WĄTEK ILUSTROWANY. Lolek.

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pon mar 31, 2014 14:09 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Mój przyjaciel Bocianek ;

Chat pisze:Fajna historia. Jak to piwo duzo moze!

Teraz muszę wymyślić sposób przeforsowania budy na zimę :twisted:
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Pon mar 31, 2014 14:12 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Mój przyjaciel Bocianek ;

Moze zwiekszyc procenty? :ryk: ale podziwiam Twoja znajomosc kociej, psiej i meskiej psychiki :ok:
Obrazek

Chat

Od: Nie cze 15, 2008 8:57

Post » Pon mar 31, 2014 14:15 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Mój przyjaciel Bocianek ;

Chat pisze:Moze zwiekszyc procenty? :ryk:

Może :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Chat pisze:ale podziwiam Twoja znajomosc kociej, psiej i meskiej psychiki :ok:

Eee, no bez przesady :lol:
Obrazek

JoasiaS

Post » Pon mar 31, 2014 15:05 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Mój przyjaciel Bocianek ;

Joasiu, nie dawaj kaszy.Psy kaszy nie trawią.Lepszy jest makaron
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Pon mar 31, 2014 16:27 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Mój przyjaciel Bocianek ;

BarbAnn pisze:Joasiu, nie dawaj kaszy.Psy kaszy nie trawią.Lepszy jest makaron

No masz... A tak chętnie zajadal... O ziemniakach slyszalam, że nie trawią.
No dobra, będzie makaron :)
Obrazek

JoasiaS

Post » Pon mar 31, 2014 18:06 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Mój przyjaciel Bocianek ;

no popatrz kasza kaszy nierowna
z tej strony

Warzywa
Warzywa powinny wchodzić w skład diety psa w każdym wieku. Unikać należy warzyw strączkowych, cebulowatych i wszystkich tych, które pryskane są środkami ochrony roślin, a więc nowalijek, kalafiorów i brokułów. Nie jest prawdą, że psy nie mogą jeść ziemniaków. Rzeczywiście skrobia ziemniaczana jest trudno przyswajana przez psy, ale z czasem zwierzęta uczą się ją rozkładać. Nie należy podawać ziemniaków nietłuczonych w całości, ale puree bywa doskonałym składnikiem diety.

Produkty zbożowe
Z produktów zbożowych najlepiej podawać makaron, ryż, kaszę gryczaną. Te dwa ostatnie produkty powinny być ugotowane, ale nie rozgotowane. Należy unikać białych kasz typu pęczak.

-------------------------
o kaszy że jest be przeczytalam w schronisku , jak czekalam na wybudzenie się Pixi.
Przeczytalam wszystko co bylo do przeczytania
Moje koty
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Post » Pon mar 31, 2014 18:44 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Mój przyjaciel Bocianek ;

Fajny ten Bocianek :1luvu:
Niezły z Ciebie negocjator Joasiu :ok: A procenty działają cuda :wink: :lol:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Pon mar 31, 2014 19:12 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Mój przyjaciel Bocianek ;

JoasiaS pisze:
Chat pisze:Fajna historia. Jak to piwo duzo moze!

Teraz muszę wymyślić sposób przeforsowania budy na zimę :twisted:

Domowa naleweczka i obietnica zaglądania w zimne dni? :mrgreen:
Dołożyłabym jeszcze, że "... mąż w razie czego zajdzie do Pana zimą..." :mrgreen:

Ale co do mowy ciała Wujcia, mam rację, ja zawsze :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pon mar 31, 2014 21:34 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Mój przyjaciel Bocianek ;

No i zrobiłyśmy z sąsiada trunkowego gościa :lol: . A to nie do końca tak - on zimą chorował, był jakiś czas w szpitalu (wtedy Bocianek przebywał u jego rodziny, której do tej pory lubi złożyć towarzyską wizytę :wink: ). Piwo ucieszyło dziadka, bo przypuszczam, że ma teraz szlaban na alkohol i rodzina pewnie pilnuje :twisted: . Ja wyszłam z założenia, że cel uświęca środki i cel osiągnęłam - Bocianek biega luzem jak za dawnych czasów z psimi kumplami. Ograniczę teraz intensywne dokarmianie, bo pies na dziadkowym wikcie wcale źle nie wygląda. Wiosną i latem będę dyskretnie obserwować jak sprawy się mają. Jesienią akcja buda. Mam nadzieję, że nie będzie wielkiego problemu, bo sąsiad okazał się dość reformowalny :) .
Obrazek

JoasiaS

Post » Pon mar 31, 2014 21:49 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Mój przyjaciel Bocianek ;

Cudowna moc piwa. :D
A dziadka stać na budę? Bo może w kosztach być problem. Porządnie ocieplona buda trochę kosztuje, no i dziadek może nie poradzić sobie z transportem.
Z drugiej strony, sam chyba też nie zmajstruje solidnej budy?

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Wto kwi 01, 2014 6:58 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Mój przyjaciel Bocianek ;

Świetna akcja! :ok:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Wto kwi 01, 2014 9:00 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Mój przyjaciel Bocianek ;

Hej, nadrabiam forumowe zaległości. Hierarchia na lodówce jak się patrzy tylko według mnie najwyższy rządek powinien mieć ukoronowane głowy :twisted:
Może zrobmy zrzutkę na forum na budę dla Bocianka, przecież pies to też... kot ;)
Salsa Nexus*PL & Calisi Salicat*PL
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=158088
Stefan [*]
Henia [*]

oleska222

Od: Pon cze 09, 2008 14:20

Post » Wto kwi 01, 2014 9:03 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Mój przyjaciel Bocianek ;

oleska222 pisze:Hej, nadrabiam forumowe zaległości. Hierarchia na lodówce jak się patrzy tylko według mnie najwyższy rządek powinien mieć ukoronowane głowy :twisted:

Nie pomyślałam :lol:
Megana pisze:A dziadka stać na budę? Bo może w kosztach być problem. Porządnie ocieplona buda trochę kosztuje, no i dziadek może nie poradzić sobie z transportem.
Z drugiej strony, sam chyba też nie zmajstruje solidnej budy?

oleska222 pisze:Może zrobmy zrzutkę na forum na budę dla Bocianka, przecież pies to też... kot ;)

Nie ma takiej potrzeby :-)
W drukarni mamy solidne drewniane palety, na których przyjeżdża do nas papier.
Teść jest technologiem drewna (takim co to i zaprojektuje, i wykona) i trochę nudzi się na emeryturze...
Damy radę :wink:

AYO pisze:Ale co do mowy ciała Wujcia, mam rację, jak zawsze :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Wujcio pilnuje i rządzi, bez dwóch zdań :ok:
Obrazek

Obrazek
Obrazek

JoasiaS

Post » Wto kwi 01, 2014 9:08 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Mój przyjaciel Bocianek ;

Jaka mina Wujcia :ryk: :1luvu:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Wto kwi 01, 2014 10:34 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Mój przyjaciel Bocianek ;

Wujcio musi czuwac zeby jego człowieki nie miały głupich pomysłów
Moje koty
Haters gonna hate

BarbAnn

[poprzednia][następna]