Paulusek pisze:kinia098 pisze:A któraś z fundacji Ci odpowiedziała ?
Jeszcze nie. A czy fundacje mogłyby wysterylizować darmo kotkę- jak sądzisz?
Mogę prywatnie zafundować sterylizację kotki. Tylko tyle jestem w stanie zrobić.
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Paulusek pisze:kinia098 pisze:A któraś z fundacji Ci odpowiedziała ?
Jeszcze nie. A czy fundacje mogłyby wysterylizować darmo kotkę- jak sądzisz?
marinella pisze:Koci Pazur uzyczy miejsca posterylkowego, może uda się kotę wyadoptować w adopcjach błyskawicznych nie chcę tutaj niczego obiecywać postaramy się ale cudów nie obiecujemy
możemy opłacić zabieg i zaopiekować się kotką po zabiegu, po stronie palusek zostałoby zorganizowanie łapanki i dowiezienie koty do weta i do nas
odnośnie maluchów czekam na odpowiedz Palusek w jakim są wieku i ile jest dokładnie wtedy będę myślała czy jestem w stanie zorganizować im Dt
kinia098 pisze:Jak ta kotka jest dzika, to nie widzę sensu oswajania jej i szukania domu tymczasowego na siłę.
Na pewno tak źle mają na tym złomowisku ? Może udałoby się zagadać z pracownikami, kierownikami, że kotka nie będzie już rodzić i czy mogłaby tutaj zostać, być dobrze traktowana, a ze swojej strony zaoferowałabyś, że co jakiś czas osobiście przynosiłabyś jakieś jedzonko dla niej ? Wiesz, nie koniecznie 20kg karmy, ale chociaż 2kg, żeby mieć ją na oku.
A maluszki, jak nie są jeszcze takie wyrośnięte i dosyć adopcyjne ( pisałaś bodajże, że są niebieskie ), to warto umieścić w jakimś DT.Jak się nie uda, to też wyciąć i wypuścić
Paulusek pisze:Byłam dziś na złomie, właściciel najpierw twierdził, że nie wie nic o kotach a potem że przychodzą z okolic![]()
Sąsiad wie o kotach, twierdzi że one śpią na złomie a dokarmia je z rana jakaś pani z sąsiedztwa.
Byłam u niej, nie zastałam jej, jej znajomy poradził przyjść jutro wcześnie rano bo teraz i tak kotów nie widać- rzeczywiście kotów nie zauważyłam. Za każdym razem kiedy tam byłam rano to je widywałam, później już nie- to się zgadza, przychodzą na jedzenie ale skąd?
Sąsiad twierdzi, że to są tylko koty dorosłe i niedające się złapać a jeśli chcę małego to mam przyjść w kwietniu![]()
![]()
Jeśli są dorosłe to najwidoczniej małych gabarytów, zobaczymy jutro.
Jutro będą foto.
ASK@ pisze:Napisz w tytule,że łapka na cito potrzebna. Czas leci.
Użytkownicy przeglądający ten dział: ewar, puszatek i 76 gości