake'a na butach :1luvu:

po_prostu_ania

Od: Śro lut 19, 2014 18:49

Post » Czw kwi 10, 2014 17:14 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

po_prostu_ania pisze:Wzruszająca historia... :cry:
Drops, pies moich rodziców, też potrafił rozpakowywać cukierki z papierków :twisted:
Bardzo podoba mi się zdjęcie Drake'a na butach :1luvu:

Czasem psiaki też potrafią błysnąć sprytem :D
Drops - tak na imię też ma aktualny psiaczek rodziców :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek

Rilla07

Post » Pt kwi 11, 2014 18:45 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

Ojej, Drakuś :( Ja też się poryczałam :( Bryka teraz i psoci z moim Barym [*], moim kochanym piesiem :(

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Pt kwi 11, 2014 19:45 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

Halo halo :D

Dziś zakręcony piątek... aż dziw, że to nie piątek 13-stego :mrgreen:
Wstałam chyba prawą nogą... (jestem mańkutem :wink:)

Kocurki dały w nocy popis - miauczenie, nawoływanie się wzajemnie, dzika bieganina po meblach itd itd.
W sumie to cieszę się, że tak szaleją, bo to znaczy, że nic im nie dolega, a to, że Duża nie spała pół nocy... eee tam :mrgreen:

Próbowałam też popołudniu cyknąć kilka fotek.
Obudziłam Muszerona... był ewidentnie niezadowolony sesją, na co wskazywało rytmiczne uderzanie ogonem o koc no i mina :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Teemcia też spał w rogu kanapy w jakiejś dziwnej pozie
Obrazek

Potem zadzwonił kurier, przyszły zakupy z zooplusa. Teemo zawiedziony... tym razem przyszło jedzonko dla pieska rodziców :)
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Rilla07

Post » Pt kwi 11, 2014 19:47 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

Minki Muszki są bezbłędne :1luvu:
Ale zawiedziony Teemuś też słodki :)

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Sob kwi 12, 2014 15:01 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

Halo :)

Już po obiadku, Duzi i kocurki :)
Dostałam kilka fotek na konkurs, więc zaraz będę je zmniejszać i wysyłać.

Dzień mija spokojnie no może oprócz tego, że dziś rano zauważyłam przez okno na osiedlowym podwórku czarną kotkę, która ewidentnie jest w zaawansowanej ciąży :(
Wiem też, że kotka jest "czyjaś", obserwuję ją pod balkonami już od pewnego czasu.
Generalnie wszystkie koty, które mieszkają na osiedlu "mają" swoich opiekunów. Jedna Pani z parteru też ma wychodzącą kicię, ale wysterylizowaną i z tego co wiem toczy boje z innymi "opiekunami" kotów, ale bezskutecznie :(
Kotów jest kilkanaście, niestety co roku pojawiają się nowe, siedzą w ciągu dnia pod balkonami albo w ... śmietniku :evil:
Nawet nie chcę myśleć jak ta kotka urodzi... i te maluchy na parkingu między samochodami... masakra po prostu...
Obrazek Obrazek Obrazek

Rilla07

Post » Sob kwi 12, 2014 15:36 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

Witaj Kasieńko :1luvu:

Muszu :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: co za minki marzenie :oops: :oops: :oops:
Koteczek bardzo niezadowolony z pobudki :wink:

U mnie też jakby trochę więcej bezdomnych kotów w okolicy, na szczęście żadnej zaciążonej kotki nie widziałam :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

Post » Sob kwi 12, 2014 16:29 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

Miraclle pisze:Witaj Kasieńko :1luvu:

Muszu :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: co za minki marzenie :oops: :oops: :oops:
Koteczek bardzo niezadowolony z pobudki :wink:

U mnie też jakby trochę więcej bezdomnych kotów w okolicy, na szczęście żadnej zaciążonej kotki nie widziałam :ok:

Hej Basiu :1luvu:

Muszeron był zły, bo po pierwsze obudzony a po drugie dostał przymusowego buziaka prosto w nochala :mrgreen:
Oj, on tego nie lubi :wink:

Niestety zaczyna się sezon kociaków i sezon... kotów, które spadły z balkonu :roll:
Na osiedlu już 2 nowe ogłoszenia o poszukiwanych kotach, które spikowały z okna albo z balkonu. Ehhhh beztroska po prostu :(
Obrazek Obrazek Obrazek

Rilla07

Post » Sob kwi 12, 2014 17:16 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

Ładne zdjęcia.
Wiosna niestety to pora skoków i kociaków.
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

[poprzednia][następna]