Kleo- piersiczka w strasznym stanie! Potrzeba $ :(

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Śro mar 19, 2014 15:07 Kleo- piersiczka w strasznym stanie! Potrzeba $ :(

Witam.
Otwieram bazarek na koteczkę Kleo, która została zabrana z podwórka jednej z karmicielek w Tczewie.

Obrazek

Trafiła w poniedziałek (17.03.2014) do Domu Tymczasowego w Tczewie jednej wolontariuszki Pomorskiego Kociego Domu Tymczasowego.

Długowłosa kotka, na oko persiczka. Nie dałaby sobie rady na ulicy. Cała w dredach, czeka ją strzyżenie i odrobaczenie - aż boję się pomyśleć, co jej tam w tych kudłach żyje! Ten kot przez warstwę filcu w ogóle nie czuje, że jest dotykany, jedynie na głowie ma lekkie czucie. Przeraża mnie to, że są ludzie, którzy wyrzucają takie koty na ulice! Po pierwsze - kot ewidentnie nie dawał sobie rady. Jest obklejony błotem, kudłami i robakami. Po drugie - przecież kotka w typie rasy na ulicy to nie lada gratka dla pseudohodowcy!

Informacje z wtorku:
Byliśmy dziś z Kleo na strzyżeniu.
Zadzwoniłam do naszej lecznicy uprzedzić, że mam kota, który zablokuje ruch, jeśli jest tylko jedna osoba dyżurująca. Pani obiecała oddzwonić, jak będzie miała okienko, żebyśmy przyjechali. Zadzwoniła - złota kobieta, naprawdę, z takim sercem do zwierzaków - i pojechaliśmy.
Złota kobieta załamała ręce.
Kleo pięknie pokazała swoje dredy i filc, wszystkie brudy i robale.
W ciągu niecałej 1,5 godziny zdołaliśmy ostrzyc jej jedynie tył szyi. Nikt z nas nie widział kota w aż tak złym stanie. Podczas strzyżenia musieliśmy zrobić kilka przerw, bo smród wydobywający się z rozcinanych kołtunów był nie do zniesienia. W tych dredach jest wszystko - pchły, ich jaja, inne robaki, odchody, błoto, stary naskórek. Odór był taki, że na początku myślałyśmy, że Kleo puszcza bąki.
Ale to nie gazy. Taki smród wydostawał się spod powłoki filcu. Coś obrzydliwego, mówię wam, cieszcie się, że was tam nie było.
Już na tym fragmencie zauważyć da się okropne odparzenia i zapalenie skóry.
Po 1,5 h strzyżenie przerwałyśmy. Konieczne jest jednak obcięcie jej tego pod narkozą. Bynajmniej nie dlatego, że Kleo broi. Przeciwnie, jest cudowna, p. Ola machała jej maszynką z boku głowy, a kot wyluzowany siedział.
Jednak musimy ogolić ją podczas narkozy, bo kiedy dochodzi się do skóry, widać, jak wielki ból sprawia to koteczce - niezbędne jest to, żeby była nieświadoma podczas zabiegu.
To jutrzejsze strzyżenie naprawdę długo potrwa. Ja wzięłam dzień wolny, żeby być tam, żeby jeden lekarz mógł mi pomóc z Kleo, a drugi przyjmować pacjentów. Nie wiem, ile potrwa zabieg i ile zostanie nam policzone za narkozę + większość (zapewne, bo mam nadzieję, że nie cały) dnia roboczego. Trzeba uzbierać dla Kleo na narkozę i strzyżenie, na odrobaczenie co najmniej dwukrotne, na szczepienie, na sterylizację. Coś nie tak z jej oczami, trzeba będzie to zbadać.
Podstawowe koszta to: sterylizacja 150 zł, odrobaczenie Advocate 27 zł + odrobaczenie profender 27 zł + szczepienie 2 x 45 zł. To już jest 294 zł. Do tego musimy doliczyć koszty strzyżenia pod narkozą i leczenie chorób skóry - a bardzo boję się, co tam jeszcze znajdziemy.

Obrazek

Juz dziś kotka jest w czasie strzyżenia.Które będzie bardzo drogie . Ostrze do specjalistycznej maszynki kosztuje 100 zł, a najprawdopodobniej te kołtuny będą w stanie je połamać - to zwiększa koszt... :cry:

Obrazek

Bardzo prosimy o pomoc dla Kleo... Koteczka już bardzo dobrze wie jak podły potrafi być człowiek, ale można jej pokazać , że ludzie potrafią być dobrzy. Każdy grosz się liczy!!!

Więcej aktualnych informacji o stanie kotki na wydarzeniu : https://www.facebook.com/events/3961712 ... l_activity

EDIT:
Tak Kleo wygląda po strzyżeniu
Obrazek

Obrazek

Strzyżenie Kleo zajęło bardzo wiele godzin. Spędziła cały dzień u weterynarza. Była strzyżona pod narkozą. I musiała otrzymać dwie dawki "głupiego jasia"- po południu zaczęła się wybudzać. Nie licząc odparzeń, to stan skóry Kleo jest nie taki całkiem najgorszy! Nie ma grzybicy ani innych straszydeł. Trochę zarobaczona. Zdjęto z niej 60 l worek filcu. Udało się uratować sierść na łapkach, częściowo głowę i ogon i pasek wzdłuż kręgosłupa. Trzebabyło też wykąpać kotke w specjalistycznym szamponie. Skóra Kleo po kąpieli uległa zdecydowanej poprawie. Wcześniej pokrywała ją łuszcząca się od odparzeń skóra. Teraz widać, że ma ranki i odparzenia, ale nic się nie łuszczy, zaczyna się goić.
Lewa strona - Kleo po kąpieli; prawa - skóra kotki przed.

Obrazek

Potrzeba pomocy - same strzyżenie kotki to 300zł+ koszty odrobaczenia i odpchlenia (Advocate 27zł + potem jeszcze Profender 27zł )+ sterylizacja 150zł+ szczepinia... To już duża kwota :( Prosimy o pomoc!

Bazarek w formie licytacji
Zakończenie bazarku po 5 dniach od pierwszej oferty kupna którejkolwiek rzeczy.
Koszt przesyłki (+ew.koperta) pokrywa kupujący zgodnie z cennikiem poczty polskiej.
Wysyłam tylko listem priorytetowym lub paczką pocztową priorytetową w zależności od wagi zakupionych przedmiotów.
Kończymy :arrow:
:arrow:

Fanty w części przekazane przez VeganGirl85 i 7ksiezyc
Za modela do zdjęć został użyty mój kot Odi. (zajął moje najlepsze miejsce do zdjęć w domu i nie chciał zejść...a że jest fotogeniczny ;) KOT NIE NA SPRZEDAŻ! )

1.Skakanka z drewnianymi raczkami.
Cena wywoławcza:4 zł

Obrazek

2. Gra warcaby- brak pudełka!
Cena wywoławcza: 3zł

Obrazek

3. Pocztówki . Z kotkiem lub pieskiem
Cena wywoławcza: 1zł/szt

Obrazek

4. Maria Goretti. Książka+ film . Nowe
Cena wywoławcza: 20zł

Obrazek

5.Ogniem i mieczem. 4 tomy, nowe, zapakowane.
Cena wywoławcza 4 książek: 15zł

Obrazek

6.Biesiadna muzyka. Nowe
Cena wywoławcza; 2zł

Obrazek

7. Nowele wybrane- Sienkiewicza
Cena wywoławcza: 6zł

Obrazek

8.Leonard matnia
Cena wywoławcza: 5zł

Obrazek

9. Wisiorek na rzemyku
Cena wywoławcza: 4zł

Obrazek

10.Malutki misiek.

Obrazek

11. Roslinka do akwarium, duża. Prawie nowa! Była w akwarium ok 2 tygodni.

Obrazek

12. Bransoletka.
ŚRODKOWA I Z LEWEJ SPRZEDANA

Obrazek

13. Breloczek,aniołek. CZARNY (czerwonego nie ma )
Cena wywoławcza: 2zł

Obrazek

14. Metalowe kolczyki z czarnymi koralikami.

Obrazek

15.Świecznik gwiazda, do zwykłych długich świec
Cena wywoławcza: 2zł/szt
1.
2.

Obrazek

16.Kolczyki. Plastikowe, na gumeczki. NOWE
Cena wywoławcza: 1zł/szt
1.
2.
3.

Obrazek

17.Komplet Kolczyki, wisiorek, łańcuszek.
Cena wywoławcza: 10zł

Obrazek

18.Kolczyki
Cena wywoławcza: 5zł

Obrazek

19. Kolczyki wiszące

Obrazek

20.Naszyjnik. Drewniane koraliki na sznureczku

Obrazek

21. Wisiorek, malutka gwiazdka.
Cena wywoławcza: 1zł

Obrazek

22.Bransoletka.

Obrazek

23.Jeżyk, piszcząca zabawka dla pieska.

Obrazek

24. Myszka w "pułapce"

Obrazek

Obrazek

25. Szkatułka . Z liskiem- ale bardzo malutka.
Cena wywoławcza. 3zł

Obrazek

Obrazek

Obrazek

26. Koszyczek z muszelkami.
Cena wywoławcza: 2zł

Obrazek

27. Skarbonka- niestety brak zatyczki w dnie :(

Obrazek

Obrazek

SERDECZNIE ZAPRASZAM DO LICYTACJI!!
Ostatnio edytowano Czw mar 27, 2014 17:29 przez inusia00111, łącznie edytowano 3 razy
Obrazek
Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty.
- Albert Schweitzer

inusia00111

Od: Wto kwi 17, 2012 11:20

Post » Śro mar 19, 2014 15:11 Re: Kleo- piersiczka w strasznym stanie! Potrzeba $ :(

ROZLICZENIE
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

Post » Śro mar 19, 2014 19:06 Re: Kleo- piersiczka w strasznym stanie! Potrzeba $ :(

Priv napisałam
W roku akademickim mogę być tu bardzo rzadko, proszę o cierpliwość

Zireael666

Od: Śro lut 15, 2012 13:41

Post » Śro mar 26, 2014 6:18 Re: Kleo- piersiczka w strasznym stanie! Potrzeba $ :(

Zapraszam na bazarek.
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

Post » Czw mar 27, 2014 17:15 Re: Kleo- piersiczka w strasznym stanie! Potrzeba $ :(

Nie ma nikogo kto by chciał wspomóc Kleo ? :( Dodam nowe info o kotce
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

Post » Pt mar 28, 2014 19:57 Re: Kleo- piersiczka w strasznym stanie! Potrzeba $ :(

Piateczek, weekend sie zaczął ^^ może teraz ktos wypatrzy śliczną Kleo i pomoże kupując jakis przedmiot? :mrgreen:
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111