♥ Muszu i Teemuś ♥ Jest lepiej :D

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 07, 2014 22:56 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

ab. pisze:No to czekamy na fotki :ok:

Anike pisze:Już nie mogę się doczekać :D

Jak jutro uda mi się coś cyknąć to wkleję :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Wto kwi 08, 2014 15:34 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

Hej hej :1luvu:

Kocurki przed chwilką zakończyły dziką galopadę i postawiły zrobić sobie drzemkę, tak więc nastała cisza, ale zapewne tylko na kilka godzin :D
Jak dziś wróciłam cyknęłam kilka fotek, wczoraj przed spaniem też coś pstryknęłam (oczywiście połowa zamazana :roll: ).
Tak więc nowe fotki :)

20 kwietnia, czyli w Wielkanoc Teemcia będzie miał roczek :) Oczywiście jest to umowna data, chociaż ponoć na 90% Teemcia jest z miotu z końca kwietnia.
Tak ma wpisane w książeczce, więc niech tak będzie :)
U nas jest od początku września 2013, miał wtedy ok. 4,5 miesiąca.

Tak było w pierwszych kilku dniach:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A tak jest obecnie, po ponad 7 miesiącach :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Śmieszny był nietoperek :) Podnosiłam go jedną ręką :D
Pewnie jeszcze w najbliższym czasie troszkę urośnie :wink:

I dzisiejszo-wczorajsze fotki Muszerona, żeby była jakaś równowaga :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Post » Wto kwi 08, 2014 16:00 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

Hej Kasieńko :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Teemuś z początku wyglądał na "zabiedzonego" nie ma co :wink: teraz inny kocur :mrgreen:
Na pewno jeszcze podrośnie wzdłuż i wszerz :ryk: :ryk:
:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Muszu Moje Ty Kochanie :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
:oops:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Wto kwi 08, 2014 16:08 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

Miraclle pisze:Hej Kasieńko :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Teemuś z początku wyglądał na "zabiedzonego" nie ma co :wink: teraz inny kocur :mrgreen:
Na pewno jeszcze podrośnie wzdłuż i wszerz :ryk: :ryk:
:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Muszu Moje Ty Kochanie :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
:oops:

Hej Kochana :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Na pewno nie był tak zabiedzony jak kociaki z interwencji itd, ale dla mnie jego widok to był szok po prostu.
Może przesadzam, doświadczenie mam małe, jednak tak chudego kotka na rękach nigdy nie miałam...
Poza tym mówi się, że kociakom jedzenia nie wolno ograniczać a ja musiałam, bo rzucał się na miseczkę w rozpaczliwym amoku, połykał w całości i jadł ile wlezie aż do pawika :roll:
Na szczęście przeszło i teraz zostawia jedzonko w miseczce, bo wie, że może zawsze sobie dojeść :)

Muszek zawsze był moim grubaskiem :D
Troszku z boczku zawsze było :ryk:

Buziamy :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

Rilla07

Post » Wto kwi 08, 2014 16:54 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

Widać, że chudziutki był z początku, a kociak rośnie i potrzebuje dużo dobrego szamanka.
Na szczęście ma domek, kochany domek i kochająca Dużą. Jeszcze rośnie i nabierze ciałka :mrgreen:

Dla mnie widok Tofisia z początku też był szokujący. Miał aż bioderka wklęsłe.

Jedna najbardziej szokujący widok dla mnie to był Jasiu [*] nigdy nie widziałam kota w takim stanie.
Jak dobrze, że Ania stanęła na jego drodze i dała mu dom :cry:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Post » Wto kwi 08, 2014 17:16 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

Miraclle pisze:Widać, że chudziutki był z początku, a kociak rośnie i potrzebuje dużo dobrego szamanka.
Na szczęście ma domek, kochany domek i kochająca Dużą. Jeszcze rośnie i nabierze ciałka :mrgreen:

Dla mnie widok Tofisia z początku też był szokujący. Miał aż bioderka wklęsłe.

Jedna najbardziej szokujący widok dla mnie to był Jasiu [*] nigdy nie widziałam kota w takim stanie.
Jak dobrze, że Ania stanęła na jego drodze i dała mu dom :cry:

Tak, Ania to chodzący anioł po tym świecie. Tyle robi dla tych zwierzaków, że na prawdę podziw się należy.
Jak zobaczyłam Jasieńka [*] po raz pierwszy to płakać mi się chciało :( Jedyne pocieszenie, że był pod koniec swojego życia chciany i kochany.

Biedny Tofiś :( Taki jest niestety los domowych zwierzaków. Głód, choroby i znieczulica.
Dobrze, że trafił na Ciebie :ok: Jest szczęśliwy i zadbany :)
Obrazek Obrazek Obrazek

Rilla07

Post » Wto kwi 08, 2014 20:31 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

Teemo zawsze był piękny :) Pod Twoją opieką jest oczywiście zadbany, kochany, i z tego powodu bardzo szczęśliwy, co widać na pyszczku, ale uroku osobistego nigdy mu ująć nie można było. :D
"Miłość jest kotem. Przychodzi, kiedy ma na to ochotę. Nie pytając o zdanie, siada na kolanach i ogrzewa Cię samą swoją obecnością. Ma pazury, ale i tak wiesz, że fajnie jest mieć kota." - John Planty

Obrazek

PKF Klub Story :wink:: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=161501

Anike

Od: Nie kwi 06, 2014 15:00

Post » Wto kwi 08, 2014 20:44 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

Obrazek

Mószó :1luvu: :1luvu: :1luvu: ja pikole :oops: :oops: :oops: Obrazek
Hej Słonka :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Wto kwi 08, 2014 21:21 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

Piękni są oboje :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Te nasze koty mają wiele szczęścia, że żyją z nami, a nie gdzieś na ulicy lub u jakiś popaprańców.
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Śro kwi 09, 2014 7:57 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

Ojeju jeju, jaki maciupki Teemuś! Ale był chudzinek! Teraz śliczny dorodny kocur, niedługo będzie większy niż Muszu :1luvu:
miałam wczoraj to napisać ale już nie miałam siły ...

Cześć chłopaki i mizianki dla Was :1luvu:

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Śro kwi 09, 2014 14:32 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

Doberek Kochani Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

Post » Śro kwi 09, 2014 14:40 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

Jaki chudziutki Teemuś 8-O Teraz jest nie do poznania!

po_prostu_ania

Od: Śro lut 19, 2014 18:49

Post » Śro kwi 09, 2014 14:53 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

Witajcie Kochani :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Anike pisze:Teemo zawsze był piękny :) Pod Twoją opieką jest oczywiście zadbany, kochany, i z tego powodu bardzo szczęśliwy, co widać na pyszczku, ale uroku osobistego nigdy mu ująć nie można było. :D

Kociakiem był przekochanym, straszna przylepa i gaduła :D Zakochałam się w nim natychmiast :mrgreen:

Myszolandia pisze:
Mószó :1luvu: :1luvu: :1luvu: ja pikole :oops: :oops: :oops: Obrazek
Hej Słonka :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Hej Myszo :1luvu: :1luvu: :1luvu:

ab. pisze:Piękni są oboje :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Te nasze koty mają wiele szczęścia, że żyją z nami, a nie gdzieś na ulicy lub u jakiś popaprańców.

Przynajmniej tyle :) Są bezpieczne, najedzone, pod stałą opieką. Myślę, że rekompensuje im brak wolności :)

Spilett pisze:Ojeju jeju, jaki maciupki Teemuś! Ale był chudzinek! Teraz śliczny dorodny kocur, niedługo będzie większy niż Muszu :1luvu:
miałam wczoraj to napisać ale już nie miałam siły ...

Cześć chłopaki i mizianki dla Was :1luvu:

No właśnie mam wrażenie, że może być w przyszłości większy od Muszerona :D
Miziaki przekazane :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Miraclle pisze:Doberek Kochani Obrazek

Hej Basieńko :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Jaki słodki Garfield :mrgreen:

po_prostu_ania pisze:Jaki chudziutki Teemuś 8-O Teraz jest nie do poznania!

Rośnie, rośnie mój maluszek. Już prawie dorosły, ale dla mnie maluszkiem zostanie chyba na zawsze :D

U nas pogodajka się popsuła, zaczął padać deszcz.
Kocurki siedzą na parapecie w kuchni pilnując mikrofalówki, w której od rana rozmraża się kurczaczek :)
Będą tak siedzieć dopóki nie zacznę gotować :D
Obrazek Obrazek Obrazek

Rilla07

Post » Śro kwi 09, 2014 15:17 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

Spryciarze :mrgreen:
Koteczki są cierpliwe poczekają :ryk:
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

Post » Śro kwi 09, 2014 15:22 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

Rilla07 pisze:U nas pogodajka się popsuła, zaczął padać deszcz.
Kocurki siedzą na parapecie w kuchni pilnując mikrofalówki, w której od rana rozmraża się kurczaczek :)
Będą tak siedzieć dopóki nie zacznę gotować :D

Mnie Nola też zawsze pilnuje w kuchni kiedy kroję kurczaka :roll: Wczoraj podczas przygotowywania obiadu rzucałam jej tłuste kawałki które odkrajałam z filetów, a potem spadł mi na ziemię kawałek cukinii... Nie wiedziałam że koci pyszczek może tak dobitnie wyrażać rozczarowanie :lol:

po_prostu_ania

Od: Śro lut 19, 2014 18:49

[poprzednia][następna]