- do adopcji poszli: Czarula (373/13), mała, przytulaśna tricolorka (686/13) i Orcio (17/14) - pani przyszła po koteczkę, a wyszła z kotkiem; to się często zdarza

Całkiem sporo nowych kotków rzucili przed weekendem i dali dziewczynom do dorzucenia w ciągu dnia. Do adopcji są:
zielony:
1. i 2. kociaki, dwa czarnulki z trzech w miocie CLXXXVII/13 - popraw, Asiu, jeśli źle zanotowałam numer
3. kot 4/14 - na początku bardzo przestraszony, potem przytulaśny, wywala brzuch do głaskania i można go tam głaskać, nadaje się do dzieci
4. kot 12/14 - przymila się, ale ma mnóstwo czułych punktów, których dotknięcie wywołuje burczenie a nawet machanie pazurzastą łapą z intencją zranienia. Prawdopodobnie w domu wszystkie czułe punkty się znieczulą, ale potrzebuje cierpliwego domku, który pozwoli mu na dojście do siebie po schronisku. Mogą go wkurzać inne koty, zwłaszcza młode
5. Silver Lady 55/14
czerwony:
6. mała bura przestraszona 624/13 - nieagresywna - wzięta na ręce zwiała mi bez używania pazurów (dlatego uważam, że nadaje się do dzieci), da się głaskać, Kuba, sprzedaj ją szybko

7. bardzo przestraszony i płaczący 100/14 bez jednego oczka, który chowa się po kątach, da się go głaskać, Kuba, mam zamówienie specjalne na drapanie go po kości policzkowej, co mu sprawia przyjemność (i przestaje płakać ze strachu)
8. Tiara 51/14 w typie norweskiego leśnego, chwilowo jeszcze chyba nie do adopcji - syczała, ale później dała się bezproblemowo wziąć w ręce i włożyć do transportera
9. Irydion 78/14, megaprzytulak, sliczny, z pędzelkami na uszach, może się gorzej dogadywać z niektórymi kotami, ale z innymi - bezproblemowo; nadaje się do dzieci
miętowy:
10. Hipnotyzer 740/13, miły, choć nienarzucający się, w typie maine-coona; wydaje się, ze bardziej obcesowe dotykanie brzuszka z boku może mu się nie podobać, ale ostrzegał, nie drapał
11. Albinka 767/13 - IMO nie lubi innych kotów, jak są z dala, ładnie daje się wygłaskać, może mieć jakieś czułe punkty, których do końca nie obadałam
12. Figaro 52/14 - siła spokoju
13. bura z białym koteczka 85/14, bardzo przestraszona, spokojnie głaskalna
Aha, dziewczyny mówią, że jedna kotka czekała jeszcze po południu na przeniesienie do A1; numer nieznany.