WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- a życie sobie płynie...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 19, 2014 21:25 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

[quote="koteczekanusi"] a nie, jak zwykle "na cele statutowe".

A mi się właśnie ten tytuł wpłaty wydaje najfajniejszy - bo najbardziej perwersyjny :oops: :oops:
PS: Wyobrażacie sobie ten statut 8O

Ja-smina

Od: Nie maja 19, 2013 3:39

Post » Śro mar 19, 2014 21:54 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

Żadna z Was nie planuje brać kredytu? Mnie do kredytu potrzebny był wydruk historii operacji z konta sprzed 6 miesięcy.
Pojawił się np. przelewy od brata z fantazyjnym tytułem pt. "zapomoga" lub "jałmużna".

RatMaga

Od: Wto maja 03, 2011 18:48

Post » Śro mar 19, 2014 22:17 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- MCO,pers- jadą do na

ab. pisze:Ja też przypominam, że mam na bazarek wytwór prawie własny kolekcjonerski, owocowo-drożdżowy, no taki winny :ryk:

Proszę mi słać na maila zdjęcie i wycenić obiekt!

Jek! Czekam tysz na zdjęcia od cie!

Reszta pięknie mi się odliczyła. :mrgreen:
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Śro mar 19, 2014 22:38 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

Neigh pisze:..TO mnie przerosło. Poniej niektóre tytuły wpłat:

"MIAUWA"
"wiadomo na co"
"na FANABERIE"
"tańczyłam na rurze na rzecz niebieskiej"
"za nierząd"
"na koty z papierami, żeby grube i zdrowe były na pohybel ostracystom"
"dla niebieskiej na waciki"

monitor zapluty, łzy strumieniem sie lejom :ryk: :ryk: :ryk: podziwiam fantazję i inwencję dziewczyn.
Mam takie zapytanie - siedze teraz prawie na okrągło przed kompem, czytam pytania o nr konta. Posiadam go i czy mogę zapytującemu od ręki przesłać ? Oszczędziłoby to czasu tym najbardziej zaangażowanym - kotkinsowi, Neigh, koteczkowianusi...

A Laleczkowi drapanki przesyłam

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Śro mar 19, 2014 23:09 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- MCO,pers- jadą do na

Zosik pisze:
ab. pisze:Ja też przypominam, że mam na bazarek wytwór prawie własny kolekcjonerski, owocowo-drożdżowy, no taki winny :ryk:

Ja też mam, ale u mnie się nie upominają.
A takie piękne butelki odkopałam... :P

kfiatek 1983

Od: Wto paź 04, 2011 22:15

Post » Śro mar 19, 2014 23:18 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- MCO,pers- jadą do na

kfiatek 1983 pisze:
Zosik pisze:

Ja też mam, ale u mnie się nie upominają.
A takie piękne butelki odkopałam... :P

To co się nie odzywasz? Wracaj mi na pewu i przesyłaj zdjęcia, opisy, ceny. 8)

Ja muszę iść spać, bo nic już nie widzę...
Od dwóch godzin składam fanty i wrzucam zdjęcia...
Kto ma tyły, to proszę nadrobić, bo jutro chcę mieć już gotowy bazar.
Rzekłam.
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Śro mar 19, 2014 23:19 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

A są jeszcze jacyś chętni?

Ja się zajmuję logistyką: dogaduję transporty, kontaktuję z sobą zainteresowane strony...czasem czuję się jak sekretarka w sporej firmie:)
Także do mnie dzwonią DS-y na rozmowy wstępne.
Ja także wysyłam nr konta.
W obecnie panującej tu atmosferze (mówię o forum) lepiej będzie jeśli będzie to robiła jedna osoba.
Izka , jak chcesz znajdziemy Ci zadanie:)
Może byś pozamieszczała np. ogłoszonka?
My baaardzo nie mamy czasu...

Podrzucimy Ci treść i zdjęcia.
Marylin np. będzie potrzebowała, po (mam nadzieję...) wyadoptowaniu Pyzy...

Podział pracy musi być.

Taka Neigh np. wymyśla imiona kotom... :mrgreen:

A jak tam biała? Została Mufką?

Zosik? A czy to aby legalne???

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Śro mar 19, 2014 23:29 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

kotkins pisze:Może byś pozamieszczała np. ogłoszonka?

tylko podpowiedzcie gdzie - bo wiadomo , fejs, gumtree, tablica..., ale są pierdyliony stron , na które trafiają pojedyńcze osoby. Po prostu gdzie jest sens zamieścic ogłoszenie, aby trafiło choć do kilkunastu ludzi a nie do dwóch - tzrech. Bo tak czytałam ostatnio taki spis i większość tych nazw to pierwszy raz słyszę i widzę :oops:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Śro mar 19, 2014 23:41 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- MCO,pers- jadą do na

Całkiem niewinny chyba?

Już Kotkins odpisał, ale też chciałam, że Kotkins (albo Neigh - nie wiem konkretnie) mają skarbonkę. Jeśli ktoś nawet ma moje konto z jakichś moich wpłat, proszę mi nie wysyłać pieniędzy. Zgłoszę zapotrzebowanie po wizycie u weta, ewentualnie przed jakąś kolejną.
Mam nadzieję, że biała nie będzie wymagała jakichś dodatkowych wydatków niż wstępne badania + szczepienia + sterylka + czipowanie. W sumie na razie martwi mnie tylko jej słabe jedzenie.
Dostałam też wyniki jej wymazu z oczu, robionego tydzień temu, pewnie będzie musiała dostać jakieś krople (te akurat niekoniecznie są tanie, ale może nie trzeba będzie od razu takich za 80 zł).

O imieniu jeszcze nie zdecydowałam. Mufka nie, bo kota uprzedmiotawia. To tak, jakby o kobiecie mówić "Cycata".
Podoba mi się Fanaberia. Pasuje do takiej małej, białej, puchatej. Jest takie ulotne jak chmurka. I "zaskoczyło" - tak, ten kot właśnie TAK mógłby się nazywać. Na razie to mój typ na 99%.
Ale z drugiej strony - czy jeszcze kiedyś będę miała okazję nazwać kota "Królewną Śnieżką"? :cry:

Przy okazji - po fińsku KŚ to Lumikki. Ładnie, nie? Nadaje się na imię dla jakiegoś śfinksa.

Ja zamieszczam głównie na tablicy. Z resztą dałam sobie spokój.
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Wto mar 25, 2014 19:26 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

Witajcie Ziemianie:-)

W nagrodę Wam wkleją zdjęcia kota - bo wysłałam niektórym...........
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Wto mar 25, 2014 19:45 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

Się zastanowią ,ale pewnie wkleją.

Podałam trzy kroplówki podskórne, w sobotę myślałam, że Lal odchodzi.
Nadal nie wiemy co się stało, zbieramy wyniki- kotek od rana przestał chodzić, nie mógł podnieść głowy...o dziwo domagał się jedzenia.
Nasz doktor dał kroplówkę i jakoś, powoli...
Mamy na razie tylko wyniki morfologii- znaczna leukocytoza, ale podejrzewamy ,że kotek pojadł bo nam nie wyszła biochemia.
Pobraliśmy następnego dnia , poszło do zewnętrznego laboratorium , będzie też jonogram , próby wątrobowe.
Jutro pobieramy mocz do badania.

Lal ma się dobrze, dziś niestety zwymiotował dwa razy...apetyt dopisuje, kroplówki znosi nieźle (ja -gorzej...)

Czekamy na wyniki.

Dobra , idę popracować nad zdjęciami do wklejenia...

kotkins

Post » Wto mar 25, 2014 20:18 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

CO SIĘ STAŁO?!
Zniknęło wszystko, co było pisane tuż przed wyłączeniem forum!
Zrobiłam dwa wielkie bazarki!!!!
Nie ma ich!!!!!!!!!!!!
Ja oszaleję!!!!
Dwa dni nad tym siedziałam!!!!
Ja pierdzielę!!!!!!!!!!!!! :evil:
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Wto mar 25, 2014 20:50 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

Zdjęcia nowej , neighowej nędzy...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jak dla mnie- wstrząsające...to jest maine coon...
Przy niej Amelia to KAWAŁ kota, a Leoś to potęga...
Chyba chudsza od Etioki/Nevy floxannowej...?

kotkins

Post » Wto mar 25, 2014 20:55 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

Kotu było bardzo trudno zrobić zdjęcia, bo się bała, co zresztą wyraźnie widać. Kotka jest przeraźliwie chuda, próbowałam to pokazać. Serio ja można niemal objąć palcami jednej dłoni, a nie mam rąk niczym łopaty.......

Kondycja psychiczna zdecydowanie lepsza, aczkolwiek do spokojnego, wyluzowanego kota, to jej jeszcze daleko.Jak przeraźliwie jest chuda najlepiej widać, kiedy stoi, a ten stan z aparatem w dłoni nieosiągalny na razie.

Etiopka/Newa była bardzo chuda, ale jednocześnie mniejsza, drobniejsza. Wyglądała jak niewyorśnięty kociak. Ta jest większa, solidniejsza ( choć do rozbudowanego maine coona to jej daleko.........). W każdym razie przy jej obecnych gabarytach powinna ważyć 2 kg wiecej......czyli niemal dwa razy tyle.
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Wto mar 25, 2014 21:27 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

[quote="Neigh"] ja można niemal objąć palcami jednej dłoni, a nie mam rąk niczym łopaty.......

Latam po domu i robię test "jednej dłoni" moim kotom.....
Moje chude koty (zwierzałam się już, że mam obsesję na tym punkcie) z ledwością obejmuję dwiema dłońmi i to na docisk :roll: a ja mam drobne persy i orientkę, która powinna być szczupła......Teraz wszystkie siedzą i patrzą na mnie z wyrazem "pogięło Cię, kobito 8O "....
Nic to, trochę tuczu gospodarskiego i będzie jak Grycanka :wink:

Ja-smina

Od: Nie maja 19, 2013 3:39

[poprzednia][następna]