Kot w każdej szafie. Szkielecik poronił.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 02, 2014 13:41 Re: Kot w każdej szafie. Dziękuję za wsparcie! (str 82)

Agnieszko, do wszystkiego można się przyzwyczaić. Koty do wózka, zakupy też. Na noc Apap na noc, serio. Też nie mogę dźwigać, ale kotom tego nie wytłumaczę. Tytus chodzi na zumbę, bardzo mu sie poprawiło. Teraz to już zaszedł wyżej - na jakieś zajęcia kształtowania czegoś przeszedł. Dwa razy w tygodniu.
Cieszę się, że napisałaś...jak Basia i inne skarby ???
Jestem kotem

Soseki Natsume

lamiglowka

Od: Pt paź 08, 2010 13:07

Post » Śro kwi 02, 2014 13:48 Re: Kot w każdej szafie. Dziękuję za wsparcie! (str 82)

lamiglowka pisze:Agnieszko, do wszystkiego można się przyzwyczaić. Koty do wózka, zakupy też. Na noc Apap na noc, serio. Też nie mogę dźwigać, ale kotom tego nie wytłumaczę. Tytus chodzi na zumbę, bardzo mu sie poprawiło. Teraz to już zaszedł wyżej - na jakieś zajęcia kształtowania czegoś przeszedł. Dwa razy w tygodniu.
Cieszę się, że napisałaś...jak Basia i inne skarby ???

Basiu, bez wózka zakupowego, to ja bym już dawno leżało. Zajeżdżam ze dwa rocznie. Zresztą sama widziałaś, że koty tez na wózku transportuję. Ale wózek też waży i do autobusu dźwignąć trzeba.
Apap na mnie nie działa. Biorę już masę innych leków.

Co to jest zumba?

Basia ok, ale gorzej z jej matką Kulawką. Ma niewydolnośc nerek. :cry:
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Śro kwi 02, 2014 14:19 Re: Kot w każdej szafie. Dziękuję za wsparcie! (str 82)

Orany...ona jest taka malutka i miała jakieś straszne przejścia. To ją chciał dobić strażnik, bo dowlokła sie do nich poszarpana...Stopa jej wisiała na skórce i odpadła. Strażnicy ciągle podpytują jak kotki...

Napisz co mogę dla niej kupić...? To śliczna pingwinka, miniaturka. Taka kochająca mama, przecież takie traktory wykarmiła.

Zumba : http://www.zumba.warszawa.pl/

Nie ma wyjścia, trzeba walczyć. U mnie w mauzoleum część chodzi na Jogę, ale zumba zdrowsza.
Ja nie nadaję się do medytacji, wole skakać ! SPRÓBUJ :1luvu:
Jestem kotem

Soseki Natsume

lamiglowka

Od: Pt paź 08, 2010 13:07

Post » Śro kwi 02, 2014 15:08 Re: Kot w każdej szafie. Dziękuję za wsparcie! (str 82)

Praksedo,
ja polecam to:
http://www.taichi.pl/page.tresc.pl.30.html
ćwiczenia dla każdego, takie że można się rozgrzać ale nie zmęczyć,
sama chodziłam, więc wiem. Zamierzam znów chodzić, gdyż od maja będę mieć wiecej czasu.
Moje koty za TM: Gaja - 4 lata; 21.09.2009 Bobik - 8 lat; 16.08.2018 Myszka - 14,5 lat; 17.01.2020 Szymek - 19 lat; 07.05.2021 Kuba - 17 lat; 28.03.2022

Koty z Opola pod moją wirtualną opieką: Skarbinka - 16.02.2010 Maskotka - 22.10.2010 Fatimka - 01.11.2010 Irenka - 29.06.2012
Roki - 16.08.2012
Henio ze Szczecina - lipiec 2022
Bibi - 17.08.2022

Szymkowa

Od: Pon lis 21, 2005 17:06

Post » Śro kwi 02, 2014 15:13 Re: Kot w każdej szafie. Dziękuję za wsparcie! (str 82)

Szymkowa pisze:Praksedo,
ja polecam to:
http://www.taichi.pl/page.tresc.pl.30.html
ćwiczenia dla każdego, takie że można się rozgrzać ale nie zmęczyć,
sama chodziłam, więc wiem. Zamierzam znów chodzić, gdyż od maja będę mieć wiecej czasu.

Jestem za ale już na emeryturze.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.

Prakseda

Post » Śro kwi 02, 2014 15:18 Re: Kot w każdej szafie. Dziękuję za wsparcie! (str 82)

Właśnie wysmażyłam pismo do dyrektora mojej instytucji bo zapieniło mnie. Administratorka zakupiła te ostre szpile na gołębie. :twisted: Po moim trupie! Jest wiele innych zabezpieczeń przed tymi obsrańcami, nie wiążących się ze zranieniami i cierpieniem.
Mam nadzieję, że dyrektor przychyli się do mojej prośby, bo lubi zwierzaki. Trzymajcie kciuki, żeby tak było.

Prakseda

Post » Śro kwi 02, 2014 20:27 Re: Kot w każdej szafie. Dziękuję za wsparcie! (str 82)

Trzymaj się,
Ze mną nie lepiej... ale ja mam mniej obowiązków, niż Ty.
Nie dorastam Ci do pięt.
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Czw kwi 03, 2014 8:22 Re: Kot w każdej szafie. Dziękuję za wsparcie! (str 82)

Miuti pisze:Trzymaj się,
Ze mną nie lepiej... ale ja mam mniej obowiązków, niż Ty.
Nie dorastam Ci do pięt.

Skąd ta pewność, widziałaś moje pięty? :wink: :)

Prakseda

Post » Czw kwi 03, 2014 20:13 Re: Kot w każdej szafie. Dziękuję za wsparcie! (str 82)

Mam wystarczająco dużo informacji na Twój temat, żeby twierdzić jak wyżej.

Obrazek

Miuti

Post » Sob kwi 05, 2014 10:43 Re: Kot w każdej szafie. Rozliczenie pomocy-cdn (str 82)

Na stronie 82 pod postem z wyliczeniem pomocy wklejona jest tabela wydatków.
Dowody czyli paragony tez będą wklejone lada moment.
Jeszcze raz wszystkim dziękuję serdecznie za pomoc w każdej formie.

Prakseda

Post » Sob kwi 05, 2014 13:48 Re: Kot w każdej szafie. Rozliczenie pomocy-cdn (str 82)

Obrazek

Jednak przekleiłam tabelkę tutaj.

Prakseda

Post » Sob kwi 05, 2014 15:51 Re: Kot w każdej szafie. Dziękuję za wsparcie! (str 82)

Prakseda pisze:Właśnie wysmażyłam pismo do dyrektora mojej instytucji bo zapieniło mnie. Administratorka zakupiła te ostre szpile na gołębie. :twisted: Po moim trupie! Jest wiele innych zabezpieczeń przed tymi obsrańcami, nie wiążących się ze zranieniami i cierpieniem.
Mam nadzieję, że dyrektor przychyli się do mojej prośby, bo lubi zwierzaki. Trzymajcie kciuki, żeby tak było.

Moje kciuki masz, trzymam mocno, żeby się udało z dyrektorem :ok:
A swoja droga jak to jest możliwe, żeby ktoś produkował i sprzedawał coś takiego, co na to Ustawa o ochronie zwierząt?
Obrazek

Amica

Od: Śro lut 11, 2004 9:11

Post » Nie kwi 06, 2014 20:31 Re: Kot w każdej szafie. Rozliczenie pomocy-cdn (str 82)

W tym kraju panuje bezprawie.

:cry:

Miuti

Post » Pon kwi 07, 2014 9:49 Re: Kot w każdej szafie. Dziękuję za wsparcie! (str 82)

Amica pisze:
Prakseda pisze:Właśnie wysmażyłam pismo do dyrektora mojej instytucji bo zapieniło mnie. Administratorka zakupiła te ostre szpile na gołębie. :twisted: Po moim trupie! Jest wiele innych zabezpieczeń przed tymi obsrańcami, nie wiążących się ze zranieniami i cierpieniem.

Moje kciuki masz, trzymam mocno, żeby się udało z dyrektorem :ok:
A swoja droga jak to jest możliwe, żeby ktoś produkował i sprzedawał coś takiego, co na to Ustawa o ochronie zwierząt?

Ależ Amico, takimi kolcami jest wyłożone pół Warszawy, łącznie z kościołami np. na pl. Zbawiciela.
Wg mnie to się kłóci z Ustawą, ale do tej pory było legalne i jest legalne. Podobno jakieś organizacje walczyły z tym. Dzwoniłam do Towarzystwa Ochrony Ptaków. Powiedzieli mi, że nic się nie zmieniło.
Tyle tylko, że niektóre firmy już sprzedają takie druty zakończone silikonowymi kulkami.
Jest wiele innych, humanitarnych metod ochrony parapetów np.: siatki, spirale, plastikowe taśmy stożkowe, specjalne żele czy choćby proste, wizualne systemy odstraszania ptaków - najczęściej są to makiety ptaków drapieżnych, kotów lub też odblaskowe taśmy holograficzne itp.
ale trzeba chcieć tego poszukać. Natomiast szpile są dostępne podobno w każdym markecie.

Jeśli chodzi o moją interwencję, odniosła skutek. :ok: Dostałam zapewnienie dyrektora, że szpile trafią do naszych panów z warsztatu i ostre końcówki zostaną zagięte. :piwa:

Prakseda

Post » Pon kwi 07, 2014 9:52 Re: Kot w każdej szafie. Rozliczenie pomocy-cdn (str 82)

Miuti pisze:W tym kraju panuje bezprawie.

:cry:

Miuti, mam uczulenie na powiedzenie "w tym kraju". To nasz kraj! Co do bezprawia, to fakt.
W weekend był reportaż o człowieku, który już 8 lat siedzi w psychiatryku z powodu pomówienia przez jednego sąsiada.

Prakseda

[poprzednia][następna]