SPIS KARM DLA KOTA CZ. 3

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 09, 2014 8:15 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 3

anuuuusia pisze:Pomocy! Nigdzie nie mogę dostać PoN Natural Cat Meadowland Mix (braki na magazynach czy coś). Co lepsze - jego kurczakowy brat (Natural Cat Fees Favorite) czy Orijen?

anuuuusia ja też miałam problem z kupnem tej karmy 3 tygodnie temu, udało mi się ją znaleźć tu https://www.shaggybrown.pl/power-of-nature-m-72.html ale widzę, że już nie mają :( Pytałam w zwierzakowo.pl, to powiedzieli mi, że "brak u dystrybutora". Może w jakimś np. niemieckim internetowym sklepie zoologicznym by mieli? Niestety nie znam żadnego, ale pewnie tu na forum da się znaleźć taką informację. Może przestali już ją produkować, bo była za dobra (jak na suche) - często się tak dzieje niestety...

Co do wyboru między Orijenem a innym PoN, wydaje mi się, że z opracowań dagnes (http://www.barfnyswiat.org/viewtopic.php?t=166) wynika, że PoN byłby jednak trochę lepszy, ma mniej węglowodanów i nie wymaga suplementowania tauryną, poza tym jeśli Twój kot jadł wcześniej PoN, to chyba przejście na inny smak tej samej firmy będzie łagodniejszy i łatwiejszy niż przejście na karmę zupełnie innej firmy. Oczywiście to tylko takie moje gdybanie, więc przefiltruj to proszę przez własny rozsądek :)

saphirith1987

Od: Śro sty 01, 2014 14:37

Post » Śro kwi 09, 2014 11:06 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 3

Zadzwoniłam do głównego dystrybutora PoNa. Faktycznie są braki u samego producenta, karma jest produkowana pod bardzo ścisłym nadzorem i kontrolą i czasem jakaś partia nie trafia do sklepów w ogóle a od kiedy poszerzyli rynki zbytu to nie wyrabiają ilościowo by zachować jakość. Ale są już wieści, że ma do Polski trafić w ostatnim tygodniu kwietnia.
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Śro kwi 09, 2014 11:21 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 3

Boo pisze:Zadzwoniłam do głównego dystrybutora PoNa. Faktycznie są braki u samego producenta, karma jest produkowana pod bardzo ścisłym nadzorem i kontrolą i czasem jakaś partia nie trafia do sklepów w ogóle a od kiedy poszerzyli rynki zbytu to nie wyrabiają ilościowo by zachować jakość. Ale są już wieści, że ma do Polski trafić w ostatnim tygodniu kwietnia.

A pytałaś tylko o suchego PoN'a ? Bo ja od stycznia próbuję kupić mokrą karmę PoN z królikiem i niestety nigdzie jej nie ma.

karola7

Od: Pon paź 25, 2010 18:18

Post » Śro kwi 09, 2014 11:28 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 3

Pytałam tylko o suche Meadowland Mix. Ale może to niewyrabianie się na poszerzone rynki zbytu to większej ilości karm dotyczy?
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Śro kwi 09, 2014 12:55 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 3

Super, że ktoś już to sprawdził, dzięki :wink:
Co nie zmienia faktu, że trzeba będzie posiłkować się czymś innym przez chwilę.
Dobrze też wiedzieć, że chcąc zachować dobrą jakość tej karmy, nie idą na łatwiznę i trzymają się swoich zasad produkcji. Lepiej poczekać. Oby tylko nie zaprzestali jej produkować ( 8O ), bo faktycznie jest to jedna z najlepszych suchych bezzbożówek w rozsądnej cenie.

saphirith1987 czytałam wczoraj to opracowanie dagnes nawet kilka razy :) I właśnie skłaniam się jednak ku drugiemu rodzajowi PoN-a (tym bardziej, że kot dobrze ją toleruje), chociaż jakieś tam swoje minusy ma w porównaniu do Meadowland Mix. Z drugiej strony, która sucha karma ich nie ma 8) No, może ZiwiPeak...

anuuuusia

Od: Sob lut 15, 2014 15:25

Post » Śro kwi 09, 2014 13:30 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 3

ZiwiPeak? To bardziej suszone mięso niż karma, ale i tak minusów niemało: sucha (mało wody), poziom wapnia i fosforu daleki od tego, co powinno być itd. (ale na tle innych wypada nieźle) - czyli jak mówię: nie ma dobrych suchych karm - są tylko mniej złe :evil:
...

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

Post » Śro kwi 09, 2014 13:52 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 3

gpolomska pisze: nie ma dobrych suchych karm - są tylko mniej złe :evil:

O tak to chciałam mniej więcej ująć :twisted:

anuuuusia

Post » Śro kwi 09, 2014 14:53 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 3

po_prostu_ania

Od: Śro lut 19, 2014 18:49

Post » Śro kwi 09, 2014 15:55 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 3

po_prostu_ania już miałam piać z zachwytu i wychwalać Cię pod niebiosa :1luvu: , zwłaszcza że na tej stronie jest PoN o wiele tańszy niż na innych 8O ... już prawie wcisnęłam "zamów", ale coś mnie tknęło i tam w dostępności powinno być "dostępne", a przy prawie każdej karmie (suchej i mokrej) jest niestety: "dostępność 1-3 dni". Niby krótko, ale też nie wiadomo czy to nie jest taki systemowy symbol. Bo skoro w innych zoologach PoN ma być prawdopodobnie pod koniec kwietnia, to czemu akurat w tym ma być w przeciągu 3 dni :?:

No chyba, że ja coś źle rozumiem :roll:

anuuuusia

Post » Śro kwi 09, 2014 16:31 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 3

anuuuusia pisze:po_prostu_ania już miałam piać z zachwytu i wychwalać Cię pod niebiosa :1luvu: , zwłaszcza że na tej stronie jest PoN o wiele tańszy niż na innych 8O ... już prawie wcisnęłam "zamów", ale coś mnie tknęło i tam w dostępności powinno być "dostępne", a przy prawie każdej karmie (suchej i mokrej) jest niestety: "dostępność 1-3 dni". Niby krótko, ale też nie wiadomo czy to nie jest taki systemowy symbol. Bo skoro w innych zoologach PoN ma być prawdopodobnie pod koniec kwietnia, to czemu akurat w tym ma być w przeciągu 3 dni :?:

No chyba, że ja coś źle rozumiem :roll:

Zawsze można do nich napisać/zadzwonić i zapytać czy mają aktualnie w magazynie :) Ja zapytałabym też o datę ważności, bo skoro tylko oni mają to rzeczywiście podejrzane...

edit: sprawdziłam jeszcze raz tę stronę i chyba rzeczywiście nie mają...

po_prostu_ania

Post » Śro kwi 09, 2014 16:49 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 3

po_prostu_ania i tak Cię :1luvu: za jej znalezienie, bo cena bardzo konkurencyjna :D

anuuuusia

Post » Czw kwi 10, 2014 9:08 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 3

Tam się można wpisać adresem e-mailowym na 'powiadom mnie o zmianie dostępności' ... się wpisałam i ciekawa jestem, kiedy przyjdzie jakieś powiadomienie ; :P
ObrazekObrazekObrazek

kolendra_

Od: Wto cze 11, 2013 13:44

Post » Czw kwi 10, 2014 13:21 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 3

To Ziwi peak jest zla?
Zauważyłam że po taste koty robuły małe kupki a po acanie ronia ogromne- a niby acana jest lepsza?
Czy znacie jakas karme dla kociego seniora z klopotami z trawieniem?
Kotka Milka

Post » Czw kwi 10, 2014 13:50 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 3

Kotka Milka, Ziwi Peak jest zła jak każde suche, głównie dlatego, że ma za mało wody... Ale jest jedną z lepszych suchych... Choć ja wolałam PoN. Natomiast mokrą ZiwiPeak moja kota uznała za element wystroju a nie jedzenie i tylko obwąchała, o jedzeniu nie było mowy :wink: Nie mam pojęcia, czemu. Na kłopoty z trawieniem może dobre byłoby przejście na samą mokrą karmę?

saphirith1987

Od: Śro sty 01, 2014 14:37

Post » Czw kwi 10, 2014 13:52 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 3

Kotka Milka pisze:Zauważyłam że po taste koty robuły małe kupki a po acanie ronia ogromne- a niby acana jest lepsza?

Droższa nie znaczy lepsza, tak samo jak "lepsza" nie znaczy dobra dla każdego kota :wink:

po_prostu_ania

[poprzednia][następna]