Dam dom kotce rasy ragdoll.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie lut 16, 2014 22:30 Dam dom kotce rasy ragdoll.

Moja przyjaciółka chciałaby zaadoptować kotkę. Najlepiej jak najmłodszą. I koniecznie rasy ragdoll.
Wiem, że to może nie wyglądać zbyt dobrze - szukam kotki rasowej na forum gdzie kochamy wszystkie koty - ale naprawdę chciałabym jej pomóc.

Przyjaciółka miała kota przez kilkanaście lat, niestety kociak odszedł za TM. I ona wtedy mówiła, ze już nigdy więcej kociaka... Wiedziałam że to do czasu ale nie poganiałam, nie naciskałam. I stało się - przeczytała w gazecie o kociakach ragdoll i się zakochała. Tylko taki i żaden inny... Jasne, może kupić z hodowli i nie szukać na forum ale może tu jest gdzieś jakiś kociak tej rasy potrzebujący pomocy i kasa, którą wydałaby na zakup kotki może się przydać np. na leczenie...
Nie mamy nic przeciwko hodowlom i hodowcom ale jeśli można połączyć pomoc potrzebującej istocie to najpierw próbujemy tak :D .

Koleżanka proponuje dom niewychodzący. Jest osobą mieszkającą w bardzo spokojnej okolicy, mieszka sama, czasem odwiedza ją córka z wnukiem, spokojnym chłopcem obeznanym ze zwierzakami. Oczywiście pełna opieka wet. i karma odpowiedniej jakości.

Domek jest w Szczecinie.

Koleżanki nie ma na miau więc pozwolę sobie występować w postaci "łącznika" :D .

Czy jakaś koteczka ragdoll szuka domu??????
Ostatnio edytowano Pt lut 21, 2014 22:14 przez AlfaLS, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek Obrazek

AlfaLS

Od: Pon sie 10, 2009 22:07

Post » Pon lut 17, 2014 22:24 Re: Dam dom kotce rasy ragdoll.

Tutaj jest piękna Luna w typie ragdolla

viewtopic.php?f=1&t=160175&p=10441394#p10441394
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Pon lut 17, 2014 22:40 Re: Dam dom kotce rasy ragdoll.

Goyka pisze:Tutaj jest piękna Luna w typie ragdolla

viewtopic.php?f=1&t=160175&p=10441394#p10441394

Dziękuję - już tam lecę :D .
Obrazek Obrazek

AlfaLS

Post » Śro lut 19, 2014 18:17 Re: Dam dom kotce rasy ragdoll.

Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Śro lut 19, 2014 23:45 Re: Dam dom kotce rasy ragdoll.

halbina pisze:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=146433&start=855

Cudo!!!!!!!! Ale ma już DS :( . Choć dla niego to przecież dobrze :D .

Bardzo dziękuję za wiadomość :D .
Obrazek Obrazek

AlfaLS

Post » Czw lut 20, 2014 8:44 Re: Dam dom kotce rasy ragdoll.

Trochę wiedzy Ci brakuje! Twój punkt 2 jest po prostu żenujący. Chcesz za darmo kota, ale po co płacić komuś i przy tym dawać zarobić? Co Ty wiesz o hodowli? Myślisz, że to taki złoty interes? To załóż swoją i za jakiś czas tutaj się wypowiedz. Hodowcy ponoszą koszty i to bardzo duże w związku z hodowlą kotów i nie widzę powodu, żeby mieli potem oddawać koty komuś za darmo, bo ktoś chce, ale po co ma płacić? 8O 8O
Jeśli chcesz pomóc i adoptować to zmień nastawienie, bo na razie widzę tutaj post chcę młodego i za darmo.
Ja sama mam ragdolla z adopcji, ale jak większość adopcji kotów rasowych płaciłam za zwrot kosztów sterylki i szczepień i takie są najczęstsze oferty. Ragdolli jest sporo do adopcji, ale trzeba się rozejrzeć na forum ragdollowym, tylko już tam nie wypisuj swojego punktu nr 2 :roll: a i najlepiej jakby koleżanka osobiście się pofatygowała i się na ragdollowie zarejestrowała. Jakoś nie wygląda to zbyt dobrze jak za kogoś szukamy, jakby temu co chce adoptować niezbyt zależało na poszukiwaniach.
Obrazek

monitomi

Od: Nie maja 03, 2009 20:10

Post » Czw lut 20, 2014 16:12 Re: Dam dom kotce rasy ragdoll.

Dla mnie ta uwaga o hodowli kotów jest co najmniej nie na miejscu. Gdyby nie wieloletnia praca hodowców to tych ragdoll'ków by nie było. Darmowych też.
A jak już jesteśmy przy ochronie, to ja dam ci podarek. Kotka. Będziesz go karmił, czesał i codziennie głaskał, bo kotek to bardzo lubi. Za to jak ktoś przyjdzie ciemną nocką, żeby ci poderżnąć gardło, to kotek go zeżre.
Toroj

MM93

Od: Czw sty 12, 2012 21:36

Post » Czw lut 20, 2014 22:12 Re: Dam dom kotce rasy ragdoll.

Co ja wiem o hodowli? Nic! I piszę to całkiem szczerze. Ja zawsze zgarniałam do siebie kociaki / psy też :D / stare i chore. I na ten temat mogę się wypowiadać bardzo konkretnie, o ich chorobach, problemach z socjalizacją itd.

Hodowców cenię, może rzeczywiście niezbyt fortunnych słów użyłam w pierwszym poście :oops:. Raczej chciałam jakoś tak "w skrócie" napisać, że jeśli się gdzieś trafi taka kotka, której można pomóc to chętnie pomożemy. Jeśli nie - to na forum miłośników ragdolli też już zaglądamy :D . I nie będzie dla nas / a właściwie dla koleżanki/ aż takim problemem kupno takiego kociaka. Jeśli takiego sobie wymarzyła to tak zrobi. Przecież absolutnie nie jest pewne, że np. na miau znajdziemy potrzebującą pomocy ragdollkę.

Ale co nam szkodziło zapytać? Czy to takie zło??????
Obrazek Obrazek

AlfaLS

Post » Pt lut 21, 2014 9:29 Re: Dam dom kotce rasy ragdoll.

AlfaLS może po prostu niezbyt trafnie opisałaś punkt nr 2 i dlatego ja to źle odczytałam taki przekaz.
Tutaj są 2 koty do adopcji na ragdollowie http://www.ragdollclub.fora.pl/adopcje- ... ,5880.html
idealna do felinoterapii więc charakter musi mieć boski po prostu, cena za zwrot kosztów sterylki i szczepień 400zł.
Drugi ragdoll szukający domku http://www.ragdollclub.fora.pl/adopcje- ... ,5904.html do doamu najlepiej bez innych kotów.
Może któryś się spodoba :ok:
Obrazek

monitomi

Od: Nie maja 03, 2009 20:10

Post » Pt lut 21, 2014 10:50 Re: Dam dom kotce rasy ragdoll.

spójrzcie jakie tutaj cudo dzisiaj znalazłam
Obrazek
http://tablica.pl/oferta/7-miesiecznego-kota-syberyjskiego-CID103-ID53uX7.html#a5ddccd399
powiem Wam,że mi samej serce mocniej zabiło na jego widok...że miałam ochotę go przygarnąć. No przepiękny jest. Ale w opisie jest zaznaczone,że nie lubi kotek dzieci.trzeba to wziąć pod uwagę i uszanować. Ja teraz przy wyborze kota muszę brać pod uwagę wiele rzeczy:że są dzieci, że jest inny kot, że nie wychodzi się na dwór itp(a wiem,że koty, które kiedyś były wychodzące, tak raptem nie potrafią zrozumieć,że teraz siedzimy w domu).jejciu...ale naprawdę przepiękny ten kot jest...tym bardziej,że mam sentyment do białych kotków
ObrazekObrazek

Mariollka

Od: Śro lut 12, 2014 14:44

Post » Pt lut 21, 2014 22:16 Re: Dam dom kotce rasy ragdoll.

Po sugestiach napisanych wyżej zmieniłam swój pierwszy post. Mam nadzieję, że teraz będzie ok i nikt nie będzie urażony a nasze intencje będą czytelne :D .
Obrazek Obrazek

AlfaLS

Post » Pt mar 07, 2014 11:31 Re: Dam dom kotce rasy ragdoll.

ObrazekObrazek

Mariollka

Post » Pt mar 07, 2014 15:00 Re: Dam dom kotce rasy ragdoll.

ObrazekObrazek

Mariollka

Post » Nie mar 09, 2014 13:35 Re: Dam dom kotce rasy ragdoll.

Mariolka - bardzo dziękuję. Namiary przekazałam koleżance - ma się kontaktować z tymi domkami :D .
Obrazek Obrazek

AlfaLS

Post » Nie mar 30, 2014 23:29 Re: Dam dom kotce rasy ragdoll.

Za sterylkę i szczepienia 400zł?
Ktoś tu chyba szuka durnia...
150zł za zabieg i po 35-40 za szczepienia. 230-250zł to max!
www.fundacjafelis.org
na FB: Foondacja Felis
KRS 0000228933 - podaruj nam 1%

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

[następna]