Kociszek i jego Junior czyli banda rozbójnicka :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 06, 2014 21:55 Re: Kociszek i jego Junior czyli banda rozbójnicka :)

Ojej, jakie cudne kocurki :D :kotek: :kotek:

Muszę tu zaglądać i kciuki mocno trzymam za Kociszka i jego pęcherz :ok: :ok: :ok:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Pon kwi 07, 2014 10:48 Re: Kociszek i jego Junior czyli banda rozbójnicka :)

Anike pisze:Junior w typie mojego krówczaka :) - też biały w czarne plamki. :)
Junior jest krówką ^^
Obrazek

ObrazekKot-poducha.

A Kociszcze nie chce pić :( Choć ma świeżą wodę w misce. I od dwóch dni kombinuję. Dopajam strzykawką - bydlakowi się to wcale nie podoba i pluje. Trochę mleka wypije, albo rozwodnionego jogurtu, ale to wciąż mało :( Rozgotowałam mu mrożoną rybę na cienką "zupę" - olał. Junior wtrząchnął.
No nic, idę dalej próbować ze strzykawką. Będzie krwawo (auć). I głośno.

Dellarine

Od: Pt kwi 04, 2014 0:55

Post » Pon kwi 07, 2014 13:27 Re: Kociszek i jego Junior czyli banda rozbójnicka :)

A spróbuj puścić delikatnie ciurkiem z kranu! U mnie zawsze działa i kot wypija hektolitry :)
Obrazek

Patikujek

Od: Czw kwi 05, 2007 21:09

Post » Pon kwi 07, 2014 13:38 Re: Kociszek i jego Junior czyli banda rozbójnicka :)

Próbowałam, ale olał. A pani wet dzisiaj powiedziała, żeby kota nie dopajać na siłę, tylko mokrą karmę dawać i już. Może ja histeryzuję *wzdych*

Termin krojenia kota ustalony na piątek.

Dellarine

Post » Pon kwi 07, 2014 19:33 Re: Kociszek i jego Junior czyli banda rozbójnicka :)

Witam się :)

Przepiękne koty :) Ja też jestem fetyszystką kocich łapek :oops:

Tutaj jest wątek o sposobach dopajania kota: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=36&t=137650&hilit=pojenia. Metod jest wiele, ale na każdego kociastego działa coś innego :) Kot powinien wypijać około szklanki dziennie.

po_prostu_ania

Od: Śro lut 19, 2014 18:49

Post » Pon kwi 07, 2014 21:26 Re: Kociszek i jego Junior czyli banda rozbójnicka :)

Witamy również :) A my też z Opola som. ^^

Wątek o dopajaniu już czytałam wcześniej, ale dziękuję :) Nie wszystko się niestety da u kociszczów zastosować. Na razie posłuchałam pani wet, która stwierdziła, że kot sobie potrafi wyregulować ile potrzebuje i póki co po prostu dawać więcej mokrego papu.

Obrazek Podusie mam różowe, do całowania.

Przypomniała mi się pewna radosna historia kociego sikania.
Otóż któregoś pięknego razu postanowiłyśmy sprawdzić, czy dwie wielkie kryte kuwety z naszego tyciego przedpokoju dałoby się zamienić na jedną wielką krytą kuwetę. Okazało się, że nie. O ile Junior się znacząco nie przejął i robił swoje, Kociszcze się obraziło. On ma mieć swoją kuwetę, a smarkacz swoją. I koniec.
Ale przez tydzień próbowałyśmy. I przez tydzień codziennie sprzątałyśmy zasikany przez rudego przedpokój.
Któregoś razu przyłapałam Kociszka jak już przysiadał do sikania pod drzwiami. Tak jak stałam, w samej bieliźnie, biegnę do kota, łapię go pod pachy i podnoszę do góry, żeby powstrzymać niecny zamiar.
Nie powstrzymałam.
Z kota wiszącego jakieś pół metra nad podłogą poleciał ciurkiem sik. :ryk:
Zawołana na pomoc Agata sama się o mało nie posikała ze śmiechu. :lol:
A ja, biedna, stałam tak z powiększającą się u stóp kałużą dopóki jaśnie pan nie raczył skończyć.
I jeszcze się potem obraził. Skurczybyk.

Dellarine

Post » Wto kwi 08, 2014 13:42 Re: Kociszek i jego Junior czyli banda rozbójnicka :)

Dellarine pisze:Przypomniała mi się pewna radosna historia kociego sikania.
Otóż któregoś pięknego razu postanowiłyśmy sprawdzić, czy dwie wielkie kryte kuwety z naszego tyciego przedpokoju dałoby się zamienić na jedną wielką krytą kuwetę. Okazało się, że nie. O ile Junior się znacząco nie przejął i robił swoje, Kociszcze się obraziło. On ma mieć swoją kuwetę, a smarkacz swoją. I koniec.
Ale przez tydzień próbowałyśmy. I przez tydzień codziennie sprzątałyśmy zasikany przez rudego przedpokój.
Któregoś razu przyłapałam Kociszka jak już przysiadał do sikania pod drzwiami. Tak jak stałam, w samej bieliźnie, biegnę do kota, łapię go pod pachy i podnoszę do góry, żeby powstrzymać niecny zamiar.
Nie powstrzymałam.
A ja, biedna, stałam tak z powiększającą się u stóp kałużą dopóki jaśnie pan nie raczył skończyć.

:ryk: :ryk: :ryk:

po_prostu_ania

Od: Śro lut 19, 2014 18:49

Post » Wto kwi 08, 2014 13:53 Re: Kociszek i jego Junior czyli banda rozbójnicka :)

Dellarine pisze:Przypomniała mi się pewna radosna historia kociego sikania.
Nie powstrzymałam.

Miałam podobnie, tylko że z kupą :ryk:
"Miłość jest kotem. Przychodzi, kiedy ma na to ochotę. Nie pytając o zdanie, siada na kolanach i ogrzewa Cię samą swoją obecnością. Ma pazury, ale i tak wiesz, że fajnie jest mieć kota." - John Planty

Obrazek

PKF Klub Story :wink:: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=161501

Anike

Od: Nie kwi 06, 2014 15:00

Post » Wto kwi 08, 2014 16:35 Re: Kociszek i jego Junior czyli banda rozbójnicka :)

Cudne koteły :D

Meowgingerxd

Od: Pt kwi 04, 2014 19:15

Post » Wto kwi 08, 2014 16:38 Re: Kociszek i jego Junior czyli banda rozbójnicka :)

Anike pisze:Miałam podobnie, tylko że z kupą :ryk:

Auć :ryk:

Na dzisiaj nie mam żadnych historyjek, tylko garbaty nochal Juniora:
ObrazekMoja ulubiona półeczka, z której rządzę światem.

Buziolki, mua.

Dellarine

Post » Wto kwi 08, 2014 16:41 Re: Kociszek i jego Junior czyli banda rozbójnicka :)

Meowgingerxd pisze:Cudne koteły :D

Wiem, ale im nie powiem, bo popadną w samozachwyt :lol:
Dziękujemy i zapraszamy do zaglądania.

Dellarine

Post » Wto kwi 08, 2014 18:10 Re: Kociszek i jego Junior czyli banda rozbójnicka :)

Oj tak, nie rób tego. Jak ja ostatnio moim pokazałam jak u nas na wątku się nimi wszyscy zachwycają to już w ogóle się skurczybyki jedne panoszyć zaczęły :P
Obrazek

Patikujek

Od: Czw kwi 05, 2007 21:09

Post » Wto kwi 08, 2014 20:26 Re: Kociszek i jego Junior czyli banda rozbójnicka :)

Dellarine pisze:
Anike pisze:Miałam podobnie, tylko że z kupą :ryk:

Auć :ryk:

Na dzisiaj nie mam żadnych historyjek, tylko garbaty nochal Juniora:
ObrazekMoja ulubiona półeczka, z której rządzę światem.

Buziolki, mua.

Taki bokserski :D
"Miłość jest kotem. Przychodzi, kiedy ma na to ochotę. Nie pytając o zdanie, siada na kolanach i ogrzewa Cię samą swoją obecnością. Ma pazury, ale i tak wiesz, że fajnie jest mieć kota." - John Planty

Obrazek

PKF Klub Story :wink:: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=161501

Anike

Od: Nie kwi 06, 2014 15:00

Post » Wto kwi 08, 2014 21:51 Re: Kociszek i jego Junior czyli banda rozbójnicka :)

Dellarine pisze:Witamy również :) A my też z Opola som. ^^

Wątek o dopajaniu już czytałam wcześniej, ale dziękuję :) Nie wszystko się niestety da u kociszczów zastosować. Na razie posłuchałam pani wet, która stwierdziła, że kot sobie potrafi wyregulować ile potrzebuje i póki co po prostu dawać więcej mokrego papu.

Obrazek Podusie mam różowe, do całowania.

Przypomniała mi się pewna radosna historia kociego sikania.
Nie powstrzymałam.

Koty tak mają, że jak zacznie to już nie da rady przerwać. Musi dokończyć i już. A obraził się że mu tak ważnej czynności nie pozwoliłaś spokojnie wykonać. Pocieszne te nasze futrzaki. :ryk:
Człowiek jest cywilizowany na tyle, na ile potrafi zrozumieć kotaObrazek

andy3458

Od: Wto wrz 03, 2013 16:45

Post » Czw kwi 10, 2014 23:48 Re: Kociszek i jego Junior czyli banda rozbójnicka :)

W czasie deszczu koty się nudzą... A przynajmniej ospałe są niemożebnie.
ObrazekNie szeszkadzać, kątem-pluję.

Kocie żarcie schowane na noc do kuchni, bo Kociszcze ma być jutro na czczo. Operacja o 15.

Alem zmęczona. Spaaać.

Dellarine

[poprzednia][następna]