WĄTEK ILUSTROWANY. Lolek.

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto kwi 01, 2014 10:44 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Mój przyjaciel Bocianek ;

BarbAnn pisze:Wujcio musi czuwac zeby jego człowieki nie miały głupich pomysłów

Dodatkowo od jesieni po terenie kręci mu się niejaki Pan Skarpetka... :roll:
Obrazek

Młodziak jest ciekawski i mało strachliwy, co doprowadza Fryca do białej gorączki :twisted:
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Wto kwi 01, 2014 10:53 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Mój przyjaciel Bocianek ;

Pan Skarpetka wygląda jakby miał łapkę w gipsie z temblakiem wokół szyi ;)
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Wto kwi 01, 2014 11:01 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Mój przyjaciel Bocianek ;

Avian pisze:Pan Skarpetka wygląda jakby miał łapkę w gipsie z temblakiem wokół szyi ;)

No faktycznie :lol:
Obrazek

JoasiaS

Post » Wto kwi 01, 2014 11:42 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Mój przyjaciel Bocianek ;

Wyjątkowo sympatyczny ten Pan Skarpetka jest :D
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Wto kwi 01, 2014 11:44 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Mój przyjaciel Bocianek ;

AgaPap pisze:Wyjątkowo sympatyczny ten Pan Skarpetka jest :D

Fryc i Kropka mają zgoła odmienne zdanie :wink:
Obrazek

JoasiaS

Post » Wto kwi 01, 2014 11:48 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Mój przyjaciel Bocianek ;

Jaki ładny :) Drobny jakiś taki czy to młodzian?
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Wto kwi 01, 2014 11:54 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Mój przyjaciel Bocianek ;

shira3 pisze:Jaki ładny :) Drobny jakiś taki czy to młodzian?

Młodziak, góra roczniak. Na razie jest młodzieńczo szczupły i wysoki. Gdy zmężnieje, będzie dorodnym kotem :-)
Obrazek

JoasiaS

Post » Wto kwi 01, 2014 12:57 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Mój przyjaciel Bocianek ;

JoasiaS pisze:

Młodziak, góra roczniak. Na razie jest młodzieńczo szczupły i wysoki. Gdy zmężnieje, będzie dorodnym kotem :-)

Jeśli dożyje, skoro pęta się po całej wsi :(
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Śro kwi 02, 2014 9:28 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Mój przyjaciel Bocianek ;

AgaPap pisze:
JoasiaS pisze:

Jeśli dożyje, skoro pęta się po całej wsi :(

Aga, musimy pogodzić się z tym, że nie zbawimy świata. Nie możemy wykraść wszystkich wiejskich kotów i umieścić ich w bezpiecznych domach niewychodzących, by żyły tam długo i szczęśliwie. Ja nauczyłam się reagować wtedy, gdy widzę zwierzę ewidentnie potrzebujące ratunku.

Ostatnimi czasy mojej pomocy potrzebowała jednooka Zinzi i jej córeczka, więc tej pomocy bez wahania udzieliłam. Obie są już we własnych domach :-) (Rustie, Ty wiesz... :1luvu: ).

Pomocy potrzebował też Bocianek, bo to jego beznadziejne koczowanie na krótkim łańcuchu wołało o pomstę do nieba, więc zareagowałam. Wcale nie czułam się komfortowo wchodząc co wieczór na czyjeś podwórko i samowolnie decydując o tym, czy cudzy pies ma być uwiązany czy nie, ale wiedziałam, że COŚ muszę zrobić, bo sumienie nie da mi zasnąć :roll: . Na szczęście trafiłam na osobę, która mimo podeszłego wieku, pozwoliła się przekonać, że pies to żywe stworzenie, którego nie można trzymać na uwięzi – wczoraj i dziś psiak znów biegał luzem po obejściu :D .

Skarpetka nie wygląda ani na chorego, ani na głodnego, ani na nieszczęśliwego i póki tak jest zostawię sprawy swojemu biegowi.

A poniżej zdjęcia Fryca, który z rozkoszą tarza się na skraju warzywnika świeżo nawiezionego obornikiem, dając wyraźnie do zrozumienia, że jako wiejski kot wychodzący czuje się absolutnie szczęśliwy :lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:wink:
Obrazek

JoasiaS

Post » Śro kwi 02, 2014 9:37 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Mój przyjaciel Bocianek ;

Ajajajajajaj :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Wujcio kochany!
Jaki szczęsliwy, jaki brzuszek ma piękny i bialutki :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Jaką ekstazę na twarzy :ryk:
Bossssski :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Bardzo mi się podoba Twoja racjonalna postawa Joasiu, choć pewnie trochę potrwało, zanim do tego doszłaś 8)
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Śro kwi 02, 2014 9:39 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Mój przyjaciel Bocianek ;

AYO pisze:Jaką ekstazę na twarzy :ryk:

No właśnie, ekstaza na twarzy, a naprawdę dobrze zalatywało gnojem :twisted: :twisted:
Obrazek

JoasiaS

Post » Śro kwi 02, 2014 9:49 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Mój przyjaciel Bocianek ;

I ten "bałagan w uszach" na ostatniej :ryk: :ryk:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Śro kwi 02, 2014 10:29 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Mój przyjaciel Bocianek ;

Pelnia kociego szczescia :D moje tez uwielbiaja sie tarzac w warzywniku....
Obrazek

Chat

Od: Nie cze 15, 2008 8:57

Post » Śro kwi 02, 2014 21:15 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Mój przyjaciel Bocianek ;

AYO pisze:Ajajajajajaj :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Wujcio kochany!
Jaki szczęsliwy, jaki brzuszek ma piękny i bialutki :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Bardzo mi się podoba Twoja racjonalna postawa Joasiu, choć pewnie trochę potrwało, zanim do tego doszłaś 8)

Mnie też się podoba, bo nadgorliwość gorsza od faszyzmu.
Osobiście do tego doszłam dopiero ostatnio i to dość nieprzyjemnie.
W zasadzie dalej jest nieprzyjemnie.
Co do gnoju - prawdziwy koci dżentelmen musi pachnieć wytwornie, to jasne. 8)

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Śro kwi 02, 2014 21:31 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Mój przyjaciel Bocianek ;

Megana pisze:
AYO pisze:Ajajajajajaj :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Wujcio kochany!

Mnie też się podoba, bo nadgorliwość gorsza od faszyzmu.
Osobiście do tego doszłam dopiero ostatnio i to dość nieprzyjemnie.
W zasadzie dalej jest nieprzyjemnie.
Co do gnoju - prawdziwy koci dżentelmen musi pachnieć wytwornie, to jasne. 8)

Ja też popieram taki racjonalizm i rownież zajęło mi to długo, żeby się tego nauczyć :roll: Jedyne co bym pewnie uczyniła Panu Skarpecie to obcięcie jajek :twisted: Myśle, ze od sterylek nie powinno być wyjątków, chyba że kot jest rasowy i w hodowli.
Salsa Nexus*PL & Calisi Salicat*PL
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=158088
Stefan [*]
Henia [*]

oleska222

Od: Pon cze 09, 2008 14:20

[poprzednia][następna]