Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
MaryLux pisze:mir.ka pisze:MaryLux pisze:Tak, pamiętam to. Zszokowało mnie to, bo w mojej bibliotece na dzień dobry panie zawsze zadają mi pytanie, czy czytałam... (tu wstaw dowolnie wybrany tytuł) i podsuwają pod nos nowości.
tak było jak mieszkałam w Dąbrowie
i do tego byłam przywyczajona
a tutaj, szkoda mówić
We Wrocławiu to, co opisuję, to standard. Jeśli nie mają w mojej filii książki, którą bym poczytała, to razem sprawdzamy katalog. Jeśli książka jest w którejś z niezbyt odległych bibliotek, panie same tam dzwonią z tekstem: Macie ten tytuł na półce? Tak? To zatrzymajcie, dziś/jutro przyjdzie nasza czytelniczka (tu nazwisko)
Ewa L. pisze:Choć Ineczko - Mirkę wykańczamy
MaryLux pisze:Ewa L. pisze:Choć Ineczko - Mirkę wykańczamy
Zaraz przylecęA kiedy wykańczamy mnie? Byle nie na piątek, bo wysyłam moją @ do teatru
Alyaa pisze:MaryLux pisze:mir.ka pisze:MaryLux pisze:Tak, pamiętam to. Zszokowało mnie to, bo w mojej bibliotece na dzień dobry panie zawsze zadają mi pytanie, czy czytałam... (tu wstaw dowolnie wybrany tytuł) i podsuwają pod nos nowości.
tak było jak mieszkałam w Dąbrowie
i do tego byłam przywyczajona
a tutaj, szkoda mówić
We Wrocławiu to, co opisuję, to standard. Jeśli nie mają w mojej filii książki, którą bym poczytała, to razem sprawdzamy katalog. Jeśli książka jest w którejś z niezbyt odległych bibliotek, panie same tam dzwonią z tekstem: Macie ten tytuł na półce? Tak? To zatrzymajcie, dziś/jutro przyjdzie nasza czytelniczka (tu nazwisko)
U nas jakiś czas temu "wymienili" konta biblioteczne na "elektroniczne", zrobili jedną kartę uwzględnianą we wszystkich filiach, do tego na stronie http://www.mbp.kielce.pl/ jest centralny rejestr książek, gdzie możesz zarezerwować i zamówić dowolną pozycję (z dowolnej filii). W bibliotece masz swobodny dostęp do książek. Po prostu chodzisz między półkami i wybierasz co Cię interesuje.
agusialublin pisze:MaryLux pisze:Ewa L. pisze:Choć Ineczko - Mirkę wykańczamy
Zaraz przylecęA kiedy wykańczamy mnie? Byle nie na piątek, bo wysyłam moją @ do teatru
A Ty Inusia co będziesz porabiała w piąteczek jak Duża do teatru polezie
MB&Ofelia pisze:Ineczko. A my w piąteczek jedziemy do Dziatka i do Bapci. Nie chce nam się, ale Duża mówi, że musimy. Bo ona musi jechać i poprawiać Dziatkowi spsutego komputra. No a nas samych na tak długo nie zostawi.
A ty masz fajmnie, jak twojej Dużej nie będzie to możesz zrobiać kocią dżampreskę
Książniczka Ofelja
Użytkownicy przeglądający ten dział: EmiEmi, raiya, zuza i 399 gości