Poszukiwany/ Poszukiwana Rudy kot/kotka Warszawa

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt mar 28, 2014 16:35 Poszukiwany/ Poszukiwana Rudy kot/kotka Warszawa

Witam,

od jakiegoś czasu staram się pomóc mojej dobrej przyjaciółce w poszukiwaniu kota do mieszkania w bloku. Kotek byłby niewychodzący.(kawalerka w Warszawie)

Jej poprzedni kot, kotka trikolor przygarnięta ze schroniska, pozostał w jej rodzinnym domu podczas przeprowadzki do warszawy. Jak to zwykle w takich sytuacjach bywa, po pewnym czasie człowiek zaczyna odczuwać pustkę- czegoś zwyczajnie jej w życiu brakuje. Odpowiedz może być tylko jedna- brakuje jej futrzanego kompana! :D

Każdy ma jakieś wyobrażenie tego jak powinien wyglądać jego domowy pieszczoch- towarzysz na długie lata. Tak jest też w wypadku mojej przyjaciółki. Odkąd ją znam zawsze najbardziej podobały jej się rude kociambry o okrągłym pyszczku. Takiego kotka też w pierwszej linni staramy się znaleźć. Niestety okazuje się to być nielada wyzwaniem. Po prześledzeniu portali pokroju gumtree/ tablica.pl, trafiliśmy na kilka ciekawych ogłoszeń- niestety już nie aktualnych. :(

Dlatego też zachęcony przez jedną znajomą, która współpracuje z fundacją Jokot(od niej otrzymałem namiary na to właśnie forum) chciałem się zwrócić do was o pomoc w poszukiwaniach.

Celem poszukiwań jest:
Rudy kot/kotka
okrągły pyszczek
wiek od poł roku do maksymalnie 2 lat.(Szukamy młodego kota- jak już wspomniałem ma to być kompan na długie lata)
nauczony korzystania z kuwety

Wiadomo jak nie uda się odnaleźć zwierzaka spełniającego te kryteria to Przyjaciółka chętnie zapozna się z ofertami jakichś uroczych szylkretek :wink:.

Z góry dzięki za pomoc!

Będę wdzięczny za wszelkie info czy to tu w wątku czy też na PM!

Pozdrawiam
Sengir

sengir

Od: Pt mar 28, 2014 15:38

Post » Pt mar 28, 2014 16:54 Re: Poszukiwany/ Poszukiwana Rudy kot/kotka Warszawa

Rudej nie mam, ale mam taką urocza dziewczynkę o bezowo-szarym, marmurkowym umaszczeniu-z okrągłym pycholkiem. Fanta jest uroczym, miziastym stworzeniem-wysterylizowana, zdrowa. Wiek ok 9-10 miesięcy. Możliwy dowóz do Warszawy.

Obrazek

Obrazek

Wątek Fanty po kliknięciu w ostatni banerek w moim podpisie :D
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Pt mar 28, 2014 20:49 Re: Poszukiwany/ Poszukiwana Rudy kot/kotka Warszawa

Ruda kotka to rzadkość.
Mam trikolorkę Kalinkę ma półtora roku
Tu jej watek i fotki:
viewtopic.php?f=13&t=157698
ObrazekObrazek

Jagooda

Od: Czw wrz 08, 2011 12:47

Post » Pt mar 28, 2014 23:32 Re: Poszukiwany/ Poszukiwana Rudy kot/kotka Warszawa

u mnie jest niezwykle brzydka ruda dama ..z trójkątnym pyszczkiem :mrgreen:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Sob mar 29, 2014 10:15 Re: Poszukiwany/ Poszukiwana Rudy kot/kotka Warszawa

Tak jak napisałem w pierwszym poście poszukiwany jest kot lub kotka. :wink:

Dzięki za info oraz linki. Przekazałem info do wyższej instancji. :D

Dorocia, brzydka nie jest :wink: . Poszukiwany jest jednak młody kociak.

Jeśli ktoś mialby info o jakichś młodych rudzielcach lub szylkretkach proszę o info!

Dzięki in advance!

sengir

Post » Sob mar 29, 2014 11:02 Re: Poszukiwany/ Poszukiwana Rudy kot/kotka Warszawa

A trikolorka?
Będzie za niedługo do adopcji młoda, śliczna, troszkę nieśmiała, do dalszej socjalizacji - nie ukrywam, ale agresywna nie jest.
Urodzona w sierpniu ub. r.
Kwestia poczekania ok. miesiąca (mam nadzieję) na doleczenie i sterylkę.
Obrazek

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Sob mar 29, 2014 16:35 Re: Poszukiwany/ Poszukiwana Rudy kot/kotka Warszawa

mam u siebie takie dwa cudaki w wieku ok.4m-cy
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 306&type=1

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Sob mar 29, 2014 22:05 Re: Poszukiwany/ Poszukiwana Rudy kot/kotka Warszawa

daggie

Od: Sob cze 19, 2010 15:16

Post » Sob mar 29, 2014 22:13 Re: Poszukiwany/ Poszukiwana Rudy kot/kotka Warszawa

daggie

Post » Sob mar 29, 2014 22:18 Re: Poszukiwany/ Poszukiwana Rudy kot/kotka Warszawa

daggie

Post » Nie mar 30, 2014 13:30 Re: Poszukiwany/ Poszukiwana Rudy kot/kotka Warszawa

Przesłałem wszystkie sugestie do osoby docelowej- czekam na odzew.

Dzięki za wszystkie linki! :D

sengir

Post » Nie mar 30, 2014 23:22 Re: Poszukiwany/ Poszukiwana Rudy kot/kotka Warszawa

Ja mam całą rudą kotkę, 2 letnią. Z okrągłym pysiem.
Fotki wysle na maila, poproszę adres. Może być na pw.
www.fundacjafelis.org
na FB: Foondacja Felis
KRS 0000228933 - podaruj nam 1%

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

Post » Nie mar 30, 2014 23:38 Re: Poszukiwany/ Poszukiwana Rudy kot/kotka Warszawa

maila mozna wysłać na super-wujek@wp.pl

Z góry dziękuję!

PW niestety nie mogę wysłać... nie pozwalają mi na to ograniczenia dla nowych uzytkowników. :)

sengir

Post » Pon mar 31, 2014 22:23 Re: Poszukiwany/ Poszukiwana Rudy kot/kotka Warszawa

Leonek poszukuje nowego domku,idealny był by dla niego dom niewychodzący.Kociak ma około 10 miesięcy, jest odpchlony,odrobaczony i szuka na gwałt domu tymczasowego/stałego.Jest super grzeczny,nie brudzi w domu,toleruje inne psy i koty (chociaż początkowo może być trochę nietolerancyjny;p). Leonek jest w podbramkowej sytuacji,nie mogę zapewnić mu na długo tymczasu ponieważ nie mam warunków dla kolejnego kota a serce mi się kraja jak patrze w jego piękne oczy :(

Obrazek

Obrazek

Obrazek

mal&aga

Od: Czw lut 20, 2014 17:47