[Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 31, 2014 11:27 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

niki_01 pisze:
Ewa Speichler pisze:Dziś Kasia M. miała tel.od znajomej, że przy sklepie Stokrotka przy ul.Fabrycznej błąka się zaciążona kotka - krótkie łapki i ogonek, maści czarnej lekko, daje się głaskać.
Niki01 - Agatko czy coś Ci wiadomo czyja to kotunia?

bBłam rano koło Stokrotki, obeszłam bloki obok ale kicie nie widziałam, pójdę jeszcze wieczorem i może będę miała więcej szczęścia

Wieczorem znalazłam tę kotkę, faktycznie ciężarna, powinnam ją złapać bez problemu. Mogę ją próbować złapać jeszcze dzisiaj, jeśli chodzi o jutro to jestem bez samochodu.

Trzymam kciuki :) :ok: :ok: :ok:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pon mar 31, 2014 19:00 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Niestety nie udało mi się spotkać kici. Obeszłam ogródki przyblokowe ale część jest tak zarośnięta że nawet stada kotów nie sposób tam wypatrzeć. Zostawiłam przy jednym trochę suchego i jutro zobaczę czy zostało zjedzone.

niki_01

Od: Pon sie 21, 2006 18:21

Post » Czw kwi 03, 2014 20:55 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Koleżance zginęła w ubiegłą niedzielę przy Zagumiennej 8 czarna kotka, dzwoniła na SM było zgłoszenie o 21.30 koło Lewiatana na Sokolskiej ale kici nie było.
Koleżanka była w lecznicy na Bialostoczku i pani z rejestracji potwierdziła że była czarna kicia w lecznicy wieczorem i dr Ramm stwierdził że oko było do usunięcia i postanowił ją uspic 8O
Koleżance natomiast powiedział że to był on :?
Z kolei dziś znalazła plakat z informacją że czarna potrącona kicia czuje się dobrze i jest w lecznicy Bialostoczek
Natomiast po wizycie dziś w lecznicy inny dr nie znalazł śladu w komputerze o jakiejkolwiek kotce ani interwencji
Koleżanka jest zrozpaczona może ktoś coś widział albo wie w tej sprawie
P.S koleżanka jeszcze raz była w lecznicy to jednak był kocur :cry:
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Pt kwi 04, 2014 21:10 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Przy ul. Powstańcóew Leśna Dolina błąka się śliczna puchata szara kotka. wyglada na zagubioną.
Jest to wiadomość z bialystokonline. Może ktoś z was mieszka w pobliżu.
Obrazek

MalgorzataJ

Od: Czw sty 08, 2009 8:45

Post » Nie kwi 06, 2014 20:28 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

nawiązałam kontakt z panią z SOKÓŁKI, ma ok. 20 podrzuconych kotów do kastracji i niestety już pojawiają się maluchy :( będziemy wdzięczne za info, do kogo się zwrócić. Gmina niestety nie pomoże :(

http://www.gumtree.pl/cp-zgubiono-lub-z ... -580069164 696077488

23 marca zagineła ruda kotka MALINKA z puszystym ogonem , rasy Maine Coon , 3 letnia / po sterylizacji / w Niewodnicy Kościelnej , za pomoc w odnalezieniu nagroda

http://tablica.pl/oferta/potrzebna-pomo ... 419b3ee1bc 500 657 246

zwracam sie z prośbą o pomoc w formie karmy dla bezdomnych kociaków...ostanio nazbierała sie ich spora gromadka i nie jestem w stanie wszystkich wykarmic..niektore kociaki zyja pod blokiem niektore na domie tymczasie(który też oczekuje pomocy) dlatego zwracam sie tutaj może ktoś ma na zbyciu jakieś jedzonko badz żwirek?..każdy najmniejszy gest się liczy.z góry dziękuje
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Pon kwi 07, 2014 11:46 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

MalgorzataJ pisze:Przy ul. Powstańcóew Leśna Dolina błąka się śliczna puchata szara kotka. wyglada na zagubioną.
Jest to wiadomość z bialystokonline. Może ktoś z was mieszka w pobliżu.

Mieszkam po przeciwnej stronie miasta, ale kotunię zgarnęłam :ok:
Obrazek

kassja

Od: Czw lut 05, 2009 23:24

Post » Pon kwi 07, 2014 16:11 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

kassja pisze:Mieszkam po przeciwnej stronie miasta, ale kotunię zgarnęłam :ok:

No tak, dla Kassja jak zwykle na posterunku :ok:
Vegan Girl - myślę,że w o tym jak się mają sprawy w Sokółce najlepiej będzie wiedzieć J.D. Ale jakby co to coś tam ze środków Fundacyjnych się znajdzie. Na sterylki - zawsze.
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Pon kwi 07, 2014 20:17 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Kassja- ukłony :1luvu:
Obrazek

MalgorzataJ

Od: Czw sty 08, 2009 8:45

Post » Pon kwi 07, 2014 20:36 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

aga&2 pisze:
kassja pisze:Mieszkam po przeciwnej stronie miasta, ale kotunię zgarnęłam :ok:

No tak, dla Kassja jak zwykle na posterunku :ok:
Vegan Girl - myślę,że w o tym jak się mają sprawy w Sokółce najlepiej będzie wiedzieć J.D. Ale jakby co to coś tam ze środków Fundacyjnych się znajdzie. Na sterylki - zawsze.

Dzięki :) podpytam, p. Aneta skarżyła się na brak zainteresowania ze strony gminy...
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pon kwi 07, 2014 21:04 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

VeganGirl85 pisze:Dzięki :) podpytam, p. Aneta skarżyła się na brak zainteresowania ze strony gminy...

Oj, wiadomo. Gmina z własnej woli się nie zainteresuje, zawsze to oszczędność. I zawsze mogą powiedzieć "nie mamy pieniędzy" I co zrobić?
Ale nasze miasto też nie prosiło nas żebyśmy pozwolili sobie zorganizować sterylki. Wiele trudnych rozmów, mnóstwo telefonów, przypomnień. Trzeba się przypominać i przypominać. Moze coś "na odczepnego" choć rzucą...
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Śro kwi 09, 2014 8:28 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Od dwóch wieczorów 5cio osobowa grupa w tym ja i Kasia M szuka 2 koteczek w ciąży.W sobotę młody człowiek z Nowogródzkiej ulicy przywiózł od ojca ze wsi dwie kotki.Pomimo, że pudło, w którym były kotki było zaklejone w czasie otwierania bagażnika kotki uciekły.Jedna kotka biała z czarnym ogonem, druga biała w czarne łaty.Pan porozwieszał ogłoszenia, a my rozesłałyśmy wici po znajomych.
Szukamy kotek od 19.30 do 22-z latarkami, jedzeniem, walerianą i mocną wiarą, że je znajdziemy (wiarę mamy tylko my, bo pan zwątpił).
Trzymajcie kciuki. :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

No może się uda.

Ewa Speichler

Od: Śro mar 04, 2009 18:29

Post » Śro kwi 09, 2014 8:32 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

:ok:
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Śro kwi 09, 2014 10:12 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

:ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Od: Pt wrz 03, 2010 22:15

Post » Śro kwi 09, 2014 13:57 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Dzisiaj wieczorem zrobię obchód koło mnie, dam znać jak coś wypatrzę

niki_01

Od: Pon sie 21, 2006 18:21

Post » Pt kwi 11, 2014 9:51 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Takie coś znalazłam, może da się coś zadziałać:

http://tablica.pl/oferta/oddam-kotki-CI ... 8b24dd8971 790 885 539

Witam
8 kwietnia 2014r. moja kotka urodziła 4 maluszki: trzech chłopców i jedną dziewczynkę. Wszystkie mają pręgowane futerko. Z chęcią oddałabym je w dobre ręce, za około 3 miesiące. Mieszkam 15km za Białymstokiem. Oczywiście istnieje możliwość zobaczenia kotków. Zapraszam :)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

[poprzednia][następna]